En liten pausbild
Färgglatt och massvis av puffar


Missoni Home är inte precis kända för att vara beiga. Nej, här är det glada kulörer som gäller. Längst ner till höger en sittsäck som sprider energi och glada tankar. Nog kan man tänka sig en sådan på ett vitmålat golv? Över huvud taget verkar det finnas många färgglada sittkuddar med handtag nu.

När vi var inne och kikade på La Redoutes hemsida fanns det även där färgglada varianter, tillsammans med andra matchande textilier för hemmet.En lite kul grej tycker vi dekorationen Lucy från IKEA är. För endast 35:- får man fem små dekorer att sy fast på en kudde eller en stol. Bra för oss som inte kan virka!

SIAs vårkollektion, Pearly Blue

 

Underbart härlig vårinspiration känner vi när vi kikar in på SIAs hemsida. Pearly Blue heter kollektionen och är milt turkosblå. Härlig färg som gör sig bra till vitt och passar i såväl moderna som mer lantliga miljöer.

Heja Designloppis!


Designloppis heter en kanonsmart sida som Sofia och hennes mat startat. Den är precis vad den heter, ett loppis för designprylar.

Tillägg: Det verkar vara strul med länken, så jag skriver ut adressen här; http://designloppis.se Om det inte funkar nu, så försök senare.

PS och Beata


Ingen inredningsintresserad har väl undgått att uppmärksamma att IKEA haft premiär för nya produkter till IKEA PS kollektionen. Här ser ni tre av mina favoriter, den snirkliga vita bordslampan, den vita taklampan och den moderna förvaringsvarianten av en golvklocka. Jag tycker speciellt om taklampan. Till detta har jag lagt några saker ur IKEAs ordinarie sortiment, textilier från Beatakollektionen. Som bakgrund till kollaget ligger panelgardinen Flyn Beata, som jag gillar supermycket. Och så den fina gröna kudden av bomullssammet. Slutligen en högst annorlunda matta av ull, lekfull och fin, Härlig färgkombination och kul med annorlunda form.

De nya produkterna från IKEA PS kollektionen kommer börja säljas fr om 1/2 i tre varuhus; KUngens kurva, Älmhult och Barkaby. I övriga varuhus börjar de säljas fr o m 1/4.

Japaninspirerad golvlampa


Visst är den fin, denna lampa designad av Tom Kuhne? Den ger illusionen av att kunna ramla när som helst, men den är faktiskt diskret förankrad i väggen. Underbar och mycket annorlunda.


via Pan Dan

Karim Rashid rockar


Ha, visst är det underbart, detta schackspel designat av excentriske och tillika favoriten Karim Rashid! Skriver mer om denne herr och hans fantastiska design när uppkopplingen inte strular. Vi ses!

Den är vad den heter


För ett tag sedan skaffade vi en Kitchen Aid. Inte en röd som på bilden, utan en cremefärgad. Ska jag vara helt ärlig så var det själva designen snarare än funktionen som lockade mig allra mest... Den är så snygg, som en skulptur i köket. :)

Då jag numera har svagare armar än jag en gång haft, har jag svårt att hålla en visp en längre stund. Då kommer Kitchen Aiden väl till pass, det blir så mycket enklare att vispa saker, knåda deg osv. När jag gjorde en deg till saffransbullar före jul kom jag plötsligt på det som säkert är uppenbart för de allra flesta; "Den är vad den heter". Den hjälper verkligen till i köket, och underlättar arbetet. Vad som är bra är att det också finns köksredskap från Kitchen Aid, snygga såväl som praktiska. Helt i min smak.

Salt och peppar


Det finns en uppsjö av snygga och annorlunda salt och -pepparkar för de som är intresserade av inredning där detaljerna sätter den sista touchen. Här är ett exempel, i porslin, från Japan. Tillgängliga på Supermarket. Fina!

Längtar efter klara färger och pasteller


Jag påmindes om det när jag såg Annas bild på Charlottes blogg; att det är samma sak varje år. Så fort julen städats bort kommer min längtan efter klara färger, pasteller och färska blommor.

På bilden ser ni lampor och kuddar av Orike Muth, kuddar från Kenzo, brevpapper från Designers Guild, tavla av Pethra och vas från Indiska. Imorgon får det bli ett besök till blomsterbutiken.

"Ramen är lika viktig som tavlan"


Foto: Living etc

Ett tips för annorlunda inredning som flirtar med äldre design.

Min morfar var förgyllare och hade en firma som hette "Rambröderna". Ett år skulle han annonsera i en tidning och använde "Ramen är lika viktig som tavlan" som slogan. En konstnär brukade varje jul ge honom en akvarell som illustrerade året som gått. Året då den här annonsen först dykt upp vände konstnären på morfars slogan och gjorde istället en tavla där det stod "Tavlan är lika viktig som ramen", vilket ju var ett smart sätt att underminera tavlans position och sätta ramen i centrum.

Om man, liksom jag, har förgyllda ramar i sin ägo, kan man låta ramarna få sitt eget galleri genom att göra som på bilden ovan. Här sätts fokus på ramarna och man får en känsla för vilket hantverk det är. Det blir ett modernt utropstecken som gör sig bra till raka linjer, högblanka möbler och kanske en stor, färgstark, abstrakt tavla, målad på djup galleriduk, på väggen mittemot. Utan ram, så klart.

Handgjorda väskor i unik design


Vill man ha en väska som ingen annan kan det vara en bra idé att spana in Hoganfes sida på Etsy. Här har hon gjort en variant med tyger från Amy Butler, samt en rosa/citron-glad dito till höger . Visst ger det vårkänslor, så här mitt i mörka vintern?

Stylisten tipsar

Inredningstylisten Charlotte Wallin skriver och ger handfasta tips på hur man kan tänka när man inreder. Idag tipsar hon om hur man får en trång hall att bli rymligare. Läs mer HÄR.

Fler tips för hur man ska inreda en hall hittar ni på inredaren Annika Perssons blogg.

Årets kokbok 2008

Jag äter inte. Jag äter ris. Jag är vietnames och på vietnamesiska säger vi inte 'äta' (ãn). Istället säger vi 'äta ris' (ãn cõm). Om jag äter en köttbit utan att äta ris till så har jag bara ätit mellanmål. Om jag äter ris med lite nýớc mắm (vietnamesisk fisksås) eller xì dầu (vietnamesisk soja) så har jag ätit en riktig måltid. Jag är vietnames, alltså äter jag ris.

     
Så skriver Minh Du Alneng i sin bok, "Äta ris: Maten och livet i Vietnam. En bok som blivit utsedd till Sveriges bästa kokbok 2008, i kategorin "Asian cuisine". Därmed kommer den representera Sverige i Gourmand World Cookbook Award, som är kokböckernas Oscar.

Vi har Minhs kokbok här hemma och kan varmt rekommendera den. Inte ofta man sitter och sträckläser en kokbok med ett leende på läpparna, för att den är så varmt och kärleksfullt skriven. Vackra bilder och underbara recept. HÄR kan man beställa den. Som bonus får man ett vackert bokmärke i siden, från Craft Beauty, ett företag som arbetar med Rättvis Handel.

Bloggar.se

Sovgunga® ger bästa sömnen för de små


Det är ingen nyhet att det är rogivande för de små bäbisarna att gunga sig till sömns. Det har man gjort sedan urminnes tider i en mängd olika kulturer. Hade jag skaffat barn nu hade jag helt klart satsat på en sovgunga för barnen att sova i, som en fortsättning på det trygga gungandet då de fortfarande befinner sig i mammas mage. 

Sovgunga®  har en konstruktion som hjälper till att lösa sömnproblem, motverka kolik och träna barnets balanssinne. Det som skiljer sovgunga från många andra gungprodukter är att gungningen är vertikal istf horisontell. Idén fick Monica och Anders Landberg, grundare av svenska Mony som står bakom produkten, på en resa i Thailand. Läs mer om det HÄR.

Röshults


 På Hemfeber rimmade vi oss till vinst i tävlingen med Röshultsstakar. Tackar och bockar!

Wilma & Friends firar 1 årWilma & Friends, "Sveriges första och största webbshop för miljövänlig inredning," fyller 1 år.

Catharina, som driver nätbutiken, fick den goda idén att kombinera tre bra saker; webbhandel, miljötänk och inredning. Ett halvår efter att hon fått idén öppnade webbshoppen och responsen var glädjande nog stor från första början.

"Människor vill inte ha slit och släng längre, de vill handla mer medvetet. Det finns många pekpinnesätt att värna om miljön, men jag vill erbjuda det på ett lustfyllt sätt," säger Catharina.
Med sin webshop vill Catharina visa att miljövänligt inte behöver vara tråkigt. Wilma & Friends motto är "God design med gott samvete!" I sortimentet finns bl.a. produkter av gamla kretskort, vintageporslin, säkerhetsbälten och bildäck. Det finns återvunnet, ekologiskt, svenskproducerat och FairTrade att välja mellan.

Passa på att handla inredning på nätet när Wilma & Friends firar med start 7/1. Varje vecka i en månads tid finns erbjudanden och nyheter.

Grattis på 1-årsdagen, Catharina!Länk till Gefle Dagblads reportage, 14 oktober 2008.


Bloggar.se


Människor, massvis av människor


En kul detalj i inredning tycker jag dessa stickers i form av människor är. Finns att få i en mängd färger. Kanske något att sätta i trappan så att man ser det under ett av trappstegen på väg upp? Av Elly Nelly och finns på hennes Supermarketsida.Bloggar.se

Retro To Go


Om ni gillar Retro inredning kan vi rekommendera Retro to go, fullspäckad med retrodesign och roliga länkar att följa. Kul för Dig som gillar att inreda med bättre begagnat eller ny design med retrostuk. Mums!

Bloggar.se

Supermarket, en guldgruva för annorlunda design

 
 Signerat.se
och Etsy.com är givna favoriter om man vill hitta annorlunda design i mindre upplagor, ofta helt unika saker. Nu har vi hittat ytterligare en sajt som vi gillar väldigt mycket; Supermarket.com. Här man botanisera och surfa runt i timmar om man vill, det finns så mycket kul design och inredningsdetaljer att titta på. Jag (Pethra) är speciellt förtjust i strutsarna med blommor, samt en bläckfisk av John Murphy  Undrar om jag kan klicka hem dem när inte Mikael ser... Han ligger och sover i soffan, kanske ska jag passa på nu, för jag tror inte han gillar att inreda med strutsbilder. ;)Bloggar.se

Om

RSS 2.0