Inspiration!


Underbara bilder och arrangemang bjuder IKEA på i sin kampanj på olika teman; Skördefest, Papper och Veck, Arty, Fransk Romantik, Trä på trä och Folklore. Det är inredaren Lo Bjurulf och hennes assistent Lotta Norlén som är kreatörerna bakom dessa härliga miljöer. Här är några bilder på temat skördefest, men klicka gärna här för att kika på deras andra teman. Jättefina att titta på i helskärmsläge!


Foto: Denise Grünstein

Kaninsparbössa


Charlotte skriver om ett jättefiffigt sätt att pigga upp sina gamla pinnstolar, måla benen i en avvikande färg. På den bild hon använder såg jag en kaninsparbössa som jag kände igen. Jag dök in på Wohnzimmers nätbutik och jajamensan, där fanns den. Jag har sett den där förut, och fastnat för den, men har inte förrän idag förstått hur stor den är. 32,6 cm hög tronar den på bilden av frukostbordet hos Charlotte. Söt!

Tävla hos Henricks tankegångar

Nu kan Du tävla om en alla tiders stekpanna hos Henrick på bloggen Henricks tankegångar. Klicka här så kommer Du till tävlingen!

Färgglada interiörer med väl avvägd balans

Foton från Sally Conrans portfolio

Stylisten Sally Conran är hjärnan (och hjärtat) bakom interiörerna i de här bilderna. Underbara exempel på hur färg används på ett fräscht och uppiggande sätt utan att ta över helt. Kombinationen rött och turkos, med en stor portion vitt, är en favorit för mig sedan länge. Den vita stolen, S-Chair, av Verner Panton, gör sig mycket bra mot en turkos vägg, liksom de enkla linjerna som bordet bjuder på som kontrast till det snirkliga i den vita skärmen.


Jag har en förkärlek för återkommande högblanka vita ytor och den här klädhängaren är inget undantag. Kanske inte den klädhängare som sväljer mest plagg, men onekligen väldigt snygg. Kul med träd-känslan som kontrast till det högblanka. Stolen ser ut att vara IKEAs "Jakob", men när jag letar efter den på IKEA.se för att länka till den hittar jag den inte i sortimentet. Inte kan de väl ha slutat producera en så snygg stol?


Underbart arrangemang, eller hur?  50-talsstuket på soffan och de njurformade borden funkar perfekt till såväl pastellblått som klarrött. Plastmattan kompletterar och kommer till sin rätt mot det vita golvet. Färgglada detaljer tillför dynamik, men tillåter ändå en lugn känsla att få råda, tycker jag. Helt enkelt en mycket lyckad interiör!


Slutligen en bild från ett barnrum. Ibland känns det som om det gått inflation i alla väggdekaler som finns på marknaden, men när man ser ett exempel på hur snyggt det kan bli inser man att det är som med allt annat; i en kultur med mångfald kan man hitta guldkornen.

via Gypsy Purple

Blått och vitt, en tidlös kombination


Minh
har kommit tillbaka från en inköpsresa i Vietnam. På hennes blogg finns fina bilder och intressanta inlägg. Nu får man också smygkika på en del av de nya kollektioner som kommer till nätbutiken inom kort. Själv fastnade jag för det blåvita porslinet, jättefint!Henrick visar hur han dekorerat med Rörstrands  "Mon Amie" på NK. En underbar klassiker, även den i blåvitt. Blåvitt porslin är helt enkelt tidlöst, det funkar år efter år

Pimpa en bricka


Snart åker utemöblerna ut på löpande band tvärs över landet. Då blir det snart dags att njuta av fika på balkongen eller altanen. Susanna Zacke och Sania Hedengren tipsar om hur man kan piffa upp en bricka med hjälp av en bit tapet som blivit över.  Visst blev det fräscht! Jag antar att det är en tapet som tål fukt, så att den går att torka av och att det inte gör något om man spiller lite. Kanske en bit vaxduk också skulle funka. En omgång med vit färg är inte heller fy skam

Och så ett snabbtips......för att dekorera ägg med servetter om Du har tid över innan påskafton. Blås ut ägg, eller använd ägg från Panduro, välj en servett Du tycker om, ta bort alla lager utom ett. Rolla på decoupagelack och sedan servetten. Lätt som en plätt!


Glad Påsk!


Glad Påsk till er alla! Ha det så kul i Blåkulla, ät godaste påskmaten och njut av våren i luften!

Om

RSS 2.0