Mer Orike Muth


När jag sökte på ställen som säljer Orike Muth (vilket verkar inskränka sig till Tyskland, tyvärr) hittade jag bilderna ovan och måste bara ha med dem också. Kolla mer på craft2eu.

Läckraste av det läckra


Underbart smäckra former och fastelliga former hittade jag på en tysk sida, craft2eu. Jag kan inte tyska, men bilderna talar sitt tydliga skönhetsspråk. Jag tycker om att det blanka är blandat med det matta. Underbart!Nina Campbells Aquarium


Trots att jag generellt föredrar vita väggar måste jag säga att Nina Campbells tapet " Aquarium" lockar och pockar.

Tips till barnrummets inredning


Nu finns det nyheter, formgivna av Isabelle Norman-Sällström, på Vimsa Dekor. Söta illustrationer av bland annat apor och ödlor.

Orike Muth


Jag får aldrig nog av Orike Muths produkter. Inte så att jag har någon i min ägo, men mina ögon blir hungriga av ha-begär när jag ser allt fint. Underbart, underbart snyggt. PRECIS den här stilen, med vitt som grund på väggar och tak, skulle jag vilja ha i vårt tv-rum/allrum. Snälla, kan det inte komma någon från ett inredningsprogram och fixa det till mig???
Nyheter och rättvisemärkt hos MINH
Nu har det kommit in nyheter till MINH. Det bästa är att flera av produkterna är rättvisemärkta. Jag tycker man ska konsumera så lite som möjligt, men att man väljer rättvisemärkt eller miljövänligt när man väl handlar. Ett sätt att tänka miljövänligt är att köpa saker med hög kvalitet. De saker jag själv köpt från MINH har haft väldigt bra kvalitet så jag kan personligen rekommendera dem. Mitt favoritsortiment med krackelerad keramik har utökats. Jubel! Sjöstjärnorna i turkost och grönt faller mig helt i smaken.


Läckraste vasen i sta´n


Jag såg den här vasen i Sköna Hem när jag låg och bläddrade i den innan jag skulle sova. Jag blev genast förtjust i den och visade den för min sambo, som också låg och bläddrade i inredningstidningar. Han är väldigt praktisk och sa med en gång att det borde vara jobbigt att fylla på vatten i varje enskild del... Det hade jag inte ens tänkt på, jag såg bara skönheten. :-)

Nåväl, i artikeln stod det att vasen kommer från SIA. Men nu imorse råkade jag glida in på Graham & Greenes hemsida och hittade den där och det står inget om SIA där. De kallar den Spiragoya Vase.

Hur som helst så är den väldigt snygg och kanske att underdelen går att fylla med vatten så att den är praktisk också?Tillägg; Gick in på SIAs hemsida och såg vasen där, så visst kommer den därifrån. Bra, för då är den ju lätt att få tag i här i Sverige!

Bungalow


Jag har skrivit om Bungalow förut, men tycker de förtjänar ett nytt inlägg, eftersom det kommit nya produkter sedan jag var inne och kikade på deras hemsida förut. Helt ärligt så bultar mitt hjärta fortare av glädje när jag ser alla vackra färger och mönster. Jag älskar färg! (surprise!) Favoritfärgen är lila, men rosa, orange, limegrönt, turkost, rött och vitt är självklara aspiranter till förstaplatsen. Allt i lagom mängd, dock. Bilden ovan är rent ljuvlig och tjänar som inspiration för egna arrangemang.


via Proforma

Signerat.se


För de som kollat in design på nätet ett tag är etsy ingen nyhet. "Your place to buy & sell all things handmade". Det är en guldgruva för ögat och man kan surfa där länge, länge.

Därför är det så oerhört kul att det finns en svensk variant; SIGNERAT.SE. Jag var inne och kollade när de öppnade för ett par veckor sedan och jag kikar in då och då, för att se vad som kommit in sedan senast.Just nu gillar jag Bee Thalins foton väldigt mycket. Hon har fångat naturen på ett så varmt sätt. Underbara färger som gör mig alldeles glad i själen. Bilderna går att beställa som gratulationskort, canvastavla eller brickor. Pax för en bricka!Premiär för ny webbshop


Idag har Perlan premiär för sin webbshop, som heter Perlan Living, en ljus, fräsch och lättnavigerad nätbutik med fina produkter. Stort lycka till med butiken, Pernilla!


Inför Mors Dag

image4616

Om man vill göra det extra vackert för sin mamma på Mors Dag är det aldrig fel att vara ute i god tid med planeringen. Själv föll jag handllöst för idén med den dekorerade stolen. (får se till att hon inte har på sig vita kläder bara...) Vi har ett par gamla, vita Lilla Åland i källaren som passar perfekt till ändamålet.

Min mor och jag delar kärleken till lila, så bilderna nedan får tjäna som inspiration för hur jag vill överraska min mamma. Mer inspiration i Country Home.

image4617

image4618

Foto: Country Home

Erik Bagger på Dansk Design


Nu har Dansk Design utökat sitt soritment med produkter från Erik Bagger. Stram enkelhet med det lilla extra. Väldigt snyggt. Kvalitetsprylar som håller för ögats slitningar i  många år, kanske något att ge bort som examentpresent?


Craft Beauty


MINH
introducerar nu en serie produkter de tagit fram i samarbete med det rättvisemärkta företaget CraftBeauty.

CraftBeauty är medlem av Fair Trade Federation. Deras anställda får löner som ligger långt över nationella genomsnittslöner för liknande jobb i Vietnam. Utöver fast månadslön får de betald semester, sjukförsäkring, föräldrapenning under tre månader samt pension. Alla anställda är kvinnor utan tidigare hantverkskunskaper. Många av dem är från utsatta förhållanden eller med handikapp. Hos CraftBeauty får de kontinueligt gratis utbildning i sitt hantverk samt i principer för rättvis handel. Under veckomöten får de även möjlighet att själva påverka sitt skapande och sina arbetsförhållanden.

Sådant gillar jag!

Snövit-inspirerade tallrikar...

image4611

... i modernt stuk. Läckert med det enka färgvalet vid dukningen, något att bli inspirerad av! Design av Antonia Astori, bilderna på tallrikarna av Ron Gilad, för Driade Kosmo.  Finns hos Made In Design.


image4612image4613

Designtorget fyller årDesigntorget
fyller snart 15 år och firar det med att öppna webbshop i anslutning till firandet. Dessutom kommer de att införa en ny service; Presentogram.


Hemsidan är betydligt bättre nu är när jag besökte den senast, uppdateringen är klart positiv, mycket lättare att hitta och fler produkter ligger inne.

Romantiken blommar


Jag föll genast för den här dekorationen när jag såg den. Dels för att jag tycker om bokstäver just nu (vilket jag inte är ensam om...) dels för att den rosa färgen på blommorna är så härligt glad! Den här dekorationen är tänkt för ett bröllop, men jag tycker man kan låna idén till andra tillfällen, Mors Dag till exempel. Eller för att det är vackert och man helt enkelt vill ha det hemma.

Fotografen som tagit bilden heter Wendell Webber och på hans hemsida är porfpolion full med vackra och inspirerande bilder. Kika in så får ni se.

Fotot är publicerat på bloggen med Wendells tillåtelse. Thanks, Wendell! :-)

CandLED lamp

image4621

Christine Birkhoven
har tagit fasta på vår tendens att romantisera tiden före elektricitetens intåg i våra liv och tillför en touch av nostalgi till denna i övrigt moderna och stilrena lampa.

Lampans inre består av modern LED-teknologi, vilket möljiggör ett svagt ljus, kanske lagom för att ta en nattmacka utan att väcka alla i huset. Likt en gammal oljelampa håller man lampan medan man tassar ut  köket.

Mysigt, snyggt och oerhört smart.

image4622

Spara och slösa igen

image4591image4589

Håller man ögonen öppna går det att skapa en stil som inte kostar skjortan trots att den ser ut att göra det. :-) Ovanstående tyg kommer från min absoluta favorit Designers Guild och heter Zhanna. Jag gillar rosa och starkt med ljust grönt i kombination, så det här är något för mig. Inte som gardiner, för jag lever i ett tämligen gardinlöst hem, men som kudde. Alla som någon gång velat köpa Designers Guilds produkter vet dock att det inte är gratis precis.  

image4588image4594

På den här bilden ser vi en kudde jag köpte på Indiska för ett tag sedan. Visst är tyget snarlikt det från Designers Guild? Den här kudden kostade dock cirka 159:- så det var kanonbra! Dessutom matchar den kudden från Designers Guild på bilden nedan. Den har jag dock inte köpt själv, utan fick den i födelsedagspresent av min goa mamma.

image4593

Smart, smart, smart!

image4575image4577

Den här produkten tycker jag platsar under "Ecological", eftersom man slipper skölja ur rollern för att förhindra att den torkar ut, ifall man inte hinner eller orkar måla färdigt det man påbörjat. Visst har man använt plastpåsar som skydd, men även den metoden har sina fläckar och ibland står man där med intorkade rollar.


image4578

RollerCap är ett tubformat plastfodral med lock i vilket man förvarar använda rollers utan att de torkar in - i upp till en månad! Aaaah, definitvit något för mig. De finns i Caparolbutikerna, samt Akzo och Alfort & Cronholm och kostar från 35:-  Den är enkel att rengöra och kan därmed återanvändas. Läs mer om produkten på Innocolors hemsida. 

Årets möbel 2008

image4571
Varje år utser Sköna Hems jury "Årets möbel".  I år föll valet på industridesignern Inga Sempés underbart vackra bord "La Chapelle".

Så här motiverar juryn sitt val; "Möblernas samlingspunkt - bordet - har inte alltid varit den visuellt mest ­engagerande möbeltypen. Men i Inga Sempés La Chapelle har det  givits en alldeles egen karaktär. Med tydlig form där praktisk och visuell funktion förenas till arkitektonisk kvalitet. Bordet är ett fint ­exempel på hur en ­nyskapande och ­experimentell form­givare har omsatt sina idéer i en serietillverkad produkt."

image4572

RICE

image4561
En vit bas och sedan färggranna attiraljer tycker jag är en given hit. Här kommer några inspirationsbilder från danska RICE, vars produkter jag blir så glad av. Ofta tänker jag "melamin" när jag hör RICE, men de har ju så mycket mer. En av de kollektioner jag är mest förtjust i är deras italienska keramik i glada färger. Det blir jag på gott humör av, eller som de själva uttrycker det: "Think Alice in Wonderland meets boho chic meets hip granny."

Du hittar delar av RICEs sortiment i följande nätbutiker; Snirkla, Broarne, Frapp, Favoritsaker och Inreda.

image4565image4564image4563image4562
Mums, det skulle jag vilja duka upp till sommarfest med. Någon som kan relatera?


image4566image4567image4568image4569image4570"Spara" istf "Slösa"

image4557

Vill man inte lägga en smärre förmögenhet på de snygga kuddarna i inlägget jag skrev tidigare i veckan, kan man som jag köpa kuddfordral för 129:- på Indiska. :-) Eftersom jag är "kuddo-man" gäller det att hitta pärlor utan att driva plånboken till förtvivlan.

image4559

Benjamin Hubert

image4543

Talangfulle Benjamin Hubert, som jag skrivit om tidigare, har formgivit fler godingar. Skålarna i paraplymodell är ett exempel på hans lekfulla design. I like. Liksom pennstället nedan, stilrent och snyggt, gäller bara att skaffa snygga pennor och tillbehör som passar till. Fågelholken är nog den coolaste varianten jag sett.

image4547image4548

SIA summertime blue

image4541image4539

Någon mer än jag som får sommarkänslor av SIAs kollektion Summertime Blue? Aaah, sommarfrid.

image4538image4542

Ren designglädje

image4534

Det nystartade design företaget "I do design bureau",  har precis lanserat några produkter som är till för att förbättra människans vardag, både på jobbet och fritiden. Produkterna går under namnet Union bench och Union desk och i min värld är det ögongodis och total designglädje! Mycket, mycket snyggt.

Läs mer i pressmeddelandet.

image4535


Inför Mors Dag

image4614
image4615


Miljösmart DESIGN

image4526

Sådana här initiativ blir jag glad över; när det blir lättare för oss konsumenter att handla miljösmart. Design Online har nu en egen avdelning med miljösmarta produkter, samt info om miljömärkningar och certifieringar.

image4528image4529image4530image4531

Mums!

image4524

Om jag var rik, fadderallerallan-la, skulle jag köpa flera sådana här kuddar. Så fina. Från Syster Lycklig.

image4525
via Emma Rost på Hemfeber

Nyhet från Normann Copenhagen

image4522

Nu finns den moderna lamp-klassikern Norm 03 i stål för den som känner sig hågad. Själv har jag den gamla och betydligt billigare varianten, i vit plast. Det tog några timmar innan vi lyckades montera upp den, men när det väl var gjort blev resultatet lysande! (argh!) Design av Britt Kornum.

Mimou

image4512image4513

Härliga inspirationsbilder från en av mina favoriter; Mimou. Jag tycker kuddar är en av de bästa sakerna att lyfta, eller förändra ett rum med. Jag är helt enkelt kuddo-man.

image4515image4514 
image4516image4517

Louis Ghost i babytappning

image4509image4510image4511

Kartell
Philippe Starck

Återvinning av flaskor

image4508

Istället för att slänga Dina flaskor i återvinningen kan Du göra vaser av dem! Eller en klädhängare, eller serveringsfat. Kolla in Uncommon Goods alternativa inredningsaccesoarer!

image4506

Aaah, ren glädje...

image4502

...är det att se dessa möbler med miljötänk. Visst är det underbart att återvinning öppnar så många möjligheter till kreativt skapande. Möblerna är gjorda av återvunnet material och gamla möbler och finns i flera färgställningar. Istället för ett lapptäcke sängen gör man en säng med lapptäcksteknik. :-) Ut och snickra, helgen är lång!

Dessa möbler kommer från Dryads dancing i USA och jag tycker de kan tjäna som inspiration för vår egna kreativitet.

via Design Milk

Barnsäng

image4499

Bor man inte där man kan köpa en sådan här säng (eller har kosingen som krävs, den är inte gratis) får man som gravid kvinna förlita sig på att faderskapet är en händig karl och snickrar till en sådan här skönhet. Han har ju 9 månader på sig!

WHAT MAKES IT GREEN:
- Responsibly-harvested wood
- Non-toxic finish and adhesivevia Design Milk

Flip & Tumble

image4491

Snygg kasse med ekotänk. För att bära hem maten i, eller vad det vara månde, istället för nya plastpåsar hela tiden. Glada fäger och lätt att rulla ihop till en liten boll tills nästa gång man behöver använda den. Det moderna sättet att ta med sin egen bärkasse till ICA, så som mormor gjorde. Från Flip & Tumble.

image4492

"Clear your mind...

image4496image4497

...and the rest will follow." Tavla för den som behöver komma ihåg att rensa hjärnan då och då. Från Vitamin D(esign)

Om

RSS 2.0