Vad ska Du göra ikväll? Jag ska sticka en klocka....

image4098
Läs mer HÄR.
image4099

My cup of tea

image4095

Åh, jag älskar de här roliga te-muggarna, skapade av israeliske Ronit Baranga. Om de fanns till försäljning skulle jag gärna fixat ett set till mig. Jag blir så imponerad, hur kommer man ens på tanken att göra något som detta? Ett kreativt sinnelag och en stor portion humor.

För en stunds konstnärlig njutning, kika in på hemsidan HÄR.

image4097image4096
via Yatzer

Stickad trofé

image4075

Vad sägs om en stickad trofé på väggen? Den här är enbart gjord i ett exemplar, av Rachel Denny, men kanske kan det inspirera till mer stickning i stugorna? Den stickade trofén finns hos Vitamin D.

I like it!

image4074

Tänk att ha ett eget bibliotek, fullproppat med intressanta och vackra böcker. Då skulle de här trapporna vara helt suveräna! Design av Londonbaserade Levitate Architecture.

via Core77

David Pier

image4071

Lekfulla och organiskt inbjudande former har David Piers kaffekoppar. Det är underbart när arbetade former som dessa inte ger avkall på stilmässig enkelhet, utan tvärtom förstärker den.

via VickyDecorate.

Vad är en människa?

HÄR kan Du på webb-tv se det första avsnittt av suveräna "Vad är en människa" med Fredrik Lindström. Koka en stor kopp te, slå Dig ner och njut av det intressanta, engagerande, humoristiskt och mycket mänskliga (!) programmet!

Jag läste om det hos Suvi, denna eminenta blogg som är en ständig källa till kvalitet på olika plan.

I övrigt önskar jag er alla en god helg med inspirerande bilder från Cox & Cox.

image4063
image4064
image4065
image4066image4068
image4067
image4069

Josefin Hellström-Olsson


image4061

Underbart lekfullt sängbord av Josefin Hellström-OlssonBeckmans.

Inte farfars löständer...

image4062

...bara lite roliga isbitar! Från Freds (var annars?)

Något gammalt...

Är det fler än jag som tröttnat på inredningsprogram där det färdiga resultatet är fullproppat med nyproducerade saker? Visst är det kul att få idéer, men själva resultatet blir så platt och utan karaktär när det inte finns saker med historia och patina. Jag tittar inte längre på inredningsprogram, men ser gärna på Antikrundan.

Tillåt mig att föreslå SVT & co. att göra ett inredningsprogram som är en blandning av ROOMSERVICE och Antikrundan! DÅ skulle jag börja titta igen.

Ja, jag fängslas alltmer av gamla ting, helt enligt trenden. Eftersom jag inte är kry får jag för egen del utforska antikvärlden via nätet. Några småting från Tradera har jag "ropat" hem. (där kan man dessutom få sig ett gott skratt ibland. Som när jag hittade en nyproducerad lockask med rosa nallebjörn i sådant där "falskt porslin" under kategorin "Antik & Design...) Större saker finns hos Lauritz. Gamla klassiker, mycket danskt 50-tal och en salig blandning.

image4044

Hos danska K&Co finns det en mängd vackra saker med patina. De härliga koffertarna ovan finns under kategorin "Franske Curiosa".

image4046image4045

De allra fräckaste sakerna hittar man hos danska Frou frouGe mig den där dörren med Modesty Blaise i träskor, tack!

För er som har vägarna förbi Göteborg i april kan jag tipsa om Nostalgimässan som går av stapeln 6 april. Mums!

image4047

Jag kan också tipsa om den här sidan; Samlaren, en kul sida för nostalgiker.


Enioreh tipsar om Ezpace också. Tack för tipset!

VIPP i plommonlila

image4043

Hos bland annat Dansk Design hittar Du VIPPs kollektion i nya färgen plommonlila. Yezzz!

Shades of India

image4036image4038image4037

Mums! Härlig inspiration från Shades of India.

image4039image4040image4041

Lisa Bengtssons svärmor

image4032

Nu har Lisa Bengtsson, som designade den internationellt omtalade tapeten "Familjen", en ny familjemedlem för alla skoälskare; Svärmor.

image4033image4034


Ägget firar 50 år

image4031

Aaah, nu kommer klassikern "Ägget" av Arne Jacobsen i nya kläder; chokladbrun mocka på baksidan och mörkt chokladbrunt läder på framsidan. Den kommer finnas i en begränsad upplaga på 999 exemplar och är en del av firandet av "Äggets" 50-årsjubileum. Läs mer på Fritz Hansens hemsida!

Ägget är en av mikna drömmöbler, en i svart skinn, tror jag. Eller möjligen konjaksbrunt. Eller en röd...

House of Jammi

image4028

Riktigt fin tycker jag tidningsstället, som går att köpa i nyöppnade webbshoppen House of Jammi, är. Den är gjord av vitt konstläder.  Jag tycker också om kuddarna på bilden nedan. Lycka till med webbshoppen!

image4030image4029

Dansk Design

image4019

Danskarna är som känt skickliga när det gäller design. Den här nyckelringen som finns hos Dansk Design är i silikon istf en traditionell stålring.

"För att fästa dina nycklar drar du den lilla stålkulan uppåt, och på så sätt lossnar silikonremmen. I paketet ingår både en svart och en röd silikonrem."

Design: Klaus Rath


image4020

Den stapelbara formen från Menu är en annan produkt jag gillar hos Dansk Design. Med hjälp av denna kan man lätt tillreda två rätter i ugnen samtidigt. (sparar energi!) Man kan också ställa dem på varandra under serveringen och sätta värmeljus i den undre för att hålla maten varm. Smart, snyggt och enkelt stilfull design.

"Massa olika rätter på en och samma gång
Dessa stapelbara ugnsformar finns i tre olika storlekar. Varje storlek passar inuti formen av samma storlek, men du kan även blanda de olika storlekarna enligt illustrationen nedan. Detta innebär att du till exempel kan lägga två formar ovanpå varandra, så att varje rätt värms separat. Formarna är utrustade med 4st värmebeständiga silikonfötter så att du kan ta ut formen direkt från ugnen och placera på bordet utan att behöva något underlägg. Man kan även sätta två formar ovanpå varandra och lägga värmeljus i den understa för att hålla maten varm.

Formarna kan tas direkt ut från frysen och placeras direkt i ugnen eftersom de är gjorda av porslin som är formades under en värme på 1370C°, vilket försäkrar styrka, hållbarhet och en yta som är enkel att rengöra. Ytan är syraresistent vilket innebär att färgen inte kommer att gulna. Formarna lämpar sig för såväl mikrougnen som diskmaskinen."Design: Christian Bjørn

Som jag ser det är detta en tidsmässigt hållbar produkt som det lönar att investera en slant i.

Rum 21

image4006

Fondväggen Scandie - fondtapet Lace Fence från Demakersvan finns på webbshoppen Rum 21 -Design & Inredning, som är en utmärkt webbshop med många kvalitetsmärken representerade
.

Kul glas.

image4004

Det här är glaset som får de nervöst lagda att vilja byta glas. Det ser ut som om det ska tippa över, men är konstruerat för att vara stabilt. Det är de italienska formgivarna Gum Design som ligger bakom designen.

via Dezeen

Alessi pennställ

image4003

Stilrent och snyggt pennställ från Alessi. Det gäller bara att fylla den med någorlunda snygga pennor så inte det stilrena försvinner. Barbie-pennor med rosa fjädrar göre sig icke besvär. ;-)

Om

RSS 2.0