Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

kuddfordaltavla

image411

Jag har sett på ett flertal ställen att man spänt upp ett vackert tyg, vilket man inhandlat för ändamålet, på en tavelram och hängt upp på väggen. Det har jag tyckt varit en bra idé! Igår kväll kom jag på att jag ville göra något liknande. Jag fick nämligen syn på ett kuddfodral jag köpte på rea på Indiska någon gång förra året. Jag tycker jättemycket om kuddfodralet, men det har inte passat in bland de andra kuddarna riktigt och jag ville inte ha det undanstoppat i en låda.

Eftersom jag hade några galleriramar liggandes (jag köpte en massa på Ullared för något år sedan, de kostade cirka 25:-, dvs en fjärdedel av det man betalar i affären för konstnärsmaterial.) tänkte jag att jag kunde göra två tavlor av kuddfodralet. En helt grön av fodralets silkiga baksida och en med den broderade framsidan.

Jag började med att sprätta upp sömmarna. När jag kom till den sista sidan kände jag plötsligt att det kunde vara  kul att låta dragkedjan vara kvar och i stället göra en större tavla. Jag hade bara ramar som mätte 40X40 cm, så jag tog häftpistolen och satte ihop dem till en ram.

Jag vek in sömnsmånen på tyget och strök det, samt strök tyget så slätt jag kunde. Eftersom kuddfodralet var fodrat satte jag dubbelhäftande tejp för att hålla sömnsmån-fliken på plats.

Sedan häftade jag helt enkelt fast tyget på ramen och så var det klart! Kanterna fick jag pyssla lite extra med för att få det slätt och fint, men det var inte svårt. Eftersom tyget var lite större än nödvändigt kunde jag förskjuta dragkejans placering så att den inte hamnade helt på mitten. Det blev finare så.

Kuddfodralet köpte jag som sagt på Indiska, men jag tycker blommorna känns Kina-inspirerade, så tavlan passar bra över den kinesiska stolen, tycker jag. Eftersom jag hade alla saker hemma och jag köpt det billigt vid tidigare tillfällen blev det en billlig historia, lite drygt 100:- Fast det hade jag betalat innan, idag var det "gratis"! Det är roligt att göra nya saker av det man har hemma, att komma på nya sätt att använda dem.

Inte tog det lång tid heller, ungefär en timme.

Med detta pyssel hälsar jag er en trevlig helg! :-)

image412
Trackback
RSS 2.0