Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mocklis

image3909
Foto: Andy Phrat


Ah, glädje för det lilla barn som får sina egna "mocklisar". När jag var liten fanns de inte i så här läckra färger, men det har Mocklis Barnkläder ändrat på.  Underbart med det göteborgska ordet "mocklis" också. Jag har använt det på bloggen ett par gånger och har fått en massa frågetecken kring vad detta ord betyder. Här kommer förklaringen, från Mocklis hemsida;Mocklis [lyllo, lyckost] är barnkläder skapade av Åse Sivertsson och Sara Gyllestrand.

Våra kläder och mockasiner är svensktillverkade i härligt mjuka material i velour och trikå som är vänliga och sköna på barns kroppar. Vi arbetar mycket med varje plagg och mönster för att hitta spännande materialkombinationer, härliga färgställningar, roliga detaljer och modeller. Vi designar kvalitetsplagg som är trendiga och coola men ändå enkla, med lång livslängd och en strävan mot unisex.

Namnet Mocklis har sitt ursprung som ett hemsnickrat namn på mockasin. Men för alla göteborgare uppväxta på 60-70 talet finns en annan betydelse: "mocklis dig" [lyllo dig, lyckost dig]. Ett namn för medvetna föräldrar och barn som väljer våra kläder.

Pax för de rutiga!

Kommentarer
Postat av: Maria Vuitton

ha en trevlig dag :)

2008-01-16 @ 08:20:39
URL: http://www.mariavuitton.blogg.se
Postat av: Anna

Åh, sådana hade jag kunnat tänka mig själv! :-)

2008-01-16 @ 15:04:56
URL: http://skaninginorrland.blogg.se
Postat av: saran

jag vill också ha!

2008-01-16 @ 23:39:01
URL: http://saratrorhonvet.blogg.se
Postat av: Chrisidunn

Nice site keep it up

2008-12-08 @ 08:30:15
URL: http://chrisidunn.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0