Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pimp your Expedit

image4134


För ett par veckor sedan blev jag förvånad över att oväntat paket som skulle hämtas ut på posten. Det visade sig vara en utbytbar skiva till IKEAS hylla Expedit, i aluminiumfärg. Nu har jag ju ingen expedit, men skivan var så snygg så den ska jag nog kunna hitta användning för ändå!

Företaget bakom denna produkt heter Parts of Sweden.  Deras affärsidé går helt enkelt ut på att skapa tillbehör som passar till IKEA-möbler, ungefär som BEMZ, som gör detsamma fast med tygklädslar till IKEAS soffor.

Idén är smart, tycker jag. Så många människor vill byta ut möbler för att förändra hemmet. Med den här principen slipper man köpa helt nya möbler, man byter bara ut delar.

Så, vill Du pimpa upp Din Ivar eller expedit, surfa in på Parts of Sweden och se om Du hittar något som faller Dig i smaken.

Ur pressmeddelandet:

Parts of Sweden kompletterar Ikeas eget utbud med en ny serie möbeltillbehör och produkter i material som ibland är lite mer exklusiva. Allt för att Ikea-kunden ska kunna "pimpa" sina möbler och få en mer personlig finish på dem.

- Våra kunder ska kunna förlänga livslängden och vissa fall funktionen på sina Ikea-möbler med våra lösningar, säger Patrik Almö, som är Parts of Swedens VD och ägare.

En vanlig Billy-bokhylla kan, exempelvis, med olika smarta insatser ändra funktion till en cd- och dvd hylla, eller en skohylla för hallen. Och med nya snygga dörrar och insatser kan Expedit-hyllan förvandlas till en personlig möbel.

Alla produkter är framtagna i samarbete med välrenommerade svenska snickerier och möbeltillverkare.
- Svensk kvalitet är ett starkt försäljningsargument - inte minst i Tyskland, säger Patrik Almö.

Förutom en handelsplats ska Parts of Sweden också vara en webbgemenskap. Ikea-kunder ska kunna tipsa varandra om de förändringar och anpassningar i heminredningen som man gjort med Parts of Swedens produkter eller när man "pimpar" själva.

- Vi vill ha en levande dialog med våra kunder, som vi vill ska delta i vår produktutveckling. Det finns massor av begåvade Ikea-entusiaster som kan bidra med nya idéer. Vi kommer att belöna bra förslag, säger Patrik Almö.

Bakom Parts of Sweden står ett litet företag i Malmö, bemannat av Ikea-entusiaster anförda av Patrik Almö . Han har under de senaste tolv åren arbetat som konsult med elektronisk handel, distanshandel och logistik, bland annat inom möbelbranschen.
- Den här idén växte fram när jag skulle handla en säng till min dotter. Det fanns bara två ben att välja mellan. Jag tänkte att det måste finnas ett större urval för världens kanske mest sålda säng.

Kommentarer
Postat av: therre

Hade varit intressant att se bild på det, fast det kanske finns på länken. Får kika.

2008-03-17 @ 10:21:41
URL: http://www.therre.se
Postat av: Pethra på Inredningsbloggen

Tyvärr vill min dator inte ta emot PDF-filerna på deras hemsida, så jag kunde inte sätta in några biler.

2008-03-17 @ 10:25:02
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0