Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tracy Nors, "Live Bohemian"

I grannlandet söderut hittar vi danska Tracy Nors, en konstnär med en förkärlek till att arbeta med återanvända möbler, textilier, lampor, papier maché och kollage. Hon målar också, samt inreder med varsam hand, en mjuk, harmonisk stil med härliga färgklickar. Vi får hälsa på henne här på bloggen, samt se en del av hennes arbeten. Njut.

Ni hittar till Tracy på hennes blogg, Boboho, och även den nya hemsidan Boboho, som är ett inredningsmagasin på nätet. Där hittar ni design och interiör med återbruk, vintage och kreativitet i mittpunkten.


Det gamla vackra skåpet kommer till sin rätt med de balinesiska korgarna, samt duken som får hänga på en av dörrarna. Skålen har Tracy gjort av papier maché och dekorerat invändigt. Väldigt vacker.


Den gröna bänken kommer från Sverige och är från 1800-talet. Se så underbart diskret kudden med vit botten bryter av och  tillsammans med den gröna kudden skapar lugn och dynamik på samma gång. Underbar patina på bänken, ett konstverk i sig. Takkronan har Tracy återinvänt och återskapat på sitt alldeles egna sätt genom att klä den med tyg.


Papperslanternorna har Tracy dekorerat med tyg och små vintagedetaljer. Papperslamporna i bilden till höger är gamla. Se hur fint den gröna färgen återkommer gång på gång. Som en röd tråd. :)


Den milda gula färgen gör sig bra ihop med rosa. Vackra sjalar och klänningar utgör fina stilleben när de visas upp på det här sättet. Lätt att ändra karaktär blir det också. Byt det rosa mot två turkosa saker från garderoben så blir det snabbt och lätt något nytt. En byrå väldigt lik den på bilden till höger har vi ståendes i källaren. Färgen är dock mödosamt avskrapad så att den är trären, men jag tycker det vita blir så fint tillsammans med blommorna och de olika accesoarerna. Och tänk att dahlior är så vackra! När jag var yngre (tills för ett år sedan ungefär) tyckte jag att dahlior var "tantblommor", men nu tycker jag de är underbara!


"Ramen gör tavlan" heter det, kanske kan man även säga att "hunden gör bilden"? Venus suckar nöjt, lägger sig till rätta under mina ben och håller med. Till höger ser vi ett exempel på hur vackert det är med enkelhet. Några få saker som får komma till sin rätt, få en stund i rampljuset.

Tack för titten, Tracy! Det var ett sant nöje att få kika in bland Dina skatter.

Kommentarer
Postat av: karola

Vilket inspirerande hem! Det är så skönt med lite färgklickar, det blir man glad av tycker jag, sen är det charmigt med möbler som har lite historia. mys mys.

ha en flortsatt trevlig helg!

2009-05-10 @ 19:02:31
URL: http://alltidinredning.blogg.se/
Postat av: petrified in pink (Petra)

Vilket underbart hem! Blev mest kär i de underbara papperslanternorna, lägger till min vill-göra-lista.

2009-05-10 @ 20:08:03
URL: http://petrifiedinpink.blogspot.com
Postat av: LeiaMia

Suck... så fint!

2009-05-10 @ 20:21:37
URL: http://leiamia.blogg.se/
Postat av: Frida

Mycket tjusigt. Gillar att kika på hem som är lite som en skattkista full av spännande överraskningar och detaljer. Kanske mest för att mitt eget är sjukt stramt :-)

2009-05-11 @ 11:21:50
URL: http://husmusen.blogg.se/
Postat av: Hemmarikets Charlotte

Här har jag varit borta i tre dagar och det fullkomligt svämmar över av nya inspirerande inlägg. Härligt! Kommer du till Stockholm tro? Du vet ju var hotell Bladh ligger ;-)

2009-05-11 @ 15:05:57
URL: http://hemmariket.blogg.se/
Postat av: Chie

Ahh!!! vill ha den gröna bänken och den spegel. Jag är i grön, vit och rosa tiden just nu §:-)Underbar mycket ideér inne här som man verkligen suktad att bygga om mitt hem.Ha det!

2009-05-11 @ 16:38:33
URL: http://www.simchieinspires.blogspot.com
Postat av: Purple Area

Vilket härligt inlägg, så kul och inspirerande, gillar speciellt skålen - helt otroligt fin!

2009-05-11 @ 18:12:24
URL: http://purplearea.blogspot.com
Postat av: cookiedough

Jag tycker den gröna, slitna soffan är jättefin! När jag ser den tänker jag den som ett gammalt inslag i en modernare look mixat med mycket vitt... Jättesnygg!

2009-05-11 @ 20:01:26
URL: http://cookiedough.minkoja.se
Postat av: Moa

Wow vad snyggt!

2009-05-11 @ 20:23:35
URL: http://designmoa.blogg.se/
Postat av: Elisabeth, anyhow.se

Oj, oj, OJ så vackert - DÄR var ett personligt hem! Tack Pethra & Tracy :)

2009-05-11 @ 20:47:35
URL: http://levaleende.blogg.se/
Postat av: Lina

fint med mormorsrutor... finns ju en hel del på tradera också :)

2009-05-11 @ 20:52:15
URL: http://hyresfemman.blogspot.com/
Postat av: tiina

jag vill bosätta mig i hennes gröna skål eller gula garderob!! :)

2009-06-03 @ 11:13:08
URL: http://liviaconcepts.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0