Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hemma hos Anness


Idag får vi hälsa på hemma hos grafiska formgivaren Anne, som skriver bloggen Anness. Det är ett ljust hem, utan tillstymmelse av kitsch och bling-bling. Rena linjer, diskreta färger, och det vita kompletteras med trärena ytor på ramar och andra tillbehör. Det andas frid och harmoni. 


Namnet på Annes blogg och företag, Anness, blev till sommaren 2007 då Anne ställde ut på en mässa mest för att se om det fanns intresse, och det gick så mycket bättre än vad hon hade förväntat sig att hon låter Anness gå försiktigt framåt. Än så länge sker den mesta försäljningen i en liten butik som Anne och hennes far har. Men hon får ofta förfrågningar via mail då de sett hennes illustrationer på bloggen och i portfolion.


Anne inspireras mycket av naturen, både det lekfulla och stillsamma och hon gillar att illustrera det enkla och tydliga. Att naturen finns nära hennes hjärta  beror nog på hennes uppväxt då hon bodde tätt med naturen. Det blev som hennes andra hem, där hon fann frid och fascination över naturens krafter och skönhet.


Hon har även försökt att få in naturen i hemmet; ljuset, enkelheten, lättheten, ek och naturliga material. Främst har hon tagit in naturen i sina illustrationer, och det var egentligen för tre år sedan skapandet av illustrationerna började. Anne ville ha personliga och enkla tavlor med naturens former och färger som inspiration och började då göra sina egna.


Annes inredningssmak är skandinavisk och modern. Hon gillar stilrena möbler, det får gärna vara fyrkantigt, ljust och enkelt. Detaljerna tar hon hellre fram i prydnadsföremål, helst från konsthantverkare som har satt sin personliga stil över dem. Anne har dragning mot den lugna och stillsamma japanska inredningen och gillar möbler som har en smart funktion förutom design.

Anne och hennes fästman bor i en tvåa och eftersom det blir ganska litet har de har fått  tänka till lite extra när det gäller placeringen av möbler och funktion.I hallen är det prydligt, minimalistiskt och avskalat. Där finns det ytterst lite med plats för kläder och skor. Från början hängde Anne och fästmannen av sig kläder på den största väggen som fanns i hallen, men det kändes väldigt trångt och fick dessutom hallen att se trist ut, så de satte en byrå som blev förvaring för vantar, halsdukar, skor och även fungerar som förvaring åt presentpapper, snören och annat som behövs för "Anness produktion".


Ovanför byrån satte de upp en stor spegel för att få ljuset att reflektera i hallen och ett hyllplan med förvaringslådor ovanför det. Den minsta hörnväggen i hallen blev en perfekt liten sitthörna med plats för skor och krokar på väggen för ytterkläder samt fler förvaringslådor. Här ser man byrån med spegeln skymta från köket.


Anness hem är ett mecka för Cult-älskaren. Här finns Cults kubsystem i såväl kök som badrum. Funktionellt och vilsamt för ögat.Eftersom Anne och hennes sambo har ett stort intresse för film och böcker, och Anne behöver utrymme för sin arbetsplats, blev det en stor bokhylla som sträcker sig längst ena kortväggen i vardagsrummet. De valde att sätta luckor på hela bokhyllan för att gömma undan filmer, böcker, papper och packemballage. En sektion lät de vara öppen för förvaring och visning av deras favorittidningar.

En del av bokhyllan gjorde de till ett mini kontor för Anne Då de inte har ett extra rum för kontor blev bokhyllan en perfekt plats. Förutom plats för dator och skärm står även en skrivare bakom luckan över skärmen.


Sparbössan för "roligheter" blir ett roligt inslag. I och med den diskreta framtoningen i lägenheten framstår en detalj som denna extra mycket.

I sovrummet brukar man vilja ha en plats att hänga av sig kläder. Och då det inte finns plats för någon stol kom Anne på lösningen att använda en stång från Ikea, som egentligen är för köket, att hänga kläder och smycken på. Den funkar också fint för att hänga upp sängöverkastet. Även en julstrumpa eller två hänger bra här.Den lugna och harmoniskt stillsamma inredningen i sovrummet följer samma linje som resten av lägenheten och inbjuder till vila och stillhet efter en lång arbetsdag. Vem skulle inte vilja äta frukost på sängen här, men den fina frukostbrickan i trä?


Badrummet är ett under av funktion och organisation, en dröm för småbarnsfamiljen. När jag viker handdukar och lägger in i badrumsskåpet känner jag mig oerhört nöjd över hur prydligt  och organiserat det är. När jag ser Annes badrum inser jag att jag måste fortsätta organisera. Livet blir så mycket enklare när det finns en plats för varje sak och var sak ligger på sin plats. Det blir tid över till roligare saker än att leta efter nagelsaxar och hårsnoddar. 


Slutligen ett par bilder från balkongen, där det grå kompletteras med grönt som fångar upp solens strålar, värdigt som en japansk trädgård.

Om det är någon som är intresserad av att köpa Annes illustrationer, få fler exempelbilder på några av de illustrationer hon har eller bara har en fråga är det bara att skicka henne ett mail: info@anness.se

Tusen tack, Anne, för att vi fick "hälsa på" hemma hos Dig!

  


Kommentarer
Postat av: Snusans Inredningsblogg

Jösses så SNYGGT!!! :D

2008-09-03 @ 11:25:11
URL: http://inredningsbloggen.wordpress.com/
Postat av: Hem och Lycka

Ojoj, me like Vad snyggt! Måste in och kika hos henne. Tack för titten!

2008-09-03 @ 11:28:41
URL: http://hemochlycka.blogspot.com
Postat av: Hemmabloggaren

Lite för lite charm för min smak även om jag är mer för det stilrena - men snyggt absolut. Måste kolla närmare på hennes illustrationer. Tack för titten.

2008-09-03 @ 11:35:55
URL: http://hemmabloggaren.blogspot.com
Postat av: Linda P

Vilken trevligt "reportage"! Anne är en begåvad illustratör och dessutom tar hon suveräna foton. Om man nu vill läsa ännu mer om Anness, kan man alltid kika här:http://livinglikelinda.blogg.se/2008/march/you-go-girl-anness.html

2008-09-03 @ 11:36:29
URL: http://livinglikelinda.blogg.se/
Postat av: Annika

Jag är en trogen läsare av Anness blogg. Jag gillar när man har en egen stil - en stil som kommer igen överallt! Anne har definivt hittat sin stil - den är vacker, ljus och avskalad! Jag gillar den mycket!

2008-09-03 @ 11:39:20
URL: http://www.flexinredning.blogspot.com
Postat av: Evelyn, i hemmet

Helt otroligt vad snyggt hon har hemma! Jag håller på fixar som bäst, och jag har totalt tappat min stil. Vad vill jag ha, vad vill jag göra? Nu vet jag lite var jag kan finna inspiration i alla fall :)

Kram, kram!

2008-09-03 @ 11:46:18
URL: http://ihemmet.blogg.se/
Postat av: Lilla My

mmm,hon har verkligen ett vackert,vilsamt hem..

2008-09-03 @ 11:48:24
URL: http://myslivochhem.blogspot.com
Postat av: Hanna

Åhh vilken härlig inspiration, stilrent och snyggt! Precis som jag vill ha det!

2008-09-03 @ 11:55:00
URL: http://hannasvardag.blogg.se/
Postat av: Weronica

Jag tycker mycket om Annes uttryck i illustrationer och grafik. Det är ett väl genomfört hem, där ögat får ro.

2008-09-03 @ 12:01:01
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: T H E R R E fotoblogg

Så snyggt och enkelt hem! Verkligen!

2008-09-03 @ 12:01:36
URL: http://therre.blogg.se/
Postat av: Nilla

Jag säger det igen; Så jättefint hem!

Jag gillar det jättemycket och skulle gärna vilja bo så! (resten av min familj verkar dock inte gilla rent och fint...så det blir svårt :-) :-)

2008-09-03 @ 12:37:01
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Kristina-Novemberbröllop

Å vilket underbart inlägg:) Anness hem är bland dom finaste jag sett:) Kram

2008-09-03 @ 12:38:39
URL: http://thisis.blogg.se/
Postat av: Stämningsfullt

Snyggt och stilrent!

2008-09-03 @ 12:42:15
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com
Postat av: Sarah

Inspirationen flödar, jag får plötsligt lust att göra om ALLT! Väldigt trevligt och inbjudande, och att låta Cults kuber vara den röda tråden tycker jag är otroligt smart! Kram kram och tack för titten :)

2008-09-03 @ 12:58:26
URL: http://ohmygoditssarah.blogspot.com
Postat av: J o h a n n a - Inredning & pyssel

Anne har verkligen ett underbart hem!

2008-09-03 @ 13:00:20
URL: http://inredning.webblogg.se/
Postat av: Sussi

Aha, fick en ide av inlägget kan använda IKEAs hylla (den som strumporna hänger på) till skohylla!

2008-09-03 @ 13:15:32
URL: http://www.smyckadegipskvinnor.se
Postat av: Tjohalias blogg om inredning

Vilket underbart hemma hos reportage du har gjort! Anne har det verkligen superfint hemma, kram Sandra

2008-09-03 @ 13:40:23
URL: http://tjohalia.se
Postat av: Pisan

Jättefint! Verkligen. Men själv behöver jag mer färg omkring mig. Men tycker ändå att det är snyggt.

2008-09-03 @ 13:57:36
URL: http://pisan.bloggsida.se/
Postat av: Rebecka

Vilket fint inlägg du har gjort, hennes lägenhet kommer fram väldigt bra, vilken stil och charm hon har inrett med!

Kram Rebecka

2008-09-03 @ 14:43:19
URL: http://roomdesign.blogg.se/
Postat av: Karin/Theas rum

Smakfullt hem, fina detaljer och vilsamma toner. Tack för titten säger jag.

2008-09-03 @ 15:53:59
URL: http://theasrum.blogg.se/
Postat av: Mattias

fan va läckert :)

2008-09-03 @ 16:09:50
URL: http://mattttttias.blogg.se/
Postat av: Martin

oh bild nummer ett var fantastiskt inspirerande.. nu vet jag äntligen hur jag ska fixa en sak hemma. Tack!

2008-09-03 @ 16:19:50
URL: http://blog.laserpikka.se
Postat av: Maria - SIGNERAT.se

vilka bilder! det märks att Anne kan hantera en kamera... :-)

2008-09-03 @ 16:42:06
URL: http://www.signerat.se
Postat av: Proforma

Anne har ett otroligt vackert, ljust och avskalat hem! Känns som varje sak är genomtänkt och att inget onödigt får komma in och störa i den perfekta ordningen! Jag gillar det verkligen!

Jag har också skrivit om Anne och hennes illustrationer och foton, se här: http://proforma.blogg.se/2008/july/anness-blogg.html

2008-09-03 @ 17:31:01
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Ellas Inspiration

Men så fint hon har det! Underbara bilder!Kram Karin

2008-09-03 @ 18:06:47
URL: http://ellasinspiration.blogg.se/
Postat av: anna

==========================================

vilket fint hem!!! och sa har hon en valdigt trevlig blogg ocksa

kram

anna

========================================

2008-09-03 @ 20:13:14
URL: http://www.londonhem.blogspot.com
Postat av: Johanna

Underbart inspirerande... KUL

2008-09-03 @ 20:28:45
URL: http://www.missfixtrix.com
Postat av: Hanneles paradis

Man kan äta frukost på sängen även hemma hos mej ;)

2008-09-03 @ 20:54:05
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com
Postat av: Frida/Husmusen

Så underbart fint de bor! Verkligen fint!

2008-09-03 @ 21:31:09
URL: http://husmusen.blogg.se/
Postat av: Vicke

Även om jag tittat in där tidigare gör jag det gärna igen, det är så snyggt hemma hos de!

Kul läsning:)

Kram

2008-09-03 @ 21:50:37
URL: http://vickes.blogg.se/
Postat av: Petra

Åh, vad kul att se detta otroligt smakfulla hem, måste vara enormt vilsamt att bo i allt det vita! Fina detaljer och mycket genomtänkt, det märks att det bor människor med känsla för det estetiska där, underbart! Tack för titten.

2008-09-03 @ 22:02:41
URL: http://petrifiedinpink.blogspot.com
Postat av: Purple Area

Åh, så fint, helt perfekt in i minsta detalj. En enhetlig stil, genomgående mild färgskala, konsekvent och genomtänkt. Urtjusigt!!

2008-09-03 @ 23:12:55
URL: http://purplearea.blogspot.com
Postat av: dahlarna

Vilket superläckert hem! Kul att både Anness & du delar med er av det! Mycket inspiration att hämta från dessa bilder! :-) KRAM!

Postat av: Mamma Mia

Vilket lugnt och fint hem Anne har skapat!

2008-09-04 @ 20:02:51
URL: http://mammamiashomesweethome.blogspot.com/
Postat av: Lilla jag

Underbara bilder. Verkar som ett väldigt harmoniskt hem :)

2008-09-04 @ 20:34:07
URL: http://irenev.blogg.se/
Postat av: Elin, elinphoto.se

Jag tror att jag måste fråga Anne om det finns plats för en till där i 2:an.

När kan JAG flytta in :-))?Underbara bilder från den enormt begåvade Anne!Kramis

2008-09-05 @ 08:48:36
URL: http://elinphoto.blogspot.com/
Postat av: Malin Inspiration & design

Hej! Anne har så väldigt fint och stilfullt hemma hos sig och är enormt duktig i det hon tar sig för. Fint inlägg du har gjort om henne. :)Trevlig helg på dig!

Postat av: Designtjejen

Gud vilka fina bilder!! Verkligen inspiration!

Hoppas att du får en härlig helg!

Kram

2008-09-06 @ 09:35:23
URL: http://designtjejen.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jättefint hem... prydligt & harmoniskt!

2008-09-06 @ 17:35:42
URL: http://husnr8.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Vilket trevligt inlägg. Följer nu henne på bloggkoll.

2008-09-08 @ 20:42:41
URL: http://nakirlu.blogg.se/
Postat av: Jennica med vit inredning

Hon har så himla fint hemma!

2008-09-10 @ 22:09:40
URL: http://catylicious.blogg.se/
Postat av: Tina

Ja detta är verkligen ett hem man får sköna känslor av att titta in i!!!! Det är ju inte ovanligt när man kollar in på denna blogg att man känner sig inspirerad annars heller!! Jag besöker den gärna och ofta!Jag har precis startat en blogg själv och skulle bli super glad om du/ni ville kika in och se vad ni tycker!Varmt välkommen!

MVH Tina

2008-09-17 @ 18:51:18
URL: http://www.pepparochvanlij.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0