Vacker liggstol

image736

Chaise Bench från Sands Mulholland är en vacker liggstol i mahogny. Den inte bara är vacker, den ser ut att vara skön att ligga i också. Det finns en mängd vackra möbler i trä på denna hemsida, så jag rekommenderar ett besök. Om inte annat, så för inspiration.

via Design-milk

3 snygga tv-bänkar

image713
image715image714

Den tv-bänk vi har nu är en billig variant från IKEA, praktisk på sitt sätt, men inte snygg. Har funderat på att måla den mörkare (den är i ljust trä) men egentligen vill jag ha dold förvaring, istf de öppna hyllorna. Jag tycker generellt att dold förvaring är att föredra, förutom bokhyllor, för böcker skapar liv och atmosfär. Vi har en bumling till TV som står under ett snedtak, så en låg bänk är enda alternativet. (Annars hade ett kinesiskt brudskåp varit trevligt) Vid en surfrunda hittade jag ovanstående tre tv-bänkar, vilka faller mig i smaken. Överst Verdi från Europa möbler 3995:-, som är 58 cm djup, vilket är bra för tv-bumlingsägare. I mitten Bo Concepts Volani, för 7699 .- och längst ner Basic 3D från Mio. Som tur var är det översta favoriten, för det är billigast, eller "minst dyrt". :- ) Kanske kan man snickra ihop ett liknande själv?

Äggformad säng

image731
image732image734image735
Vad sägs om att sova i en äggformad säng? Visst ser det inbjudande ut? Lomme har denna skapelse, vars organiska former är ytterst tilltalande. Sängen och sajten är helt ny, så det dröjer nog tills vi får se den i Sverige.

via Hometone

Poetisk betong

image718
Den holländske designern Frederik Molenschot har skapat poetisk betong! Designen kommer enbart fram när betongen kommer i kontakt med vatten. Visst är det vackert! En underbar idé för att göra vardagen vackrare. Mums!

via Notcot

Springbok

image699
image700
Springbok, som ligger på Magasinsgatan 22 i Göteborg. 
image708

Högsta mysfaktorn?

Jag önskar er alla en trevlig helg och Valborgsmässoafton!

Om ni inte har en valborgseld att besöka kan ni ju investera i en av nedanstående "brasor" för innebruk! :-) Eller något liknande. Dessa kommer från EcoGreen fire. Eller kanske en liten grill på balkongen, bara man får se elden spraka en stund och känna banden med stenåldersmänniskan inombords. Allt gott och njut av solen!

image625

via Trendir

Allra snyggaste avlastningsbordet

image698image695
Behöver jag säga mer? Säger inte bilden allt? Väldigt, väldigt snyggt avlastningsbord, Norma, från Mio. (8800:-...)

Bemz

image665image663
Jag har tidigare skrivit om  Bemz,  företaget med den smarta affärsidén; att göra klädslar i olika tyger till de mest populära IKEA-sofforna och fåtöljerna. En ny klädsel räddade mig från min största inredningsmiss. I senaste numret av Hus & Hem visar de ett tyg jag inte sett förut, New Baroque Pale Turquoise, ett vackert och stillsamt tyg som ändå skapar en färgklick. Det fantastiska med turkost är att det passar till så många olika färger. Man kan ta in det i en såväl varm som kall färgskala och det ser bra ut i alla fall.

Vill man inte klä om hela soffor eller fåtöljer, går det bra att enbart beställa kuddfordral. Klädseln till fåtöljen ovan(Ekeskog) är i 51% linne och 49% bomull och kostar 1995:-

Scrollas KrokOboxar

image659
Vår kära medbloggare Scrolla har nu slagit upp dörrarna för sin webb-shop där man kan köpa hennes KrokOboxar!  Det är inte bara ett fiffigt namn, det är en fiffig produkt också! Jag rekommenderar ett besök.

Tre mattor inspirerade av naturen.

image616image617

Mer Nani Marquina. Här med mattor som är inspirerade av naturen; en äng med vilda blommor, en stenstrand och en hög med härliga höstlöv. En bit av naturen som föjer med in i huset. 100% ull.  Läs mer hos  Nest UK.

Nani Marquina

image615
image613image614

Nani Marquina är en favorit bland matt-designers. Den här mattan skapades genom att blanda traditionella metoder för tillverkning med sökandet efter innovativ design. Det nya består av ulltrådar som sticker ut från resten av tyget, vilket ger mattan ett ovanligt uttryck. Finns hos Nest UK i tre färgställningar.

Bubble lamp

image603image604image605
George Nelson har inte bara designat klockor, utan även lampor. Den första The Bubble lamp formgavs av George Nelson 1947 och tillverkades av Howard Miller i början på 50-talet. 1979 slutade de produceras. Nu tillverkas de på nytt enligt originalets specifikationer av Modernica.

The Bubble Lamp visas i en permanent samling på Museum of Modern Art i New York.

image606image607
Lamporna ovan är även de varianter av Bubble Lamp . Kanske har lampan till vänster tjänat som inspiration till Flos Viscontea Suspension lamp nedan till vänster?

image608image610image611
Min favorit är annars Flos Zeppelin, längst till höger, av Marcel Wanders. Den har något utomjordiskt organiskt över sig, på ett synnerligen positivt sätt. Lekfull, samt passar som en effektiv stilbrytare i en striktare miljö.

Karim Rashids loveseat

image592image593image595
Många av er vet att jag har en viss förkärlek för Karim Rashids design, även om jag inte alltid skulle vilja ha hans saker själv. Ovanstående Loveseat är ett exempel på detta. Om jag hade haft rätt hus för det skulle det varit en annan sak. För visst är den läcker! Sedan kommer 10 000-kronors frågan... Vilken av de tre bilderna tror ni jag är allra mest förtjust i? (den som svarar rätt får evig ära som pris)

via Notcot.

Jaa, ni hade rätt, ALLA som gissade. Så högst besynnerligt.  Evig ära! :-)

"Hej, det är sergeant pepper".

image588
Visst är de söta, salt och pepparkaren från Charles and Marie? Som en del av en gammal telefonlur ser de ut, så man får passa sig så man inte tar fel och häller peppar i örat! :-) Euro 22.00 kostar de.

via Hemfeber

Finfina skärbrädor

image587image584image585image586
Riktigt söta är de här skärbrädorna, med olika motiv att välja mellan. Ingen är helt lik den andre, då hänsyn tas till träets riktning när man väljer var man ska placera bilden. Jag tycker om att ha träbrickor istf för assietter, att lägga smörgåsen på under frukosten. Helst ska alla ha varsin smörkniv också, det hade vi alltid när jag bodde i Norge. De här mäter 15,5 X 23 X 1 cm och kostar Euro 14.00 hos Charles and Marie, som levererar till Sverige.

PS Någon som vet om det finns ett tecken för Euro på datorn? DS

Lama Chaise Lounge

image571image572
Här  är en annan fåtölj/stolsom står på min favoritlista; Zanotta Lama Chaise Longue designad av Ludoviaca och Toberto Palomba for Zanotta 2006. Underbart smäckra former och vackert skinn som ser  varmt inbjudande ut. Nest i England har den för £1605:00 och uppåt...  Jag nöjer mig med att ha den på skirvbordet! :-)

Vitra

image568image569image570
Vad kan man säga, mer än  "Ååh" och "Mmmmm...."? Möjligtvis "En sådan vill jag ha". :-) Vitra La Chaise är en klassiker, designad 1948 av Charles och Ray Eames.  Finns på en mängd ställen, men jag hittade den här.

Mateus

image522image520

Alla som längtar efter sommaren kan räcka upp handen...Underbara Mateus har denna somriga och glada keramik. Så vackert, med det reliefmönstrade. Här hittar Du listor på återförsäljare.

En luttrad man

image557image558

Min sambo är en luttrad man. Efter några år med mig som sambo blir han inte längre förvånad. "Jag skulle vilja ha ett grönt skinn och en puff som på bilden", säger jag. Min sambo tittar på bilden och säger bara; "Självklart. Det vill väl alla." :-)

Utomjordings-lampa istället för vakthund?

image542image544
Vem behöver en vakthund när man kan köpa en sådan här lampa och ställa intill fönstret? Likt en ödmjukt och smart utomjording blickar den ut över nejden och ser ALLT. :-)

Men visst är den söt? Och snygg. På samma gång. Finns hos engelska nätbutiken Nest.

Skulpturfabriken

image538
image534image533
Såväl Kristin som Johanna tipsar om Stina Lundhom och Skulpturfabriken.

Jag förstår varför, för de saker hon gör av betong är verkligen vackert. Stina använder sig av betongen för att skapa ting som är långt ifrån "tråkig gråhet, som betong kan förknippas med, och skapar ting som har en stram enkelhet och samtidigt känns varmt inbjudande. Kika gärna in på hennes hemsida för att läsa mer om henne, samt se fler av hennes konsthantverk.

Även Artefact har bloggat om skulpturfabriken tidigare.

image536image535

Bänkskiva av betong

image513

Såg ni Äntligen hemma igår, och den fina bänkskivan av betong som Björn gjorde? Beskrivning på hur man gör en egen finns, tillsammans med andra tips,  på Finja betongs hemsida.

Sovrummet Lulu Carter inredde var helt i min smak. Tavlorna och kuddarna på de the-drickande geishorna är underbara. Varför finns bara Dis i Stockholm?

Flying bed

image505image507
Riktigt smarta är de här kombinationsmöblerna från Flying beds. Något för den trångbodde, som måste använda sitt utrymme optimalt. Klicka här för att läsa mer och se fler varianter.


LCP

image502
Kartells LCP-stol (Low Chair Plastic) är med sin design en möbel i tiden.  Den må se hård ut på bilden, men i själva verket är plasten mjuk, elastisk och samtidigt beständig i sin form. Den finns i fyra färger och bidrar till en enkel elegans tillsammans med en känsla av oberörd lekfullhet. Den finns på en mängd olika ställen, men Du kan läsa mer om den här och här. Designer är Maarten van Severen.

Smart bord med flera funktioner

image498image499image500
Det här bordet är inte bara snyggt, det är smart också. Bordet har fyra bänkar, vilka separat kan justeras i passande höjd. Det finns fyra olika höjder för att passa små barn, större barn, eller vuxna. Två kan sitta på varje bänk, och passar bordet då  för 8 personer. När man höjer alla bänkarna till den högsta höjden  förvandlas det till ett bord med plats för 12 personer, bara att ställa dit stolar i stället.

Man kan även ta bort en av bänkarna för att ge rum till en rullstol, eller barnstol till de allra yngsta. Om man vill kan man beställa bänkarna med armstöd. Visst är det smart!

Det kostar en del, så klart, men för den som vill investera i ett hållbart och mångsidigt utebord vore detta toppen. Underbar "smart-design" kombinerad med avskalad estetik.

Bordet heter Extremis Gargantua Table, är designat av Dirk Wynants och finns i den engelska webbshoppen Nest. Något för en svensk importör att satsa på. Tycker jag.

Buddha

image482image494
Evalescos hemsida hittar man de här canvas-bilderna på Buddha. Jag älskar den här typen av närbilder. Vackert. 78X78 cm och 820:- styck.


Rosa parasoll

image492
Ett parasoll för Erica och Stina, de två rosa-fantasterna? ;-) Jag hittade det hos engelska Heals.

Kablar som del av inredningen

image480

Vi har inte löst det där med sladdar snyggt i vårt tv-rum/datorrum. Ovanstående matta vore inte dum hemma hos oss, plötsligt blir sladdarna konstnärliga, istället för att som nu förfula och irritera på sin väg från en del av rummet till en annan. Bara för att det inte finns kontakter där man vill ha dem! (eller för att jag möblerar om "ibland" och tv-kabeln har ju bara ett uttag, så det kan bli lite dumt det där...)

Mattan finns hos Britta Boehne. Huruvida det är en prototyp, eller om mattan finns i produktion kan jag inte utläsa av informationen på hemsidan.

Badet med stort B

image493
Bilden säger väl allt? Ja tack, jag tar ett sådant. :-) Från Duravit. Fast, undrar om man kan sträcka ut benen ordentigt?

via Trendir

Fjärilar på tallriken

image485image486image484
Finfina tallrikar med fjärilar som motiv, från 3 cubed. Det finns så mycket fint porslin att jag snart gör som gamla tanter gjorde när jag var liten; hade tallrikarna på väggen. Allra mest tycker jag om helt vitt porslin, att duka med. Då multifunktionalitet är stort nu för tiden finns det inget som säger att man inte kan se tallrikarna som "konst" istf för något att äta på. :-)

Återanvänt aluminium

image487image489
Här, gott folk, får ni en färginjektion som heter duga! Allt tillverkat av återanvänt aluminium! Kika in på Namastes hemsida för lite fler kul saker.

image490image491

Handdukshållare

image435image436
Fräckaste handdukshållaren Stylla hittade jag hos The furniture library. Det hade varit något det!

Nu ska jag ut och njuta av det fina vädret! Tjolahopp!

Graham and green

image424image425image451
Lite inspiration från Graham and green. Visst är den söt, dörrstoppen i tyg? De marockanska puffarna är också härliga, liksom de kinesiska lyktorna.

Mina två favoriter


image444image445

Minimalistiskt med max antal klassiker

image442image443


Vilken rolig idé! Här har Alexander Lervik utgått ifrån några av de viktigaste stolarna ur ett designhistorie-perspektiv, och skapat en ny stol genom att infoga miniatyrer av klassikerna i den nya stolen! Jättekul, tycker jag.

Om jag gjort en sådan stol skulle "Svanen", "Ägget", "Corona", "Barcelona" och "Stingray" få vara med.


Italienska former

image433image434
Hittade ovanstående hos The furniture library och blev genast förtjust i de smäckra och svalt eleganta formerna. Mångfald är intressant. Ena dagen blir jag förtjust i något som tillhör kategorin "Shabby Chic". Idag blev det detta. Härligt! Här på bloggen kan man variera sig och leva ut flera sidor av ens estetiska sinnelag. I det enga hemmet får man av ekonomiska skäl vara mer konsekvent.

Dolphin Easy Chair

image431image432
Hur vackert kan det bli egentligen? Jag är alldeles hänförd över formgivningen av denna stol, som heter Dolphin Easy Chair  och är designad av Alexander Lervik. Den finns även i vitt och rött, vilken ni kan se här, men det är den i trä som får järtat att slå snabbare hos mig. :-)

Luceplan

image421image423
Kan man bli annat än småförälskad när man ser de här lamporna från www.luceplan.com? Klart man kan, men jag blev det i alla fall. Jag tycker de ser så coolt småtykna ut, så jag blir alldeles glad av dem. Speciellt de hängande.

image422image430
http://www.luceplan.com/

Biomestyle

image437

BIO ME LIFESTYLE är ett företag i USA  som inte bara gör vackra saker för inredning, utan som också tar miljön i beaktan. Återbruk bland annat. Mer sådant!

(tack till den jag hittade länken hos. Jag kommer inte ihåg var jag hittade den, men skriv en rad i kommentaren så lägger jag till en länk till Dig!)

Universums vackraste cykelställ

image419
HOOM, som är en riktig höjdarblogg med massvis av bra inlägg tipsade om ovanstående cykelställ. Århundradets vackraste, kallade hon den, och jag håller med. Tänk att förskönalivet med sådana vackra cykelställ, vilken glädje! De finns att läsa om på den isländske deisgnern Olafur Omarssons hemsida.

loop gryningskudde

image333
Ok, kanske inte världens vackraste färg på det här ljuset, men idén bakom är desto bättre! Det är Loop ph som skapat kudde och täcke med inbyggt ljus, vilket simulerar en naturlig gryning så att man väcks på det mest naturliga sätt; med en soluppgång.

Dekorera en egen rislampa

image396image397image398

Saken är ju den att jag älskar de här lamporna från Orike Muth, men de kostar 140-180 Euro, plus porto. MEN så såg jag en artikel Allt i hemmet nr 1 2007, där de visade hur man dekorerar sina egna rislampor med dekoupage-teknik...


image399image403image405

Jag hittade servetterna ovanför hos Plumparty som levererar till Sverige, jippie! Men när jag kom till kassan visade det sig att man är tvungen att handla för minst $200.00, så det gick inte.  Attans också!

image400image401

Servetten till vänster hittade jag hos Servetter och den skulle passa. Man köper dem styckvis för 3:-, så några sådana har jag beställt. Servetterna till höger finns hos Berry details i Stockholm! Varför finns de inte i Göteborg? Den mittersta i rosa och rött gillar jag!

image404image407

image406image408


Rislampor finns bland annat hos Granit och IKEA .

Så, vad tror ni, kan detta bli något bra? Det blir ju inte likadant som de översta lamporna, men det blir något annat, som också kan vara bra! Det gäller bara att hitta snygga servetter... Någon som har något tips?

Textilier som skänker glädje till en färgentusiast

image386image392image393image387
Är det någon mer än jag som blir smått tokglad av ovanstående bilder av tyger från Osborne and little? Kollektionen finns under fliken Lorca. Mustigt och lyxigt. 

Tygerna nedanför är även de från Lorca, som är en del av Osborne and Little. Jag älskar att kombinera grönt och rosa, så det högra tyget i övre hörnet tilltalar mig. Till en kudde eller två.

Det är lustigt det där,  eftersom jag blir så lyrisk av vackra färgkombinationer får jag ibland uppfattningen att en del tror att jag vill ha färg överallt. Så är inte fallet. Om ni såg mitt hem skulle ni nog tycka att det är relativt diskret. Vita väggar, vita köksluckor, vitt kakel på väggarna i badrummet (sambon håller på att kakla, det blir snyggt. Avlånga, lite större kakelplattor på väggarna och mörkt bruna klinkers på golvet. Det ger utrymme för experiment vad gäller textilier, som kan bytas ut) och mullvadsfärgad schäslong och fåtöljer. :-) Vad jag gillar är att ha basen ganska diskret för att sedan dra till med färgstarka detaljer. Då blir det kul att byta ut kuddar, eller skålar, eller plädar osv, för att förnya sig.

Så, även om jag gillade köket som de gjorde i ROOMSERVICE igår, är det inte så jag själv inreder vårt hem. Faktum är att jag håller med min sambo om det vita, när det gäller grunden. Stormönstrade tapeter är inget för mig, hur läckra jag än tycker de kan vara hos andra, eller i inredningsreportage.

Det är en av fördelarna med att blogga, man får leva ut lite av sin passion för färg och form, utan att anamma allt i sitt eget hem. En gång såg jag ett tapetprov, jag tror att det var Designers Guild, med turkosa ränder och gulddetaljer. Det var så läckert! Tills hela hallen var tapetserad.... Oops! Sedan dess håller jag mig till neutral grund, till största delen. Och så blir jag hänfört lycklig av att äga en Designers Guild-kudde i stället, alldeles lagom mycket, tillsammans med några andra kuddar. Jag fick den av min mor när jag fyllde år och jag överdriver inte när jag säger att jag blir glad varje gång jag ser den, för jag tycker den är så vacker.

Så, trots mina "färgknarkar-tendenser" är jag trots allt ganska svensk i min attityd att "lagom är bäst". :-)

image390image391image388image385

Osborne & Little

image381image382image383
Inte hela väggar, men inramade delar av tapetprover skulle jag kunna tänka mig vad gäller tapeterna ovan. De kommer från Osbornde & Little och finns bland annat hos Inne Visby.

Livingstones

image375
Plötsligt upptäckte jag något fasansfullt! (lite dramatisk får man väl vara?) Flera inlägg med några av mina favoritsaker för inredning har försvunnit, troligtvis när jag flyttade över från förra bloggen. Ett av dessa inlägg var om Livingstones, dessa underbara kuddar av ull som ser ut som stenar.

Jag skulle vilja ha ett helt rum speciellt för bara dem. Högt i tak, mycket ljus, (gärna övervåningen på ett funkishus) och med Celine Wrights lampor. Ett rum för kontemplation, men även bus och lek, samt långa, intressanta samtal när man ligger nerslängd bland de mjuka "stenarna". Och så valnötsgolv, så klart! Aaah, det är härligt att drömma. De är inte gratis och dessutom finns de tydligen bara ett ställe i Sverige, Viby, i Visby. Dessa kuddar skänker mig stort lugn, bara av att se på dem. Vilken underbar idé.


image374

Flerfärgad lampa med skuggmönster

image370image371
En flerfärgad lampa med mönster från naturen och djurvärlden. Ger skuggmönster på väggarna. Lite kitsch, lite retro. Finns hos Made in design £132.60

Bastu under trappan?

image368
Ha! Tänk att ha en bastu inbyggd under trappan, vad fräckt! Just denna bastu kommer från Effegibi, men det var just placeringen jag föll för. Attityd!

via Trendir

Tara Murray

image361image362
Tara Murray heter formgivaren som designat ovanstående stol, Doily Chair. Det var ett projekt där hon skulle ta ett föremål från svunna tider och använda det i skapandet av en ny möbel. Det har hon lyckats bra med, för spetsen, som ger mormorsassociationer, skapar en mysig kontrast till det mörka träslaget bakom.

Nedan har hon gjort en hylla för att hänga och visa upp sina handväskor. Jag gillar de gröna, runda knopparna, lekfullt placerade mot det mer strikta träet.

image359image360
via Moco Loco

Wandering Lamp

image363
De här lamporna tycker jag är jätteroliga. De heter Wandering Lamp och finns i Made in designs webshop i ett flertal färger och kostar £42.16. Designern heter Tsé-Tsé.

Göra egna varianter?

image343

Night Igloo heter den här söta saken av porslin, som med ett värmeljus under sig ger ett varmt och inbjudande ljus när mörkret faller på. Vackra, tycker jag. Finns hos Made in design för £27.20, men jag tänker mig att man skulle kunna göra liknande av kantstötta koppar osv. Visst vore det en kul idé? Borra hål i koppar, muggar eller kantstötta djupa tallrikar, fila till dem lite i kanterna osv. Skulle kunna bli hur ballt som helst!

Sänggavel från Kamelo

image342
Sänggavel med det lilla extra från Kamelo.


Utemöbler med det lilla extra

image337
Vissa saker som formges blir jag extra glad av! De här utemöblerna i betong, med plats för grönskande detaljer är ett exempel på detta. "Ja, tack!" säger jag till de här möblerna. Jag får visa dem för sambon, kanske han kan komma på ett sätt att göra egna, och så har vi ett litet projekt när vi inte har något att göra.... Jag hittade dem hos Made in design och soffan på bilden ovanför är den dyraste och kostar £1064.20.

image338

Väggterapi- design och vetenskap i samarbete

image335
Såg ni "Design Simon och Tomas" igår? Ett underhållande program, där man sitter och myser av att få följa med i deras diskussioner och charmiga meningsskiljaktigheter. Inga hysteriska tidplaner som stressar, eller stora släggor där de river ner en massa saker och slänger. Nej, avkopplande, intressant och helt enkelt TREVLIGT! :-) I den lilla flickans rum i gårdagens program tapetserade de med en tapet täckt av safaridjur, svart på vitt, där flickan kan rita på väggen och fylla i hur mycket hon vill. :-)

En annan tapet hittade jag hos Loop ph. Wall therapy heter tapeten, som lever upp till sitt namn. Tanken var att man skulle få ett individuellt "recept" på vilka färger man skulle ha på sin färdiga tapet, sedan välja om man vill få den färdigprintad eller om man målar själv och därmed är delaktig i den kreativa processen ytterligare. Det hela var ett forskningsprojekt och Du kan läsa mer om det här. Så här beskriver de själva det hela på sin hemsida;

"We anticipate that in the finished wallpaper product everyone will have been prescribed a personal colour, pattern and texture and then walltherapy will allow them to do one of two things: Either, allow them to paint the wallpaper themselves with all the therapeutic benefits painting affords or print out a wallpaper that has been specifically designed by and is essentially 'prescribed' for that person, couple or family who will live with it. "

Kul va!

image336

Spaljén som Kix tipsade om

image330image332image331
Kixkoll har skrivit om denna spaljé tidigare, men när jag såg den full med lila (min favoritfärg) blommor var jag bara tvungen att ta med de bilderna här. En underbar spaljé, tänkt för inomhusbruk och med tredimensionalitet.

Väderstrecken på golvet

image328image329
Jag har väldigt bra lokalsinne, men är urdålig på väderstreck. Ett sådant här borde jag ha på mitt golv hemma (alternativt en kompass i fickan...) Det är Vynil som inte bara hjälper oss att dekorera våra väggar med stickers, nu finns det även varianter för golven. Kompassen ovan finns hos Made in design  för £41.48 plus porto. En billigare, men mer bestående, variant vore att måla en direkt på golvet. Fast inte på ett nylagt parkettgolv kanske?! :-) Ett alternativ är några tangosteg!

Botanica

image319image318
Visst är de fina, borden Botanist, från Orange22? Jag ser inga priser, men enligt vad de själva skriver på sin hemsida så strävar de efter att låta vanligt folk ha råd med snygg design. De finns i USA, via sin webbshop, men de verkar bara frakta till USA än så länge. Hoppas någon köper in dem till Sverige, för jag tycker de skulle vara trevliga att ha i trädgården på sommaren!

image320image321
via Inhabitat

Stängsel med blommor

image316

Det här gillar jag supermycket! Stängsel som görs med mönster, för att skapa lite skönhet i en industriell och opersonligare miljö. Läs mer om detta underbara "nytänk" på Demakersvans hemsida.

Illusion av skuggor

image314image315

Jag tycker verkligen om det här porslinet från Edition Compagnie, med en illusion av skuggor som dekor. De ger en känsla av sommar, en lätt blåsig, men ändå solig sommardag.

via Mocoloco

Vackert på väggen

image306image303
Tela design
 gör det möjligt för oss att dekorera väggar oavsett underliggande material och var det befinner sig. Det finns många vackra och konstnärliga bilder av blommor och annat skönt i naturen. Bilden på de kinesiska männen i rött blir effektfullt tillsammans med de röda blommorna. Det är  en rolig sida att sitta och bläddra i och få inspiration till kommande projekt. Eller projekt som stannar på planeringsstadiet, vilket inte är fy skam. Det är halva glädjen! :-)

image305image304

Paneler

image307
Jag har skrivit om dem tidigare, men gör ett inlägg till, för jag tycker att de vita panelerna är så fräscha. Jag talar om B+Ns väggpaneler Iconic. Jag tror att de främst riktar sig till butiker och offentliga platser, men jag tycker de skulle vara lika fint i ett vanligt hem.

Kartell

image310
Vad är väl en inredningsblogg om man inte har med ovanstående bord av Anna Castelli Ferrieri som designat den för Kartell? Bordet, som med fördel används till sängbord, finns i två storlekar och flera färger, samt kostar 520 DKK hos Casanova furniture.

Möte mellan två formvärldar

image309
I betongbordet Flightdeck Beton sofabord designat av Morten Voss möts betongens robusta formspråk med stilfull elegans i form av smäckra aluminiumben. Jag tycker om den här typen av möten i en och samma möbel.

Bordet finns hos Casanova furniture, kostar 10 950 DKK och kan fås med blankpolerade, handborstade, förgyllda eller förkromade ben.

Karim Rashid; ett potpurri av hans produktion

image276image286
En av de designers jag fascineras mest av är den egyptiskt-födde Karim Rashid. Han är okonventionell på ett så roligt sätt och kan komma på de mest sanslösa produkter, samtildigt som så många av dem är estetiskt tilltalande med en extra knorr. På hans egen hemsida kan man läsa om honom och hans liv som designer, med en mängd bilder på saker han skapat. Han har också sin egen webbshop för den som känner sig dristad att köpa något.

image278image279image280image281
Jag tycker väldigt mycket om de lila och gröna glasen uppe till höger. De förmedlar en stolt och stark självkänsla, som om  de tronar i sin egen prakt, utan behov av andra tillbehör. Vackra.


image283image282
Väskan blir jag bara glad av, hela den säger "vår, härlig vår!" Lampan med en grön glaskupa inuti den runt genomskinliga är en typisk Karim Rashid-design, tycker jag. Att skoja till det, men ändå få det att se vettigt ut.

image290image289
Soffan till vänster heter Omni och jag tycker den är underbar på sitt alldeles speciella sätt. Onekligen svårplacerad, men så annorlunda och dess mjuka former ser inbjudande ut. Den vita stolen är en favorit och en av de möbler ur Rashids produktion som jag inte bara fascineras av, utan som jag också skulle vilja ha i mitt hem.

image296image285
Vackert äggformat vitt porslin, så enkla former och med en slags "ljudlös" skönhet.

image294image297
De här stolarna tycker jag om, för de får mig att le. De ser så knasiga ut och jag kan inte bestämma mig för om jag skulle köpa dem om jag haft pengar till det, eller om de är alltför roliga. Det lutar dock åt en "ja,-jag-köper-dem-i vitt-känsla!" :-) Vitrinskåpet är också det lekfullt, men på samma gång stramt. En lyckad kombination.

image295

Piet Heins klassiska Ra-lampa

image269

Jag gillar Piet Heins berömda Ra-lampa från 1931, som nyproduceras i moderna färger. Lampan börjades produceras först 1939 och 1969 fick den en renässans i dåtidens trenidga färger; solgult  och rött som danska postlådor. Nu finns den i sju färger och kostar DKK 3499:- hos den danska online-butiken  Casanova furniture.

Ett riktigt snyggt sideboard

image253
Ett riktigt snyggt sideboard hittade jag på internetbutiken Furnish. Det finns i fyra färger; vitt grått, orange och off-white. Man kan även välja vilket trä man vill använda som inlägg, själv hade jag valt valnöt! Och så kan man välja mellan medar och ben. Det kostar 5995:- och är designat av Jonas Lindvall.

image254


Wall concept

image260

Jag har inte tidigare sett att Wallconcept har en online-butik, men det har de alltså. Det finns en mängd mönster och färger att välja bland och om man väljer stencil istf vinyl kan man beställa sin egen färg. Många av de mönster de har är för figurativa för min smak, jag skulle föredra fler dekorativa schabloner i stil med hundkexet, men i rätt miljö är det säkert fint med de mer "tuffa" motiven.

image261

Birdie nam nam

image256
Den här lampan har jag inte sett tidigare. Lite kul, faktiskt. Formgivaren Olle Andersson har på något sätt lyckats göra en rolig och lekfull lampa som samtidigt är snygg nog att ha framme. Lampan heter Bird och kostar 595:- hos Furnish.


Lampor i trädgården

image248
De här hittade jag precis på Abr produccions hemsida. Designer är Pete Sans. Ganska så mysiga, tycker jag. Lite busiga, med en lite spökaktig touch och samtidigt så lugna.

Ny färgställning

image244image245
Jag har sett dem förut, men inte i den här färgställningen. Jättefina, tycker jag. Skön form på kopparna nedan och underbart med hålet för chopsticks ovan.På Feinedinges hemsida ser jag att det finns återförsäljare i Norge, men inte i Sverige! Attans också! ;-)

image246image247

Soffa med attityd

image211
Jim Hannon Tan har designat denna soffa med attityd. En kul grej. Undrar om det är skönt att luta sig tillbaka i den utsträckta handen?

Pill Clock av George Nelson

image219image221
En väldigt annorlunda klocka, som designades någon gång mellan 1949-1954 av George Nelson. Visst är den söt! Finns för $340.00 hos Retromodern om någon känner sig hågad. (jag vet inte om de skickar till Sverige, dock) Annars är det en kul hemsida att tillbringa en stund med att sitta och bläddra i. Där finns bland annat formen av om Alvar Aaltos kända vas som kakmått och för att göra isbitar! :-)

Shady Lace

image212image215
Shady Lace Parasol av Chris Kabel är ett vattentätt parasoll, som kastar skuggor formade som lövverk. Överst tronar en liten fågel. Kul holländsk design som finns att köpa på Poaas web-shop. för 179.00 Euro


En jätteförstoring av Din älskling?

image227

Har Du problem med att hitta ram åt Din jätteförstoring, kan Du sluta leta nu. Marcel Wanders har designat denna jätteram åt Moooi. Kanske att jag skulle förstora upp en bild på världens vackraste hund (Venus) och sätta i en sådan ram? Bara så att alla förstår att hon är vår älskling. ;-) (jag höll på att lägga det här bland kategorin "Smått och gott", men det går ju inte...) Ramen finns hos Poaa.

Möbler av papper, papp och papier maché!

image226image223

Jag har skrivit om deras Paper Chandelier tidigare, men Studio Job har även gjort möbler av papper, papp och papier maché! Det går att beställa hos  Poaa , som skickar till Sverige. Jag måste säga att jag tycker det är hur fräckt som helst. Nästan lite spöklikt. Tala om att dra "vit inredning" till sin ytterlighet.
 


Smart, eller hur?

image206image205
Ibland förvånas man av saker man ser och tänker "varför har ingen kommit på det tidigare?" Som med skrivbordet ovan. Vilken smart konstruktion och dessutom så snyggt! De små barnen får en egen yta medan mamma sitter och bloggar... ;-) Jim Hannon Tan heter designern, som även har en del annat snyggt på sin sida. Inte minst den lilla "skålen" nedanför. Man lägger nycklar och småmynt ifrån sig på den. Mynten ramlar ner i hålrummet och snart har man sparat ihop till en biokväll!

image209image210

Om

RSS 2.0