Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Textilier som skänker glädje till en färgentusiast

image386image392image393image387
Är det någon mer än jag som blir smått tokglad av ovanstående bilder av tyger från Osborne and little? Kollektionen finns under fliken Lorca. Mustigt och lyxigt. 

Tygerna nedanför är även de från Lorca, som är en del av Osborne and Little. Jag älskar att kombinera grönt och rosa, så det högra tyget i övre hörnet tilltalar mig. Till en kudde eller två.

Det är lustigt det där,  eftersom jag blir så lyrisk av vackra färgkombinationer får jag ibland uppfattningen att en del tror att jag vill ha färg överallt. Så är inte fallet. Om ni såg mitt hem skulle ni nog tycka att det är relativt diskret. Vita väggar, vita köksluckor, vitt kakel på väggarna i badrummet (sambon håller på att kakla, det blir snyggt. Avlånga, lite större kakelplattor på väggarna och mörkt bruna klinkers på golvet. Det ger utrymme för experiment vad gäller textilier, som kan bytas ut) och mullvadsfärgad schäslong och fåtöljer. :-) Vad jag gillar är att ha basen ganska diskret för att sedan dra till med färgstarka detaljer. Då blir det kul att byta ut kuddar, eller skålar, eller plädar osv, för att förnya sig.

Så, även om jag gillade köket som de gjorde i ROOMSERVICE igår, är det inte så jag själv inreder vårt hem. Faktum är att jag håller med min sambo om det vita, när det gäller grunden. Stormönstrade tapeter är inget för mig, hur läckra jag än tycker de kan vara hos andra, eller i inredningsreportage.

Det är en av fördelarna med att blogga, man får leva ut lite av sin passion för färg och form, utan att anamma allt i sitt eget hem. En gång såg jag ett tapetprov, jag tror att det var Designers Guild, med turkosa ränder och gulddetaljer. Det var så läckert! Tills hela hallen var tapetserad.... Oops! Sedan dess håller jag mig till neutral grund, till största delen. Och så blir jag hänfört lycklig av att äga en Designers Guild-kudde i stället, alldeles lagom mycket, tillsammans med några andra kuddar. Jag fick den av min mor när jag fyllde år och jag överdriver inte när jag säger att jag blir glad varje gång jag ser den, för jag tycker den är så vacker.

Så, trots mina "färgknarkar-tendenser" är jag trots allt ganska svensk i min attityd att "lagom är bäst". :-)

image390image391image388image385

Kommentarer
Postat av: Lotten

Jag tappade andan när jag såg det rosa-gröna på de nedre bilderna.... aldeles ... underbart!!!

2007-04-12 @ 13:23:58
URL: http://ornnastet.blogspot.com
Postat av: art[e]fact

Ja, så sant, det är jäteskönt att leva ut på bloggen sådant som man kanske inte gör hemma :) Sen är dte ju så att man har ju inte råd med alla de saker som man skulel vilja ha eller som man visar på bloggen, men jag tycker att inspirationen är så himla viktig!

2007-04-12 @ 14:14:29
URL: http://artefact.blogg.se
Postat av: Kix

Jag håller med dig om att det är viktigt med en bra grund som gör att man lätt kan förändra och lattja till det med enkla medel. Dessutom så är det ju så att bara för att man tycker en sak är vacker så innebär det inte att man vill ha det i sitt hem. Vissa saker är bara vackra som de är, kanske ensamma eller i en speciell miljö.
Bloggen är verkligen bra för man får utlopp för alla inredningskänslor. Det är inte alla som kan förstå att man kan bli så hänförd av tex en färgkombination... :-)

2007-04-12 @ 18:10:20
URL: http://kixkoll.blogg.se
Postat av: Nilla

Jag är precis som du där!

2007-04-12 @ 20:01:27
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: Hemmarikets Charlotte

Så ombytlig som jag är så skulle allt annat än basfärger vara rena katastrofen för ekonomin. Vad snyggt det låter med mörkbruna klinkers föresten...

2007-04-12 @ 20:57:15
URL: http://hemmariket.blogg.se
Postat av: Hannele

Helt underbart, absolut något att ha hemma hos mej ;)

2007-04-12 @ 21:55:38
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Carolina

Härligt! De två kuddarna med lilarosa prickar hade passat perfekt hemma hos mig!! Gillar även de andra tygerna skarpt!

2007-04-13 @ 00:13:15
URL: http://filurlina.blogg.se
Postat av: Attila

Vita kaklar i badrummet ger säkert en ren intryck men använd INTE vit fog! Den är snygg, men bara första veckan och sedan är det bara att skrubba och skrubba.

2007-10-09 @ 16:32:45
URL: http://www.1001koksluckor.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0