Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Min önskestol till matsalsbordet

image3104

Min sambo och jag köpte några billiga stolar från Silvan till matsalsbordet för 3 år sedan. I detta fall var det uppenbart att billigt var lika med dålig kvalitet, för vi har fått slänga ut fyra av åtta, och de resterande fyra är inte fagra, utan repiga och småvingliga. Vi har nu stolar som min mor hade på vinden, de är stadiga och bra, men såväl sambon som jag skulle vilja ha nättare stolar, som är lätta att flytta. Vi har tittat på Mio, Svenska hem, Europa möbler, Bolia, IKEA och diverse designmöbler på nätet. Det finns mycket snyggt. Eames, Jacobsen, Rashid, Wanders och Panton. Min dröm är åtta st högblanka (av glasfiber) s-stolar av Verner Panton (se bilden ovan) men de är svindyra. (6491DKK)  Ett billigare alternativ är den mattare varianten av polypropylen.

image3107image3106

Fusion från Bolia (till vänster) är praktisk, men kostar 2475:-  Annars tycker jag nyheten från IKEA, Jacob, är snygg. 1295.- kostar den. Men så tänker jag att man lika gärna kan bjuda på Sjuan-stolar på Lauritz.com...

image3108image3109

Jag gillar även Bolias nykomling Espalier. 1298:- Samt Vegas  i vitt högblankt, för 778:-  Min sambo, som är den praktiska i stolköparavseenden, kollar alltid hur fästet är under stolen. Däri ser man mycket av hållbarheten. Är fästet likadant som på de billiga stolarna från Silvan är det ingen idé att köpa dem.

Det är svårt att bestämma sig. Köpa en drömstol i taget och vänta tills man är pensionsmässig innan man fått råd med alla, eller köpa billigare varianter med acceptabel kvalitet? Alternativt begagnat på Lauritz.com. Svåra beslut. Har ni några tips? De vi har nu är helt funktionsdugliga, så det är ingen ko på isen. Men, det är mysigt att drömma om de perfekta stolarna. Verner Pantons s-chair, i högblankt vitt. Mums.

Kommentarer
Postat av: Christine

Suprer fina stolar allihopa. Det är roligt att spara ihop till det man precis vill ha, men tyckte nog att stolarna för 6000 skulle bli för dyrt. Man måste kunna spara ihop till det man vill ha ganska fort i alla fall. Duka har faktiskt fina stolar, Fabian tror jag att de heter. Finns i brun, vit , svart o röd. Kostar 1995 för fyra:-) vet inte något om hållbarheten men de är snygga o sköna att sitta på.
Christine

2007-10-13 @ 20:07:18
Postat av: Elisabeth

Håller med dig maximalt - jag har ägt ett par såna en gång för länge,länge sedan, till mitt Barbiehus! :D

2007-10-14 @ 20:19:34
URL: http://levaleende.blogg.se
Postat av: LoX

Fina stolar. Vi var i samma sits (hahahaha) för ett år sedan då mormors gamla pinnstolar gav upp en efter en.

Vi
valde att köpa nya sjuan stolar då vi behövde de lite högre för att klara vårt köksbord. Vi sparade ihop pengar för att kunna köpa fyra, och så får vi komplettera senare (när vi har sparat i hop mer pengar). Anledningen till att vi valde detta var att (1) vi ville köpa de stolar vi ville ha och inte slösa på resurser, (2) vi ville köpa kvalitet så att de skulle hålla och kopiorna har inte samma laminering och fästen samt (3) vi ville inte skuldsätta oss utan köpa för sparade pengar.

Jag skulle gänra ha köpa stolarna second hand (lauritz, ebay, auktion) , men den högre varianten finns nästan bara som ny. Jag letade länge men återfann inte en enda.

Lycka till i stolsjakten!

2007-10-16 @ 09:11:35
Postat av: magdalena

på www.thehome.se så har de kopior av pantons stolar.. ser ju himla snygga ut på bild o är ju inte dyrare än stolar på tex mio.. :)

2007-10-24 @ 14:49:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0