Random Light

image2131image2132


Ibland förvånas jag av mig själv. Jag skulle kolla priset på en av mina absoluta favoritlampor, Random Light, från Moooi och gick genast till min egen blogg och sökte. Ve och fasa och götapetter, jag har ju inte gjort något inlägg om den! Konstigt, konstigt! Fast den kanske försvann vid flytten av bloggen, för jag har bestämt för mig att jag skrivit om den.

Nåväl, i fall jag missat detta rättar jag till det nu, för självklart måste Random Light finnas med på min blogg. Den hade gärna fått vara med i mitt hem också! ;-)

Svalkan finns under parasollen

image2116
image2117

Mums, mums och återigen mums! Sparsmakat, men med snirkliga detaljer, nutidsdesign som flirtar med parasollromantik. Jättevackert! (erkänn att "parasollromantik" var ett ganska bra ord!?)

Design ship tora.

via Pan Dan

Kaffe med mjölk

image2118

Den här "kaffe med mjölk-koppen" med tillhörande fat tycker jag är en riktig höjdare! Från Pension fuer produkte.

via Pan Dan

Kul tröja!

image2115

Roligaste tröjan? Ha, ha, jag måste säga att jag tycker den här tröjan är jätterolig! Nog väcker den känslor, eller hur?! En del kanske blir bestörta vid tanken på kvinnor med hår under armarna, medan andra förfasas över att kvinnor rakar bort dito behåring. Vad man än tycker så är det en tröja som omedelbart väcker känslor. Själv började jag skratta! Tröjan finns hos Miss and ladys boutique.

via

Zara home

image2003

Att kika i produktkatalogen på Zara homes hemsida är en glädje, det finns så mycket vackert. Via Vicky på Decorate

Beautiful and inspirational on Zara Homes  homepage.

image2086

Homes in heaven

image2068

Homes in heaven är inredning med franchisingkoncept. De finns på Karlavägen i Stockholm och produktkatalogen kan man ladda ner från deras hemsida, HÄR. Många vita möbler i lantlig stil, samt härliga färgklickar som lyser upp och tillför det där lilla extra.

image2069image2071image2057

Jag, som är förtjust i kombinationen rosa och grönt med vitt som grund, fastnar genast för interiörbilderna. Harmoniskt och stillsamt vackert.


image2064image2058image2061image2062image2065

via Katten Pejst

Mignon på Etsy

image2081

Mignon är illustratör och bor i Kalifornien. Hon har precis öppnat en webbshop på EtsyDen första målning hon erbjuder är 4-färg på silke, föreställandes flamingos. Klara, härliga färger som ger ett glatt intryck.


image2079image2080image2078
Thank you Mignon!

gotland

image2024

I flera år har jag längtat efter att åka till Gotland. Jag har haft en kärlek för ön, trots att jag aldrig varit där, och har känt på mig att det skulle vara ett ställe där jag skulle trivas. Så rätt jag hade. Redan när vi körde av färjan började det värka i bröstet av glädje. Ljuset.

Vi bodde på Lummelunda vandrarhem, som var utmärkt. På vägen dit berusades jag av dikeskanternas blomsterfyllda skönhet. Fulla av klint, cikoria och andra blommor.

image2026

Backen ner till vandrarhemmet ledde rakt ner mot stranden. Underbart med havet så nära, en underbar stenstrand där vi gick i timmar och plockade stenar och fossil. När vi sov med öppet fönster hörde vi havet. Underbart.

image2030image2027

Dagen därpå åkte vi in till Visby och strosade innanför ringmuren. Vilken atmosfär. Det var som att förflyttas tillbaka i tiden. Just denna känsla av tidens gång som finns i Gotland är underbar. Från fossiler, till medeltid och nutid. Fullt av historia, kultur, konstnärer och konsthantverk.

image2032

Innanför ringmuren finns skönhet varthän man än vänder blicken. Vackra dörrar, rosor, charmiga hus. Kyrkfönster och kyrkinteriörer.

  image2033
Ett besök in på G.A.D. var givet. Där fick jag deras katalog, som är osedvanligt trevlig att bläddra i. De har lagt ner extra möda på att göra den riktigt fin.

image2031
Det blev inte tid till så många besök i keramikverkstäder, kyrkor och inredningsaffärer som jag hade velat. Det får bli en tur utan barn någon gång, kanske helt ensam. Gotland vore ett härligt ställe att vandra omkring själv. Det är fascinerande med växlingarna i naturen. Dels det karga,  dels de ljusfyllda sandstränderna. Blomsterprakten, vallmofälten, vindpinade fiskelägen, den makalösa utsikten vid Högklint. De vackra stenhusen.

image2035De långa och jämna gärdsgårdarna är vackra. Jag blir fascinerad av tanken på att någon lagt sten på sten, år efter år för att få dem så långa och jämna.

image2039 image2040 image2041image2042 image2043image2046 image2044
Ett besök på Fårö, hos en god vän till sambon, tillhörde en av höjdpunkterna. Promenad längs Sudret, ett  besök på den gamla biosalongen, ett trevligt samtal med konstnären Kaj Engstrom, i hans galleri. Självklart också en promenad på stranden för att se raukar. Tack för Din gästfrihet och eminenta guidning, L.

image2055image2056

Ett besök på Fornsalen i Visby rekommenderas. Oerhört fascinerande.

image2054
Även Lummelundagrottan, samt fossilutställningen i anslutning till grottan besöktes. Stalaktiter växer från taket, stalagmiter från marken. Det har min sambo lärt sig i skolan.


image2049 image2050image2051
image2052image2047

Det var även speciellt att se de vilda russen vid Lojsta. Det bubblar av varma känslor i mig när jag tänker på Gotland. Där skulle jag vilja leva och dö. Jag hoppas dock få undslippa ödet som mötte offren i Mari Jungstedts och Anna Janssons deckare, vilka utspelar sig på Gotland. Jag har läst några i sommar och de är kanonbra! Jag har bara sett en liten bit av denna vackra ö och ser fram emot fler besök. Det finns så mycket mer jag vill se. Nästa år. Kanske.


image2037 
 
 

 


Aqua creations

image2015


Aqua creations har jag skrivit om tidigare, men efter att ha fått deras katalog i mejlen är jag tvungen att göra ett ögongodis-inlägg med en massa av deras lampor. Lampor som är konstverk, inspirerade av det otroliga undervattensliv som finns i våra hav.

Efter att jag tagit dykcertifikat dök jag såväl i Sverige som i Malaysia och Thailand. (drömmen är Röda Havet och Barriärrevet) Det var otroligt vackert. Istället för att simma så fort vi kunde satt vi ofta på samma ställe och såg det långsamma skeendet. Då såg vi ofta mer än när man bara tog sig fram så fort som möjligt. En hummer som tittar fram ur en skreva i en bergsvägg, eremitkräftornas framfart på botten. Att simma in i ett stim av tuentals små knallblå eller knallgula fiskar kändes härligt. Liksom att se färggranna papegojfiskar eller närma sig revhajarna. De är inte farliga för människan, men det bultade ändå extra mycket i hjärtat och musken till "Hajen" spelade i mitt inre... Att se clownfiskarna simma fram och tillbaka, hela tiden nära havsanemonen, som om de dansade tillsammans var också en skönhetsupplevelse. Liksom ett stim maneters långsamma framfart. Vackert.

Jag tycker om design inspirerad av havet. Kanske är kärleken till havet en produkt av tiden i moderlivet, när man vaggades fram och tillbaka och ljuden lät ungefär som när man dyker? Hur som helst tycker jag om det. Och jag tycker om Aqua creations lampor. Var så goda. Ögongodis.

image2016image2010

image2012image2014

image2006image2007

image2011

image2017

image2018

image2005

image2019

image2020

image2021
Photos courtesy of Aqua Creations.

Förlängningssladd...

image2001

Kul variant av förlängningssladd, i formen av fiskben! Ser himla kul ut och jag som är Stargate-fantast får genast Goaúld-associationer... Finns här. Via VICKY Decorate.i-blog.

Flipp eller flopp?

image1994
image1997
image1999


Aswoon har tagit "böjt trä" några steg längre med sina möbler. Kul idé! Är det snyggt? Är det bekvämt?  Flipp eller flopp?


image1996

Vingligt värre?

image1991

Bouf hittar man den här bokhyllan, som trots sitt suspekta utseende är mycket stabil.

Vivaterra

image1998

Jag blev så glad när jag fick se den här bilden, för jag har gjort något liknande själv. När min mor kaklat färdigt i sitt kök blev det över en del fin turkos mosaik. De sitter ju fast i cirka 30X30 cm stora delar, så jag använde dem som tallriksunderlägg som på bilden ovan. Det blev jättefint! Efter ett tag bestämde jag mig för att sätta fast dem på tunn hårdplast och foga med vit fog. Även det blev fint, men jag har inte fått till kanterna, ska fundera på hur jag ska lösa det. Bilderna ovan kommer från Vivaterra.

Handtvål

image1988

Kanske aningen makabra på något sätt, men samtidigt himla kul tolkning av handtvålar för fem smutsiga små fingrar! :-) Levereras i en söt liten påse. Finns här.

Krokar till kläderna

image1986image1987

Riktigt tufft blir det med de här krokarna från Bouf  i hallen. En nytolkning av det marina temat? Läckert, läckert!

Helt i min smak

image1975

Jag hittade konstnären  Ricky Mountain på Trunkt/Etsy och blev helförtjust. Konst helt i min smak!


image1978image1977image1979
image1981image1985image1982

image1983

image1976

Fiona Zobole

image951
image952
image953

Fiona Zobole

Karin Eriksson

image1497image1498

Mirror mirror on the web.  Karin Eriksson

Mosaiklampa

image1768image1769


Room service home

Små roliga lampor för trädgården

image1616

Lite kul och annorlunda lampor för trädgården. Som små utomjordingar ser de ut. De finns hos Hidden art shop.

Kate Goldsworthy

image894

Kate Goldsworthy


Yasmin Laibi


image1102image1103

Yasmin Laibi tog examen 2006 vid Chelsea University of Art  & Design och har specialiserat sig på bland annat broderi. Exemplen ovan tycker jag är underbara exempel på hennes känsla för färg och form. Jag tiltalas av de starka mättade färgerna som samtidigt utstrålar mildhet.


Läs mer här; News designers online

Louise Hindsgavl

image1003
"Material Tyngde, material Girl"


Vid första anblicken ser den danska keramikern Louise Hindsgavls figurer ut som små söta och tämligen banala porslinsprydnader. När man tittar närmare inser man att så inte är fallet. De är tankeväckande och tidvis provokativa. Just mötet mellan det som är på gränsen till absurditet och det oskuldsfulla formspråk man genast associerar till skapar spännande kontraster och dynamik.

Read more about the Danish artist Louise Hindsgavl  here.

image1004
"Plötsligt en dag"


image1002image1006

Stray dogs

image1954

En blandning av lustiga och snygga saker hittade jag hos Stray dogs. Vad som är snyggt och vad som är lustigt får var och en bedöma själv! Ovanstående flaskor i glas tycker i alla fall jag är snygga!

image1955image1956
image1951image1950
image1952
image1949
image1953

Bassetti

image1947

Kläder på Inredningsbloggen? Ja, men bara om de är så här vackra, att man kan hänga dem på väggen istället för en tavla. Skönt med en kimono att ta på sig efter kvällsduschen. De kommer, liksom textilierna i föregående inlägg från Bassetti.


image1948image1946

image1945image1944
Trolda; Det var en kimono jag köpte. Till min sambo! :-)

Bassetti

image1935

En mängd vackra textila ting hittade jag på Bassettis hemsida. Precis den där typen av mönstrade tyger som jag tycker om. Jättevackert. Jag kan inte minnas att jag sett Bassettis produkter i Sverige, men enligt hemsidan ska Versatil Home i Solna vara agentur för deras produkter här, så någonstans i vårt avlånga land finns de säkert! 

Tillägg: Jag var inne en sväng på NK idag och voíla! Där fanns en del av Bassettis sortiment rakt framför näsan. Dessutom var det 50% på en del av deras varor, kan man ha mer tur?

image1939

image1937image1936

image1941image1940

Boråstapeters hyllning till Linné

image1928image1931

image1932


Så här skriver Boråstapeter om sin kollektion som hyllar Linné:

"För 300 år sedan föddes han, Blomsterkungen. I vår hyllning till Carl von Linné har sju svenska designers inspirerats av hans livsverk. Med lust som ledord.

Resultatet är enastående blad så fulla av växtkraft, livsglädje och åtrå. En kärlek mellan blommor, djur och människor. Historia och nutid.

Vi hoppas att också du känner lust. Lust att förändra. Lust att tapetsera din egen inneträdgård. Välkommen att botanisera och fira med oss!"
image1930image1929

image1933

Boråstapeter

image1454image1455

Kikar man in på Borastapeters hemsida kan man se deras nyheter. Nu är dessa inga heta nyheter längre, men jag tar med dem ändå! Ovan till vänster ser vi tapeten Moment art, som genom färgerna skapar lugn och genom dess mönster bidrar med rörelse.  Nedan Hanna Wernings djärva och harmoniska tapeter. "En modern Frank" kallas hon på Boråstapeters hemsida och jag måste säga att det är en träffande beskrivning.

image1452image1453

image1456

Marc Newson

image1073image1072

Den här hyllan/rumsavdelaren designad av Marc Newson, gillar jag. Som en skulptur med funktion, vilken tillåter rymdkänslan att finnas kvar, samtidigt som den väldigt bestämt upptar plats i rummet. Läs mer hos Designws.

Tuffa bord från Moroso

image1828image1827


Moroso har dessa tuffa bord.

Tables from Moroso.

Plunta med fågelmotiv

image1879image1881image1880En vacker plunta med fågel och -blommotiv från Urban outfitters. Perfekt att fylla med god och svalkande flädersaft!

Svenskt tenn

image1853


Om Du har 5000:-  över i plånboken kan Du köpa den här tekannan, designad av Signe Persson Melin,  på Svenskt Tenn. Annars kan Du, som jag, njuta av att se den på bilden!

Caroline Cornebo

image1899


En konstnär jag nyligen fick upp ögonen för är Caroline Cornebo. Hon använder sig av en alldeles speciell teknik där hon slammar botten i vitt och sedan "målar" med svart eller naturfärgad sand. Motiven är enkla och organiska. Sanden skapar en matt med samtidigt skimrande lyster. 

To see more works by Swedish artist Caroline Cornebo visit her homepage.

image1900
image1901
image1902image1911

Vackra fat från Urban Outfitters

image1883image1909


Vackra fat från Urban outfitters. Jag gillar det japaninspirerade i tallriken nedanför. Det händer en massa i tallriken, ändå är den väldigt lugn.

Beautiful plates from Urban Outfitters.

image1884image1910

Dörrmattor på Urbis

image1886image1888

Roliga dörrmattor i flera motiv och färger från Base 212 finns i webbshoppen Urbis. Ska det vara en älg vid ingången?

Kulturell mätsticka

image1798

Om Du ska mäta och fixa lite i sommar kan Du passa på att få lite kulturell stimulans samtidigt, med den här mätstickan (tumstocken) från Made in design .

Varje gång jag tar fram en tumstock här hemma säger min sambo "Var försiktig om den, de görs inte längre." De första tjugo gångerna gick jag på det och trodde att han menade att de slutat tillverka dem. Nu går jag inte på det längre, till hans stora förtret.

Eva Hild

I dagens intervju möter vi den svenska keramikern Eva Hild, som fascinerar med sina organiska och vackra skulpturer. Jag hade gärna haft en av hennes skulpturer hemma, betrakta den och försjunka i tankar kring livet och dess kontraster;  Insida och utsida. Mjukhet och hårdhet. Öppenhet och inneslutenhet.

..............................................................................................................................................................................

image1831image1832Pethra: Din keramik är väldigt speciell, med organiska former som ser inbjudande ut. Var hämtar Du Din inspiration?


Eva: Mina former är en gestaltning av en inre känsla, ett känslomässigt tillstånd sprunget ur min vardag. Det kan vara känslor av tryck, flöde, uppbrott eller komplexitet. Formerna representerar ett slags skal relaterat till min egen kropp i storlek och form. 

Pethra: När började Du  med keramik och vad har Du gått för väg för att utbilda Dig?Eva: Jag började på en kvällskurs när jag var 23 år och just färdigutbildad sjukgymnast. Mitt dåvarande yrkesval var jag inte helt tillfreds med, och när jag äntligen började med lera och kroki förstod jag vad jag vill göra med mitt liv. Så småningom följde en förberedande konstskola samt 5 år på HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk).  

Pethra: Finns det något keramiker som Du beundrar extra mycket och har inspirerats av?

Eva: Det finns många duktiga keramiker, och framförallt i början av min bana beundrade jag ett flertal; t.ex Eva Bengtsson, Hertha Hillfon, Kenneth Williamsson. Med åren har jag kommit att bli mer och mer intresserad av internationella skulptörers arbete, gärna i större skala. Jag söker en frihet i uttryck och material oavsett om det handlar om keramiska ytor, metall eller betong.  

Pethra: Har Du en idé när Du startar ett nytt projekt eller blir det ren improvisation? Hur ser skeendet ut vad gäller skapandet av en ny skulptur?

Eva: Jag har en utgångsidé; en känsla som jag ofta sätter ord på. Sedan är arbetet en långsam utvecklingsprocess, där jag tar beslut om riktning och form längs vägen. Ofta har jag perioder då jag prövar nytt och förhoppningsvis hittar ett spår. Sedan jobbar jag vidare med de idéerna och fullföljer objekten. 

Pethra: Hur definierar Du konst?


Eva: Det som görs med avsikten att vara konst, är konst. Sedan finns det bättre och sämre. Ett personligt uttryck, en tolkning, en samtidsreflektion... konst är vitt och brett. Berikar, provocerar. En viktig del av livet.

Pethra: Hur är det att arbeta med tenn i jämförelse med lera?


Eva: Tennobjekten är ett uppdrag för Svenskt Tenn. Jag står för urprungsmodellerna och de tillverkar objekten i metall. Non-Funkis är små former att hålla i handen, ge en upplevelse av form och struktur. Tenn är en tung och "varm" metall som känns bra i handen.


Pethra: Vilka är Dina ledord i den kreativa processen?

Eva: Pröva, utmana, ha tålamod! Närvaro.


image1841


Pethra: Har Du några nya uppdrag på gång?

Eva: Jag jobbar på inför kommande utställningar i NY, Korea och New Orleans. Just nu följer jag också arbetet med en större metallskulptur.


Pethra: Jag upplever Dina skulpturer som harmoniska med mycket rörelse,  att de ger en känsla av lätthet samtidigt som de vilar på en trygg och stabil grund. Hur skulle Du själv beskriva Dina skupturer?

Eva: Rörelse, flöde, balans, men inte alltid harmoni och jämvikt... Ömtåliga med ändå starka, fasta och
formsäkra.


image1849


Pethra: Har Du något drömprojekt, ett ställe Du skulle vilja utsmycka?

Eva: Nej, det är en lika stor utmaning oavsett var!image1840

image1852

Tipstack till Terese som mejlade och tyckte jag skulle skriva om Eva Hild!

Coffee cup

image1797

 Riktigt snygga kaffekoppar där örat växer in i koppen, från Made in Design. Finns i fyra fäger. Designad av och tillverkas av Sentou Edition.

Lovely coffee cups where the ear and the rest of the cup has grown together.  Available in four colors at Made in design. Designer and manufacturer is Sentou Edition.

Dörrmattor

image1787

Dörrmattor som föreställer djur finns hos Poaa. De är gjorda av kokos och det är Holländska Ed Annink som designat. Söta, men jag vet inte om jag skulle ha hjärta att torka fötterna på just hunden!

Doormats made of coco in different animal shapes. Available from Poaa.

image1788

Heja Norge!

image1807

Kolla in norska Figgios hemsida som är full med snyggt vitt porslin. Jag gillar fatet med de två äggformerna ovan. Jag vet inte riktigt vad det är till för, men snyggt är det i alla fall!

Norwegian dinnerware. I personally like the plate with the two egg-shapes above. I have no idea what it´s supposed to be used as, but it sure looks good!


image1809image1806image1808image1810

Anna Engström, en svensk designer i USA


I dagens "Great Blogs" möter vi svenska Anna Engström som har bloggen Red house design. En skön blogg, med härlig mix. Tusen tack för intervjun, Anna! Ha en underbar sommar och må Du drömma om alla röda hus med vita knutar som finns på andra sidan Atlanten.

.............................................................................................................................................................image1823image1824

Pethra: You are not only a blogger, but first of all a designer. Please describe your design style and what objects you design.

Anna: I work as a product designer for a small consultancy, meaning I design consumer products for whomever our client is. It can be anything from a toothbrush to a piece of furniture. That's the exciting thing about being part of a consultancy, you are constantly exposed to new companies, brands, products and new consumers. 

Pethra: What is your opinion about designtrends?

Anna: I have a very optimistic outlook on our future and much of it is related to design. Finally, I feel that we have gotten to a point where we understand the impact that we have on our surroundings, our resources, and others. And we are realizing that we can change our habits, and ways of being to become more considerate while still staying efficient and not compromising our end goal. Design has become a way of finding these new ways, of helping us change our habits....for the better. There is a lot of movement....and design will be a strong influencing factor. In fact, it will be a very valuable tool for us in the future, even more so than what it is today.

Pethra: Any favourite designers? Who inspires you?

Anna: Oh, there are so many, and they come and go. I am constantly searching for new sources of inspiration. no, there's not a big Hollywood designer of mine that I aspire to, I actually prefer to avoid the big names and look for inspiration on a smaller level, in every blog that I visit, in new artists I find, local talent, and in my heritage. recently I have felt particularly inspired by the Swedish heritage, there is so much there to mine from. And being a Swede and all, nature is probably the only constant source of inspiration.

Pethra: What is your education, how did you become a designer?

Anna: I was actually one of the lucky ones who realized already at age 15 what I wanted to do for a living. I've always felt that design is more just a part of who I am, rather than something I just do. At Polhemsgymnasiet in Gothenburg [Göteborg] there was an industrial design program available already at high school level. So, I moved to the city and started my second year of high school in that program. I knew from the start that it was the right thing for me.

After graduation, I took some time off to consider my options. I knew what I wanted to do, but wasn't sure where I wanted to go. There was HDK and Chalmers [two Universities in Gothenburg, with design programs] just around the corner, and other great programs north and south in the country. But I think I was looking for a different challenge. And I decided I wanted to study abroad. The options were wide open from the beginning, but it quickly narrowed down to a few schools in the US. I came to visit Boston, and felt very at ease and comfortable with the city.

I spent my four university years in the industrial design program at Wentworth Institute of Technology in Boston. And have loved every day. Today I call this my home. This will be my sixth year in Boston, and I hope to stay. 


Pethra: Three positive things about Swedish design?

Anna: Three!! you're making this impossible for me! *smile*. My list could go on forever. Well, this ties back to future trends a little bit. I think our thinking in Scandinavia has always been a bit ahead of the rest. If I were to choose three words it would be thoughtfulness, resourcefulness, and innovation. We've always managed to create efficient and functionally innovative products, taking a very practical approach. Always keeping in mind, our environment, the user and considering the full experience, from beginning to end. This makes for very thoughtful and respectful products.

And the first word that comes to mind for most people when thinking of Swedish design is maybe simplicity? I think this comes from our resourcefulness of being aware of our diminishing resources, making the most of every part, always using only what is necessary. But still never have to compromise for the end goal and always delivering beautiful and functional products. I would like to see the rest of the world learn a bit from the Scandinavian thinking on design. 

Pethra: What is the common opinion of Swedish design in the US, according to what you have noticed?
Anna: I think we are very fortunate, Swedish design has a very good reputation in most corners of the world, and it is definitely no less present here in the US. And many people are familiar and somewhat educated about Swedish design. It has definitely been to my advantage to be Swedish, and sometimes I think I am believed to just have it in my blood, and maybe I do somehow, I don't think I would know that myself.

But growing up in Sweden where every element of our every day is so much more carefully thought through, where design is something that's on every ones mind, a part of every day, not just for designers and those in the business. I am, of course, aware of a what a great impact that's had on myself and my approach to design. 
 

Pethra: Do you have any current or upcoming projects?

Anna: Well there are always projects at work keeping me busy for most of the day. And at home my studio desk is covered with paintings, fabric scraps and much more, waiting for my attention. Oh, there's so much I would like to do! I dream up new projects every week, go buy the supplies needed and then never get to them.
 
But highest on my list right now, as I have shared a little bit of on my blog, is working on creating these patterns that would be a modern and personal approach to traditional Swedish kurbits patterns. I hope to share much of this process with my readers on my blog. The project is still in the early stages, and given that it is the summer time and most of my free time these days are spent at the beach....we'll see when there is an update for you on this. *smile*


Pethra, Thank you so much for letting me participate and be involved in your blog, you are one of my many sources of inspiration and particularly influential as I feel connected and updated on the Swedish culture through you. Thank you for a wonderful blog!


image1826 image1826 image1826 image1826

Grön gunga!

image1785

Marcel Wonders har designat en gunga för Droog Design. Själva sitsen är fylld med jord och frön till en klättrande växt. Allt eftersom plantan växer uppåt förvandlas gungan till ett poetiskt inslag, med romantiska tolkningar av människans förhållande till  Moder Natur, samt närhet till barndomens allra lyckligaste och magiska stunder. Finns hos Poaa för en tämligen ansenlig summa.

A remarkable swing that fuses nature and design. The seat is filled with earth and the seeds of a climbing plant. As the plant grows upwards along the ropes, a poetic place evolves for the garden of the living room. Also your kids will love this in their room or in the garden


image1786
via Inhabitat

Kul flugsmällare

image1796

Kul flugsmällare som heter Dr. Skud, designad av Philippe Starck,  finns i fyra färger hos Made in Design.

Fun flyswatter, called Dr. Skud,  designed by Philippe Starck.

Ibride

image1793


Ibrides hemsida är en "must see". Om Du inte varit där kan Du klicka Dig dit, för det är så annorlunda och så vackert. Och kul! Brickan med hjorten är en storfavorit för mig.


image1792image1794image1795

Pionerna går på sista slutklämmen i trädgården...

image1816image1817

Då kanske det är dags att trösta sig med ett överkast från Urban outfitters, så att pionerna får leva kvar lite längre!

I´m picking the last peonies for this season in my garden this weekend. Sad, sad. Perhaps I should comfort myself with a peony-filled bedspread from Urban outfitters?

Om

RSS 2.0