Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lotusblommor

image2683

Jag älskar Lotusblommorna från Minh, Just att de är gjorda av siden och inte snäckskal som är så vanligt nu. Det känns fräscht och annorlunda med den här varianten. Ännu mer förtjust blev jag i Lotusblomman efter att ha läst detta;


"På sitt karaktäristiska sätt står lotusen med sina rötter djupt i dyn samtidigt som dess vackra blomma reser sig stolt upp över vattenytan. I Vietnam har lotusen därför kommit att symbolisera möjligheten för alla att resa sig över de förutsättningar man hänvisats till från födseln. Samma symbolism återfinns inom taoismen och buddhismen där lotusen står som sinnebild för den rätta vägen (tao) och det rena strävandet mot upplysning. Buddha avbildas därför ofta mediterandes i en lotusblomma och i Vietnam är det vanligt att man hittar en vacker damm med lotusblommor och karpfiskar i de buddhistiska pagodernas trädgårdar."

Så vacker symbolik, att det står med fötterna djupt i dyn och ändå reser sig över vattenytan med sin skönhet. 


image2677


Kommentarer
Postat av: Anonym

Så trevlig blogg du har,,alltid kul att se bilder från olika inredningar,,håller på att inreda min 3 som är snart klar...skall måla egna tavlor så får man sin egen stil :)

2007-09-12 @ 08:50:30
URL: http://Blondis81.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0