Helge


Emma Rost på Hemfeber lyckas hitta så roliga saker. Den här älghuvudstrofén från norska Northern Lightning är en sådan sak. Jag skulle inte vilja ha ett riktigt älghuvud på min vägg, men det här gillar jag! Som ett kul inslag i ett för övrigt ganska "allvarligt"  möblerat hem. För kitschigt för Dig, Mikael? ;-)

Design som får hjärtat att sjungaIbland kan man bli trött på alla prylar som dyker upp, till synes onödiga och fula. Men så dyker det upp tillfällen som är precis tvärtom, när man får se design som får hjärtat att sjunga och fötterna att dansa små glädjeskutt.

Idag är en dag då det senare inträffat.

Jag fick ett mejl om espressomaskinen Brunopasso  som är så snygg att jag har lust att lägga den i kategorin "konst" istf för "Köket". Espressomaskinen kommer finnas med på Formexmässan i höst, men en återförsäljarlista finns redan nu för den som inte vill vänta. Så här står det om espressomaskinen på Brunopassos hemsida;'

"Enkel design med rena linjer och termometrar som påminner om en sportbils instrumentbräda. Lätt retrokänsla med bokträ i hävstången och givetvis underbart gott kaffe som finns i många olika smaksättningar."

Flipp eller flopp? Låter som en trippel-flipp i mina öron. Och ögonen håller med.


Wallies


Det kändes uttjatat med wallies ett tag, men den här fina föreställandes hjortar tycker jag om!

Pretty Dutch


Foto: Studio Andacht

Yatzer visar underbara bilder från boken Pretty Dutch, tagna från utställningen med samma namn, vilken visade holländskt porslin med historia. Väldigt konstnärliga bilder, ni måste kika in hos Yatzer och titta.

Cult stödjer de jordbävningsdrabbade


Siffrorna efter jordbävningen i Kina är ofattbara och de fortsätter att öka. 65 080 döda, 360 058 skadade, 23 150 saknas fortfarande och 11,36 miljoner människor är hemlösa. Cult Design skänker 30 kr för varje såld Kub Global Kina-figur  till Röda Korset. Pengarna går direkt till de jordbävningsdrabbade områdena. Finns i butik från augusti.

För de små


Det finns så oerhört mycket fint till barnkammare nu för tiden. Och så långt kvar tills man eventuellt får barnbarn... Inreda har fått in Sebras sortiment nu och det är så fint, så fint.


För plånboksvänligare inspiration kan jag tipsa om Petrified in Pinks helgprojekt. Så snyggt det blev!

Och för 24:- i månaden kan man stödja naturskyddsföreningen, så att det finns en grön framtid för våra barnbarn.

Vill ha något nytt här hemma...


Jag känner att jag vill ha något nytt, och annorlunda, här hemma. Som inte kostar skjortan, eller snarare; knappt kostar något alls... Den här vitmålade grenen uppfyller dessa kriterier. Kanske jag skulle skaffa en gren och måla den vit?

(Du läser väl det här, Mikael...?)

Rice, Rice, Rice...


Jag har blivit helt förälskad i den här keramiken från RICE. Färgerna är milda, utan att vara mesiga, samt har en skön mättnad. Att varje tallrik är unik och inte helt perfekt rund tilltalar mig också. Jag vill mixa alla färger på en gång och duka med det. Så fint. Finns i Inredas nätbutik, som numera även har Outlet med en del RICE-produkter.


Fredrik Mattsson


Hade jag varit i Malmö hade jag gärna tackat ja till inbjudan att gå på vernissage. Om jag har vägarna förbi  i sommar ska jag i alla fall försöka titta in på utställningen!

Pasteller och inspiration från havet


Jag älskar de här skålarna från Roomservice home. Inte helt gratis, dock. Kanske man kan hitta något liknande på loppis och sedan spraymåla dem med färgen jag tipsade om i föregående inlägg? Jag har i alla fall en massa snäckor liggandes, som de till höger i bilden. Kanske att jag målar några av dem i läckra pastellfärger, vad tror ni om det?


Ny färg på sommarens loppisfynd


Här kommer lite inspirationsbilder för omvandling av sommarens loppisfynd med hjälp av sprayfärg.Enkelt och relatvit billigt alternativ till att köpa nytt. Kanske har Du något på vinden som blir något helt annat med hjälp av lite färg?

Plasti-kote är en sprayfärg som finns i 36 olika varianter för mer än 100 olika ändamål och kan i princip användas på alla ytor. Med de olika färgerna kan man snabbt och billigt fixa till eller göra om sina gamla prylar som t. ex. den rostiga grillen, kaklet i köket, ärvda leksaker eller sommarens fynd från loppis.

Finns att köpa i välsorterade järn- och färghandlar.Loppisfynden "FÖRE" och "EFTER".

Möbelateljé


Ann Boris-Möller har en bra affärsidé. Hon piffar upp gamla möbler så att de blir som nya. Ny klädsel, färg etc på möbler och kuriosa i lantlig stil. Återbruk när det är som bäst! Så här skriver hon själv; "Tanken med min företagidé är återbruk. Varje möbel, föremål bearbetas, behandlas och/eller förädlas. En var till sitt unika utseende. Något att njuta av, beskåda eller bara använda. En möbel eller ting , allt i sin fulla fägring".Adressen till Anns ateljé hittar ni HÄR och vill ni se fler av hennes alster på Svenska konstnärers hemsida klickar ni HÄR.

http://www.ann.boris-moller.mobelatelje.dinstudio.se/

Sommarkänsla


Igår fyllde en av mina bästa vänner år och hon fick bland annat en jättefin burk från Greengate i present. "Åh, den är från Greengate", suckade jag med en uns av ha-begär, när jag fick se den. Så, nu får det bli inspirationsbilder á la Greengate här på bloggen. Visst känner man jordgubbssmaken i munnen bara av att se på bilderna? Idylliskt så det skvätter om det, precis som verkligheten... ;-)Pioner

 
 

Unnamei


Goda nyheter! En ny webbshop med ekologisk inriktning på sina produkter. Unnamei heter nätbutiken och de ekokriterier de strävar efter är;
 

Närproducerad

Tillverkad i Sverige, ju närmare desto bättre. 

 Energisnål
Betyder att produkten förbrukar väsentligt mindre energi än jämförbara produkter. 

Rättvis handel
De som tillverkar våra produkter ska kunna leva på sin lön och behandlas rättvist av sin arbetsgivare. Helt enkelt så som vi själva vill bli behandlade.

 

Handgjord
Produkter med den här symbolen har tillverkats för hand av skickliga hantverkare och designers
i deras egen verkstad eller ateljé. 

 Ekologisk
Helt befriat från kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, smakar bättre och känns bättre.     

Eko-vänlig
En produkt med symbolen eko-vänlig är tillverkad av material som inte är utrotningshotade eller miljöfarliga.

  

Återvinningsbar
När du tröttnat den här produkten kan den bli något annat, om du ser till att den hamnar i återvinningen.

  

Återvunnen
Den här produkten var tidigare något annat, men tack vare kloka människor som lämnat den till återvinningen har den fått ett nytt liv. 

 


Kanonbra, den här webbshoppen hamnar direkt bland favoriterna.

Små, små detaljer


Jag kan fyllas av en bubblande glädje över små detaljer som sätter pricken över i. Ovanstående bild är en sådan detalj. Det är en sådan där "adresslapp" man sätter på paketen. Visst är den bara helt underbar!? Vet inte om det går att få tag på i Sverige, men jag hittade den HÄR när jag googlade på "RICE Italian tableware"...

Jag hittade visserligen inte det jag letade efter, men jag hittade något annat fint. Kanske en vacker påminnelse om att det är så det kan vara i livet?


Tapetklänningar


De här bilderna tycker jag är ett underbart innovativt sätt att påvisa hur hållbara tapeterna från Decor Maison är. Man har helt enkelt sytt kläder av tapeterna! Kollektionen, som lanseras i dagarna, är ett antal helt enfärgade (jippii!) tapeter som heter Palette II. Finns hos Tapet.se


I like it!


Äggkoppar är en bristvara här hemma. När jag fick se de här äggkopparna designade av Verner Panton och Pernilla Vea blir jag genast lite extra glad.  Det tog en stund innan jag insåg att själva äggen är färgade och att det spelar in i min reaktion. Men nog blir det fint med vanliga vita ägg ockå!


Om

RSS 2.0