För resväskan

image3872image3871

Ska ni ut och resa och vill ha en lite annorlunda adresslapp på väskan kan jag tipsa om de här två som jag tycker är hysteriskt roliga. Design Anne Taintor. De kommer från webbshoppen Kvalitet och Fynd, en för mig ny webbshop med lite av varje.

image3873
Härlig, härlig dröm...

Fredrik Mattsons "Tivoli"

image3870image3869

Tivoli
heter denna stol med lekfull design av svenske designern Fredrik Mattson, som fick Stora Formpriset 2007. Stolen är en del av PP:s kollektion.

Ljus-installation i kyrka

image3856

Sådant här gillar jag; när existentiella funderingar möter estetiken. I Saint Paul-Saint Louis kyrka i Paris , möter blicken ett antal lampor när man stiger in och blickar uppåt. Allt eftersom man vandrar framåt ändras lampornas form i förhållande till varandra och på en viss plats bilder de ett stort frågetecken. När man fortsätter framåt "löses frågetecknet" upp och kvar blir ett antal lampor utan något speciellt mönster. Intressant.

via Swiss Miss

Gaby Art Design

image3837


För er som söker smycken med det lilla extra, samt med anknytning till vår nordiska historia kan jag rekommendera Gaby Art Design. Vackra silversmycken med fornnordiska symboler.

Såhär skriver hon själv på sin hemsida;

GabyArtDesign tillverkar unika silversymboler med en medföljande liten berättelse.

Ett speciellt smycke med en humanistisk karaktär för den som söker det "lilla extra" på marknaden. Företag och kunder skall känna att symbolen bygger på en kreativ handling och en eftertanke Historien som smycket bär på skall väcka människors intresse till ökad självkännedom.


image3839
image3840
image3842

image3838image3841

Julkort

image2977

Julklapp i gammaldags stuk med material från Panduro.

PS Enioreh reagerade på att de är rosa! Men det är de ju inte, det har blivit fel i ljussättningen. De är gjorda på beige-brunt papper. Inget rosa här inte. Tack för att Du påpekade det! ;-)

image2973
 
image2974
 
image2975
 
image2976

Julpyssel


Det lättaste julpyssel jag gjort med barnen, och även det som blev snyggast, var när vi dekorerade vanliga vita blockljus med servetter.

Man gör så här; Klipp ut en bild på en servett Du vill ha på ljuset, ta sedan bort lager efter lager så att bara lagret med bilden finns kvar.

Sätt på en platta på spisen. Lägg en sked mot den varma plattan, så att skeden blir varm. Håll bilden Du vill ha mot blockljuset och lägg den varma skeden mot bilden och för den försiktigt över bilden. Detta får Du upprepa några gånger. Värmen gör så att stearinet smälter och bilden fastnar. Låt inte stearinet smälta FÖR mycket, då kan bilden bli bubblig. Bara tillräckligt för att bilden ska fastna.

Det är snyggt att göra olika höjder på blockljusen, men anpassa storleken på bilderna efter blockljusens storlek, så blir det snyggast. Placera inte bilden alltför högt upp. Passa, som alltid med levande ljus, så att det står utan risk för brand.

Fler tips på julpyssel hittar Du HÄR, HÄR och HÄR.

Hylla för den okonventionella

image3836

Lådor som kan ställas ovanpå varandra till önskad höjd för en annorlunda förvaring. De sitter fast med en skena inuti lådorna. Titta mer på Shay Alkalays hemsida.

via Pan Dan

Kaffekoppar som installation

image3834
image3835

Iställeet för att ställa in kaffekopparna i köksskåpet när de inte används kan man med dessa koppar skapa en skulptur av varierande slag. Kaffekopparna har nämliga "snäpp-knappar" (heter det så?) vilket gör att man kan sätta ihop dem. Kolla in dem på Etsy!

via Pan Dan

Kaffebord för den fäppliga

image3833

Från Nimble Critters kommer detta roliga kaffebord, som gör något kreativt av att man spiller. När det kommer exempelvis kaffe på bordet blir det märken i bordet, men inga fula sådana, utan vackra viktorianska mönster. Ett perfekt bord för den som har fäpplande gäster. :-)

via Pan Dan

Julgren


Igår satte Mikael upp en gren i taket, liksom förra året. Sedan var det bara för mig att hänga upp kulorna och kristallerna. Enkelt, dekorativt och ger fin adventsstämning.

Tillägg; Fick en fråga om hur Mikael sätter fast den. Vi har två små krokar i taket, som döljs ganska bra, eftersom vi har "lock-tak", som utvändig panel på trähus. I krokarna fäster han fiskelina, som inte syns. Perfekt! (fast i år hade vi ingen fiskelina hemma, så han tog tandtråd, inte lika bra....)

Julpyssel

image3740

Denna bok av Eva Dohn  är fin att sitta och bläddra i och bli inspirerad av. Många fina bilder och kul projekt.

image3741

Man börjar med att rolla på benvit färg på lådorna av brun kartong. Sedan väljer man ut bilder av dekoupagepapper.

image3742

Man rollar på två olika nyanser av guldfärg och när det torkat rollar man lite vitt här och var för större effekt. Därefter klistrar man på bilderna med sidenmatt decoupagelack ett antal gånger. Det torkar snabbt, så med en kopp té och trevliga samtal går det fort mellan varven.

image3744

Glaskula att variera

image3821image3822

P.I.D.s webbshop finns en genomskinlig glaskula att hänga i granen eller varhelst man vill pynta. I kulan lägger man valfria små detaljer, vilket gör att kulan kan varieras och hänga uppe året om. En kalaskula, helt enkelt!

Intressant fågellampa

 
image3820

Ett litet blickfång i rummet blir denna lampa i formen av en fågel. Jag tycker om hur ljuset reflekteras i metallen och ger olika effekter beroende på hur långt bort metallen är i förhållande till ljuset. Från Hommin

Jag hittade dem via Design milk, men ser nu genom Emmas kommentar att även hon skrivit om dem och att de finns på Designtorget.

Massvis av lådor

image3819

Det är något väldigt lockande över möbler med många små lådor. Lite av barndomens mystik, varje låda kan gömma en speciell skatt; en sten man hittade när solnedgången var som vackrast, förra årets kastanjer, en påfågelfjäder eller en tablettask med godis som man man har som reserv i fall det blir "dåliga tider" och godiset tar slut i affärerna. :-)

Ovanstående möbel,  designad av John Denis O´Leary , har olika knoppar på varje låda vilket gör det hela ännu mer  magiskt. Fast idealet hade varit en stor köpmansdisk från Kina. I en sådan kunde man ha många roliga saker i lådorna!

via Pan Dan

Vackert hjärta av mossa

image3814

Isabella Smith tipsar om hur man dekorerar ett vackert hjärta av mossa. Själva hjärtat kan man göra själv eller köpa färdigt.

Om

RSS 2.0