Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lim & Handtryck

image3163image3164
image3166image3165

Det är alltid en källa till glädje att läsa om gamla hus som renoverats med varsam hand och även blivit dekorerade på ett för huset tidstypiskt sätt. Det är även glädjande att läsa om företag som tar tillvara på vårt rika kulturarv och erbjuder kvalitetsprodukter med stor känsla och kärlek för kulturhistoria. Lim och Handtryck är ett sådant företag.

Lim & Handtryck erbjuder historiskt korrekta tapeter och bårder tillverkade med stort kunnande och gamla traditioner. De har tusentals gamla valsar och mönster med huvudvikt på tiden mellan 1880 - 1950.

Deras tapeter har använts till teatrar, hotell, kontor, slott och kulturhus, men givetvis även till privatpersoner. Vill man pryda sina väggar med ett stycke kulturhistoria är det Lim & Handtryck man ska vända sig till.

Deras produktion är även tilltalande ur ett ekologiskt/miljömässigt perspektiv. Så här skriver de själva på sin hemsida:

"Vi blocktrycker, en metod känd redan under 1400-talet, och limtrycker såsom brukligt från ca 1860-talet.

Framställningsprocessen är ren och råvarorna är till stor del förnyelsebara. Samordningen med tapet- och färgtillverkning gör så att inget går till spillo. Energiförbruket är lågt och processen och slutprodukten emitterar inga skadliga ämnen. Vår linoljestödda limfärg består som namnet förkunnar av kokt, kallpressad linolja, vatten och cellulosastärkelse (limmet).

Fyllmedel och pigment är oorganiska och inte tungmetallberoende. För att adoptera historiska recept har vi städat bort toxin och tungmetaller som var mycket vanliga förr, t.ex. arsenik, kadmium, kobolt, krom, bly och zink.

Alla papper vi trycker på är oblekta och till betydande del returfiber från wellpapp och kvist."

Utmärkt!

image3169


image3162image3161
image3167image3171
image3168image3170
Tipstack till Henrik Forsman.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0