Webshop med inspirerande miljöbilder


När man besöker NUNCs webshop blir man positivt överraskad. Dels är det en underbar blandning av produkter, dels är de presenterade på ett konsnärligt sätt, i ett sammanhang. NUNC arbetar scenografiskt med sina produkter, tar bilder som inspirerar, man känner att man hamnat i en inredningstidning. Väldigt proffsigt och vackert.

De blandar gamla ting med nya och många av de nya sakerna har en retrokänsla på det där "rätta" sättet, med lagom nostalgi och en skön modern fräschör. Vintagetextilierna från Anna O blir en omedelbar favorit, liksom den digitala väckarklockan i gammal stil. Underbart kaxig.Den vackra pallen är klädd med tyg från Anna O. Tove Admans ljusstake i betong är på väg att bli en modern klassiker.

Industrilooken med betong och  förvaring av zink från Trendcompagniet kompletteras med lila accenter. Effektfullt och vackert.

Välkomna till Design & Inredningsbloggen säger vi till NUNC och samtidigt passar vi på att önska alla en trevlig Valborg! Njut av solen och värmen, blomsterprakten och ledigheten.

Glada hälsningar,

Pethra & Mikael

Chai Home


Vi hälsar välkommen en ny annonsör; webshoppen, Chai Home. Hos Chai Home hittar Du inredningsdetaljer som ljuslyktor, vaser, kuddar, tidningskorgar med mera.  Vår favorit är lampan på bilden ovanför. Förutom vår dalmatiner Venus har vi inte så mycket svartvitt här hemma, så den där lampan hade suttit fint i vardagsrummet. Tidningskorgen är också snygg och dessutom praktisk, med rejält handtag så man kan flytta med sig tidningarna utan problem.

Välkommen att klicka er in och se er omkring.

Räddis, Din vän i nöden


Vi besökte bloggen "Jag blommar" igår och blev förtjusta i hennes små tygfigurer som heter "Räddisar". Så här skriver Maria själv om dem;

"Ett litet unikt djur för vuxna och barn. Djuret vill att du ska viska dina rädslor i dess öra, allt vill den höra...När du viskat klart behöver du inte vara rädd längre, djuret tar hand om alla rädslor."

Vi ger tummen upp för de här charmiga små djuren. Maria har egen webbshop som också heter JAG BLOMMAR, den hittar Du HÄR, där Du också kan köpa en egen liten räddis.

Clara Lindencronas bänk Tender, Love & Care


Clara Lindencrona har formgivit ovanstående möbel, som är en av flera i en bänkserie i ett examensprojekt på Konstfack 2008. Bänken, som heter Tender, Love & Care, är en flexibel möbel som som tar hänsyn till olika åldrar, samt kan varieras för olika sitautioner. Nivåer, rygg och armstöd förändras för att möbeln ska kunna användas i de olika sammanhang som kan uppstå på en vårdcentral. Underbar möbel, tycker vi. Snygg, avskalad design vars funktion också bejakar lekfullhet samt suddar ut de i samhället ibland alltför tydliga gränserna mellan olika åldrar.

Tyvärr har Claras möbel utsatts för plagiat och vi vill därför förtydliga att det är Clara Lindencrona som är upphovskvinnan till denna design, ingen annan.

WHITE + happy colours = true love


I visited photographer Henrik Bonneviers homepage and found lots of inspiring photos. In these picures, where the setting has been styled by  Pontus Djanaieff I get a "Space Odessey goes interior design-feeling". The space is filled with a few selected items which make them stand out ever more. Great pictures! 


The pattern o the carpet creates a strong sense of dynamics. The photo is like a grand still life exploding with colours, harmoniously bound together by the grey sofa which soothes and calms the whole interior set. The buttons on the grey sofa having different colours makes it part of the playfulness.


You can read more about Pontus Djanieffs choice of fabric for Carl Malmstens classical furniture pieces  "Samsas"here and here. Thanks for lending me the photos, Henrik! 

jholm dsign


Vi vill hälsa en ny annonsör välkommen till bloggen; jholm dsign.

jholm dsign är Johan Holms web-butik för textilier, tapeter, tavlor, serveringsbrickor och kuddfodral. Design för den som vill ha något annorlunda att pryda sitt hem med.Alla mönster och tavlor är digitalt bearbetade efter Johan Holms egna fotografier. Detta gör inte bara att de får sitt speciella utseende, utan också att de fungerar som mönster. Alla produkter tillverkas i Sverige.

Klickar Du HÄR kan Du se vårens nyheter bland tapeter och klickar Du HÄR kommer Du till mönstertavlorna. Tycker man om en tapet, men vill bara ha en mindre del av väggen i detta mönster finns denna lösning, tryckt på canvasduk. Alla mönster tryckt i begränsad upplaga av 175 ex och numreras och signeras av konstnären.VI hälsar Sagolikt Gott välkomna!


Vi vill passa på och hälsa Sagolikt Gott välkommen som annonsör på Design & Inredningsbloggen.

Hos Sagolikt Gott hittar Du svenskt hantverk av glas och porslin. Lekfull design som dammsugare (bakelsen) av glas och stora vackra glaskulor att pryda ett fönster med. De har sin egen webshop och den hittar Du HÄR.

Välkomna som annonsörer på vår blogg!För glada barnrum


Roll About tar nu in fler glada produkter från Dwell Studio. Lite svårt att är det att motstå en sparbössa i form av rosa flodhäst, eller hur? Tyvärr är de dock ganska dyra. Kanske en fin dopspresent? Sängen på bilden nedan går givetvis hem hos mig, som ju älskar ovaler.


Möbler av betong


Den underbara fåtöljen i betong, med plats för plantering (!) från Betong & Smide heter Living Stone och är resultatet av ett projekt i möbeldesign. Övriga möbler kommer från Skulpturfabriken och det gör även det fina snäcka-badet. Använt så här blir betong ett vackert material, fjärran från 60-talets tråkiga betonghus utan charm. Vi har pratat om att gjuta möbler av betong att ha i trädgården året runt. Kanske blir det ett projekt i framtiden. Vill man ha tips på hur man gjuter med betong kan man klicka sig vidare till Finja, som har en hel del tips.

Inspirerande betong


Nu i maj kommer Malena Skote, som skriver bloggen Malenas Trädgårdsprojekt, ut med en ny bok om betong. Boken innehåller 44 projekt att gjuta själv. Ett par smakprov från boken ser ni på hennes blogg. Där kan ni även inhämta en massa inspiration för egna trädgårdsprojekt, experiment med betong, mosaik, trä, metall och material från trädgården.

För ett par år sedan tänkte jag (Pethra) göra ett fågelbad i betong. Betongsäcken stod i källaren en månad och inget blev gjort. En dag gick jag ut i trädgården och då var fågelbadet klart. Mikael hade tagit saken i egna händer och gjort ett vackert fågelbad med rabarberbladsmönster. Glädje! Kanske kan jag komma till skott och göra ett mndre projekt i sommar, det vore kul.

Tillägg; Kolla in Karins fina betongrosor som hon visar på sin blogg Ellas Inspiration. Kanonfina!

Inreda ute med IKEA


Har ni sett vilken inspirerande bild från IKEA! Vitt som grund och så härligt klara färger till det. Den där filten står det Pethra på, minsann. ;) IKEA har som vanligt säsongsinriktade avdelningar på sin webb och nu är sommaravdelningen fullproppad med grejer, ifall man skulle behöva något nytt till balkongen eller altanen.

Konstbar + Andyland = SANT


Nu bjuder Konstbar in Andyland till ett samarbete. Några av Andylands bästa motiv  ställs ut på Konstbar i Stockholm. För oss som bor långt från huvudstaden finns alla motiv att beskåda i Andylands webshop, som vanligt.


Bokstavskakel


Vill Du piffa upp köket eller badrummet med lite bokstäver kan Du göra det med hjälp av Bokstavskakel. Det är tryckt på klistervinyl som tål fukt och fäster bra. Svart text på vit bakgrund och i samma storlek som standardkakel; 15X15 cm.

Ett paket med "bokstavskakel" innehåller 44 bokstäver, hela alfabetet plus några extra bokstäver. Kul idé! Vilket budskap skulle Du vilja skriva i Ditt kök?

Sovrumsinspiration


När vi ändå är inne på temat sovrum lägger vi in några bilder från Living Etc. att inspireras av. Rummet på bilden ovan ger ett ljust och fräscht intryck, samtidigt som ett par accentfärger piffar upp det hela. Enkelt och snyggt.


Här bildar mjuka pasteller en harmonisk stämning. Att måla en tavelduk i en nyans mörkare än väggen är ett enkelt men effektfullt sätt att skapa dynamik utan att det blir störande.


Här känner man av en asiatisk känsla, lightversionen. "Bangalore möter Danmark" ungefär.

När jag tittar på de tre bilder jag valt inser jag att det på alla bilder är vita golv. Det är nog ingen slump, trots att vi har körsbärsparkett här hemma längtar mitt inre efter vitmålade golv.  Kanske blir det så, i ett annat liv, i ett annat hus. :)

Ett annat tips är att kolla in Annikas sovrumstips. Hon har använt en gammal spegeldörr som sänggavel. Hur smart som helst, och väldigt snyggt!

Ha en fortsatt trevlig tisdag, njut av solen och glöm inte bort att det är "House" på TV ikväll.

Smällkarameller


Att ta gamla möbler som ingen vill ha, göra något nytt av dem med färg och tyg, ligger helt rätt i tiden. Lisa, från Jonsered utanför Göteborg, tar det här konceptet och gör något väldigt snyggt av det. På hennes blogg Smällkaramell ser ni hennes möbler, vilka också är till salu. Möblerna blir verkligen som små smällkarameller under hennes kreativa händer.

via Wilma & Friends

Party People glasmarkörer


Måste bara snabbt slänga in ett inlägg om de här roliga och söta glasmarkörerna vi fick mejl om idag. Perfekt till sommarens kommande grillfester och andra sammankomster som inkluderar människor med varsitt glas. Med de här roliga gubbarna,  Party People glasmarkörer, känner man lätt igen sitt glas. Plus att man får ett extra leende på läpparna, eller hur?

Orange lädersoffa från Ilva


Trevlig helg önskar vi er, med en bild på orange lädersoffa från Ilva.

Crochet light av Marcel Wanders


Oemotståndlig tycker vi Marcel Wanders lampa "Crochet light" är. Helt i linje med ett par av hans tidigare alster, som "Crochet chair".  En skön känsla av sprödhet, vilken inte överensstämmet med verkligheten, eftersom materialet är starkt och hållbart.


via a+ .29

Självuppvärmande nappflaska


"Det där ser ut som något Karim Rashid gjort" tänkte jag när jag första gången fick se ovanstående nappflaska, iilamo. Och det var det ju också! Vem annars skulle komma på något sådant?

Nappflaskan har en värmepatron (engångs) som värmer mjölken till 37 grader på fyra minuter. Själva innehållet i patronen är organiskt; salt och vatten. Kul designpryl, praktisk vid nödsituationer då man inte har tillgång till att värma mjölken. Kostsamt i längden, men som sagt bra när det väl behövs.

Lotta Agaton


Lotta Agaton är en av mina favoritstylister, vilket knappast är förvånande. Ofta när jag stannar till vid bilder i inredningstidningar ser jag att det är hon som stylat. Bilden ovan är vacker genom sin komposition och för att det vita blir dynamiskt som kontrast till det mörka golvet. Högglans som går igen i flera av objekten, men inte är dominant. Roliga former, som sticker ut och skapar spänning, samtidigt som bilden är lugn och harmonisk. Så skickligt.


Här är en annan av Lotta Agatons arbeten. Trots att det är ganska avskalat på saker känns det inbjudande och personligt. Eames-stolen vars färg går igen i väggen är vackert att vi,la ögonen på. Och så en enda tavla på väggen, som pricken över i. Jag vill krypa in i bilden och ligga och läsa boken på sängen, länge, länge.

Lisa Bengtsson i Milano


Lisa Bengtsson går från klarhet till klarhet. Nu ska hon ställa ut i Milano under den årliga designveckan 22-27 april. Hon ställer ut tillsammans med "Young Talents" och Studio Più. Spännande!

Det är jättekul att vi fått en del inbjudningar från olika utställare. Tyvärr kan vi inte vara där, men vi ska försöka rapportera om vad som händer.


Elskåpet som inredningsdetalj


Det plingade till i mejlkorgen för någon minut sedan och det var ett pressmeddelande vi inte kunde motstå.

Det är dags för elskåpet att inta en plats som cool inredningsdetalj. Vilken strålande idé! "Med "sex-and-the-city" rosa ger emedius ny karaktär åt lägenhetscentralen" skriver det Gnosjö-baserade familjeföretaget som konsekvent satsat på elskåp för det moderna hemmet. All tillverkning sker lokalt i Småland.

Snyggt, kul och härlig designglädje för saker man annars försöker dölja. Tummen upp.


All the luck in the world. ....igen!


Jag blev förälskad i den här stolen, som Jane aka "All the luck in the world" fixat till. Hon har använt sig av en vintage-filt och stoppat om stolsryggen och sitsen. Sedan har hon broderat och sytt på olika slags applikationer på tyget. Jag tycker det är en klar tio-poängare. Det är underbart att se hur gamla saker blir något nytt. Bazaarstilen är inte bara miljövänlig, den är underbart glad och genom att bejaka den kan man ge utrymme för en massa kreativitet. Det kliar i fingrarna på mig när jag ser sådant här. Det är härligt att skapa!

Jag vill blogga mer om sådant här. Har ni något ni gjort om ett loppisfynd eller liknande som ni blivit nöjda med? Tipsa mig! :)


Thanks for the photos, Jane!

Eva Solos kaffebryggare och tebryggare


Jag är lite sugen på att testa Eva Solos kaffebryggare. Det verkar smidigt och så är den snygg också. Vi har en espressobryggare, men det blir ofta hrm... pulverkaffe till vardags. Någon vanlig kaffebryggare har vi inte. Någon som provat den här? Malda kaffebönor och kokhett vatten, sedan röra om. Och lite roligare att bjuda någon som kommer förbi på fika, jämfört med en Nescafé-burk, eller hur? Te-bryggaren från Eva Solo verkar också smidig. Någon som testat?

Väskor som dekoration i ett rum


En färgglad väska kan sätta pricken över i för att skapa en atmosfär i ett rum. Jag sprang på de här väskorna i veckan. det blev inget inköp, men idag såg jag att de finns att köpa på nätet. En färgklick för att bidra till en miljö i Selina Lakes Bazaar-style?

Swingvas i nya kläder


Nej, men bra på trissor, nu har Swingvasen kommit i en lila variant. Föredrar man ändå en vit dito finns det naturligtvis fortfarande, samt rött, svart och grönt. Leve mångfalden!


Lampan Azimut


Det här är en exakt kopia av modellen från 1969 av Christian Girard. Botten på spotlighten är magnetisk och helt rörlig, så att man kan rotera den fritt på den runda delen av lampan. Lite konstigt förklarat kanske, men ni ser på de undre bilderna vad jag menar. Något för en glad designentusiast!

 Läs mer hos Made in Design, där de också går att köpa.


Giarimi Design


Catarina Giarimis känsla för estetik går igenom i hela hennes sortiment. Själv är jag väldigt svag för graverat glas och när Catarina väljer att göra  det på sitt alldeles egna sätt blir det en given hit. Vacker dekoration utan att bli överdådigt. En enkelhet i kombination med det lilla extra, det arbetade som gör att ett glas ger en extra njutarupplevelse. Så här skriver hon själv om sin syn på design;

"I like design that has something to say and that surprises. What the hand experiences is just as important as what the eyes sees. When beauty can work together with feeling, and when lots of room is left for the unexpected, that´s what delights me."

Se mer på Giarimi Designs hemsida.

"Det vita köket är tillbaka"


Det hävdar Bosch som i april lanserar sin nya inbyggnadsserie "The perfect match." Jag som inte ens vetat att det vita köket hade försvunnit! Hur som helst är serien framtagen för att alla delar ska matcha varandra i färg, form och funktion. På så vis blir kombinationsmöjligheterna näst intill oändliga. Trevligt, säger jag, som har en förkärlek för vita kök. Den vita, högblanka färgen har fått en ny lyster och finish. För de som vill ha annat än vitt finns serien även i högblankt svart och rostfritt.  Snyggt, genomtänkt och lättstädat.

‘Oh, the farmer and the cowman should be friends’


Så heter Ron Arads bokhylla vilken är ett av hans nya arbeten som ställs ut på Timothy Taylor Gallery i London. Läs mer hos Yatzer.


Inredningsbloggarna.se


Tycker Du om inredningsbloggar kan den nya sajten inredningsbloggarna.se vara något för Dig. Det är en bloggportal inriktad på inredningsbloggar. Där kan Du se utdrag från de olika bloggarnas inlägg, med bilder för att inspireras. Bloggar som finns med är Flex Inredning, Hemmariket, Room & Serve, Purple Area, Husmusen, med flera. Kanske något för Dig?

Två ekotips

Här kommer två tips med miljötänk.

På Bloggen Merry Go Round hittar Du fullt av tips på vintage, handgjort och second hand. En charmig och personlig blogg, med massvis av länkar inom relaterade områden.  Klicka in er och besök Madelene HÄR.

Tapetsajten har slagit upp portarna. Där kan Du se ladda upp, sälja och köpa dina egna mönster och motiv som de sedan digitaltrycker på miljövänlig tapettextil. Bra idé!


Om

RSS 2.0