Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Organiska former


Det är väldigt mycket i våra hem som är fyrkantigt och har raka linjer. När jag blickar ut över rummet där jag sitter ser jag fyrkantiga köksskåp, kakelplattor, ramar, bord, krukor osv. När jag ser ut genom fönstret på blommorna i trädgården och träden som vajar i vinden finns inte en enda fyrkantig sak. Det är trevligt med konstrasterna, men det är också tilltalande med mjukt oregelbundna eller organiska former inomhus. Gaudís arkitektur har i många år varit en källa till glädje och det var fantastiskt att besöka Casa Batlo i Barcelona.

Lampan ovan kommer från italienska Kundalini och är designad av Guglielmo Berchicci och heter E.T.A. Underbar kontrast till strikt minimalism och evigt raka linjer! E.T.A. baby (nedan) heter bordsvarianten. Jag tycker det borde designas fler saker i oregelbundna former, med ett samtidigt sparsmakat och enkelt formspråk!


Kommentarer
Postat av: InneoUte-Malin

Bra reflektioner! Gillar verkligen när runda former möter raka - såväl inne som ute... Båda formspråken framhävs med hjälp av kontrasten. :-)

2009-05-28 @ 16:35:19
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Blogg by Maliin Stoor

Jag kan aldrig få nog av lampor, de här var ju fantastiska. Jag,precis som du är fyrkantig, därför tror jag att det känns lite x-tra när det kommer sådana runda,mjuka former som tar en med stormFintMaliin

2009-05-28 @ 19:22:25
URL: http://www.qreate.se
Postat av: minsysterochjag

Mer organiska former hittar ni hos brittiska företaget Organic Stone, ett hett tips för den trädgårdsintres. Vi skrev nyligen om just organiska former och detta företag på vår blogg, kika in där för länkadressen.

/ Hanna

2009-05-28 @ 23:36:54
URL: http://www.minsysterochjag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0