Camouflage

image3996image3997

"Yes, en sådan vill jag ha!" hann jag tänka innan jag såg prislappen...Nåväl, snygg är den i alla fall, lampan "Camouflage" som finns för 22 190:- hos Design Direkt.  Så här skriver de själva;

"Den uppmärksammade lampan Camouflage frn Zero är gjort i laserskuren aluminium och skenet från lampan skapar ett spännande skuggspel i rummet. Lampan är stor till formatet och ger stämning och karaktär åt sin omgivning."

image3998

Kandelaber för ombytliga

image3994

En utmärkt kandelaber, designad av Måns Lindell och Per Sjöström 2007, finns hos Scaninavian Design. Den går att bygga om efter humör, vilket ju är alldeles utmärkt för ombytliga personer.


via Puppan

Designers Guild-lakan...

image3990
En kaskad av rosa och rött som sänglinnet från Designers Guild.

image3991image3989

Carolyn Mendoza

image3979

Ett tips för att insupa en slags rå skönhet är att gå in på Corolyn Mendozas hemsida och titta på bilderna i hennes galleri, bilder med målad metall gjort på ett synnerligen smakfullt och dramatiskt sätt, fullt av harmoni. Väldigt vackert.

image3978
via  Apartment  Therapy

Apotek för känslor

image3977

Ett eget känslo-apotek kan man skapa med hjälp av de här behållarna, från Jonathan Adler. En portion glädje varje dag sitter fint, men hat-skålen passar bäst att använda som sop-påse istf för något man förser sig från.

Vintage Pastels

image3975image3976

Det är nog fler än jag som är glada över att rosa kommer stort som accentfärg i vår och sommar. Den härligt rosa nyansen som återfinns i SIAs kollektion Vintage Pastels tilltalar romantikern i  mig. Sött, men inte för sött. Vackert, men inte stelt. Mums.

image3969image3970
image3973image3972

Hannah Bertram

image3965

Hannah Bertrams "matta" av krita väcker funderingar kring livets förgänglighet. "Things that come and go".

image3967
image3964image3963 
via Not Cot

Smart förvaring

image3962

Och varför har man inte tänkt på det här tidigare?

via Inhabitat, via Unclutterer via Desire to Inspire.

Tillägg; Diskussion kring hållbarhet såväl som säkerhet startade även på de bloggar jag länkar till. Där föreslogs en låda av den typ som åker igen av sig själv, just för att det inte ska kunna inträffa, att någon glömmer att stänga lådan. Ett annat förslag var att montera lådorna från sidan istället.

Tagei

image3961

Den här möbeln, designad av Akemi Tanaka, är ännu en produkt som kan användas på mer än ett sätt. "Tagei" heter den, vilket betyder mångsidighet på japanska. Inte nog med att den är tillverkad i ett vackert träslag och har enkla, vackra linjer, den går även att förvandla från soffbord till en slags bänk med såväl sittplats som avställningsyta.

Läs mer om den hos Inhabitat, den utmärkta bloggen som inriktar sig på design med ekologiskt tänkande.

Varma plädar

image3960image3959

Det är lätt att snegla på vårnyheterna och drömma om varmare tider, nu när Formexmässan nyss varit och en mängd nya produkter lanserats. En snabb titt på termometern i morse visade dock att vintern fortfarande är här, eller kanske är det nu den kommer. Hur som helst är det skönt med varma plädar att svepa in sig i under kyliga kvällar. Här är två från La Redoute, som nu finns till en aning fördelaktigare priser i och med vinterrean.

Vi har själv två fuskpälsplädar från La Redoute, som ska föreställa varg (!)  och de är givna favoriter framför tv:n.

För pastaälskaren

image3954

Här är det någon som tänkt till. Närmare bestämt Transformer Group, som formgivit den här produkten för Sagaform. Jag gillar produkter som har fler än en funktion och den här pastasleven uppfyller kriteriet för att hamna i min "jag gillar extra mycket-lista". Den är ett mått, en slev och ett rivjärn för parmesanost i ett. "Kanon", säger jag och håller ögonen öppna i februari/mars 2008 då den kommer ut i handeln.

Tuffa påsar

image3951

Riktigt tuffa påsar har Jamie Wieck formgivit.

image3952image3953

Tax-väska

image3948

Om man inte har något emot att sticka ut från mängden kanske en väska i form av en tax vore något? Holländsk design av Caroline Borger & Klaartje de Hartog.   Finns hos Dutch by design.

image3947

Boontjes "Until dawn curtain"

image3949

Jag gillar verkligen Tord Boontjes "Until dawn curtain", som kan användas som rumsavdelare, gardin och, som jag såg hos Design Milk, ett duschdraperi!

Ur led är tiden...

image3942

Den här klockans design har inspirerats av de mönster som blev när ett antal antika urverk släppts på golvet. Ganska konceptuellt, men på ett roligt sätt, som funkar i vanliga människors vardag. Läs mer på engelska Design Mold.

via Design Milk

Annorlunda keramik

image3940

Jag tycker Ikuko Iwamotos keramik är helt fantastisk. Organiska former, som om man hamnat mitt i ett korallrev. Mums!

via VickyDecorate.

image3937
image3939
image3936

Lekfullt på Cults nya hemsida

image3931image3932image3930

Cult Designs nya hemsida finns en mängd nyheter, bland annat en liten lekhörna för oss som vill pussla och kolla in olika variationer från kub-serien innan vi gör våra inköp!

Sidan är jättefin, med snygga bilder, den är lättillgänglig och visar på Cults mångfald. Inspiration, bra länkar och helt enkelt en kanonbra hemsida!

image3934image3935image3933

Jag är svårflirtad när det gäller moderna varianter av dalahästar, men den nya serien Svea föll jag helt klart för! Ett mycket lyckat försök att förena 2008 med svensk kulturhistoria.Designad av Marita Lord och Gunilla Gunnarsson.

Norrgavel

image3924

Vilken glädje det är att allt fler inom inredningsbranschen tänker ekologiskt. Ett föredöme för detta är företaget Norrgavel, som har tilldelats Möbelbranschens Miljöpris som delas ut i samarbete med Världsnaturfonden. Norrgavel var först i Sverige med att få Svanens miljömärkning på hemmöbler. Way to go!

Läs mer om "Tanken bakom" Norrgavels produktion HÄR!


image3925

Sarek från Beckers

image3920

Beckers introducerar en ny färgkollektion som heter Sarek;

"Visa våren vägen med nordiska nyanser Låt vårens ljus och nordiska färger spela fritt i ditt hem och känn hur de härliga vårkänslorna blommar upp. I januari lanserar Beckers en ny kollektion, Perspektiv Sarek, som tagits fram med inspiration från det vilda vackra högfjällslandskapet i Lappland. En serie mjuka, jordnära kulörer som skapar lugn, balans och en känsla av trygghet."

image3921

"Förutom att Beckers har hämtat inspiration från naturen i den senaste serien är miljötänk en ständig följeslagare i verksamheten. Beckers mål är att 99 procent av de produkter som företaget säljer ska vara vattenburna år 2010. Redan idag är den siffran mycket hög vilket gör Beckers till ett av Europas mest miljömedvetna färgföretag. 19 av Beckers produkter är numera Svanen-märkta."

image3923

Besök gärna Beckers hemsida för mer inspiration och tips!

HAPPY Sthlm

image3911

Grytunderlägget "Blad" från HAPPY Sthlm är snyggt ett och ett, men även flera i rad, som en del av dukningen. Det är i gjutjärn och det tunga materialet i kombination med det lätta bladmönstret skapar en mjuk kontrast.

image3917image3916image3919

Tygerna från Happy Sthlm är fräscha i vit bomull och naturfärgat linne.

image3915

Min personliga favorit är dock halskedjan "Bär" i oxiderat silver med odlade sötvattenspärlor som ger färg åt smycket. "Bär" finns i silver med vita sötvattenpärlor, oxiderat silver med röda sötvattenspärlor och förgyllt silver med gröna sötvattenspärlor. Snyggt!

Mocklis

image3909
Foto: Andy Phrat


Ah, glädje för det lilla barn som får sina egna "mocklisar". När jag var liten fanns de inte i så här läckra färger, men det har Mocklis Barnkläder ändrat på.  Underbart med det göteborgska ordet "mocklis" också. Jag har använt det på bloggen ett par gånger och har fått en massa frågetecken kring vad detta ord betyder. Här kommer förklaringen, från Mocklis hemsida;Mocklis [lyllo, lyckost] är barnkläder skapade av Åse Sivertsson och Sara Gyllestrand.

Våra kläder och mockasiner är svensktillverkade i härligt mjuka material i velour och trikå som är vänliga och sköna på barns kroppar. Vi arbetar mycket med varje plagg och mönster för att hitta spännande materialkombinationer, härliga färgställningar, roliga detaljer och modeller. Vi designar kvalitetsplagg som är trendiga och coola men ändå enkla, med lång livslängd och en strävan mot unisex.

Namnet Mocklis har sitt ursprung som ett hemsnickrat namn på mockasin. Men för alla göteborgare uppväxta på 60-70 talet finns en annan betydelse: "mocklis dig" [lyllo dig, lyckost dig]. Ett namn för medvetna föräldrar och barn som väljer våra kläder.

Pax för de rutiga!

Form Från Skå (formfranska)

image3903

För att beundra läcker keramik rekommenerar jag ett besök på sajten "Form Från Skå" med keramik och även silver och ullprodukter av Eva Bergvall. Vill man göra ett besök IRL finns Verkstadsboden på Färingsö, i Ekerö kommun.

Jag gillar speciellt keramiken där olika skålar sitter fast i varandra. Läckert!

image3902
image3904
image3905
image3906
Tipstack till Christian!

Upplysningen

image3897

Låt "Enlightenment" lysa upp Ditt hem och ge därmed böckerna  i bokhyllan en liten hyllning över den kunskap de (förhoppningsvis) förmedlar. Så här skriver Studiomeiboom om sin produkt;

Lighting is a lamp which you can turn on if it gets dark. Then you can see the light.


Enlightenment stands for thinking for yourself. Being clear in your ideas and not just copying what others say.


The political and philosophical movement behind this idea started in 1650 and lasted until about the time of the French Revolution (end of the 18th century). The adherents of the Enlightenment initiated, among other things, religious freedom and freedom of ideas. The movement revolutionised thinking in the Western world.Åh, denna lampa tilltalar mig!

Wilma & Friends

image3894

image3896


Jag tycker det är kul att "annonsera" nya webbshoppar, men EXTRA glad blir jag när det är webbshoppar med miljön i åtanke. Så är fallet med butiken "Wilda & Friends". Så här skriver de själva på sin hemsida;


Wilma&friends är heminredningsbutiken som vill göra skillnad!

Skillnad för dig i ditt hem och skillnad för vår miljö.

Vi erbjuder dig ett varierat och personligt sortiment som dessutom har en miljövänlig profil! Vi vill hjälpa dig att skapa din personliga prägel på ditt hem. Samtidigt vill vi inte att du skall behöva säga hej då till snygga saker och god design bara för att du börjar "gröna upp" ditt hem!

Vi kommer också att jobba för att lyfta fram produkter från regionen, d v s "närproducerat".


image3893


Underbart koncept säger  jag. "Lycka till" säger jag också, samt tipsar om att de har bra öppningserbjudanden i januari. Så kika in!

image3895

Lap Tray

image3892

Det här vore helt klart något för mig. En bricka att sätta såväl frukost som laptop på (dock inte samtidigt skulle jag förmoda) Underdelen består av en kudde som formar sig efter underlaget, medan den övre delen ger ett bra stö för det man ställer på brickan. Finns i diverse färger/träslag. Designad av Harald Hynell för Bosign finns på P.I.D.

Vauni Globe

image3891

Vauni Globe  är världens enda klotformade etanoleldstad. Snygg design (hade gärna sett den i silverfärgad variant) och effektivt värme system. Så här skriver P.I.D. om den;

"Den är fristående och skorstensfri med en fot som går att vrida 360 grader för optimal betraktningsvinkel och flexibilitet.

Globe drivs av marknadens mest avancerade etanolbrännare och har integrerad reglering av värmeeffekt och lågstorlek. Materialen är eldfasta och omsorgsfullt utvalda för att harmoniera med eldens värde och ge uttryck för estetik, kvalitet och värme.

Insatsen är tillverkad av slät betong i en gjutprocess som ger materialet fascinerande egenskaper och charm - varje insats är helt unik.

Till skillnad från traditionella braskaminer är Globe mobil och mycket enkel att handha - den kan därför användas när som helst. Det enda som krävs är att fylla på alkoholbränsle och tända elden med den medföljande tändaren. Lågorna är fina direkt från start och en tankning räcker för att eldstaden ska brinna en hel kväll. Vid behov kan värmeeffekten regleras steglöst med hjälp av det inbyggda reglaget och på så sätt erhålls direkt önskad värme samt lågstorlek. Att släcka elden görs enkelt och säkert med en vridning av reglaget. När Globe är släckt kräver den, till skillnad från vanliga kaminer, ingen övervakning. Dessutom är rengöringsbehovet minimalt - aska och sotning blir ett minne blott."

Priset? Tja, har Du 39 000:- över blir den Din... Den blir helt klart inte min! ;-)


 

"Add Grace"

image3886

En vacker nyhet är Sofia Peterséns vägghängda ljustavla "Add Grace".


Tavlan mäter 110C80X5cm och är tillverkad av aluminium som pulverlackats vit. På framsian tränger ljuset från värmeljusen ut genom ett laserskuret mönster och skapar en stämningsfull effekt.

Underbar kombination av "kvinnlig mjukhet" och strikta former. Dessutom ett vackert och väl passande produktnamn.

image3889image3888
Tipstack till Frida!

ID textile

image3883

För inspiration med tyger tipsar jag om bloggen ID textile, som har massvis av läckerheter. Visserligen är den på franska och med min skolfranska förstår jag inte så mycket, men, jag har i alla fall förstått att de snart ska öppna butik i anslutning till bloggen. En butik med unika textilier, vintage och sådant som kommit ut i begränsade upplagor. Låter spännande! Och så har jag hittat en mängd spännande länkar att gå vidare på. Som den här;

image3884

Louis Bourgeois ställer ut på Tate Modern i London.  Ser onekligen ut att vara en del annorlunda skapelser.

Japansk enkelhet

image3882
image3881

Den här sparbössan designad av Kensaku Oshiro tilltalar den minimalistiska sidan i mig. Ja tack! (är det månne någon bakomliggande symbolik i formgivningen, á la "Ge näring åt ägget så mognar det och kläcks som möjliggörare av drömmar"...?)

via Pan Dan

Sunrise Lamp av Pu Tai

image3879

Den här lampan är inte precis min "cup of tea", men jag tycker den är lite småroligt kitschig, med inslag av 70-tal, så jag tar med den ändå. Pu Tai heter designern som formgivit lampan, vilken föreställer en subtil bild av Londons skyline vid soluppgång. Lampan simulerar en soluppgång genom att värmen från lampan gradvis förändrar färgerna i skärmen.

image3880


Via Yanko Design

Samsonites snyggingar

image3878

Riktigt snygg tycker jag Samsonites väska längst till höger är. Som ett djur med ett exoskeleton som när som helst får eget liv. Eller kanske som i en av Kafkas böcker, den med skalbaggen? (läste den som tonåring, så jag kommer inte ihåg titeln, någon som vet vilken jag menar?) Nej, inte så dramatiskt, får vi hoppas. Snygga är i alla fall väskorna och de ger ett änglalikt intryck med dess vita färg. Måhända behöver man framstå som aningen ängla-aktig om man flyger ofta, för att dämpa det dåliga samvetet gentemot miljön?  

Givetvis är de precis lika snygga om man medför dem på tåget. Tillsammans med adresslappen från Tainton i tidigare inlägg är de en given hit. Den där det står "We all have our luggage"...

Detta blev ett något ambivalent inlägg. Fler än jag som drabbas av denna typ av ambivalens tiden kring årsskiftet? :-)

PS Designer av väskorna är Alexander McQueen

via Yanko Design.

Salt och peppar med "av och på-knapp".

image3877


I slutet av förra året hittade jag en mängd snygga salt och peppar-ströare som jag bloggade om. Skulpturala, vackra eller tuffa. Här kommer ytterligare en goding. "Switch me,  Salt and pepper shaker" designad av Chetan Sorab.  Kul idé att trycka på en knapp likt en strömbrytare för att välja om man ska salta respektive peppra på maten.

via Yanko Design.

Lite möbelgodis så här in på det nya året

image3874
image3875image3876

Kul och annorlunda möbler hittade jag hos Solv Studio, via MocoLoco. Förutom möblerna ovan har de bland annat ett bord som heter "Spunk"! Det ni, det skulle Pippi, Tommy och Annika vetat om!

Om

RSS 2.0