Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Stort grattis till Norrgavel - Årets medvetna butik

image4137

"Den 12 mars korades inredningsbutiken Norrgavel till "Årets medvetna butik" i tävlingen Retail Awards. Utmärkelsen är handelns viktigaste pris och går till dem som under året har utmärkt sig inom ett område och därigenom lyckats skapa framgång. Norrgavel har sedan starten 1993 drivits av en konsekvent strävan att arbeta utifrån en värdegrund som har ett humanistiskt, ekologiskt och ett existentiellt perspektiv.

image4135

Retail Awards är ett samarbete mellan Svensk Handel och tidningen Dagens Handel för att lyfta fram detaljhandeln, en av de växande branscherna i Sverige. Norrgavel tog hem priset i kategorin Årets medvetna butik med följande motivering.


"Att tillfredsställa både det funktionella och det estetiska med ett ansvarsåtagande för miljö och framtiden är Norrgavels filosofi och företagets värdegrund. Denna värdegrund genomsyrar såväl val av material och tillverkningssätt som långsiktig hållbarhet".

  

Norrgavel producerar och säljer ett komplett sortiment av kvalitetsmöbler och inredningsdetaljer. Företagets grundare Nirvan Richter har en vision att ekologi och det som verkligen har betydelse i livet även ska genomsyra arbetslivet.


- Vi ser priset som en bekräftelse på att det är viktigt att konsekvent arbeta med det som man tror på. Vi hoppas att utmärkelsen också kan inspirera andra inom detaljhandeln att tänka i samma banor, säger Nirvan Richter, vd och grundare av Norrgavel.


För Norrgavel betyder utmärkelsen mycket då de sedan starten 1993 har strävat efter en värdegrund som har ett humanistiskt, ett ekologiskt och ett existentiellt perspektiv.


image4136

- Det handlar framför allt om den ekologiska dimensionen, att driva verksamheten i samklang med kretslopp och natur. Det genomsyrar allt vi gör. Vi uppmuntrar konsumenterna att konsumera mindre och hellre köpa produkter med högre kvalitet som håller längre. Kunderna gör en del av jobbet genom att välja träslag, ytbehandling, färg och textilier. Det ser vi som ett sätt att göra kunden medveten om miljöpåverkan och kvalitet, säger Nirvan Richter.


Norrgavel var först i Sverige med att få Svanens miljömärkning för hemmöbler och från februari 2008 är hela möbelsortimentet Svanenmärkt. Mer om Norrgavels vision och varierade sortiment finner du på www.norrgavel.se.


image4138

Texten är från ett pressmeddelande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0