Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vintage Fairy Tales


Ni som följt bloggen ett tag vet att vi själva har vita väggar här hemma. Det är inte för att vi inte tycker om tapeter, det finns ett fantastiskt utbud av tapeter för alla och envar. Det är snarare för att vi tycker om bilder. Konst i form av målningar, foton och kollage. Akvareller, oljemålningar, akryl, pastell, reproduktioner, bilder vi printar ut från datorn. Eller kanske en sjal. Det är ingen slump att de flesta gallerier har vita väggar, där kommer bilderna mest till sin rätt. Tycker vi.

Just nu är vi förtjusta i tavelväggar; att samla olika bilder så att de nästan bildar en egen tavla i sig. För att få fram den där härliga blandningen kan konstnärliga fotografier vara guld värda.

Rebecka Ryberg Skött som skriver bloggen Vintage Fairy Tales, tar underbart konstnärlliga foton, med både humor och underliggande allvar. Härliga färger och kompositioner, med kort skärpedjup som jag tycker så mycket om. De passar perfekt att rama in och sätta upp på väggen. Dels en enda bild för att skapa stämningen, eller som del av en tavelvägg. Vill man köpa hennes fotografier kan man göra det HÄR.

Rebecka gör även "Friendly Fellows", som på bilden näst längst ner. Underbara personligheter!


Kommentarer
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Konstnärliga foton var en bra beskrivning - bra konst får en att känna något, och inför dessa bilder fick jag olika känslor. Äpplen-i-glasburk blev jag glad av, medan dockan med toppen av huvudet avklippt fick mig att tänka på den läskiga filmen "När lammen tystnar" del 2. Den skulle jag absolut inte vilja ha på väggen hemma.

2009-05-11 @ 23:38:36
URL: http://houseofjammi.blogg.se/
Postat av: InneoUte-Malin

Härliga foton med klara färger. Det med dockan var lite makabert. Väcker dubbla känslor. :-)

2009-05-12 @ 08:21:05
URL: http://inneoute.blogg.se/
Postat av: Pethra på Inredningsbloggen

Och jag fick så sköna associationer av den bilden, med dockorna som kommer ut ur dockhuvudet; som om det är berättelser flyger ut ur huvudet och hittar på sina egna äventyr. :) Men jag kan se hur ni menar.

2009-05-12 @ 10:36:13
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se/
Postat av: karola

-ja, färgglada konstverk gör sig bäst på lugn bakgrund!

...såg ni Linda Bentzings inredning med roome service?...hm färgglad konst på brokiga tapeter...nej inte så lyckat....vad tyckte ni?

2009-05-12 @ 11:53:41
URL: http://alltidinredning.blogg.se/
Postat av: Fröken Eko

Vilka skojiga bilder... om än lite småläskiga på nåt sätt. De nedre bilderna var kanske lite för konstiga för min smak. Men den översta fick mig att börja tänka på Törnrosa, mycket tack vara inläggets rubrik (men kanske det ska föreställa Törnsrosa också?).

Just när hon bitit i äpplet och sov i hundra år och alla djuren och dvärgarna väntade att hon skulle vakna, fast på ett lite små-scary sätt :)/F

2009-05-12 @ 12:04:08
URL: http://frokeneko.blogspot.com
Postat av: Nostalchic

Åh nu dog jag lite, jag älskar sånt!!! Tack för tipset.

2009-06-30 @ 06:54:53
URL: http://beyondsizes.wordpress.com
Postat av: Maria-Thérèse

Tror att du skulle gilla mina fotografier, collage och anteckningsböcker! Butik & kreativitetsblogg = afiori.com

2009-08-16 @ 22:31:31
URL: http://www.afiori.com
Postat av: Jenny

Vilka otroligt häftiga bilder.

2010-05-25 @ 15:23:19
URL: http://sv.libidil.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0