Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Random Light

image2131image2132


Ibland förvånas jag av mig själv. Jag skulle kolla priset på en av mina absoluta favoritlampor, Random Light, från Moooi och gick genast till min egen blogg och sökte. Ve och fasa och götapetter, jag har ju inte gjort något inlägg om den! Konstigt, konstigt! Fast den kanske försvann vid flytten av bloggen, för jag har bestämt för mig att jag skrivit om den.

Nåväl, i fall jag missat detta rättar jag till det nu, för självklart måste Random Light finnas med på min blogg. Den hade gärna fått vara med i mitt hem också! ;-)

Kommentarer
Postat av: therése

nå, vad kostar den? :)

2007-08-01 @ 00:28:40
Postat av: Evasleva

jag håller med om pysslet; ibland drar jag mig också för att pyssla bara för att sakerna inte finns framme, för att det är så jobbigt att rota fram grejerna och för att det blir så omständigt att plocka undan. nä, ett pysselrum står högt upp på önskelistan :)

2007-08-01 @ 07:56:13
URL: http://www.evasleva.blogg.se
Postat av: Kix

Jag älskar den lampan! Den hade blivit så fin hemma hos mig. :-)

2007-08-01 @ 08:26:01
URL: http://kixkoll.blogg.se
Postat av: Inga M

Den här lampan är så fin. Om jag inte var så fåningt förtjust i mina rispapperslampor så skulle den här ha en plats.

2007-08-01 @ 08:55:22
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Katten Pejst

Den är verkligen jättefin och ett alternativ till vårt vardagsrum (om det inte blir kaka på kaka att ha både skenor med spotlights och en hängande lampa). Tycker dock att det är lite svårt med storleken för den minsta känns lite väl liten och mellanstorleken lite stor och sedan är det ju det här med färg...

2007-08-01 @ 09:18:03
URL: http://kattenpejst.blogg.se
Postat av: Vildängel

kikade på några liknande lampor när jag var i stockholm för en vecka sen - men de var ruggigt dyra så jag kom hem utan...

2007-08-01 @ 10:08:32
URL: http://vildangel.blogg.se
Postat av: Kristina

Min favorit som numera pryder hallen i vårt hem. Jag har köpt den från Ambiente Direct (www.ambientedirec.com)och trots frakt från Tyskland så blev den 2000 kronor billigare än att köpa den hemma. Den lilla kostar ?311 plus frakt.

2007-08-15 @ 16:28:13
Postat av: Pethra på Inredningsbloggen

Kristina; Tack för tipset! Jag har varit inne på deras sida och tittat nu och det ser himla bra ut, med priserna! :-)

2007-08-15 @ 22:17:49
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se
Postat av: Johan

Hej.
Har en fråga som rör en till synes god kopia av denna mycket vackra lampa. på adressen http://brahko-lights.se/index.php så finns den till ett mycket lockande pris. Är det någon som har varit i kontakt med denna sida och kanske även beställt därifrån som kan gå i god för att kopian är så välgjord som den ser ut?

Kristina; funkade det bra med beställningen från www.ambientedirect.com ?

2007-12-19 @ 08:41:26
Postat av: Erling Jepsen

I've just bought this fantastic lamp (ø80cm) - unfortunately I'm moving from my apartment in Malmö soon and the new place isn't big enough for it - So I'm selling it!
- It's white and in perfect shape and original packing. Email ejepsen_|AT|_gmail_|DOT|_com if you want to know more.

2008-02-16 @ 12:36:37
Postat av: Sara

Hej . Jag återkommer till en fråga som ställts här förut gällande
Ambiente Direct.com . Har någon köpt där och blivit nöjd med köpet? Jag har själv beställt Eames stolar, som vi fortfarande väntar på efter tre månader. Börjar bli orolig att vi blivit lurade.

2008-03-11 @ 20:57:00
Postat av: Therese K.

Blå Brahko Light

Eftersom t.o.m. våran lilla Johanna (4 år) tycker om våran Brahko Light i sällskapsrummet ville jag se om vi inte ska införskaffa en liten till hennes rum också. Tänk, hur positivt överraskad jag blev när jag såg att de börjat tillverka lampor i olika färger!

Johanna kommer om några dagar att titta upp på sin nya blå Brahko Light. Hoppas hon blir såååå glad som vi blev när vi fick upp våran lampa!

Brahko Lights vs. Moooi
Brahko vs. Bertjan Pot

Jag hade en het diskussion med en arbetskamrat, som tyckte att min lampa är en kopia av Random Light - inte roligt att höra och därför var det extra kul att komma i kontakt med självaste Mr. Brahko, som upplyste henne att de har tillverkat sina HANDTILLVERKADE lampor sedan 1976 och Mooois designer Bertjan sedan 2001. Självklart finns detta bevisat och dokumenterat - hon fick se samma bevis som Moooi fick se - Fräckt!

/En otroligt nöjd Brahko Light ägare, Therese K.

2008-03-19 @ 14:00:50
Postat av: Sofia

Hejsan. Måste tacka för all inspiration. Har läst din blogg väldigt länge nu. Den har inspirerat mig till mycket. bla en egen blogg på:

http://grasogras.blogg.se/MVH Sofia

2008-08-22 @ 15:52:09
URL: http://grasogras.blogg.se/
Postat av: Fredrik Rödin

Hm, jag tror inte ett ögonblick på att Brahko Lights "Random" är originalet men motbevisa mig gärna.. Det lite märkliga är att de tycks ha utvecklats formmässigt sedan jag tittade på dem för något år sedan. Nu är de väldigt lika Moooi's Random Light. Före dess såg de ut som just billiga kopior. Har någon hört talas om Brahko Lights förra årtiondet eller före dess?Något som dessutom gör mig misstänksam är att de anger Mooois priser som ordinarie pris. Brahkos lampor har knappast samma andrahandsvärde som Mooois. Oseriöst.Verkar som att någon skor sig på Mooois framgång.. pinsamt om jag har fel dock.. :)

2008-09-30 @ 22:37:51
Postat av: Pethra på Inredningsbloggen

Fredrik, jag vet inte heller hur jag ska ställa mig i den här frågan. Jag hade faktiskt tänkt ta upp denna fråga, samt en del andra som berör kopior, i ett inlägg. Det är inte alltid givet vilket som var originalet. Jag har köpt kuddar på Indiska som jag i efterhand ser lliknar Deisgners Guild kuddar väldigt mycket. Men när jag läser i Tricia Guilds bok om dessa kuddar skriver hon att hon hittar mycket inspiration i Indien. Så vem kopierar vem? Det är som sagt inte alltid givet. Men jag håller med Dig, Brahkos lampor har blivit allt mer lika Random Light.

2008-10-01 @ 17:18:37
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej,

Vi har bestämt oss för en Random light. (Får förtränga priset och kasta kvittot...)

Kom här på bloggen in på Brahkos hemsida och jag har gjort följande:

1. Mailat dem för 2 veckor sedan för att få kontakt. Inget svar.

2. Mailat dem för 1,5 veckor sedan för att höra om man kan komma och kika på lamporna innan man beställer, inget svar.

3. Googlar man på Brahko så kommer bolaget upp under "alla bolag" och där ser man att det registrerades som en ENSKILD firma den 8 maj 2008!

QUE????

2008-11-10 @ 14:05:57
Postat av: Helena Wasling

Men ändå, mina föräldrar hade en enorm lampa exakt som Random Light på 70-talet som jag änskar att de hade kvar så jag är inte förvånad om det var Brahkos design. Bara för att designen gjorts tidigare måste ju inte firman ha tecknats tidigare. Brahko Montenegro låter ju dessutom som någon från just Montenegro-trakten...?

2008-11-14 @ 09:54:13
Postat av: Henrik

Du kan ju t.o.m se bilder på en lampa från en intervju daterad -92 på Brahkos hemsida så visst var han först, om hans design "utvecklats" efter att Random Light kom -02 kan jag inte uttala mig om men vem som snörde ihop lampan först är solklart.

2009-06-14 @ 07:57:27
Postat av: Kitte

Jag har önskat mig en Random Light/Original Random länge, och har nu bokat hembesök (Stockholm) av Brahko förstkommande lördag. Ser att någon har haft problem med att få kontakt med dom, men det har inte jag upplevt - fick kontakt direkt, och dom erbjöd hembesök. Jag har varit i kontakt med dom en gång tidigare, då informerade man om en demonstration/utställning av lamporna på ett Stockholmshotell ett par veckor senare (jag åkte dock inte dit då).Nu kommer dom alltså hem till mig på lördag och visar lamporna - och ser dom bra ut så köper jag gärna, till ca halva priset av vad Moooi's variant kostar! Jag skulle inte våga beställa över Internet, man vill ju gärna se att dom verkligen ser ut som dom ska. Det finns ju riktigt fula kopior i varannan butik - men enligt vad jag kan se av bilderna på Mooois och Brahkos varianter är dom väldigt (helt?) lika.Om debatten kring "vem som kopierat vem": Av den info jag har kunnat hitta, ser det helt klart ut som om Brahko designade en tidig variant av lampan på 70-talet, lanserade den i Sverige på 90-talet, och sedan kom Mooois i 2002, och det är den som har blivit storsäljaren (stort företag). Kopia eller kom dom på nästan exakt samma design som Brahko utan att ha sett Brahkos först? Svårt att säga...Sedan kanske Brahko har justerat sitt design för att bli mer lik Mooois, vilket man väl kan förstå eftersom den säljer så bra. Men såvitt jag vet existerar ingen rättstvist mellan dom 2 företagen angående rätten att producera lampan, så då tycker inte jag det är något problem oavsett vilken man väljer att köpa.Jag bryr mig inte så mycket om "andrahandsvärdet", vi pratar om en lampa till några tusen. OM jag skulle tröttna på den får jag helt säkert sålt den för ett bra pris jmf med vad jag köpte den för - men jag tror att den kommer att hänga länge i mitt vardagsrum...Ser nu jättemycket fram mot lördag - på lördag kväll kanske jag har min egen "Random" över soffgruppen...!

2009-06-22 @ 14:51:33
Postat av: Karin

Kitte,Hur gick hembesöket (det var ju ett tag sedan...) och hur blev det med inköp? Är också sugen på en sådan här lampa. Struntar i vilken som är orginal - utseendet räknas. Andrahandsvärdet är ointressant.//Karin

2010-03-13 @ 13:56:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0