Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mickes julkula


Om man inte har plats för julgran, eller om man vill ha en extra dekoration på balkongen kan Unos julkula vara ett alternativ. De första två åren vi gjorde den hade vi den hängande, men i år bestämde vi oss för att ha den stående. Det tar en stund och kan vara tålamodsprövande, men resultatet tycker jag är lysande! (haha!) För att kunna delge er idén gjorde min sambo kulan tidigt i år.

Själva stommen köpte jag på IKEA för 2 år sedan. Granriset köper man där de säljer julgranar, eller också har man tur och har gran på tomten. Om grankulan ska stå utomhus måste ljusslingan vara anpassad för utomhusbruk. Kulor av plast är att rekommendera ifall det blåser starkt och julgranskulorna lossnar.

Se till att testa så ljusslingan fungerar INNAN ni sätter igång... (det är nog väldigt frustrerande att vara klar med allt och så fungerar inte ljusslingan.)
 

Så här gör man;

1) Börja med att klippa till ett antal bitar ståltråd att fästa ljusslingan med.

2) Fäst ljusslingan med de små ståltrådsbitarna och peka själva lamporna utåt.

3) Börja med att sticka in granrisändarna på toppen av kulan och låt dem hänga naturligt ner. Vi försökte först (min idé) hänga dem åt andra hållet, men det blev inte bra. Se till att granriset är jämt fördelat och täcker hela kulan.

4) Fäst granriset med ståltråd, försök få det att inte synas så mycket. Dra fram lamporna så de syns.

5) Klipp till små bitar av granriset och stoppa in lite här och var där det behövs. De fungerar som hullingar och sitter kvar när man stoppat in dem en bit.

6) Ta ståltrådsbitar och dra genom julgranskulornas ögla, fäst dem genom att dra åt dem från insidan.

7) Ställ julkulan på plats, tänd och njut av det mysiga! Drick glögg, ät pepparkakor och känn julens magi sprida sig över nejden. :-)
Trackback
RSS 2.0