Numbers

image4470

En slags köpmansdisk med numrerade lådor, för att bättre kunna hålla kollen på vart man lagt saker? (i alla fall om man har bra sifferminne) Pietro Arosio har designat. Mums för den som gillar siffer & bokstavstrenden, varav jag är en. Så där kan man ju fixa till ett befintligt skåp hemma relativt lätt. Bara till att fixa, helgen är lång!

image4471
image4472
via Yanko

Annorlunda klocka

image4456

Den här klockan, designad av Christian Postma är synnerligen annorlunda. Istället för stillastående siffror på urtavlan består den av ett antal vita "streck" vilka drar ihop sig när ett helt klockslag närmar sig. När klockan är tre syns följaktligen ordet  "three" på tavlan, för att sedan lösas upp allt eftersom.  När klockan är halv fyra syns både tre och fyra till största delen, men ju mer klockan närmar sig fyra är det bara "four" som syns. (vilken fantastisk förklaring...)

Vilken idé va!

image4457

Kökstimer

image4439image4440
Jag är egentligen inte så mycket för en massa prylar framme i köket, men den här timern i härligt retrostuk och pastelliga färger, med magnet i botten, tycker jag är jättefin. Finns hos Cosas.

Vit drömmatta

image4433

Den här mattan hittade jag hos Kix, som hittade den hos Style Files... :-) Jag tycker den är helt underbar! Designern heter Deanna Comellini (vackert namn) och Du kan läsa mer om henne och se fler av hennes vackra mattor HÄR.

Åh, vad gärna jag hade haft en vit matta, men med Venus i huset, samt barn som tycker om att springa barfota ute och inte alltid kommer ihåg att tvätta fötterna efteråt skulle den nog inte vara vit så länge. Snygg är den, men jag föredrar glada barn och hund framför en vit matta. ;-)

Huset

image4419

Holly Hallberg heter kvinnan bakom den nystartade webbshoppen Huset, en modern sajt med saker för hemmet, kläder, accesoarer och leksaker. Den gemensamma nämnaren är att allt som finns i webbhsoppen ursprungar från skandinavien. Här finns designers från Sverige, Norge, Danmark och Finland. För de som bor i USA är Huset enda ställe där man kan få tag på en del av sortimentet.

En fin och lättnavigerbar sida, full av "nya klassiker" och en massa smått och gott. Skandinavisk design utanför skandinavien.

image4421
image4422
image4424image4426

Gungstolsvagga

image4416

Vilken vacker tanke och utmärkt idé att göra en gungstol och vagga i ett. Från tyska e27. Vaggan och gungstolen sitter ihop med läderband på medarna. När barnet vuxit ur vaggan kan den omvandlas till en gunghäst genom att använda den medföljande "sadeln" och överdelen av vaggan blir en fin korg. Smart va! Finns HÄR.

image4417


Holländska blomsterpyramider

image4413

På bilden ovan syns en traditionell holländsk blomsterpyramid från 1700-talet. Jag har aldrig sett en sådan tidigare, men gillar den. Hella Jongerius och ett antal andra talangfulla deisgners har ny gjort olika nytolkningar av detta holländska kulturarv.  Nedan syns en av dessa tolkningar och Du kan läsa mer om detta HÄR.

image4414

En bänk

image4408

När jag var liten och gick i skolan skulle vi skriva uppsats en dag. (mitt favoritämne) Jag kommer ihåg att jag skrev något med titeln "En dag i mitt liv" och det handlade om en skolbänk som hetter "Bänkt" (jag tyckte namnet var så fyndigt...)

En helt annan bänk är det på bilden ovan. Den här bänken består av sex stolar som sitter ihop med en lång skiva. Vilken kul idé! Något man själv kan ta efter, om man fyndat udda stolar på loppis. Designer är Jo Nagasaka.

Via Dezeen

image4411

Grön Design

"God formgivning gör världen vackrare. Och hållbarare."

image4398


Det här verkar vara en bok att önska sig nästa gång man fyller år;

"Boken Grön design presenterar de modernaste ekokläderna, de genomtänkta inredningsdetaljerna och husen som värms av våra kroppar. I boken möter du människor som vågar tänka nytt, men också de som tar upp gamla, mer miljövänliga tekniker. Du hittar konkreta tips om klädvård och får hjälp att hitta rätt bland märkningar och material."

Boken finns att köpa i Naturbutiken som Naturskyddsföreningens webbshop.

"Naturskyddsföreningens temabok 2008 går på djupet med våra personligaste tillhörigheter och ser dem i ett globalt perspektiv som handlar om klimat, rättvisa och tillgång till det livsnödvändiga vattnet."

För jordens skull

image4399


Prisutdelning

image4394image4395

I år fyller Sigvard Bernadottes mönster Virrvarr 50 år och med anledning av detta utlyste Formica en designtävling i slutet av förra året.

Studenter från Sverige, Norge och Danmark har skickat in sammanlagt 210 bidrag till tävlingen som går ut på att skapa mönster till Formicas laminat. Den som vinner får förutom 10 000:- även se sitt mönster pryda en kollektion bestående av 100 laminatskivor som kommer finnas till allmän försäljning hos Formica.

Den 24 april går prisutdelningen i designtävlingen Formica Impress Design Award  av stapeln på Studio B3 i Stockholm. Vid tillfällen som dessa önskar jag att jag bodde närmare Stockholm, men tyvärr får jag tacka nej även till detta.

Arkitekten Ola Rune från designtrion Claesson Koivisto Rune är jurymedlem och prisutdelare i tävlingen och i samband med prisutdelningen kommer Tove Gyllenstierna, som skrivit boken Designprinsen, hålla ett tal o Sigvard Bernadotte och Virrvarr 50 år.

Spännande!

Shelly

image4388


Shelly och Lobster är två helt nya fåtöljer/lounge stolar från danska Verikon Furniture vars designers hittat inspiration från djurriket, närmare bestämt skaldjur, vars skelett som bekant sitter på utsidan.

Jag tycker de ser såväl inbjudande som snygga ut och jag skulle tro att komforten är hög.

 


Formgivarna  heter Oluf Lund och Eva Paarmann och stolarna hittade jag när jag var inne på P.I.D.s hemsida och kikade. Själva stommen är tillverkad i trä, antingen i valnöt eller ek . Jag tycker att de är läckra! (dags att vinna på Lotto...)image4391

Miljötänk på Milanomässan

image4385

Som bekant pågår den årliga Milanomässan för Design nu och det allra mest spännande tycker jag är de designers som formgivit utifrån ett ekologiskt tänkande. Mer om det kan Du läsa om på den utmärkta bloggen Inhabitat.

image4386
image4387

Fem m2 till

image4382

Som ni säkert vet kan man numera utan bygglov ha en 15 m2 friggebod på tomten istf för som tidigare 10 m2. En riktigt snyggt variant på detta är Friggeboden Linné, en alldeles ny bod i funkisstil. Linné kommer omonterad och omålad så man får bygga ihop den själv och välja färg. 
 
Mums, jag tycker den är jättesnygg! Mer om den kan ni läsa på Novolines hemsida.

Here she goes again...


image4372

Nu höjer talangfulla Lisa Bengtsson blicken och nöjer sig inte bara med att designa tapeter. Hennes senaste alster är två innertak, som hon designat för Parafon.  Jag tycker väldigt mycket om det på översta bilden, hade gärna haft det här hemma.

Mönstret "Marrakech" ser Lisa själv gärna i miljöer där en lite exklusivare känsla vill uppnås. Mönstret passar till exempel hotellfoajéer och restauranger. Det kan med fördel användas i hela taket för att få fram djupet i mellanrummen. En skön överraskning när man lyfter blicken. Ett blickfång som får betraktaren att drömma sig bort.


image4371

Lisa vill lyfta rummet genom att göra taket mer spännande. Lekfulla och flexibla »Kalas« sätter fart på fantasin. Perfekt i rum där barn vistas eller där det behövs färg som piggar upp. Mönstret är uppbyggt på fyra olika plattor som kan varieras efter tycke och smak. Någon ser tunnlar, nästa ögon, en tredje bollar och en fjärde godis. Det är föränderligt, busigt och lite galet! Lisa gillar även att cirklarna står för trygghet och gemenskap. Lämpligt för lokaler där barn tillbringar mycket tid.


Tipstack till Sara.

Smärtlindrande

image4368
image4369

Så kan det gå. Att skicka med smärtlindrande till aspirerande äkta män tillsammans med en bröllops-meddelande kanske inte är det vanliga tillvägagångssättet, men det var mycket talande. Från Meric Kara. 

Här är en annan variant;

image4366image4367

via Pan Dan

Ringmärkt

image4363

Ring med flyttbar kalender, kan det vara något? Kul idé, tycker jag. Ringen kommer från Open Design.

"Du får välja vilken färg Du vill

image4325

... bara Du väljer vitt"

Ja, hos Vit  Design är det vitt som gäller. Vilket är en alldeles utmärkt affärsidé, för visst är det fint med vita detaljer i sitt hem, även om man vill ha en del färg i övrigt. En nätbutik fylld med vackra, vita ting.

image4324

Just nu har även Husmusen en tävling där Du kan vinna ett par vackra vaser sponsrade av Vit Design. Skynda Dig, så hinner Du också tävla!

image4326

påskpyssel

image197

Idag hade jag velat måla på en tavla, men det gick inte pga värk, så jag påskpysslade istället! Jag hittade ett tips om ägg-dekoration i senaste numret av Drömhem och trädgård som jag inspirerades av. Så här gör man;

1) Picka hål i några ägg och blås ut innehållet.
2) Klipp ut papper som täcker ägget i båda riktningar. I tidningen tog de fina bilder från gamla tidningar, jag tog presentpapper.
3) Klipp centimeterlånga remsor på vardera sidan om papperet, men lämna cirka 2 cm i mitten.
4) Klipp varannan remsa som en spets.
5) Limma fast papperet runt "midjan".
6) Därefter limmar Du fast de tjocka remsorna först, varefter Du
7) limmar fast de spetsiga remsorna så att de täcker ägget!

Voilá! Klart! Sist ska man visst måla hela ägget med lim. Jag antar att man kan lacka dem också, om man vill. Visst ser det lite knöggligt och hemmagjort ut, men det är det som är charmen! ;-) Jag placerade mina tillsammans med en liten murgröna i mormors gamla sockerskål. Kanonfint, billigt och enkelt!

Så här blev det;

image200
image202
image204

PS Är det någon mer än jag som blev alldeles kallsvettig när det kom upp en ekvation när man skulle PINGA på nyligen.se? "Jaha, så fick matteläraren rätt", tänkte jag. "Jag kommer behöva kunna ekvationer. Och nu kommer jag aldrig mer kunna pinga på nyligen.se, för jag förstår ingenting av det här..." Grundlurad. Blev jag.  ;-)

Läsvärt hos David Report

image4321

Klicka HÄR för att komma till David Report och läsa en mycket läsvärd och tankvärd artikel om vår konsumtion.

image4322

Enkelhetens storhet

image4320

Det är fascinerande hur mycket riktigt skickliga stylister och fotografer tillför för att lyfta fram möbler. Själv är jag typen som gärna lägger till lite färgklickar här och var, även om jag uppskattar en diskret bas. Detta till trots blir jag väldigt förtjust i spartanska miljöer som den ovan, med en klosterlik känsla, där väl valda attiraljer förstärker ett i botten exklusivt rum.

Ibland tänker jag att jag skulle vilja bo i ett övergivet kloster vid havet, givetvis med ett slags "Skagenljus" som gör de sönderfallande väggarna vackrare, samt ett fåtal prylar vilkas frugala existens påminner mig om såväl konsumtionens fåfänglighet som dess förgänglighet.

Typ. :-)

Så kommer det inte att bli, men nog är enkelheten vacker på dessa bilder? Det graciösa glasbordet kommer från Glas Italia och finns bland annat hos Made in Design.


image4317
image4318

Något nytt av något gammalt

image4316
image4315

Det är kul när nya produkter skapas genom att använda gamla dito på ett nytt sätt. Den här fruktskålen (!) kommer från Amplifier Design Studio, som skapar en hel del okonventionella ting.  Det som glädjer mig mest med skålen ovan är att man får idéer kring andra ting man har hemma, vilka man kan skapa något nytt av, något unikt, istället för att slänga det på tippen. Återanvändning när det är som bäst!

Inbyggd stege i bokhylla...

image4313

...eller kanske tvärtom. Bokhyllan «Hô» formgiven av Jocelyn Deris är en rolig och läcker möbel, tycker jag. Den är tillverkad i röd, lackerad björk och mäter 240X64 cm. Djupet mellan stegen och väggen är 50 cm och man kan få plats med cirka 200 CD-skivor och 100 böcker. Allt till det modesta priset av 485,00 EURO. Dags att ta fram sågen och fixa lite själv, kanske? Annars finns den, fix och klar, att beställa på Made In Design.

image4311

Där finns också den här cd-förvaringen, på vilken man kan trycka eget mönster. En av "pusselbitarna" mäter 14X15,5 cm och med tjugo pusselbitar kan man skapa sin egen poster. Inkluderat i priset är 20 utskriftsbara CD-fodral och gratis uppladdningsbar mjukvara för att printa ut dem. Flipp eller flopp? Jag vet inte, men är Du intresserad kan Du läsa mer om den HÄR.  

Fräscha lakan hos Mille Notti

image4306image4305

Det randiga lakanet på bilden nedan tycker jag är jättesnyggt. Samtidigt som det är färgglatt behåller det en strikt stil vilken skapar en känsla av lugn och harmoni. Lakanet, tillsammans med en mängd andra fräscha varianter, finns hos Mille Notti. Jag gillar detaljen med knapparna, det ser arbetat ut och ger en känsla av stillsam exklusivitet. 

image4304

image4307image4308

Rabatt på Schablon on line

image4300

Om Du vill förnya hemma för en billig penning är schabloner något att ta i beaktan. Schablon Online har nu över 1000 väggschabloner i sitt sortiment.

Nu har Du dessutom chans att få det till extra fördelaktigt pris, för tillsammans med Schablon OnlineDesign & Inredningsbloggen får Du nu 20% rabatt på det Du beställer. Bra va!

Uppge KOD BE90FF98 så är rabatten Din!

image4301

Zara Home

image4288

Detta underbara lapptäcke från Zara Home får mig att vilja lära mig att sy. Nog vore det en motivation att sätta sig vid symaskinen, om resultatet blev så här vackert? Sist jag gjorde ett försök nöjde sig dock inte symaskinen med att trassla in trådar och haka upp sig, den började även brinna, så det är nog inte riktigt min grej. Jag får nöja mig med att ha lapptäcket på bild på bloggen. Inte helt fel det heller.

Studiobility

image4287

En känsla av nordisk nakenhet erfar jag när jag ser Studiobilitys möbler. De arbetade mönstren på träet är synnerligen tilltalande, det är vackert när extra omsorg läggs på detaljer.

via Vicky på Decorate

Om

RSS 2.0