Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lulu Carter gästbloggar


Idag är jag extra glad, eftersom Lulu Carter, en av mina favoritinredare, från "Äntligen hemma" har tackat ja till att gästblogga.

Jag blir alltid extra glad när hon dyker upp i TV, för hon fyller TV-rutan med positiv energi och överför ren glädje över färger och dess skönhet. Hon har en speciell förkärlek till varma och mustiga färger, något jag delar med henne. Hon beskriver sin egen stil som "hippiechic" och ratar kylskåpsmagneter och fula TV-apparater.

Förutom att vara med i "Äntligen hemma" har Lulu ett företag som heter Final Touch, där man kan anlita henne för homestyling eller homestaging, samt för inredning. Idag delar hon dock med sig av råd om hur vi själva kan skapa vårt drömrum, utan professionell hjälp. Läs om detta i hennes gästinlägg; "Hur skapar jag mitt drömrum?".

Om Du vill läsa mer om Lulu kan Du bland annat göra det HÄR och HÄR.


Hur skapar jag mitt drömrum?


"Nej, inte kan väl jag? Jag måste nog anlita experthjälp?Åh vad fint! Alla de där inredarna, kompisarna, tidningarna och alla utom jag kan skapa ett snyggt rum. Jag köper snygga grejer och möbler och ändå blir det bara rörigt när det väl kommer till kritan."


Det här känner nog många igen sig i. Maktlösheten inför att få så där snyggt och trivsamt som det verkar som alla andra utom jag klarar av. Här kommer lite handfasta tips från mig, Lulu Carter, som kan ge dig en puff i rätt riktning.1) Köp eller låna minst 5 inredningstidningar och bläddra igenom dem. Sätt stickers på vad som helst som ger dig en positiv känsla. Tänk inte för mycket, låt det ske spontant. När det är gjort kan du låta någon dag gå och sedan titta igen vad du har fastnat för. Mer eller mindre tydligt kommer du att kunna skönja en stil du gillar.


2) I bästa fall hittar du sedan en bild som motsvara dina drömmars rum och nu är det bara för dig att HÄRMA. Hur kan du göra för att på bästa sätt återskapa det här rummet? Vad behöver jag rensa ut, vad kan jag behålla, vad behöver jag skaffa nytt? Köp absolut inget nytt förrän du rensat ut det som inte ska vara kvar. I bästa fall finns det saker du kan sälja på t.ex. Blocket och få en slant till ny inredning.


3) Ny färg på väggarna gör mycket för ett rum. Om du känner dig osäker i färgsättning är det en bra ide att ta hjälp av de oftast mycket duktiga försäljarna i färgbutikerna. En allmän regel är att om du vill tillföra färg och känsla i ett rum kan det vara bra att hålla färgen på väggarna ganska neutral och istället spela med detaljer som kuddar, plädar, tavlor, skålar etc. med färg. Det gör det också lättare att "byta skrud " under vår och höst, som man ofta får en känsla av att vilja göra.


4) Prydnadssaker som du är extra fäst vid gör sig bäst i grupp, d.v.s sprid inte ut dem över rummet. Det ger ett rörigt och spretigt intryck. Detsamma gäller tavlor. Sätt dem gärna tätt ihop och tänk på att inte hänga dem för högt. En bra höjd är om du sittande inte behöver höja blicken för att se på tavlan.


5) I rum med normalhöjd i tak är det oftast snyggast med låga möbler när det gäller bokhyllor etc. Om inte rummet är så stort och har högt i tak är det också bättre att ha lägre möbler. Annars känns det som möblerna "anfaller"

6) Känslan i ett rum går att skapa anpassat efter den budget du har. Låg budget kan innebära att du får vara lite smart och leta efter det du vill ha, på nätet,second hand, Ikea etc. Det är lättare att hitta det man vill ha om budgeten är större men det behöver inte alls bli snyggare. En omsorgsfullt genomförd inredning är alltid snygg.


Lycka till med att bli din egen inredare!


Kommentarer
Postat av: Malin

Hej! Håller med dig om att LUlU är duktig. Hon är en av mina favoritinredare också. :) /Malin

2007-07-02 @ 16:21:32
URL: http://inspirationsdesign.blogg.se
Postat av: filip steberg

det är bra men kan du ta imot en prao elev som tycker om design

2008-04-19 @ 15:55:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0