Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Form och funktion


Med den här möbeln har formgivaren Jarl Fernaeus gått till final i prestigefyllda designtävlingen Prix Émile Hermès.  Det är en möbel med framtiden i sikte. Samtidigt som den är avskalat stilren i skandinavisk anda är den synnerligen funktionell. Den är nämligen en laddningsstation för produkter som Ipods och mobiler. Materialet är Corian, som vi skrev om i föregående inlägg.

"Jag gillar verkligen känslan i materialet när man tar på det, känns lite som en mjuk sten. DuPontTM Corian® är dessutom i det närmsta outslitligt", säger Jarl Fernaeus och fortsätter:


"I form och uttryck har jag försökt få till en lätthet och elegans som ofta finns i klassiska möbler från 50-talet. Jag har även tittat på rokokomöblers uttryck, form och dimensioner och sedan stramat upp det till max."

Möbeln gömmer sladdarna för olika laddare, vilka ansluts till ett eluttag under bordsskivan. Lampan kan antingen sänkas ner i en fördjupning eller placeras separat. Forne Malmstenseleven Jonas Fjellman står för det förstklassiga snickrandet av möbeln.


Kommentarer
Postat av: Charlotta

Oj vad snyggt!

Gillar Corian så bör man även bekanta sig med finska Durats produkter.

Vad som är snäppet vassare med dem - tycker jag - är att de tar tillvara spill från plastindustrin och återanvänder.

Dessutom kan man beställa sin önskade produkt i valfri NCS-färg om man inte hittar exakt vad man vill ha i deras omfångsrika färgutbud.

Jag gjorde ett badrum med kombination av Carocims kakel (www.carocim.com) och badkar från Durat i exakt samma färgton som kaklet.Supersnyggt blev det!

2008-12-10 @ 15:55:14
URL: http://www.durat.com
Postat av: Maria

Så bra med en liten pyttearbetsstation där man har de viktigaste grejerna. Särskilt när våra datorer, mobiler och mp3-spelare blir allt mindre och mindre.

2008-12-10 @ 20:48:43
URL: http://grattbo.blogspot.com
Postat av: mormor Hannele

Liknar det inte en skolbänk...

2008-12-10 @ 21:14:31
URL: http://hannelesjul.blogspot.com/
Postat av: Offida

Man får ju hoppas att det i framtiden kommer mera möbler som på det här sättet har tekniken integrerad, eller som gömmer sladdar snyggt. Nu lever ju dom flesta med råttbon av sladdar vid datorn och tv:n...

2008-12-10 @ 22:16:49
URL: http://fagerdam.blogspot.com/
Postat av: Anonym

väldigt smart. våra ipods ligger alltid och dräller omkring och man vet aldrig var den där sladden är. något sådant hade löst våra lyxiga små problem.

2008-12-10 @ 22:40:47
URL: http://tougher-than-the-rest.blogspot.com
Postat av: alacs - Mitt i Fågelsången

Mycket snygg och stilren arbetsplats. Skulle jag helt klart kunna tänka mig!

2008-12-11 @ 00:28:53
URL: http://alacs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0