Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ekologiskt från ICA

image4267

Jag fick ett mejjl från ICA förra veckan, där de informerade om deras stora produktsatsning i år; ett sortiment med ekolgiska varor, en del även rättvisemärkta. De frågade om jag ville titta närmare på formen och känna smakerna. I så fall skulle de skicka över några produkter. Klart jag ville! Jag har förstått att det hos en del bloggar är vanligt att få produkter tillsända sig, men så är inte fallet för mig. Jag blev själaglad, speciellt eftersom det gäller ekologiska produkter, samt en del produkter som är märkta med "Fair Trade".

image4533image4532


Två dagar efter jag glatt tackat ja fick jag ett paket levererat direkt till dörren. Vi har nu testat några av grejerna. Designmässigt känns det fräscht och stilrent, jag möts gärna av deras produkter när jag öppnar skafferiet.

Chokladdrycken fick 10 poäng av 10 av barnen, för "den smakade som vanlig O´boy". Sesamkakorna gav de tveksamt godkänt, men min sambo och jag gav dem högsta poäng, för de var luftigare och inte så sötsliskiga som de där sesamkakorna man köper i hälsokostaffären. De hade strykande åtgång och när jag skulle smyga till mig en i går kväll hade sambon redan tömt påsen...

Pulverkaffet smakade gott, smakmässigt kan jag lika gärna köpa det som det jag brukar köpa. En smörgås med västerbottenost toppad med ekologisk blåbärssylt var också gott, högsta betyg även på blåbärssylten.

Kokosen får vi testa nästa gång vi gör chokladbollar och olivoljan ska vi woka med ikväll. Jo, och så var det en balsamvinäger också, den vår vi testa till middagen.


Ekologiskt känns bra, inte bara för miljön, utan för ens egen hälsa. Jag har som ambition att handla mer ekologiskt och med det här nya sortimentet känns det lättare. 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Så härligt att det finns mer ekologist att välja ibland! Kram Sandra

2008-03-29 @ 14:59:04
URL: http://tjohalia.se
Postat av: Malle

bara en sån sak.......skall definitivt ta svängen runt Ica nu bara för det! Annars e ju "min" affär Konsum.........ja alltså det e ju den som e närmast........men en EKO-sväng till Ica skall jag ta oftare!

2008-03-29 @ 17:07:54
URL: http://metallmalin.blogg.se
Postat av: Daniel

Jag fick samma erbjudande och tackade ja. Jag ställde dock lite frågor i mitt svarsmail, om hur ekologiskt I love Eco egentligen är, vad för material deras förpackningar är i och hur de transporteras.

Jag fick varken pressbilder, varor eller svar. Lite dåligt och konstigt av ICA tycker jag.

2008-04-06 @ 22:03:56
URL: http://www.belowheclouds.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0