Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Barnrum med glada färger

image3631.

Ibland när man läser inredningsreportage om barnrum som ska hylla färgglädjen är det som om harmoni och mildhet är sekundärt och resultatet ter sig tämligen hysteriskt. Icke så med färgglädjen som återfinns på Parvels hemsida. Här får lekfullheten sitt rättmätiga utrymme, men det är en lekfullhet man även kan vila i. Mysigt, ombonat och fantasifullt.

När jag växte upp fanns det inte så mycket färgglada möbler, så min mamma snickrade ihop egna skåp och bokhyllor och målade dem i olika färger. Som 5-åring var jag väldigt stolt över min rosa bokhylla vilken nådde nästan ända upp till taket. Vi hade en granne som hade en gammal puttrande SAAB och när han kom hem på kvällarna lyste strålkastarna gradvis upp mitt sovrum så att alla saker som haft olika nyanser av grått fick mer och mer färg. När han passerat försvann färgerna och gråheten tog återigen över. Varje gång han körde förbi med sin SAAB låg jag och funderade över vilka som var de "sanna färgerna". Trots att jag förstår att en sådan "sanning" inte finns funderar jag fortfarande på det. Finns det ett perfekt ljus i vilket färgerna får sin ultimata sanna nyans?

Frågan är snarare filosofisk, så ge mig inte ett fysikersvar på det! ;-)


image3632

Kommentarer
Postat av: Kristina - Kix Inredningskoll

Ja, färger fascinerar verkligen barn. När jag var liten och åkte in till "stan" så passerade vi alltid en tunnel som hade orangeaktiga lampor. Före vi åkte in så planerade jag vilka fäger jag skulle titta på och hur de förändrades. Jag tyckte att allting blev så otroligt vackert när man var där inne. Jag kan inte låta bli att tänka på det varje gång jag passerar tuneln, även om det inte är riktigt lika magiskt idag. :-)

2007-11-10 @ 09:48:55
URL: http://kixkoll.blogg.se
Postat av: Julia

Gud, vad fint!

2007-11-10 @ 18:42:20
URL: http://showof.blogg.se
Postat av: misia

gillar din blogg, den är annorlunda :)
men jag tycker också att du skriver väldigt fint! du borde skriva en bok hehe

2007-11-10 @ 20:30:43
URL: http://misia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0