Nyheter hos Baazar

 

Jag fick Baazars nyhetsbrev idag, där det stod att det kommit in en massa nyheter. Glad i hågen surfade jag in på sajten och bläddrade bland nyheterna. Plötsligt fick jag syn på det här skåpet, "vackert sekelgammalt dekormålat skåp från Hebei. " Wow! Så oerhört vackert. Jag tycker om renheten i de enkla linjerna, samt att det inte blir plottrigt trots att det är dekormålat, utan fortsätter ha en diskret framtoning.

Kylskåpsklocka


Fridge Clock heter den här klockan, vilket ju är mycket passande med tanke på att den är magnetisk och därmed lätt kan fästas på kylskåpet. Av Modestudio i England.


Mingvas i modernt stuk


Jag har tidigare skrivit om Ibride och deras sköna design, här, här och här. Nu finns även en modern tolkning av en mingvas, indelad i flera partier, ungefär som en kinesisk matlåda, för förvaring av smycken eller andra småting.
Jag hittar även brickor från Ibride, som jag inte sett tidigare, denna gång djur ikädda stiliga människokläder av modell äldre.


Bokhyllan som föreställer en isbjörn har jag inte heller sett tidigare.

Mer liv i bokhyllan


Visserligen är böcker fyllda av livet och dess varierande innehåll, men vill man ha ett mer direkt biologiskt inslag i bokhyllan kan man knö in en växt också. Det är designer Soo-Yeon Yang som formgivit något hon kallar för 'Live Book', en vas i en bokrygg med en liten grön växt i. Kul idé.


Tallrik med kant


Benta Plates heter de här tallrikarna som har en kant man kan fösa upp maten mot för att få upp den på gaffeln. Inte nödvändigt för oss som äter med kniv och gaffel hela måltiden, men fenomenalt för de som äter "the American way". Design Angela Schwab för Umbra.

Spargris


Söt (?) liten spargris av Harry Allen för den som känner sig hågad. Vill man ta ut svängarna och vara riktigt kitchig finns de i guld och rosa också...


"Superuse, where recycling meets design."

Ett surf-tips; Superuse.org. En jättekul sida för återanvändning av de mest skilda saker. Öppet för konstnärer, designers samt alla och envar att dela med sig av projekt där man återanvänt saker, till exempel......kontorshörna av del från ett gammalt flygplan...


...smycken av knappar från avlagda mobiltelefoner...


...eller vaser av gamla vinflaskor. (Tord Boontje)

Animal Index


Idag har det bara ramlat in läcker och rolig design som får mig på gott humör. Inte minst de här "avdelarna" för indexering av böcker. Det är strålande roligt att ha en blogg med design och inredning som genomgående tema!

Jag kan se (höra) framför mig hur barnen ropar; "Mamma, var har vi konstböckerna?", varpå jag glatt svarar "De finns mellan grisrumpan och hjorten, kära Du". Mycket mer praktiskt än det jag skulle kunna svara nu; "Ähum,  några finns bland de gula, en del bland de blå, men de allra flesta bland de med svarta ryggar..."


De finns HÄR, men jag har ingen aning om vad det står , för sidan är på japanska... Designern heter i alla fall Hiroshi Sasagawa.


via Designklub

http://bloggkartan.se/registrera/15342/moelnlycke/

Ditte människobarn


Ditte Hammerströms sofa set är sannerligen ingen dussinvara. Jag tilltalas av de enkla linjerna och det okonventionella sättet att förena flera möbler till en stor dito. Jag blir så glad av Dittes konst/design.

Light-blubs

Jag gillar attityden i Pieke Bergmans Light-Blubs (nej, jag har inte stavat fel, de heter Light-blubs, inte Light-bulbs). "Laid back-stil", vågar ta plats, formar sig inte efter konventionerna. Samt vackra och fullt funktionella. Ja tack, jag tar gärna en. Eller två.
Träd-stolar


Det ligger något oerhört vilsamt i dessa stolar, något att vila ögonen på. Förhoppningsvis även benen, men jag är inte så säker på det. Som en skulptur där man tvingar ifrågasätta var gränsen mellan bruksting/möbler/konst går. Är det en skulptur eller en möbel? Går det att sitta på den? Design Lisa Jones.


Uppåt väggarna roligt


Det går fortfarande att bli överraskad av designers påhittighet. Här ser vi en kanapé som klättrar upp mot väggen. Kanske inte det mest praktiska arrangemang jag sett, men desto roligare! Lila Jang heter designern och möbeln ställdes ut på Parcour Saint Germain i Paris för ett par år sedan.

via Design Club

Snygg förvaring för klena armar


Jag måste bara rekommendera Granits arkivbox för papper i A4-format. Jag får krupp när det blir oordning bland viktiga papper, men att lyfta ner och hantera tunga pärmar kan vara ansträngande om man har klena armar. I veckan köpte jag en vit arkivbox och så mycket lättare livet blev! Den står på golvet, med de viktigaste papperen insorterade i flikar och jag behöver inte lyfta en hel pärm för att bläddra fram rätt papper. Aaaah, funktionell design som dessutom är snygg.

Minns att pappa hade ett liknande arkiv på 60-70 talet, smårutigt i beige och brunt. Nu inför jag samma system här hemma, fast i vit och fräsch tappning.

De finns även i svart och khaki. Jag tror minsann att jag ska besöka Granit mer framöver, och göra vårt hem till ett under av struktur. Eller som ett långfärdsseglande par jag seglade med i Thailand uttryckte det: "A place for everything and everything in its place."


Skor för...


...ett bafotabarn i livet. Flip-flops med gräsmatta för stressade city-människor. Se HÄR.

via NotCot

The happiest book in the world.


The Happiest Book in the World av Alex Ostrowski. Finns bara i ett ex. Läge att skriva sin egen tolkning?

Inspiration från befjädrad orm


Bokhyllor är en möbel som lätt kan bli tråkig. Icke så med denna variant. Quetza, heter den, efter den aztekiske guden "Quetzalcoatl", eller som NEL projects beskriver det själva; Quetza is a bookshelf that roughly resembles the Aztec god Quetzalcoatl who was shaped after a feathered snake.


via Design Milk

Blommor och träd i sängen


Visst blir man glad av den här filten från Urban Outfitters? Motivet är målat av Masha Dýans, som till sina akvareller hittar inspiration från såväl naturen, japansk konst och ryska sagor.

via Decorate

Flowerpot överallt
Verner Pantons flowerpot från 1969
 upplever verkligen en renässans, den poppar upp i olika färger lite varstans. Ju mer jag ser den, desto mer tycker jag om den. Enkel, med en viss uppstickarattityd. Det är härligt med design som har ett antal år på nacken, men aldrig känns gammal. Kanske är det själva kriteriet för att kunna bli en designklassiker?
 

Snyggaste brödförvaringen i stada?


Från Wesco, finns hos le Petit Siff

Jag vill ha en brödburk för att de är så snygga, men jag köper aldrig någon, eftersom de är onödiga. Jag tinar ju brödet i micron, direkt från frysen. :-)

Lisa Telling Kattenbraker


Jag totalälskar Lisa Telling Kattenbrakers bilder, inspirerade av hur barn ritar. Jag önskar att det var jag som hade gjort den här bilden. Underbara färger, harmonisk komposition, lekfullt och ändå uppenbart inte en barnteckning. Hennes titlar är också underbara, t ex "It takes time to learn what the rooster knows". :-)

Det går att köpa signerade reproduktioner av Lisas batik, tryckta i begränsade upplagor, via en online butik. (försökte precis beställa en, men det går tydligen bara inom USA. Synd.)


Muggar med siffror


Med de här kopparna blir det lätt att komma ihåg vilken mugg som tillhör vem, diskmaskinen får vila lite när man inte behöver ta nya koppar hela tiden. :-)

Kreativt med papper


Jag kan inte gå in på Panduro utan att komma ut med minst ett par designark till scrapbooking. Detta trots att jag ännu inte börjat scrappa, trots att jag skulle vilja lära mig det. Jag kan helt enkelt inte stå emot de vackra papper som finns.

Dessutom är många av dem så fina att jag inte vill "förstöra" dem genom att klistra fast andra saker på dem. :-)


Då det börjar bli en del papper som "ligger och skräpar" har jag funderat över om man inte kan göra något annat än att scrappa med dem. Just när jag funderat över det fick jag ett nyhetsbrev från BHG, med titeln; "Low Cost, High Style: Decorate with paper."

Foto: Better Homes & Gardens

Underbart inspirerande bilder av hur man kan dekorera med papper, dessa fina designark.

Har man ett favoritpapper går det till och med att överföra det till ett tyg, enligt artikeln. Ha, vilken värld av möjligheter som öppnar upp sig. Det kryllar ju av vackra designark i scrap-webbshoppar, på Tradera osv. Mums!

Bara att låta kreativiteten flöda!

Inspiration


Jag upptäckte en tysk online-butik via decor8, en butik med en massa vackra ting att inspireras av. Jag tänker på alla loppisfynd som ligger och väntar på att bli upptäckta och få ett nytt lager färg på sig, för att bli en helt ny möbel. Webbshoppen heter Car Moebel  och det är helt klart värt ett klick för att ta sig dit och se sig omkring och bli inspirerad, få idéer. Kudden ovan är en typisk "Pethra-kudde", en sådan skulle jag inte tacka nej till.


Jag tycker om den här upphängda brickan och tänker att man lätt kan göra något liknande av billiga nysilverbrickor från loppis.


En gammal träsoffa på bondauktion kan blli ursnygg i rätt färg.


Ändå sedan jag såg en knallorange buddha i ett reportage i Sköna Hem har jag fascinerats över hur snyggt det var, trots sin enorma kitschighet, genom att placeras i en avskalad miljö med mycket vitt.


Om jag ska satsa på bokstäver som dekoration vill jag nog ha dem i pastelliga varianter.Vilket underbart rum för en liten flicka.

Gör egna tygtavlor


Att man kan göra egna tygtavlor genom att spänna upp en bit tyg på tavelduk har det skrivits en del om. Här kommer en variant som jag gjorde. Lätt som en plätt, tog bara en timme i anspråk.

Jag använde; galleridukar, tygbitar från Spool, symaskin (tro det eller ej!), strykjärn och häftpistol.


Först testade jag olika tyger och komposition, sedan sydde jag ihop bitarna.


Om man gör flera tavlor är det bra att lägga ut dem tillsammans, för att se att de kompletterar varandra och passar bra ihop.


Därefter strök jag tygbitarna ordentligt. Varefter jag häftade fast dem med en häftpistol.


Voilá, färdigt! Lätt som en plätt. Den runda varianten gjorde jag av ett kastrullunderlägg i kork. Man tager vad man haver. Passar utmärkt till fåglarna som är gjorda av samma tyg.


Tygerna är inhandlade HÄR, Spools blogg hittar Du HÄR och mönstret, som också kommer från Spool hittar Du HÄR.

Lycka till! :)

Inspirerande för de små


Foto: Grant Cornett, Stylist; Olivia Pintos - Lopez


Kolla in tidningen Small Magazine, fylld med inspiration för de små människorna, våra kära barn. Underbara bilder och reportage. Fotot ovan måste vara en hyllning till Frida Kahlo.


Kusin med rislampan


Läckert från Front.

Högblankt vitt och enkla, mjuka former


De burleskt utformade takkronorna på bilden nedan får vara för min del, däremot älskar jag de vita stolarna. Underbar enkelhet, utan synliga övergångar, allt i en enda linje som följer hela stolen. Underbart högblank, gräddvit färg. Ja tack. Från Brocade Home. Kanske kan stolen tjäna som inspiration till vad man kan göra med ett loppisfynd och en burk vit färg!?


Moby Dick som vas


Visst är den helt underbart läcker, prototypen (ej i produktion) av Alessandro Beda?

Red Hô bookcase


Design Jocelyn Deris. Finns HÄR. Mikael, vore det inte ett roligt semesterprojekt att snickra ihop en sådan här, att glädja Din sambo med...?

via Pan Dan

Snygg som attan...


...är denna lilla skapelse av Jan Ott. "Imagine solving all the Gordian knots created by our electrified life. Maybe impopssible. Tribond simply reorganises you chaotic cable constructions to pieces of modern art."

Aaaah, vardagsdesign som är en fröjd för ögat.

via Pan Dan

Big is beautiful


Jisses vilka läckra (och dyra!) vaser! Som skulpturer. Kan man sätta något i vasen utan att förstöra vasens skulpturala skönhet? Designade av Jean Marie Massaud för EMU.


Bokstäver på väggen


Ingen har väl kunnat undgå att det råder en bokstavstrend. Om man inte vill köpa tunga bokstäver av metall eller trä kan man satsa på wallies istället. Jag tycker det här var ett kanonsnyggt alternativ.
 


Dekorerna säljs på Bauhaus och kedjor som Colorama och Beckers Nya hem, samt hos en del övrig färghandel. Kolla in länken för att se mer av deras sortiment.

Snygg Johnnie och jag

image2270image2268
 Ni som läst min blogg i sommar vet att jag besökt Gotland en vecka. Med all dess kultur, skönhet och historia är det dock lite lustigt att när jag tänkt på Gotland det senaste året har jag genast kommit att tänka på Johnnie Krigström i ROOMSERVICE-gänget.

Denne ståtlige gotlänning som pratar med så skön dialekt och som tillsammans med Mattias gör ROOMSERVICE till ett favoritprogram, vilket barnen och jag tittar på, utan att missa ett enda program.  Han verkar så sympatisk, respektfull, opretentiös och charmig!

När vi stod i bilkön till färjan till Gotland fick jag plötsligt syn på ROOMSERVICE-bilen, som stod i en annan kö, cirka 50 meter bort. Barnen blev själaglada och tyckte att jag skulle gå dit och säga att jag har en inredningsblogg och be om deras autografer. "Nej" sa jag, "aldrig i livet!".

Det syntes inte vem som satt i bilen, det kanske inte ens var Johnnie och Mattias.

image2269

Nyfiken som man kan vara kunde jag dock inte låta bli att titta dit då och då. Inte en suck att se vilka som satt i bilen. MEN så, sträckte någon upp armarna och sträckte på sig, PRECIS så som Johnnie brukar göra i programmet. "Ha, det måste vara snygg-Johnnie!" sa jag. Varpå vi satt en halvtimme i kön och pratade om snygg-Johnnie och alla möjliga sätt vi skulle kunna "råka" gå förbi och hamna i deras bil. Min sambo tyckte att vi borde börja kalla honom för "Snygg-Micke",  barnen tyckte att vi skulle be ROOMSERVICE renovera källaren och att jag skulle gå fram och prata så att jag kunde skriva ett inlägg i bloggen som heter "Snygg-Johnnie och jag".

Icke sa Nicke. Man får inte mig att gå fram och knacka på en bildörr och störa folk när de helt försvarslösa sitter fast i en färjekö.

Efter en stund var det dags att köra på färjan. Bilarna i Snygg-Johnnies kö var de första att köra på och där försvann vårt hopp om att någonsin få se denne man, denne legend, i verkligheten. Snygg-Micke log mot mig och bjöd mig på en öl ute på däck medan barnen satt och såg på film. Vi bestämde oss för att handla lite snacks och gick till "kiosken". När jag står i kön för att betala känner jag att någon tittar på mig och jag tittar tillbaka. Snygg-Johnnie! Står tre platser bakom mig i kön! Jag försöker verka oberörd och pekar så diskret jag kan med ett finger i Snygg-Mickes sida så att han ska fatta läget.

"Nu måste Du be om en autograf" säger Snygg-Micke. "För barnens skull".

"Aldrig i livet, så löjligt, det vägrar jag att göra", svarar jag. "Men Du kan göra det!"

"Ok", svarar Snygg-Micke. Han får papper och penna från mig, varpå jag snabbt som attan går därifrån, för det här pinsamma vill inte jag vara med om. Jag låtsas att jag inte känner Snygg-Micke.

När jag kommer tillbaka till våra sittplatser berättar jag att jag stått i samma kö som Snygg-Johnnie, varpå barnen rusar iväg för att hälsa.

Så, med famnen full med dricka, snickers och bananer skriver Snygg-Johnnie sin autograf i min privata kalender! "Till Petra" (hur ska han kunna veta att jag stavar med "h"?)

Barnen blev själaglada, Snygg-Micke flinade och jag var nöjd. Varför ska man gå och be folk om autografer när man har en egen handy man som kan göra det för en?


image2271

image2272
 

HÄR kan Du läsa mer om Snygg-Johnnie, som tycker att lila är den fulaste färgen! Va! Min favoritfärg!

Om

RSS 2.0