Grönt igen...


När Marita Lord på Cult Design föreläste berättade hon att grönt är en färg som inredningsmässigt inte går hem i USA. De vill hellre ha blått. Det hade jag ingen aning om. Själv älskar jag grönt, gärna den där mättade mossgröna, men inte för mörk. Extra fint tycker jag det blir på textillier i lyxiga material, som siden eller sammet. Överkastet med paisleymönster från MINH till exempel, eller sidenkuddarna från MikMak. Om man inte gillar grönt har MikMak väldigt många andra färger att välja mellan på sina kuddar. En favorit för mig är Pridekudden. Jag gillar att det bryter av med alla färgerna, utöver sitt budskap blir det en kul detalj på en sidenkudde som annars kan vara en ganska strikt inredningsdetalj, oavsett färg. Swingvasen finns också i grönt, bland annat hos Dansk Design.

Formforum- en bloggträff för inredningsbloggareIgår var en jättetrevlig dag. Det var nämligen bloggträff för inredningsbloggare, fenomenalt arrangerad av Frida från Trendenser, Stefan från Trendgruppen och Anna från Milk. De som kom långväga ifrån bodde på Avalon Hotel, det fina designhotellet i Göteborg. Bloggträffen pågår i skrivandes stund fortfarande, men tyvärr kan jag inte vara med idag, inte heller på gårdagens middag på Brasserie Lipp. Däremot var jag med på föreläsningarna igår. Dels en mycket matnyttig genomgång av bloggandets juridiska aspekter, av Jacob Nortoft från Nordic Law, dels en trendföreläsning av trendexperten Stefan Nilsson. Jag trodde inte trender var något för mig, men när underbare Stefan (som för övrigt hade väldigt snygga skor) föreläste om det blev det väldigt intressant, sett ur nya perspektiv. 

Det var även ett besök på Cult Design inplanerat och där bjöds det på glögg och företagspresentation. Kul!

Jag fick också vara med om något jag aldrig varit med om förut, nämligen att få en "goodie-bag"! Det är sådant man läser om att folk får i olika sammanhang, pressvisningar mm, men fram tills igår har det aldrig hänt mig. Jättekul med små presenter från företag som sponsrade bloggträffen, bl a Dansk Design, Bagaren & Kocken, Indiska, Sagaform, Residence, Cult Design, Rörstrand och Yankee Candle.

Idag är de på besök på Boråstapeter och ska även åka till Brand Design Center. Jag hoppas de får jättetrevligt och önskar att jag kunde vara med, men jag är glad att jag kunde vara med en stund i går i alla fall. Det var jättekul att få träffa bloggare IRL som man tidigare bara haft kontakt med via webben. Vilken skön samling människor. :)

Läs mer hos Frida och hos Stefan, samt hos en mängd inredningsbloggare som ni kan surfa runt till.

 


Konst på väggenEtt plånboksvänligt sätt att pryda sina väggar med konstnärliga arrangemang man inte hittar i vart och vartannat hem kan vara att handla på Etsy. De här trycken från Jen Renninger faller mig i smaken, de skulle helt klart platsa på vår övervåning. Gungstolen av Eames är en av de klassiker som står på min eviga önskelista. (tills den dag jag slår till och skaffar en!)

Mjukt vackert och samtidigt färgstarkt. Och den där sköna kombinationen av turkos/agua och rött som jag tycker så mycket om. Jättefint!


Blått, blått, blått


                                                          Foto:Trine Thorsen

Blått är en färg som de flesta gillar. Och när det kombineras med trärent som på de här bilderna får det en extra dimension av ombonad hemtrevlighet, samtidigt som det ger ett modernt intryck. Tänk att gammalt blått porslin på vit grund kan bli så snyggt på ett så uppfriskande sätt! Verner Panton-stolen är en av mina favoriter, så fin i sin enkelhet. Det blir lyckat att blanda möbler med enkla linjer tillsammans med det snirkliga i porslinmönstret. Den knallblå bakformen blir pricken över i.

Bilderna är tagna av norska fotografen Trine Thorsen.
Ljusblått/turkost och varmt rött
Det här är en annan kombination av färger som jag tycker om. En slags ljusblå/turkos i kombination med en varmt röd färg som går mot rosa. Det är också fint att blanda olika slags ytor, högblankt med avskavt färg på trä, grovt vävda tyger mot finvävda med broderier. På bilden ser vi en vintagesari från Anna O som finns hos NUNC, ett skrivbord i gammal stil från Spiti där man även hittar sittpuffen. Den läckra sparbössan i japansk dockform kommer från Wohnzimmer och finns i flera olika färger. Klämlampan finns hos Anyhow och kudden i brunt med broderier på Spiti. Därifrån kommer också det underbara överkastet i sammet med blommor och fåglar, fantastiska färgkombinationer! Den annorlunda pallen kommer från Baazar.


Om

RSS 2.0