Vespa-lampa

image2459

Fniss! En Vespa-lampa istället för den äkta varan, medan man sitter vid datorn i sina medelålders funderingar och romantiseringar kring den egna ungdomen och att "det var bättre förr".

Fast okey, jag har aldrig kört Vespa. Än.

Från Lamponis lamps. Pax för en röd!

image2461image2460

Graham and Green

image2434

Lite inspiraton från Graham and Green.

image2431
image2435
image2430
image2433
image2432

En dörrr är en dörr är en dörr...

image2399

Visst är den tuff!? Kan var stängd, men ändå visa upp en välkomnande famn i och med att den ser ut att stå på glänt. :-) Från Wis design.

Pluto från Mio

image2149image2150

Jag gillar skåpet och lampan från MIOS höstkatalog. Mums!

Stolen Annette

image1990image1989


Snygg stol från Fabulous furniture

Quodes

image946

En "något annorlunda bokhylla från Quodes. Kul! (men nej tack! )

image947image948

Askfat med subtilt budskap...

image2356

Ganska så talande, visst är det, det här askfatet från Finding Cheska? Inte så att rökare är omedvetna om faran med rökning, (och säkert är jättetrötta på alla mer eller mindre diskreta (!) vinkar om att de borde sluta röka) men jag tycker det här askfatet är kul i alla fall!

Smart miljötänk

image2343
image2344


Smart miljötänkande; en avstängningsknapp för alla elektriska saker som inte behöver vara på när Du går hemifrån. Ett klick så stänger Du av när Du går hemifrån, ett klick så sätter Du på det så snart Du kommer innanför dörren. Ett lätt sätt att se till att elektriska prylar inte står på "stand by"  och drar en massa ström. Från Jack Godfrey Wood. Så här skriver de själva på sin sida;

The "House-off" Switch is a switch that allows a user to turn off all non-essential electronic items in their home from a central switch. Push the button to turn your house on when you get home; push it again to turn it off when you leave. Aiming to make the "green" way the most convenient way, the "House-off" Switch was part of a larger project to encourage 'green' action among the environmentally disenfranchised.

Istället för sänggavel

image2353

Har man inte råd med en sänggavel kan man piffa upp väggen med en dekoration som ger sängen en inramning. Den guldfärgade dekoren på bilden ovanför kommer från Geraldesign, men med hjälp av en overheadmaskin kan man göra något liknande själv.

Lightcubes

image2370

Jag gillar Hans and Franz "lightcubes", som hänger ut från fönstren. Jag vet inte hur de kan realiseras i vanliga hem, men nog är det tuftt alltid. Lampan på den nedanstående bilden är också fräck, som att ha sin egen måne!

image2377

Lila, lila, lila...

image2369

via Linasfinas blogg hittade jag till Brocade home, där jag hittade en del fina saker i min favoritfärg; lila! Jag har nästan inga lila inredningssaker (men desto mer lila i garderoben...) men jag tycker lila är fint som accentfärg, för kuddar, lakan, ljus etc.

image2365

De här kuddarna, i en blålila färg, med guld älskar jag. Just guld går så bra ihop med lila. Silver också för den delen, och grått. Lila är helt enkelt en väldigt vacker färg!

image2364

image2367

image2368via LInasfina

En sparelefant till barnen?

image2335

Lekfullt design som utmanar grisarna som det dominerande djuret i sparbössans värld. Jag hade en ekorrsparbössa när jag var liten, eller rättare sagt, det var min pappa som hade den. Men jag ansåg den vara min, av någon anledning. Jag hade ingen nyckel till låset, men var en hejare på att få ut mynt med hjälp av en kniv. Det var det som var själva grejen, att få ut dem i sparbössan. Sedan lade jag snällt tillbaka dem igen, förvissad om att jag kunde lägga vantarna på dem om jag ville. ;-)

De här sparbössorna kommer från Qubus Design, som ju gör så många annorlunda och finurliga saker.

image2337image2336
image2338image2339

Marcel makes Wonders

image2348image2349

Jag gillar den här pallen designad av Marcel Wonders för Quodes. Men jag ska erkänna att jag först trodde att det var en lampa. En snygg lampa. ;-)

Virkade dukar i taket?

image2354image2355

Vad blir det om man korsar ett korallrev med mormors virkade dukar? Ok, ok, jag ska försöka sluta med mina buskis-skämt! Men visst är det lite likt korallrev och virkade dukar? Läcker design från Bathsheba sculptures.

Qubus Design

image2333image2334

Annorlunda ljusstake från Qubus Design.

Istället för fula fläckar

image2350

Jag såg de här kopparna för första gången förra året och när jag nu hittade dem på Barnaby Barfords  hemsida tyckte jag ännu mer om dem. En så smart idé, att låta de irriterande fläckarna från kaffet bli vackra mönster istf för fula fläckar.

Ser man sig om på hemsidan kan man bli ganska road av hans "one off- alster".

En frisk fläkt...

image2345

Tycker Du som jag, att de flesta fläktar är fula? Jag måste säga att Ventilux design är en frisk fläkt (hö, hö!) inom denna kategori av produkter;  uppfriskande annorlunda, ett lekfullt och lättsamt inslag i interiören istf för de flesta stora klumpar jag sett. Kul!

image2346image2347

Designers guild

image2312

Nu finns Designers Guilds höstkollektioner att beskåda på nätet. Mums! Tricia Guild slutar aldrig att imponera!

Now you can view Designers Guild autumn news on the web. Tricias Guild never ceases to amaze me!


image2317

Engelska tapetmagasinet har öppnat webshop

image2311

Ifall ni missat det kan jag meddela att den anrika och helt underbara butiken Engelska tapetmagasinet öppnat en webshop under sommaren. Där finns ett mycket stort urval av tapeter och tyger av de mest erkända fabrikanterna världen över. Kul!

image2310

Spännande illustrationer

image2293image2292


Härligt lekbulla bilder har Oksana Badrak skapat. En flirt med gamla japanska träsnitt och konstnärer som Hiroshige och Hokusai, i kombination med verklighetsfrämmande sagomiljöer som skapar en känsla av bedrägligt lugn före stormen. Mitt i allt det söta är det som om en annalkande katastrof finns runt hörnet, inget är egentligen det som det vid första anblicken utger sig för att vara.

Jag tycker om den här typen av tavlor, där sammanhang och mönster kommer fram ju längre man betraktar dem. Skuggan som inte tillhör fågeln, trots att man först tar det för givet. Varandet som egentligen är frånvaron av något, ett hål, ett tomrum, en icke-existens.

image2290image2289

image2294

image2295

Broste

image2297

Härliga inspirationsbilder från Broste Copenhagens höstkatalog. Mums! Visst ser det underbart ut med alla lyktor och ljus på altanen!? Det är generellt väldigt fräckt att skapa en masseffekt genom att ha många liknande saker på en annars ganska naken yta.

image2298

image2299

image2300

image2296

image2301

image2302

Momastore

image2223

Momastore finns den här stolen, som är smått unik i sin design. Som en blandning mellan ett möbiusband, en ängel och en rymdvarelse från en japansk skräckfilm från 70-talet. (man kanske kan använda stolen som ett slags Rorschack-test? Vad ser ni i stolen...?)

Ripple Chair heter stolen och det är begåvade Ron Arad som designat. Om jag åker itll New York någon gång är Museum of Modern Art och Momastore en given plats för mig att besöka!

Exklusiva inbjudningar från Oslo Press

image2306image2308

Riktigt fina inbjudningskort till bröllopet etc. kan man få hos Oslo Press. Vackert.

via Eendar

Pussla ihop ett golv...

image2304

image2303

Om Du gillar att lägga pussel kanske golvet från Puzzle floor är något för Dig? ;-) Pusselbitar som garanteratinte hamnar i dammsugarpåsen...

Snail mail

image527image530image529

Det är något speciellt med att få riktiga, fysiska brev med kuvert i postlådan. Om kuverten dessutom innehöll ett kort illustrerat av Kelly Hyatt skulle hjärtat slå ett extra glädjeslag. Så vackra att man kan rama in dem. Jag hittade dem hos DYB. och de kostar 25 DKK styck. Mums!

Inredning från Vietnam


image2284

Jag fick ett kanonbra tips via mejlen, om en nyöppnad webbshop, Minh, Made in Vietnam. Shoppen är fylld till bredden med snygga inredningsprylar för oss som gillar den asiatiska, varma inredningen. Jag minns ett av avsnitten med ROOMSERVICE, där de var i Vietnam, och Susanne Molinder inredde jättesnyggt. Jag gillade sidenlamporna hon hängde i taket (se bild nedan) och till min glädje finns liknande lampor i den nya webbshoppen!

image2280
bild från Kanal 5


Den här typen av webbshop har jag saknat, så den är helt klart välkommen! Deras hemsida är snygg och inspirerande, lättmanvörerad, samt har en massa intressant text kring produkterna och konceptet. (märks det att jag är imponerad?)

image2285
Foto Malin Mauritsen

Så här skriver de själva;

Minh - Made in Vietnam importerar och saluför modern asiatisk heminredning, accessoarer och keramik tillverkade enligt gamla hantverkstraditioner. MINH betyder lysande, klar och strålande på vietnamesiska. Med en betoning på naturliga material och ett respektfullt och nära samarbete med våra skickliga producenter är det vår förhoppning att namnets betydelse ska återspegla sig både i våra produkter och i vår verksamhet som helhet.

Grundtanken med verksamheten är att marknadsföra konsthantverk och rik kulturtradition från ett land som annars är mest förknippat med krig och fattigdom. En annan viktig ambition är att så långt det är möjligt bistå Vietnams skickliga men fattiga hantverkare så att de kan arbeta och utvecklas så mycket som möjligt på villkor de själva sätter upp.


image2281
Foton från Minh av Malin Mauritsen och Ly Hoang Long

Läs mer om Rättvis handel på Minhs hemsida.


Lego konst


image2277


Jag kan inte säga annat än att här ligger jag definitivt i lä, vad gäller att bygga med lego. Konstnären heter Nathan Sawaya och Du kan läsa mer om hans legokonst här.   

image2278image2279

Dahlia på bordet

image2274image2275

Riktigt fint tycker jag det här setet med brickor och underlägg med dahlior är. Johan Ljungberg har designat och produkten finns i varierande storlekar hos Design Online.

Vägguttaget Rosetta

 
image2273

Det är kul när produkter som vägguttag ägnas mer uppmärksamhet av designers. Själv föredrar jag forfarande vanliga, diskret vita, men uttaget på bilden, som heter Rosetta och kommer från Livalike är onekligen annorlunda och genomtänkt. 

image2267

Vad blir det om man korsar en gammal tvättmaskin


med en ljus idé?

image2264

Det blir en LAMPA, så klart! Kanske inte den allra vackraste lampa jag sett, men den får högsta poäng när det gäller att ta vara på jordens resurser och återanvända saker i nya sammanhang. På Recyclamps hemsida får ni fler exempel på vad man kan använda för att göra en ny lampa av något gammalt! Kul, kul!

Armadillo breadbin

image2243

Armadillo Breadbin heter denna brödburk, som onekligen är annorlunda i sin design.  Det är format som ett bältdjur, eller bälta, och ger ett modernt och stilrent intryck. Från Where did you buy that.

This Armadillo Breadbin is definately different in its design, showing off a modern expression with a twist. Available at Where did you buy that.

image2245

http://bloggar.se/om/design"
http://bloggar.se/om/inredning"

Finfina gömmor

image2242

Riktigt fina är de här "gömmorna" baserade på gammal japansk design, för att lägga exempelvis smycken i. Från Wishing Fish.

These "hide boxes", based on a vintage Japanese design, are really nice! From Wishing Fish.

Cone

image2240

På något sätt är sensommaren den tid på året då sådana här facklor känns mest välkomna i trädgården. Cone fackla från Menu finns i 2-pack för 695:- på Design online.

image2241image2239

Inspirerande hos Isabella Smith

image2235

Alltid lika inspirerande att besöka Isabella Smiths hemsida! Hon lyckas få fram en fräschör och romantisk touch utan att det blir för mycket. Jag drömmer fortfarande om ett sommarhus i Isabella Smith-stuk!

Always inspiring to visit the homepage of Isabella Smith! I still dream of a summerhouse in Isabella Smith style. Fresh and romantic and never "too much".

image2237
image2238
image2234

En dahlia i augusti?

image2232image2233

Månadens blomma för augusti 2007 är enligt Blomsterfrämjandet Dahlia. Riktigt fint blir det med ett par rosa dahlior i en skål från Cult Design. Mitt favoritmönster, Gracilis, har kommit i en grå nyans i höst. Grått gör sig väldigt fint tillsammans med rosa och lila, ja egentligen med de flesta färger.

Skön pläd i fuskpäls

image2231image2230

Den här pläden av fuskpäls kan jag faktiskt rekommendera, för jag har köpt en själv. Framsidan är imiterat vargskinn och det är så mjukt. Jag har letat efter en liknande pläd ett tag nu, men de har varit för dyra, så jag har avvaktat. Den här kostar dock 599:- från La Redoute, vilket var betydligt billigare än de jag sett tidigare. Skön att kura ihop sig med under kommande höstkvällar. Helst skulle jag vilja ha en   Geniol Eldstad också, men det får bli när jag vinner på lotteri. ;-)

Satsbord

 
 
 

En väldigt fin barnsäng

image2159

En riktigt fin barnsäng från Kidostore.

Chris Kabel

image2213

Annorlunda lampa som man klistrar upp på väggen. Chris Kabel

Kul ljus!

image2220

Kul ljus med inbyggd tändsticksask från Walton.

Colombia glassworks

image2216
image2218image2219

Jag befinner mig för tillfället i de djupa skogarna i Småland, hos min syster, men tänkte i alla fall lägga in ett inlägg. När jag såg bilden på lamporna från Colombia glassworks föll jag för dem med en gång. Underbara!

Nu ska jag med barnen som ska få rida på sin halva ponny. Dvs de äger hälften och min syster äger den andra hälften. Självklart äger mina barn framdelen! :-)

För en privat stund med mobilen

image2209image2211


När använde Du en telefonautomat senast? Finns de över huvud taget kvar, eller har de tagits bort? I min mobillösa ungdom var det telefonautomat som gällde.

Ovanstående Pentaphone, ett "Adjustable isolation space" är kanske den nya tidens offentliga telefonhörna. En stunds isolering medan man pratar i mobilen, så hela omgivningen slipper höra samtalet. Från Robert Stadler.

When did you last use a phonebooth? Are there any left, or have they been taken away? In my youth, with no cell-phones around, the phonebooth was THE thing.

Perhaps the Pentaphone above, "An adjustable isolation space" is the new public phone booth of modern times? A short moment of relative isolation while using the cellphone, out of reach from surrounding ears. From
Robert Stadler.

image2212image2210
"Supermans nightmare?"

Hallonsylt

image2499image2498
...att ta fram en bruk hemmalagad sylt med en klisterlapp som sitter snett och är skriven av en barnahand. :-) Att de varit med och gjort sylten gör att de själva tycker just den här sylten är vardagslyx!

image2495
image2497I somras passade jag på att göra jordgubbssylt när jag fick den superbilligt. Dotterns favorit. Tyvärr blev det inte mycket hallon när vi gick ut för att plocka, så vi trodde inte det skulle bli någon hallonsylt i år, för de är så dyra att köpa. MEN SÅ en dag när jag gick förbi den lokale handlaren stod de där, hallonen för 5:- asken. Kanon, nu skulle även sonen bli glad. Jag ställde dem på trappan utanför ytterdörren så han skulle se dem med en gång han kom hem från skolan. Och vad härligt, ett STORT leende och jubel när jag sa att vi skulle göra hallonsylt. Härligt att dessa enkla ting fortfarande kan skänka så mycket glädje. Man får hopp för framtiden. :-)

Tygtavlor


Att man kan göra egna tygtavlor genom att spänna upp en bit tyg på tavelduk har det skrivits en del om. Här kommer en variant som jag gjorde. Lätt som en plätt, tog bara en timme i anspråk.

Jag använde; galleridukar, tygbitar från Spool, symaskin (tro det eller ej!), strykjärn och häftpistol.


Först testade jag olika tyger och komposition, sedan sydde jag ihop bitarna.


Om man gör flera tavlor är det bra att lägga ut dem tillsammans, för att se att de kompletterar varandra och passar bra ihop.


Därefter strök jag tygbitarna ordentligt. Varefter jag häftade fast dem med en häftpistol.


Voilá, färdigt! Lätt som en plätt. Den runda varianten gjorde jag av ett kastrullunderlägg i kork. Man tager vad man haver. Passar utmärkt till fåglarna som är gjorda av samma tyg.


Tillägg: Flera har mejlat och frågat vart jag hittat mönstret till fåglarna jag sytt och en tyckte jag skulle skriva dit länken för att hylla den som gjort mönstret. I det inlägg jag skrev om fåglarna har jag lagt en länk till såväl mönster som där jag köpte tygerna (det är samma personer som säljer tygerna som har bloggen med mönstret) och i inlägget om tygtavlorna har jag också lagt en länk till webbshoppen, där man lätt kan klicka sig vidare till bloggen där mönstret finns att tillgå gratis. Och i mitt första inlägg om tygerna har jag också lagt in länkar. Men, för att göra det hela ännu tydligare lägger jag in länken till webbshoppen HÄR, bloggen HÄR och mönstret HÄR. Nu får vi hoppas att alla hittar dit!

Lycka till! :)

Jordgubbssylt

image1522

I går var det "Jordgubbens dag" hos den lokale handlaren i Landvetter. 2 liter för 25:- Så jag slank in på ICA, köpte syltsocker och sedan 10 liter jordgubbar. Sedan gjorde jag jordgubbssylt. Får man vara lite stolt? Jag känner mig som "en riktig husmor" när jag tittar på burkarna med lappar. Jag ställde dem upp och ner ett tag och glömde vända dem, så de har stått så hela natten, därav det tomma utrymmet i botten på burkarna...

Varje gång jag går ner i källaren och hämtar en burk av hemmakokt jordgubbssylt känns det bra i själen. Det är en speciell känsla att göra sådana saker själv. Senare i år får det bli svarta vinbärsgelé, det är så gott till söndagssteken. :-)

Utmärkta recept finns på Dansukkers hemsida. Förra året gjorde jag hallonsylt med lime i, det var kanongott! Burkarna var en bra investering. De köpte jag på ICA för flera år sedan och håller lika bra år efter år. Perfekt lock, som drar ihop sig när sylten svalnar och det bildas ett vakuum.

image1523image1524Rislampa

image2382

Idag fick jag till slut ändan ur vagnen och gjorde den där rislampan jag skrev om för ett tag sedan.

Rislampan köpte jag på IKEA, jag tror att den kostade 29:-, så det var minst sagt överkomligt. Decoupagelacket och rullpenseln är införskaffat på Panduro. Servetterna köpte jag på nätet. Jag använde helt enkelt vanlig dekoupageteknik dvs av servettens tre lager använde jag bara den yttersta med mönster. Först rullade jag på decoupagelack på rislampan, därefter lade jag på servetten och rullade med penseln ovanpå. Man får vara varsam så det inte går sönder. Jag gillar när det är lite veck och ojämnt, så jag behövde inte ens försöka få det rakt.

Jag blev nöjd med resultatet och lampan ska nu få hänga i ett hörn i tv-rummet. Kul och billigt projekt!

Sommarens bästa upptäckt


...är hur vacker daggkåpa är, samt hur otroligt fint det är att använda den som mellanstick i buketter. Det var också en glädjande upptäckt att den finns i trädgården, helt gratis! :-)

(hm, den är ju mycket mer grön i verkligheten, inte gul som på bilden)

De rosa blommorna kommer från buskar vi har, men har ingen aning om vad det är. Det blir ett slags bär på dem på sensommaren. Någon som vet vad det är? De stora gröna bladen kommer från samma buske. Blommorna är väldigt tacksamma att använda till sådana här "platta" arrangemang på tårtfatet.


.

Det blommar från vägguttaget!

image2202


Kul idé, med en lampa som "växer" upp som en lysande blomma direkt ur vägguttaget! Från Felix de Pass.

Cool idea, with a lamp "growing" out from the socket, to be a shining flower. From Felix de Pass.


via hemfeber

Andreas Holm Design

image2198
image2195

Andreas Holm heter en ung svensk designer med en alldeles ny hemsida. Han gör snyggt designade saker med en praktisk knorr. Tekoppen ovan, med inbyggd te-sil, är ett exempel på detta. För en olivälskare som jag vore behållaren i keramik en dröm. Se mer på hans hemsida.

Andreas Holm is the name of a young swedish designer with a brand new homepage. He makes beautifully designed items with a twist. The teacup, with built-in strainer is a good example. For an oliveliver like myself, the ceramic olive jar would be a dream. For more info visit his homepage.

Tack till Rosas blogg för tipset!


image2200
image2201


image2199

Nyheter från IKEA

image2190image2191


Jag gillar den nya serien Estetisk från IKEA. TIdningsstället till höger får gärna flytta hem till mig. Det tenderar att behövas en del sådana...

I like the new series Estetisk from IKEA. The magazine rack to the right is welcome to my house. We tend to need a few of those...hrm... (I´m  guilty as charged, I buy too many interior magazines...)

Bohem+

image2189

Nyhet från Bohem; en byrå i rokoko-modell, vitt med guldmönster. Uppfriskande med guldet och den vita bakgrunden, så det blir någon nytt av stilmöbeln.

News from Bohem; a chest of drawes in rococo style. It feels refreshing with the white surface decorated with gold.

Möbler i 2D

image2188


Bloesem skriver ett inlägg om ovanstående härliga produkter från Holländska Wouter Nieuwendijk.  Mer info på hennes blogg. 

Bloesem wrote a post about the cool furniture above, from Dutch company Wouter Nieuwendijk. More  info on her blog.

x

 

Blixt

 

Idag satte jag i en liten kvist syrén i en vas från Lindform (om jag inte minns fel har även Susann på

Purple Area och Living Like Linda fastnat för samma vas. Ni får hojta till om  ni läser det här och jag har helt fel...) Jag tyckte det såg så fint ut och tänkte att nu får jag se till att prova blixten. "Klick, klick" sa det och några olika varianter provades. Vilket jämt och fint ljus det blev med den här blixten jämfört med den inbyggda. Speciellt när man lät en plastgrej hänga ner framför blixtljuset.


The prophet och Yankee Candle

 

Idag är det riktigt busväder ute, det viner i fönstren, regn och hagel avlöser varandra. Tur då att man kan krypa upp i soffan med en bra bok, en kopp té och som grädden på moset tända ett ljus med kaneldoft.

Boken jag läser heter "Profeten"och är en poetisk klassiker avKahlil Gibran. En av mina favoritböcker.

Första gången jag läste den var 1987, i en skakig jeepney på Filippinerna. Det var kärlek vid första läsningen. Då läste jag den på engelska och har gjort så genom åren. Den här gången läser jag en svensk översättning och det är lika vackert. Perfekt höstbok, full av visdom, som manna för själen.


En kökspall


Nu känner jag att det är dags att berätta om hur jag ibland får kämpa för självklarheter i vårt hem.

I köket står en kökspall av björk. Den kommer från mitt barndomshem. På den och i den har jag lekt många gånger. Den är för mig ett självklart och praktiskt inslag i ett kök. Det är en perfekt möbel när man ska byta en glödlampa eller när de små älskade kravallhuliganerna ska ha något gott på översta hyllan.

En dag kom Pethra med den befängda idén att måla pallen vit. Jag blir sällan stum. Den här gången blev jag det. Vad svarar man?

Till slut fick jag mål i mun och frågade varför i hela friden man ska förstöra en vacker, kvistren björkpall, med patina av femtio års användande, genom att måla den vit!

-"Människa, förstår du inte att om det varit meningen att den skulle vara målad så skulle den målats när den var ny! Om man använder kvalitetsträ så målar man inte efteråt" utbrast jag förtvivlat.

Vad tycker ni, som läser det här? För nu är det krig. ;)

//Micke

------------


Ok, ok, ok, jag kryper till korset och erkänner att Mikael har rätt. Klart inte pallen ska målas vit... Det ligger dock något i det som en del kommenterade, att om man köpt den på loppis hade det varit mer ok, men inte när den har sådant affektionsvärde.  Så, pallen får vara som den är. Och jag har samlat ett poäng inför nästa gång jag vill ha min vilja fram. He, he!

//Pethra

En enkel kvist

 
 

Tänk så vackert det är med det enkla. Att plocka in en kvist från äppleträdet känns som manna för själen. Jag har satt in blommor lite varstans i huset; syrener, äppelkvistar, blommor från prydnadskörsbärsträdet, maskrosor (syns att de vissnar så fort dock, för de är ju så fina!) och det är en sådan glädje!

Det här är den bästa tiden på året. Så vackert, så skönt.


Sjöstjärnor

 

Jag tycker sjöstjärnor är vackra. I diverse inredningsreportage har de utgjort vackra stilleben och när jag fick se att ovanstående sjöstjärnor såldes för endast 10:-/styck, köpte jag genast fem stycken.

Väl hemma placerade jag dem vackert i sovrummet. Men, jädrar i min tott, vilken odör det blev efter ett tag! Som rutten fisk, ungefär. Jag gav dock inte upp så lätt, eftersom jag antog att ägarna till sjöstjärnorna i inredningsreportagen också är begåvade med ett luktsinne och sålunda måste ha löst detta problem på något sätt. Så, jag la sjöstjärnorna i färskvatten med lite diskmedel och tänkte att det nog skulle fixa problemet.

När de legat där ett par timmar kom min sambo och undrade om det var meningen att sjöstärnorna skulle bli mjuka igen... Hm. Jag tog upp dem och lät dem torka, men ödören kvarstår.

Hur blir man av med denna lukt, någon som har något tips? Min sambo föreslår av jag ska se till att de är riktigt torra och sedan lacka dem. Några andra förslag?


Att åldras med grace

 
 

Bara en liten påminnelse om hur vackra tulpaner är när de flesta slänger dem. Som en lilja, eller orkidé. Att det ramlar ner några kronblad på bordet är också vackert.

 
 

Peter Callesen

image2186
Foton från Peter Callesens hemsida.

Jag är så imponerad av danske konstnären Peter Callesen. Hans papperskonst är inte bara enormt tålamodskrävande att framställa, det blir också såväl vackert som mycket tänkvärt. Det tredimensionella, samt användandet av det utklippta papperet som en del av konstverken skapar ett lugnt erkännande av livets gång. Papperet är sårbart, men innehåller oändligt många möjligheter.

I am so impressed by Danish artist Peter Callesen. His paper-art does not only demand a big portion of patience, it is also beautiful and thoughtsprovoking. The use of the left over paper as a part of the art creates a tranquil recognition of the circle of life. The paper is vulnerable, but contains a diversity of possibilities.

Kaffekopp med smycke

image2185

Dubbelfunktion är kul! Den här är lite ovanlig, men en ring som pryder handen med man dricker kaffe. Kul! Från Floyd.

I like products with dubble functions. This one is quite unusual; a ring decorating the hand while drinking coffee. Fun! From Floyd.

Via Mocoloco

Läcker design från Thailand

image2184

Riktigt läckra och annorlunda lampor från Thailändska Tazana.

Really delicate and different lamps from Thailand; Tazana.

image2181

Sit and relax

image2166

Visst är det härligt, det här elementet som jag hittade hos Design boom? Något för frusna fötter, tilsammans med en kopp varm choklad, efter frusna vinterpromenader. Design av Falaise Eric och Christine Birkhoven ffrån Tyskland.

I lke this radiator, which I found at Design Boom. Something for cold feet, together with a cup of hot chocolate, after cold walks in winter. Design by Falaise Eric and Christine Birkhoven from Germany

image2177image2178

Lampor med överjordiskt lugn över sigimage2173

Visst är de underbara, lamporna ovan, från ANTA!? Snygg form. Designen gör att de lätt kan placeras i olika typer av interiöra sammanhang. Även lamporna nedanför har en slags renhet över designen som skapar en känsla av överjordiskt lugn.

Aren´t they great, the lamps above, from ANTA!? The design makes it possible to place them in a variety of interiors. The same with the lamps below, with a purity in it´s design that creates a sense of supernal tranquility.


image2174image2175

Love hurts...

image2176
Plåster är inte bara till för kroppsliga sår, eller för de som försöker sluta röka. De finns också för olycklig kärlek... Finns hos Atyptyk.

Band-aids are not only for body wounds or for those trying to quit smoking. They are also available to treat those who suffer from love... Atyptyk.

Härlig enkelhet med utsökt form

image2172

Jag älskar denna eleganta och enkla lampa av Heinrich Fiedeler för Anta. "Less is more."

I love the elegant and simple design of this lamp designed by Heinrich Fiedeler for Anta. "Less is more."

Mio

image2171

Den här soffan från MIO hade jag inte haft något emot...

I certainly wouldn´t mind this lounge suit from MIO in my living room...

Kids factory

image2161

image2162


Jag har bloggat om Kids factory förut, men när jag nu läste om dem i ett inlägg hos Purple var jag tvungen att kolla in deras hemsida igen. De hade en del nytt, och jag blir som ett barn på nytt av de här bilderna!

The interiors from the dutch company Kids factory make me want to be a child again...

image2165

Nyhet från Europa Möbler

image2170image2168image2169

Jag gillar de här nya lamporna från Europa möbler, speciellt den till vänster.

I like the new lamps from Europa möbler, especially the one to the left.

Ekaacosta

image2154
image2076image2075

 Läckra nätskulpturer från svenska Ekaacosta.

Mammas lilla ängel

image2093

Det tillhör inte vanligheterna att hitta kläder på Inredningsbloggen, men den här sparkdräkten från Bodie and Fou kunde jag inte motstå. Så söt!

I usually do not write about clothes, but I couldn´t resist this babygro. Cute!

Med en liten knorr

image2142

Klassisk stol med en liten knorr... Från Klausn. Design Michael Thonet.

A classical chair with a twist... From Klausn. Design Michael Thonet.

Mio, matplats

image2152

Mer inspiration från MIO. De gröna stolarna ser fräcka ut och gör sig bra tillsammans med det vita möblemanget.

More inspiration from MIO. I like the green chairs and think they look terrific together with the white interior.

Väggur

image2095

En hel vägg full med klockor. Snyggt och innovativt. Trots mångfalden blir det inte plottrigt. Jag hittade den på Designers library

Askfat med antirök-budskap

image2123


Askfat som påminner rökaren om rökningens faror... En bra present till en rökare Du bryr Dig om. Från Imovate design

Ashtray which reminds you of the dangers of smoking... A nice gift to a smkoker you care for.

Upplyst bord

image2139image2140

Ett upplyst bord som onekligen blir en effektfull detalj i hemmet. Från Godoy lab.

An illuminated table which no doubt would be a striking detail in any home. From Godoy lab.

image2141

Rumsavdelare

image2138image2137

En riktigt fin rumsavdelare från Godoylab. Ger ett mjukt och behagligt intryck.

A very nice room divider from Godoylab. Gives a soft and pleasant impression.

Mio, sovrum

image2151

Mio har höstnyheter på sin sida. Ovan en sovrumsinteriör. Samurajen ser riktigt fin ut, tycker jag.

Autumn news from Mio.

En riktig goding!

image2143

Jag kan inte få nog av den här lampan, designad av Ingo Maurer, så jag lägger in den igen eftersom den här bilden är så härlig. Hittade den HÄR.

I just can´t get enough of this lamp, designed by Ingo Maurer, so I post it again, since this I like this photo so much. I found it HERE.

Marie Louise Gustavsson

image2144

Marie-Louise Gustavsson har designat den här bänken som heter "Fika". Himla käck! Fint med den gröna "brickan" som är integrerad i möbeln. Läs mer HÄR.

Swedish designer Marie-Louise Gustavsson has designed this bench, "Fika", ("coffee break"). I like how she has intergrated the tray into the furniture. Click HERE to see more of her design.

Helt underbar säng

image2094

Bodie and Fou har dessa underbara sängar. Gör sig bra i luftiga rum med högt i tak...

Absolutely beautiful beds from Bodie and Fou . Would be great in a spacious room with a ceiling at least 4 metres up.

Lampor av tvättsvampar

image1993


Hos Bouf hittar Du lampor gjorda av stickiga "tvättsvampar". Något att pyssla med när man känner för ett SF-inslag i hemmet?

Lamps made of sponges, would that be someting for you? Perhaps a little something for the SF-inspired person to hang in the ceiling.

image2135

Farfarsklocka på tapeten

image2133image2134

Vill Du ha stämningen av en gammal "farfarsklocka", men är inte beredd att ställa dit en bumling i vardagsrummet, kan den här postern vara en kul lösning. 445:- hos Coolstuff.

If you want to catch the mood of an old "Grandpa´s clock" but aren´t so eager to give up that much space in you living room,  this poster might be a solution. Can be found at Coolstuff.

Night and Day

image2129image2128

Night and day textil är en nyöppnad webbshop som säljer lakan och andra textila ting av högsta kvalitet. Något för den romantiska, som vill omges av blommönster. Själv tycker jag om setet på bilden till vänster.

Lycka till med butiken! :-)

Om

RSS 2.0