Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Söndagsstek som när man var liten...

När jag var liten hade vi en ljusgul, (samma gula färg som kunde finnas på skåpsluckorna i köket på den tiden) avlång gryta som mamma lagade söndagssteken i. Jag minns  den ljuvliga doften som spred sig i hemmet när hon lyfte på locket. Hur hungrig man var och hur gott det var att få sitta till bords.

Jag har i många år funderat på att skaffa en liknande gryta, istället för att tillaga söndagssteken i ugnen. Kanske är det så att Genses gryta i gjutjärn blir min nya kärlek? Den är visserligen varken gul eller avlång, men den är vacker och väldigt hållbar. Som gjord för långkok. Känn på ordet, långkok. Som en hyllning till matlagandet á la Wikström i "Långsamhetens lov". 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Äger ingen gjutjärnsgryta men det skulle vara schysst så här på hösten med en härlig gryta.

Trevlig kväll

2008-10-29 @ 19:25:14
URL: http://www.missfixtrix.com
Postat av: Proforma

Jag har både gjutjärnsgryta (mörkblå, avlång) och stekpannor. Det som är bra är att det blir en riktig stekyta på köttet, det blir det inte alltid med teflonpannor. Jag köpte en Jamie Oliver-panna, kostade nästan 800 kr och den var totalt värdelös, köttet blev mer kokt än stekt.

Tycker absolut du ska satsa på en gryta! Så gott med en riktig höstgryta som stått på spisen lääänge!

2008-10-29 @ 19:36:05
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Fridas favoriter

IKEA har en avlång gjutjärnsgryta i serien SENIOR. Nu finns de i blått, själv köpte jag en i grönt för ett tag sen, men tyvärr har jag inte hunnit (nåja, orkat) testa den. Älskar höstgrytor så jag kanske ska plocka fram den till helgen och återkomma med en recension :)

2008-10-29 @ 22:08:30
URL: http://friiidasfavoriter.blogg.se/
Postat av: Malle

Ja mer söndagsstekar åt alla! Själv köpte jag en lergryta...nu skall jag bara lära mig att använda den med ;)

2008-10-30 @ 08:47:45
URL: http://metallmalin.blogg.se/
Postat av: Tomtens Dotter

Mmm jag lade beslag på farmors emaljerade gjutgärnsgryta när hon gick bort och mormors ordentliga gjutjärnsstekpannor när det var hennes tur. Funkar fortfarande helt perfekt.

2008-10-30 @ 17:49:20
URL: http://tomtensdotter.blogg.se/
Postat av: iessoni

Jag har alltid gjort både stekar och grytor i gjutjärnsgrytor. Finns inge bättre!! Så de kan varmt rekommenderas. Du Micke!! Då bjuder du och Pethra på middag då, nästa gång jag är i Gtbg??

;-) Ha det gott i höstrusket!!

2008-10-30 @ 22:38:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0