Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ständiga favoriter


Är ni som jag, och har några ständiga favoriter på önskelistan, vilka plånboken för tillfället inte tillåter att man klickar hem? Här är några favoriter som håller sig kvar, klassiker som inte kommer och går på önskelistan, som en del andra saker gör. Marcel Wanders lampa Zeppelin, John Kandells Pilasterhylla i vitt, VIPPs tvättkorg, en brödrost för fyra brödskivor från Dualit och den vackra stolen Stingray designad av Thomas Pedersen.

Vad gäller Pilasterhyllan har jag en sak att erkänna. Jag är generellt emot kopior, men jag har själv inhandlat några sådana i mitt liv...  I höstas ville jag desperat ha en tidningshylla på övervåningen. Budgeten tillät inte en Pilaster, så jag föreslog att vi skulle köpa en liknande från Rusta, för 199:- Mikael totalvägrade. Jag tjatade, för jag ville inte ha tidningarna på golvet. "Det kan inte räknas som en kopia, för den är ju så olik originalet", resonerade jag. Så, vi köpte en hylla från Rusta. Mikael fnyste och sa att "den här håller nog inte länge..."

Så, jag erkänner, han hade rätt. Den pallade inte trycket för tidningarna och nu har vi (citat från Mikael) "En trasig hylla och stora hål i väggen.". Lösningen, som jag ser det, är att Mikael snickrar ihop sin anti-variant som han pratat om. Eller hur?

Kommentarer
Postat av: Annika

Pilasterhyllan hör till mina absoluta favoriter! Jag hade suktat länge efter en Pilaster innan jag köpte min för några år sedan. Den är i björk - vi har björkgolv, så det blev jättefint. Men jag skulle gärna ha en i vitt också. Så, så fina! Och värd varenda krona! ;)

2009-03-04 @ 11:45:16
URL: http://www.flexinredning.blogspot.com
Postat av: Inspirera Mera

Ja, jag har till och med en sån lista uppskriven så att jag pricka av den (någon gång i framtiden förhoppningsvis). Stingray, Tvålpumpen från Vipp, Audio Tivoli model one, F-shelf och tapeten Woods från Cole and son är bara några saker ur min favoritlista. Kram Sandra

2009-03-04 @ 13:19:50
URL: http://inspireramera.se
Postat av: Charlotte

Jag har funderat över detta med sådana här ständiga önskelistor. Jag har också några saker som jag länge velat ha. Under tiden har jag dock gått och köpt hela andra saker, som kanske inte alls var billigare. Vad är det som gör att man inte bara köper det där som man längtat efter så?

2009-03-04 @ 13:47:10
URL: http://www.tidningenhennes.se/charlotte
Postat av: klara

måste ju fråga dig då jag gjort exakt som du! Hade bestämt att vi INTE skulle köpa några kopior whatsoever! Hade bestämt att det är bättre att spara och köpa orginalen. MEN Pilasterhyllan var way over budget samma månad som en ny knatte ska komma till familjen. Köpte alltså den på Rusta! 199 kr fattigare och en sprayburk då den ska sprayas röd. Har inte satt upp den än men varför höll den inte. Släppte den alltså från väggen eller? Hur lång/stora skruv använde ni? Hade tänkt mig 8 mm nämligen!Många frågor.... hade tänkt att fixa detta idag men inväntar nog svar först!Kramar klara och magen

2009-03-04 @ 15:32:48
URL: http://pippivogel.blogg.se/
Postat av: Anna - Balkongliv

Självklart måste den som fnyser åt Rusta ta sitt ansvar och snickra ihop en egen! Det är lag på det, tror jag. ;-)På min önskelista har det stått en Stelton-lykta i ungefär 15 år. Jag köpte en kopia för några år sen, och den är iofs okej, men inte är den som en Stelton, inte...

2009-03-04 @ 16:27:31
URL: http://www.botaniccity.com/balkongliv
Postat av: pethra

klara; Jag lastade på alldeles för många tidningar på en och samma hyllplan, så ett av hyllplanen klövs mitt itu. Om man inte pallrar upp så många tidningar går det säkert bra. :)

2009-03-04 @ 17:38:42
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Jag tycker om din kommentar på slutet här ovan mig - lite som du ville trösta hyllan, du är ända in i själen snäll du! :)

2009-03-05 @ 00:18:49
URL: http://levaleende.blogg.se/
Postat av: Purple Area

Nej men oj, vad vi känns lika helt plötsligt. Stingray är också min favorit, för att inte tala om lampan Zeppelin, den har varit en favvo länge. Pilasterhyllan har jag redan, står här fylld till bredden med inredningstidningar och Dualiten har jag i köket. Tvättkorgen har jag däremot inte ens funderat på, hmm.

2009-03-05 @ 09:31:34
URL: http://purplearea.blogspot.com
Postat av: Purple Area

Nej men oj, vad vi känns lika helt plötsligt. Stingray är också min favorit, för att inte tala om lampan Zeppelin, den har varit en favvo länge. Pilasterhyllan har jag redan, står här fylld till bredden med inredningstidningar och Dualiten har jag i köket. Tvättkorgen har jag däremot inte ens funderat på, hmm.

2009-03-05 @ 09:32:55
URL: http://purplearea.blogspot.com
Postat av: pethra

Susann: Ha, vad lustigt. Ja, Stingrayen kommer jag att köpa, det har jag bestämt mig för. Annars är det Zeppelinaren som jag dreglar allra mest över. Attans att den ska vara så dyr!

2009-03-05 @ 12:20:38
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se/
Postat av: Mia

Skulle inte ha något emot att ha en stingray i mitt hem. Varför lägga pengarna på aktier när man kan köpa möbel klassiker som aldrig går ur värdet?

2009-03-06 @ 21:50:38
URL: http://livinginterior.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0