Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alexander Girard


Alexander Girard är en av 1900-talets mest nyskapande moderna formgivare. Nu har hans arbete åter väckts till liv i form av cykeln Amsterdam.

Mest känd är Alexander Girard för sin design och sitt ledarskap vid Herman Millers textilavdelning 1952-1975. Där förde han samman sin fantasifulla grafik med möbler designade av bland andra George Nelson och Charles & Ray Eames. Girard var en ivrig samlare av folkkonst, grafik och träleksaker vilket avspeglades i hans banbrytande design och skiftande, levande anda.

- Alexander Girard skapade en ny stil av konstnärliga uttryck. Jag kände mig kallad att väcka hans arbete till liv och via vår klassiska cykelmodell Amsterdam kan vi uppmuntra fler människor att hitta och utforska briljansen i Girards verk, berättar Benno Baenziger, grundare och designer för Electra Bicycle Company.

Electra Bicycle Company fortsätter därmed att utveckla sina cyklar i samklang med tidens behov och med känsla. I cykelmodellen Amsterdam har man inspirerats av en av de sannaste, mest väsentliga och oförstörda cykelmodellerna genom tiderna. Cykel kombinerar beprövad elegans med moderna komponenter och Electras patenterade Flat Foot teknik. Det vill säga att man alltid kan sätta ner foten platt på marken när man sitter i sadeln, något som leder till en ökad känsla av säkerhet, speciellt i stadstrafik.

Alexander Girard-cyklarna släpps över hela Europa i dagarna och kommer att finnas till försäljning i välsorterade cykelbutiker.

http://www.electrabike.com/

Trackback
RSS 2.0