Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monica Förster

image898

Monica Förster är ett namn som syns allt oftare i designsammanhang. Hon blev utsedd till Årets Designer 2006 och den underbart vackra läderklädda stolen Glide blev Årets Stol. Den för tankarna till en av mina favoritstolar; Stingray.

Monica Förster är flitigt omskriven för sina verk, kanske mest utomlands. Hon har lyckats slå igenom internationellt och de välkända italienska formfirmorna Poltrona Frau och Tacchini är två av hennes uppdragsgivare. En intervju med henne finns att läsa i  nättidningen Dagens PS. Mer att läsa om henne finns här och på hennes hemsida.

image899 image900

Monicas genombrott kom 1999 då hon designade lampan Silikon, en rund och mjuk lampa, utan såväl fot som upphängningsanordning. Den säljs via David design. Internationellt slog hon igenom på Milanomässan 2002 med det uppblåsbara konferensrummet Cloud.

image901
foto; MocoLoco

Milanomässan i år ställde hon ut med Forest Room Divider, som inte bara är vacker utan även funktionell. Samtidigt som den skapar ett symboliskt och smått fysiskt avdelande skapar den också en känsla av rymd, så de båda delarna av rummet blir en integrerad helhet.

.
image902

Jag såg henne nyligen i ett av inredningsprogrammen på TV; där hennes bord Sun, Cake och Dot fanns med. De finns att köpa på webben hos  Scandinavian design, för 2350:- för det minsta.

Kommentarer
Postat av: Mims

Jättekul och intressant sida du har... Lite kul att notera är att Monica kommer från Dorotea!

2007-05-12 @ 09:35:48
URL: http://www.mims1.blogg.se
Postat av: Perra Kämpe

Hej Monica! Trevligt att du trivs med tillvaron.Vet
inte om du minns mig, men om du mínns mig så kan du väl slå en signal på 0736177898. mvh Perra

2007-10-03 @ 22:28:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0