Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Michael de Meng

image1186image1187
 
Det är så oerhört uppfriskande att hitta konstnärssjälar som hittat ett eget sätt att uttrycka sig på och sedan kör sin grej fullt ut. Michael de Meng är en sådan konstnär. Hans bilder, skulpturer, konstverk är högst originella. De ger intryck av att vara ikoner med modern touch. Själv beskriver Michael sin konst på följande sätt;

"My work is about transformations. It is about the transformation of the common into the sacred. Discarded materials find new and unexpected uses in my work; they are reassembled and conjoined with unlikely components, a form of rebirth from the ashes into new life and new meaning. These assemblages are metaphors for the evolutions and revolutions of existence: from lite to death to rebirth, from new to old to renewed, from construction to destruction to reconstruction. These forms are examinations of the world in perpetual flux, where meaning and function are ever-changing."

"Förvandlingen av det ordinära till något heligt". Jag älskar konst där man får tillfälle att sitta och begrunda sina ställningstaganden till livet och dess förutsättningar. Vad är heligt, hur blir det heligt, varför är det heligt? Vad innebär föränderlighet? Finns det ett inre släktskap mellan oss och omvärlden genom vår gemensamma delaktighet i det icke-varaktiga? Finns det även något oföränderligt och hur förhåller vi oss till det?

image1190

Michael har en blogg där han beskriver sig själv som; Assemblage Artist - making the unsacred into something seemingly sacred . Där är ett annat nyckelord; seemingly sacred. Och visst är det denna reflektion jag får av hans konst, att de skapar intrycket av något heligt, eller symbol för något heligt. Där startar mina funderingar kring det heliga och dess innersta väsen.

image1198

Michael de Meng har skrivit en bok som heter "Secrets of rusty things" som finns att köpa här.
image1195
Kika gärna in på hans hemsida för att läsa mer och se fler bilder.

image1197


image1192image1193

Thank you Michael, for allowing me to use the pictures on your homepage!

Kommentarer
Postat av: Emma

Nejmen åh, säger jag. Detta var ju fantastiskt spännande. Tilltalar mig verkligen. Och väcker en massa känslor och funderingar som jag tänker återkomma till - just nu håller jag på att skolka från mina sista sidor på uppsatsen (*fniss*, hur många gånger har jag inte sagt det - men nu ÄR det så. Skall maila in till handledaren ikväll) - nej, nu ändrade jag mig. Jag måste skriva ner det jag tänker nu med en gång. Den teorin jag har arbetat med pratar bla om bristen i livet - som alla måste lära sig hantera. Först när man möter tomheten och accepterar den kan begäret ta plats. Han menar vidare att det omedvetna är något som skapas av språket och när vi talar är det språket och kulturen som talar genom oss -vilket innebär att vi alltid någonstans är främmande för oss själva. På något sätt tänkte jag på det när jag läste detta fantastiska inlägget. Att förändringen sker hela tiden - talar genom oss och vi formas hela tiden av den. Enligt Lacan som jag läst menas att vi kan aldrig komma fram till den "sanna" identiteten. Det enda vi kan göra är att ställa frågan "Vem är jag?" åter och åter igen. Och däri ligger ju en förändring. Att ingenting är fixerat liksom. Oj oj, Detta var svårt att uttrycka märker jag. Ha en skön dag i solen.
Kram till dig!

2007-05-26 @ 11:42:03
URL: http://korkek74.blogg.se
Postat av: cleo

Emma, Åh, vad härligt! Jag VISSTE väl att Du skulle gilla det här! ;-)

2007-05-26 @ 12:02:29
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se/
Postat av: Emma

Ha ha! Du känner mig :-)

2007-05-26 @ 12:07:31
URL: http://korkek74.blogg.se
Postat av: Sanna

Vilken sköning. Gillar verkligen collagestilen och tonen av humor.

2007-06-18 @ 23:43:05
URL: http://www.suzyq.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0