En favorit

image1569

Jag har tidigare skrivit om Bagaren och Kocken, nätbutiken som nu även öppnat affär i Göteborg. Igår var det dags för ett besök. Det blev lite nostalgi för mig eftersom butiken ligger i Kålltorp, där jag bodde under min studenttid och jag har extra varma känslor för den här Göteborgska stadsdelen.

Jag älskar att komma in i butiker där man känner sig välkommen och glad. Det uppfyller den här butiken med råge. Och då menar jag inte bara trevliga Hanna och Ulf som har butiken, utan butiken i sig. Fullt av läckra saker, i både stort och smått.

image1570image1572

"Det ska inte bara smaka gott, det ska vara snyggt att se på också", säger Ulf och pekar på askarna med pastiller som jag fastnat för. Härligt pastelliga färger och skönt retrostuk.

image1573

Det härliga kakfatet i flera etage i pastelligt turkos föll jag genast för. När jag såg det tänkte jag genast på turkos och aqua-älskaren Helena på Roomservice.

image1574

Köksassistenterna stod på rad i alla möjliga läckra färger. Vilken färg är finast? 


image1575image1576

Kaffet står i centrum och det serveras kaffe i butiken. Det är bara att slå sig ner och bläddra i de senaste inredningstidningarna, eller...


image1577

...den härliga tidningen Retro. Jag fick med mig två nummer hem och för en retroälskare är den här tidningen ett måste. Mysiga reportage, stor igenkänningsfaktor och härliga bilder som andas såväl nostalgi som nutid.


image1578
image1580
image1579
image1581image1582

Det var så kul att fotografera i butiken, så det fick bli en fotokavalkad här på bloggen idag. :-) Det är kul att vara kreativ! 

image1583


Lycka till med butiken, Hanna och Ulf och tack för titten och det mycket trevliga bemötandet! 


För er som inte kan besöka butiken i Kålltorp finns Bagaren och kocken som vanligt på nätet.

Kalender

image2929

Kan tipsa om en härlig kalender som Fredrik  & Rebekah är generalagenter för i Sverige.


Det är en relativt ovanlig väggkalender, åtminstone till formatet som mäter hela 122 cm x 91 cm.

Kalendern går under namnet; Stendig Calender och är formgiven så tidigt som 1966 av den italienske formgivaren Massimo Vignelli som  även är formgivare till den grafiska profilen för  New Yorks tunnelbana. Kalendern är riktig designklassiker och finns upptagen i den permanenta kollektionen på Museum of Modern Art (MoMA) i New York.

 Mer information om kalendern och Massimo Vignelli hittar du på vår hemsida:
Stendig calender.

Tack, Fredrik!

Gosedjur från Minh

image2924

Ursöta gosedjur finns hos Minh- Made in Vietnam. De har så söta mönster och fina färger att de gör sig bra som inredningsaccessoar när de inte leks med.

image2927image2925image2926

Karin Eriksson för Cosas

image2916

Karin Eriksson har designat en serie speciellt för Cosas, vackra, enkla mönster i vitt och turkost. Hur läckert osm helst. Jag tycker speciellt mycket om att mönstret återkommer såväl på insidan som utsidan av ljuslyktorna.

image2922image2923
image2919image2917

Lyckopiller

image2912image2913

En annorlunda tolkning av "lyckopiller" och apotek. Affären ligger i Barcelona och heter "Happy pills". Någon som kan relatera? :-.) Läs om det här och på Design Milk se fler bilder på flickr .


image2910
image2911

Kul möbel

image2908

image2909

Riktigt kul möbel. TIdningshållare och kaffebord i ett. Hade jag haft en kategori som heter "Roliga möbler" hade den difinitivt platsat där. Designad av Vaugh Shannon

via Pan Dan

Zara Home

image2906

Fler inspirationsbilder från Zara Home. Man blir glad, för det är så vackert.

image2907

via Style Files

100% Norway

image2898

Man hör så mycket om dansk design, och om finsk design, och jag har ofta undrat var jag hittar mer norsk design. På 100% Norways hemsida fick hittade jag fullt med ögongodis. En mängd norska designers som ställer ut sina verk på 100% design 20-23/9. Härligt! Här är några axplock från våra underbara grannar i väst! Produkterna på bilderna i detta inlägg är designade av Cathrine Maske, Kari Håkonsen, Kathinka Dyste och Wik&Walsøe.

image2899

image2901image2902image2900

100 % design

image2903

För designälskaren;

Klicka HÄR för att komma till 100% designs hemsida och frottera Dig med en mängd olika utställare. Spännande, spännande!

Benjamin Hubert

image2892

Idag 20/9 öppnar årets "100% design" i London. Yes, där hade man velat vara! En av de som ställer ut är Benjamin Hubert, vars Puff out lights jag skrivit om tidigare HÄR. Han ställer ut med olika typ av produkter såsom belysning, klockor och tallrikar, i olika materiel. Lägg namnet på minnet, honom kommer vi se mer av!


image2890image2891

image2895
image2896
image2897
via Pan-Dan

Paul Hoff

image2878image2877

Poul Hoff heter den konstnär som gjort ovanstående verk. Efter ett antal år inom industrin arbetar han nu gärna med utsmyckning och uppdrag inom bild och form. Han arbetar med keramik, papper, betong, trä, glas och metall. För mer info se konsthantverkscentrums hemsida

Paola Lenti

image2876

De snygga grå mattorna på bilderna ovan kommer från Paola Lenti. Finstämt diskreta, som öppnar upp för många möjligheter vad gäller val av accessoarer. Kanske att den sista, trots att den är snygg, kommer irritera vid dammsugning?

via Style Files

Återanvänt trafikljus blir cool lampa

image2858

Av ett gammalt trafikljus som tagits ur bruk kan det bli en cool lampa med retrostuk! Denna kommer från Green light concepts, som har ett par varianter och flera färger (rött, gult och grönt. Surprise!) att välja mellan. Den här typen av projekt och produkter gör att man själv får inspiration och tittar extra på en pryl innan den åker till tippen/återbruksstationen.

image2859image2861

Brunt och turkost

image2837image2838

Bara en liten påminnelse om vilken fin kombination turkost och brunt är! Finstämt och inbjudande, det ger ett varmt intryck trots att det är en kall turkos nyans. Jag tycker det är intressant hur levande det blir med mönstret på skärmväggen, brunt på brunt. Det är livfullt, men ändå diskret. Om väggen varit enfärgat brun hade det blivit ett betydligt lamare intryck. Tapeterna kommer från Eijffinger.

Sixxies


Genom att utveckla en ny metod att med ånga böja trä har Sixixis lyckats skapa möbler i komplexa 3D-former. Sittmöbeln nedan framstår som en hybrid mellan stol och skulptur.

image2856

Läslampa?

image2849

En söt liten lampa som föreställer en man sittandes och läsandes en bok, som i själva verket är skärmen. Finns på engelska webbshoppen  Where did you buy that..

Lila inspiration

image2863

Det blir väldigt effektfullt med vita accessoarer framför en vägg tapetserad med lilamönstrad tapet. Samtidigt lättar det vita upp så det lila inte blir för tungt. Att sedan lägga till något som går mot rött, som blommorna, är vågat och funkar bra i och med att det vita finns med. Tapeterna kommer från holländska Eijffinger.

Innan man väljer en sådan här typ av tapet är det viktigt att komma ihåg att man blir väldigt bunden vid vad man kan sätta upp för tavlor, samt hur rummet i övrigt ska se ut. Inte så mycket plats för flexilibilitet helt enkelt. Kanske räcker det med att tapetsera upp tapet på en stor tavelduk och ha ovanför ett sideboard?

Här hemma är det vita väggar som gäller, men jag fascineras och inspireras gärna av produktbilder som dessa. För att få fram en liknande effekt kan man byta ut accessoarer som kuddar, plädar och ljuslyktor, små saker som kan förändra ett helt rum.


image2828
image2826
image2829

Portable lights

image2862

Portable light är en serie prototyper vilka integrerar flexibla solceller och superstarkt LED-ljus till lösningar som ska hjälpa de miljarder människor i utvecklingsländer, vilka inte har tillgång till elektricitet eller belysning.

Det starka ljuset från LED-belysningen är tillräckligt för att läsa, arbeta och lysa upp ett mindre område på natten. Det långsiktiga målet är att  integrera teknologin direkt in i textilier. Läs mer om projektet HÄR.

via Inhabitat.

Pusselmatta för regniga höstkvällar

image2851

Vill man variera utseendet på sin matta och tycker om att lägga pussel kan det här vara något för Dig.. En pusselmatta gjord av återvinningsbart gummi.  Designad av Katrin Sonnleitner.

Utomhustermometer med stil

image2852

Den här utomhustermometern sätts direkt på fönstret och är lätt att ta av när man ska tvätta det. Den finns både med Celsius och Fahrenheit. Designers är Egeberg, Weilborg & Thing. Snygg och praktisk liten sak.

Exklusiv plast

image2864image2866

Det här var något helt nytt för mig. Stolar av modernaste transparent akryl, med ornamenterade konturer i äldre tiders stuk, vilket skapar starka kontraster. Av Acrila.

 

image2867image2868

via mocoloco

Discoklocka

image2850

Hm, om Du vill ha en lite mer discoaktig klocka har Du ett färgtarkt alternativ här. Färgen på de olika kuberna ändras individuellt så att discoeffekten färgstärks. Nej, inget för mig, men det är fascinerande att se vad folk hittar på! Finns HÄR.

Fingertoppskänsla för balans

image2853

En lyckad kombination av färgstarkt och sobert. Samlingen av vaser till höger tar upp den skimrande och metalliska trend som råder, utan att ge avkall på formspråklig integritet eller urarta till ett kaos av bling-bling! Tapeten kommer från Eijffinger.

Eye candy

image2834
image2836
image2835

Rena rama ögongodiset från Eijffinger.

Tavlornas placering

image2830

Onekligen annorlunda, eller hur? Man är så van vid att placera tavlor mitt på en vägg, inte i ett hörn, men här har de lyckats göra något alldeles speciellt i och med placeringen av tavlorna. Det lustiga är att det faktiskt funkar, det blir en slags harmoni i det hela. Tapeterna är från Eijffinger.

Christian Lacroix

image2839

Monsieur Doudou heter gosedjuret som hör till Christian Lacroix-kollektionen på La Redoute. En söt liten goding, eller hur! Om man är någorlunda duktig med symaskinen (inte jag!) borde man kunna fixa till en liknande själv. Att ge bort till ett barn, eller behålla själv.

Mateus

image2840

Så enkelt och så vackert. Keramiken från favoriten Mateus är tidlöst vackert och det är perfekt att önska sig delar ur en serie vid högtidsdagar, så har man snart tillräckligt för att duka upp och bjuda de närmsta vännerna på en god middag. Det är också en bra idé att bara ha ett par delar av en servis, så kan man duka vackert till en romantisk middag för två.

image2842
image2841

Fin ram från Moods DK

image2816

På danska webbshoppen Moods shop finns den här annorlunda ramen med flera gammaldags ramar inramade av en modern glasfiberram. Helt klart en lyckad design, tycker jag.

Flavia

image2797

Keramiklampan Flavia med machande skärm av Flavia del Pra finns på engelska webbshoppen Bodie and Fou. Inte gratis, men kanske kan man inspireras att göra något liknande av ett loppisfynd? Måla en lampfot och sätta nytt tyg på skärmen?


Bovistsittkudde av Hella Jongerius

image2787
Bovist är en riktigt fin sittkudde designad av Hella Jongerius. Uppfriskande som avbrott mot alla varianter av skinn.


Hängare från Edblad & co.

image2808

Ursnygga hängare som pryder väggen från Edblad & co. Cirkapris 200:-


image2809image2810
Tipstack till Malin!

Snyggaste hyllan i stada!

image2773

På härliga bloggen Lev livet leende hittade jag den här hyllan som jag blev så stormförtjust i att jag själv var tvungen att göra ett inlägg så ännu fler kan se den! Visst är den suveränt fräck! Designad av Da-Eun Song, som man kan läsa mer om på bloggen Yanko design

En egen gren i vardagsrummet?

image2767

Kul hängare som kommer från Bosign och finns i tre färgställningar, vitt, silver och brunt. Dekorativ i sig och ett behagligt alternativ om man vill hänga av sig kläder man tycker är snygga nog att visas upp på väggen! Fungerar också utmärkt som smycketräd. Nästan som att ha en liten julgran året runt, fast utan "Jingle Bells-känsla". ;-)

image2768image2769

Galge med fotoram

image2764

Kul idé med en galge som även inkluderar en fotoram. Med ett passande foto kan man hänga den direkt på väggen och så blir det tillsammans med passande kläder ett roligt tillskott i inredningen. Designad av Mårten Lindquist för Plenty Design.

Good boy!

image2782

En hundlampa av Nicholas Gonzales Garrido. När Du kommer in i ett mörkt rum visslar Du bara på hunden och VIPS så lyser Fido upp för Dig så Du ser vad Du sysslar med.  Konceptet syftar till att få ett mänskligare (hundligare) förhållande till teknologin, och skapa en naturlig interaktion mellan produkt och användare. Käckt, eller hur!?


via Yanko Design


Lap-tray

image2771

Lap Tray - Brickan för Din laptop, frukost eller middag. 

Lap tray ger ett stabilt underlag för din bärbara dator vare sig du har den i knät, sängen eller soffan. Är även förträfflig rit/läs-bricka åt barnen i bilen eller i andra fall då du saknar ett bord. Brickan och kudden tillsammans ger också perfekt värmeavledning från din dator. Från Bosign.

Lekfullt till bords

image2777

Bord där designern  Mattia Bonetti tillåtit sig leka med materialens konventionella användningsområden. För vem har sett sådana här bordsben tidigare? Inte jag. 

via Yanko Design

Personliga kuddar, väskor och necessärer

image2754


Jag har skrivit om finska Hanna i ett tidigare inlägg HÄR, men eftersom sidan är på finska blir det lite krångligt för mig. I och med inlägget om personliga fotokuddar igår fick jag dock ett tips om att det går att beställa dessa personliga kuddar från Hanna hos Möbelvärlden. Kanonbra tips! Det går även att beställa väskor och necessärer, samt väggprydnader.

image2753

image2752

Up against it

image2750

"Up against it" är en tävling där det vinnande bidraget får pryda en vägg som ses av cirka 2000 till och från Londons centrum, varje dag. Så här skriver de själva;

The 'Up Against It wall' is seen every day by 2,000 commuters on their way to and from London's city centre.


The competition is open to all types of creative and artistic expression. Your entry will be judged on your response to the words "Closer than you think".


The top 20 entries voted by the public will then be judged a panel of influential artists and designers. The winning entry will be displayed on the 'Up Against It wall' in Deptford, London.

Tävlingen pågår till och med 23/4-2008, så än finns det tid! HÄR ser Du bidragen hittills som det också går att rösta på.


image2751

Konsthantverkscentrum

image2744


Konsthantverkscentrums hemsida
 är en utmärkt sida för alla som tycker om och vill hålla sig uppdaterade med konsthantverk i Sverige, samt se bilder av ett stort antal av Sveriges bästa konsthantverkare. De har över 700 medlemmar som alla arbetar professionellt med konsthantverk i olika material och inriktningar.

Det blir en länk i min högerkant!

Tipstack till Kristin Rapp!

Pernilla Sylvan

image2739

25/8 - 7/10  2007  har Pernilla Sylvan utställning på Galleri KHVC i Örebro.

Pernilla Sylvan är född och uppväxt i Uppsala. Hon är utbildad på Stenebyskolans smideslinje samt på Konstfackskolans linje för metallhantverk där hon tog magisterexamen 2004.


På Konsthantverkscentrums hemsida beskriver Pernilla sitt arbete så här:

"Jag vill hellre förmedla en känsla än en tanke. Jag tycker om de ordlösa upplevelserna som ger en känsla i magen /---/ Upprepningar med variation ger en spännande helhet: många små delar som är litet olika, sammansatta till ett helt - som ett lövverk i naturen.

Det måste inte alltid vara vackert. Mina saker skall tåla att man tittar nära. Jag vill ha ytor med liv och saker med själ."


image2742
image2740
image2741
image2743

Cocoon


image2733

Coroflots
 "cocoon-matta" (istf hängmatta, fri översättning...) En himla smart sak! Så här skriver de själva om sin produkt;

Cocoon is a place to find shelter in extreeme conditions and environments. Hang it off a tree or a cliff face or anywhere you else you need to. Inside, the user is comforted by a warming colours and materials that will ensure they stay warm no matter what the conditions are like outside.

Co-Designed with Billy Harney

Zara Home hösten 2007

image2735

Att klicka sig vidare till Zara Homes höstkatalog 2007 är ett absolut måste för den som gillar snygga produktbilder. Man blir helt salig!

image2736
via Vicky på Decorate

Glödlampa multi

image2728

Onekligen ganska ovanliga och roliga lampkreationer från Bulbs-unlimited. Ännu roligare är att det finns instruktioner för hur man gör sin egen glödlampslampa HÄR. Någon som känner sig hågad? Om ni gör en lampa vore det jättekul om ni mejlade bilder på den, så kan vi ha ett inlägg med egenhändigt gjorda lampor här på bloggen! Känn er utmanade! (OBS att man kan köpa ett kit för att göra lampan på Bulbs unlimiteds webshop.)

image2723image2725image2729
via Pan-Dan

Personligare kudde

image2717

Personligare kuddar med egna motiv. Kanske en julklapp till mamma, med en gammal svartvit bild på henne som barn. (eller mormor om man är yngre än jag) Jag hittade det hos Pippaley, men jag vet inte vad det kostar eller om hon skickar till Sverige. Jag har annars sett att man kan göra liknande själv (tror till och med att jag bloggat om det...)


image2718image2719

En favorit från Polka Products

image2714

Vacker servis från Polka products. Jag gillar speciellt koppen och fatet längst ner till höger. Så fint med fisken på koppen, ovanför vågorna på fatet.

via

Reddish Design Studio

image2713image2712

Ibland känner jag mig som en minoritet i egenskap av en icke-tatuerad person. Kanske att jag skulle "bli en i gänget" med det tatuerade bordet?!  ;-) Riktigt läckert, om Du frågar mig. Kommer från Reddish Design Studio, som även har en hel del annat spännande och annorlunda. Som det broderade bordet, en slags avkomma från ett vanligt bord med en duk på.  Eller gökuret med digital urtavla. Spännande, innovativ design som fungerar i vardagen och därmed inte enbart blir konceptuella experiment.


image2707image2709
image2710image2711
via Style files

Te-servis som sticker ut

image2699

Ha, ha, visst ser det kul ut, det här té-setet!? Det är så himla lustigt med dessa respektlösa blandningar av nytt och gammalt i en enda produkt. Det skulle inte hamna i min shoppingbag, men det är uppfriskande med design som är lekfull! Designern heter Christine Misiak och Du kan läsa mer om det HÄR.

image2700

image2701

image2702image2704image2706
via Style files

Rumsavdelare som tilltalar

image2697
image2698

Den här rumsavdelaren, designad av Hiroshi Tsunoda, är en lättsam variant för att skapa intrycket av åtskilda utrymmen, samtidigt som det andra rummet tillåts vara närvarande genom håligheterna. Den kan sättas ihop på en mängd olika sätt och utan att golvet blir ockuperat.

via Yanko design.

Glasbord som gör starkt intryck

image2695
image2696

Riktigt läckra är de här glasborden designade av Robert Austin Gonzalez. Kika in på hans hemsida, han har mer intressant design.

via Yanko design

Familjen på tapeten!

image2690

Här kommer en himla rolig tapet designad av Lisa Bengtsson. "Familjen" heter den och är full med bilder på ramar där man kan placera kort på sina nära och kära. Läs mer om tapeten och andra av hennes mönster och illustrationer HÄR.

"Lisa Bengtsson gick ut Berghs School of Communications I våras och till sitt examensarbete ritade och producerade hon tapeten familjen som visar på något mer än bara en ordinär tapet. Den utger en gedigen och personlig känsla samtidigt som den ställer sig frågan; hur ramar du in ditt liv?

Det nötta uttrycket i ramarna är inspirerat av svunna tider, en tid man inte kan återvända till men något man fortfarande vill minnas och vårda om. Lisa ger användaren möjligheten att sätta sin egen prägel på tapeten
och valet om du vill minnas din familjs historia och rama in mormor och morfar, eller om du vill blicka framåt och rama in dina barn och barnbarn. Kanske vill du inte berätta någon historia utan använda tapeten som ett
konstverk i sin egen nakna gestaltning. Varför inte rama in din favoritknopp med ett favorithalsband."

image2691image2692
image2693


Tipstack till Sara!

Återanvänt aluminium

image2689

Jag kunde bara inte låta bli att ta med den här lampan som jaghittaade via Trendir. Den är gjord av 100% återanvänt aluminium. Attans att den ska vara så dyr bara, $15,800.... på Eleek. Kanske kan man pyssla ihop något liknande av gamla aluminiumburkar som är på väg till panten?

Den här lampan är en sådan där sak som antingen är totalgräslig på fel plats, men hur cool som helst i rätt miljö. Tycker jag. :-) Vad tycker Du?

Lotusblommor

image2683

Jag älskar Lotusblommorna från Minh, Just att de är gjorda av siden och inte snäckskal som är så vanligt nu. Det känns fräscht och annorlunda med den här varianten. Ännu mer förtjust blev jag i Lotusblomman efter att ha läst detta;


"På sitt karaktäristiska sätt står lotusen med sina rötter djupt i dyn samtidigt som dess vackra blomma reser sig stolt upp över vattenytan. I Vietnam har lotusen därför kommit att symbolisera möjligheten för alla att resa sig över de förutsättningar man hänvisats till från födseln. Samma symbolism återfinns inom taoismen och buddhismen där lotusen står som sinnebild för den rätta vägen (tao) och det rena strävandet mot upplysning. Buddha avbildas därför ofta mediterandes i en lotusblomma och i Vietnam är det vanligt att man hittar en vacker damm med lotusblommor och karpfiskar i de buddhistiska pagodernas trädgårdar."

Så vacker symbolik, att det står med fötterna djupt i dyn och ändå reser sig över vattenytan med sin skönhet. 


image2677


Mediums sifferprojekt

image2660

Medium är en skapande studio, med adress i Stockholm, som producerar saker relaterade till det allmänna rummet. De fokuserar ofta på saker i vår vardag vilka man ofta går förbi utan att uppmärksamma dem nämnvärt. Till exempel hussiffror som på bilden ovan, designade av 10 typografer och grafiska designers med olika bakgrund, nationalitet och ålder.  Spännande! Siffrorna kommer finnas att köpa via http://www.ize.info/.

via Mocoloco

Sofá Wave

image2659

Riktigt läcker är den här soffan från Brazilianska Designo design. En kombination av MDF, sammet och stål.

via Mocoloco

Gissa prylen...

image2652

Ser ni vad det här är? En sten, mineral, kluster? Nej, det är TVÅL! Från Patchoulymoon. "It could have fooled me!" Men hade man vågat tvätta händerna med den och förstöra den, det är frågan!

Och via Mocoloco hittade jag nu ännu en sida med stenar som ser ut som mineraler, Ts pink. Vackra, eller hur!

image2656image2654
image2658image2655image2653image2657

Kalon Studios

image2649

Kalon Studios gör möbler med enkla linjer, men med detaljer som tillför det där extra som gör att de blir exklusiva i sin enkelhet. Stolen med ingraverade mönter i träet är enastående vacker. De tre kuberna, med samma princip som ett satsbord, tar liten plats men kan tjäna som sittplats för tre.
image2644
image2647image2650image2648
image2645
image2651image2646

Kottebo från IKEA

image2641image2642

De här korgarna från IKEA heter Kottebo och går att vika ihop, så de tar väldigt liten plats när de inte används. Ramen är gjort av kartong och basmaterialet är palmblad. Tyget är 100% bomull. Fin produkt för den som vill anamma en naturlig look hemma. De är handgjorda, så varje korg är unik. Storleksmässigt får A4-papper plats i korgarna. Finemang!

Småländsk stolserie gjorde succé

image2639
image2640
"Stolen som andas". En ny kontorsstol med speciella egenskaper.

"Designers Saturday är ett välbevakat arrangemang där de främsta designprodukterna inom möbler, textilier, golv, belysning och andra inredningsprodukter visas upp för arkitekter, inköpare, ergonomer och designintresserade med flera.   Det småländska företaget RH Stolen var på plats och visade upp sin serie RH Ambio, en kontorsstol i fyra grundutföranden för anpassning till alla arbetsmiljöer. Konstnärsgruppen Wallride Group från Växjö tolkade stolarnas designspråk på en stor graffititavla. Dessutom uppträdde även en hip-hop dansgrupp för en nyfiken publik vid flera tillfällen. " 

Läs mer på Rhambios hemsida.

Vackrare hem


image2638

Vackrare hem är en för mig ny webbshop med leverantörer som Greengate, House doctor och Dixie mfl. Sidan är lite svårnavigerad innan man kommer på hur upplägget är, då går det lättare. Det är fraktfritt på alla ordrar hela september, vilket är alldeles förnämligt. Kul med nya webbshoppar!

Baest

image2620

Snygg väggförvaring, Rahmen, för Dina färska örter,  från Baest. Istället för att stå i vägen på diskbänken. ;-)

image2616

De har även designat denna "Floratube", tillägnad dagens storstadsmänniskor med ont om tid för att köpa färska ingredienser till sin mat. Med "Floratube" kan man njuta av våren året runt. Så här skriver de själva;

"Floratube is for urban people who have little time available for buying fresh ingredients for their meals.

With Floratube you can savour spring all year round in an elegant, low maintenance `biosphere reservation´ for easy herbal cultivation in the home or office. Floratube provides the perfect environment for your herb.

Floratube the mini-greenhouse is composed of a ceramic base and an attractive glass bell. The glass bell shields the plant within such that essential moisture otherwise lost to evaporation is retained. Plants thrive in the Floratube, requiring only a well-lit position and occassional watering - meanwhile you can reap fresh herbs again and again."


image2619

Kanske något för mig, som efter ett antal misslyckanden med mina växter så gott som helt gott över till succulenter...

via Style files

Höstmys

image2610image2611
Cult designs "Bonsai-serie" känns helt rätt en regnig dag som denna. Lite gott té och levande ljus, en god bok och saken är biff!

Droppformad lampa

image2583

Denna droppformade lampa, som ger intryck av rinnande ljus från en vattenkran skulle onekligen vara ett surrealistiskt inslag i inredningen. Från Coroflot. Designer Rafael Morgan.

image2585

Inside out collection av AMT

image2601image2603

Ett glas yttre form avslöjar vilken typ av glas det är, vad det är menat att användas till. Om nu bara insidan av glaset har denna form, medan utsidan är ett ordinärt och rakt glas, då ser man inte vad det är för glas förrän man häller något i det. Så är fallet med AMT nya serie för Pyrex. Läs mer HÄR.

Praktiskt böjda tallrikar

image2595image2594


Har Du någonsin varit mitt i en konversation på ett party när Du plötsligt upptäcker att tilltuggen på Din papperstallrik ramlat ner på golvet? Här är lösningen; En färdigvikt tallrik av keramik som är enkel att hålla och som håller såväl mat som bestick på plats. Perfekt på mingelpartyn! De görs i tre varianter med "tacoskals-varianten" som den mest extrema. Kul idé! Av AMT.


Lull lampa

image2582

Lull är en rolig produkt som vunnit flera designpris i Norge i år. Tre designerns ligger bakom formgivningen;  Marianne Varmo, Heidi Buene och Audun Kollstad.

Lampan kan öppna sig och stänga sig. När den är stängd öppnar den sig sakta och ger ett gradvis starkare ljus för ett mer behagligt och naturligt uppvaknande. På kvällen stänger den sig och lyser svagt. Den dimmar sakta ner för att inge en känsla av trygghet när barnet sak sova. 

Läs mer om lampan här.

Ambivalens

image2580

Lustiga små konstverk gör Melanie Tomlinson. Jag är ingen stor beundrare av kitsch och jag har svårt för att bestämma mig för om de här ska delas in i det epitetet. Vad tycker ni? Jag gillar nämligen de här små rackarna. Visserligen inget jag kan se skulle passa in i vårt hem, men det finns något hjärtskärande som berör i dessa skulpturer, som gör att jag stannar upp och tittar en extra gång.

Kanske är det den närvarande magin som tilltalar mig, närheten till sagolandet, fast förankrad i en "vanlig" verklighet på något märkligt vis. Påfågeln är favoriten. Vilken är Din favorit?

image2581image2579
via  KStyle

Tine K Home

image2562

Härliga inspirationsbilder från danska Tine K home. Visst utstrålar de lugn och harmoni!

image2568image2565image2569
image2564image2566image2563

Fransigt värre

image2560

Gillar Du lampor med fransar borde Du få Ditt lystmäte mättat med de här lamporna designade av Marcel Reulen. Finns hos Poaa, som levererar till Sverige.

image2561

Buddha i trädgården

image2558

Jag gillar Buddhor och har själv ett par-tre stycken här hemma, men jag tycker det går inflation i dem med alla plastvarianter och mer eller mindre vackra varianter som finns ute i affärerna. För mig är inte Buddhorna en kortvarig trendpryl, utan något jag haft några år och tror jag kommer vilja ha hela livet.

Den stora, sittande Buddhan på bilden ovanför tilltalar mig något oerhört och jag hade gärna haft den i min trädgård. (hade jag haft ett stort hus kunde jag även tänkt mig den inomhus) Den är nästan i verklig människostorlek och ger ett behagligt, fridfullt intryck, med sin vilsamma och prestigelösa pose. Kommer från Dharma crafts.

image2555

Tyger från Etsy

 

Förra veckan anlände tyger beställda från

Etsy

. Det finns inga planer på att göra något med dem, jag blir bara glad av att se dem ligga i en hög och vara vackra. En liten tavla har påbörjats. Tänkte förnya mig och göra något annat än cirklar, men sedan tänkte jag "Ah, vad katten, varför ändra på ett vinnande koncept, jag blir ju glad av att måla runda former och prickar!" Så, jag fortsätter måla cirklar, någon gång ibland. Eller rättare sagt, en illusion av cirkeln, för det jag målar är inte "perfekta runda kurvor" som en cirkel är per definition, utan helt ofullkomliga varianter.

Fast det ska väl egentligen betraktaren komma fram till själv. ;)


Gudrun i våra hjärtan

image2541image2543

Jag har länge haft en förkärlek för Gudrun Sjödéns design. Inte för mycket, men lite här och var. Min mamma är en riktig "Gudrun Sjödén-tant", med en garderob full av lilablå kläder från olika säsonger. :-)

Det turkosa påslakansetet gillar jag. Liksom de varma färgerna i mattan nedan. Det härliga med hennes kollektioner är att när man tillför något från år till år går de att kombinera med det hon gjort tidigare.  

Kolla in mer från hennes höstkollektion på  hennes hemsida. 

image2544image2545

image2546image2547

image2551image2548
image2550

Jon Goulder

image2089


Nog blir man fascinerad av formerna hos bänken formgiven av Jon Goulder? Smäckra, flytande former, som en skulptur vilken inbjuder mig att sitta ner och ta del av dess skönhet. Utsökt design!

image2090

Snygga former som rå-flirtar med Corona

image2401

...hittade jag hos Nye möbler. Jag är ju som bekant förtjust i ovaler. Kanske att jag hade velat ha underredet annorlunda, men formen på sitsen och ryggstödet är underbar.

Jag gillar...

image2528image2527

...den här "kuddsoffan" från Urban Outfitters. Jättemycket.

image2531image2530
De här stolarna från samma ställe skulle visserligen inte hamna här hemma, men jag tycker att de är himla roliga!

TIPS!

image2526


Jag fick ett trevligt pressmeddelande i mejlen, där jag informeras om en ny sajt med tips för alla som vill måla om hemma. Så här skriver de själva:

"Ny användarvänlig kunskapssajt om målning inomhus


Nu är den här; stöttepelaren för landets alla målningssugna som har fått för sig att det är krångligt att måla. Hela färgbranschen har gått samman för att förmedla praktisk kunskap om allt som hör inomhusmålning till. Resultatet är en hemsida, http://www.malaovertapeten.nu/, där den som går i målartankar hittar så-här-gör-du-instruktioner utifrån såväl en hög- som lägre ambitionsnivå. Hemsidan är en del av informationskampanjen Måla över tapeten där färgbranschen i enad front informerar om och utbildar i fördelarna med att måla. Under hösten ligger fokus på att få konsumenten att hitta till denna källa av kunskap. "

Låter kanon tycker jag. Jag har kollat in sajten och den verkar utmärkt. Just nu har de en tävling som heter "Sveriges fulaste vägg" där man kan vinna 20 timmasrs målarhjälp! Tjohoo!


En tvålpump är en tvålpump, är en tvålpump.

image2525

Sedan vi renoverat badrummet har jag velat köpa en tvålpump. Jag har hittat ett antal jag gillar, men har inte slagit till. Jag har blivit lite mindre spontan med åren, vilket är ekonomiskt fördelaktigt! :-) Just nu står dock en ful flytande tvål från Euroshopper framme. Ingen syn för ett känsligt estetiskt sinne!

När mamma var hundvakt i sommar, och bodde i huset, hade jag lagt fram en jättesnygg brun tvål från Åhléns, helt fyrkantig och med ordet "SOAP" som en hålighet i tvålen. Den var så snygg där den låg, oanvänd och fin. När jag kom hem såg jag att hon ANVÄNT den! Va! Ve och fasa! Använda en tvål som ligger framme på handfatet!!! ;-)

Ja, det är klart att man ska, men faktum är att sådana där tvålar gör sig bäst oanvända. Nu har jag köpt en ny, som ligger i en brun träskål, vacker och fin, på en hylla vid fönstret, så ingen snor den och sölar ner den med vatten.. Den andra tvålen använder vi dagligen och den är faktiskt fin nu också, använd som den är.

Detta till trots vill jag även ha flytande tvål. Fast inte i den fula Euroshopper förpackningen. Om jag nu är så ekonomisk att jag köper billig Euroshopper tvål, då måste jag ju kunna unna mig den här tvålpumpen på bilden ovan, eller hur? Det är väl sunt bondförnuft och smart matematik? För det är DEN tvålpumpen jag vill ha. :-)

Angular från Herstal, finns för 299:- på Inne online.

Square

image2524image2523

Bokhyllan Square, designad av Anne Linde, bjuder trots sina strikta kvadrater på lekfullhet. Det tredimensionella blir extra tydligt i och med att böckerna är synliga från olika håll. Jag gillar den!

Finns på webbshoppen Inne online.

Via nya inredningsbloggen Adesign.

Kandelaber

image2510

Ännu en gång har jag via Linasfinas utmärkta blogg hittat något helt fantastiskt. Skåda underverket! Med en sådan i vardagsrummet och orgelmusik i bakgrunden får man lätt en sakral känsla. Jag blev helt mållös när jag fick syn på den här hos Linasfina (fast det märktes inte, för jag var redan tyst) för den är ju så vacker. Helt i min smak.

Den här kandelabern ska ha yta, inte trängas bland en massa andra saker. På bilden är den placerad i en tämligen avskalad miljö och så tror jag den kommer mest till sin rätt. Jag är kär.

Från Wisteria

Giving and living

image2491image2494

Härliga alternativ till inredning i barnens rum hos Giving and living. Färgglatt utan att det blir så där hysteriskt som det kan bli när det bara är knalliga primärfärger i glansig plast. Speciellt kul att de roliga maskerna matchar och smälter in i miljön, de får gärna hänga framme.

Utklädning är ju så himla kul, tycker jag, som gärna gått på fler maskerader. Jag får nöja mig med att klä ut mig med barnen och låtsas att vi lever i en fantasivärld med drakar och diverse andra spännande inslag. :-)

image2490


SIlverpuffen gillar jag. Trots att glitter och glamour är en stark trend nu, måste jag säga att mycket av det på intet sätt tilltalar mig. Vissa saker är dock fina och den här silverpuffen är en sådan. En grej som håller stilen även när den kortvariga trenden är uttjatad.

image2486
image2492

image2493
Roberts radio

image2484

Eftersom så många av er som deltar i den senaste tävlingen valt Roberts Radio som favoritprodukt hos Bagaren och kocken, är det inte mer än rätt att radion får ett eget inlägg! Även jag tycker den är underbar.

image2485image2483

Så här skriver Bagaren och kocken själva på sin hemsida:


En designklassiker från Roberts Radio i England som tillverkat radioapparater sedan 1938!

En radio av mycket hög kvalitet
Byggd i England med låda av träfiberplattor, handklädd i konstläder och möjlighet till batteridrift gör denna radio till ett självklart tillbehör på stranden, båten, utflykten, köket, sovrummet eller vardagsrummet hemma.

Bra ljud, fanastiskt bra mottagning och enkla rattar gör att alla kan använda denna radio, gammal som ung.

Sedan 1938 kunglig hovleverantör i England!

 
image2482

Stämningsfullt från Beckers

image2480image2481

Stämningsfulla färger från Beckers. En diskret och inbjudande lila färg som fungerar bra på väggen. Ger ett "lasting impression" utan att bli dominant.

Design 4 rooms

image2477


Design 4 rooms
 har dessa vackra oljelampor, handblåsta i glas och ingen helt lik den andra.

Nostalgiskt på Nostalgi Fyn

image2472

Härliga höstnyheter från Nostalgi-Fyn. Retro-radion är ljuvlig. Den skulle inte passa här hemma, men den där korgen med äpplen i skulle sitta fint! ;-) Härlig inspiration på Nostalgi Fyn. Ska kolla in lite andra web-shoppar också. När jag bläddrade i de sista sidorna av "Drömhem och trädgård" var det flera för mig nya web-shoppar. Kul!

image2474
image2473

TESTLAB


Studio Jo Meesters skapade TESTLAB som ett experimentellt projekt för att återanvända stuvbitar och material som blivit över i annan produktion. De använder materialet och sätter det i ett nytt sammanhang och skapar därigenom något nytt.Deras kollektion "Odds & Ends, Bits & Pieces" består av fyra möbler som helt och hållet är gjorda av 34 kasserade träreglar och 16 överblivna filtar.  Fantastiskt vad man kan göra med saker som kasserats eller blivit över, eller hur?
 


Om

RSS 2.0