Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En bil på väggen


Det skrivs mycket om att göra sin inredning personlig. Istället för att det ska vara en spontan del av livet; att man gör med sitt hem som man känner för, så kan även detta att inreda personligt bli ett slags underliggande krav på prestation. Om man måste anstränga sig för att visa sin personlighet och skaffa sin egen stil även inom hemmets ramar, går inte en del av den goda idén om det avkopplade, prestigelösa, personliga inredandet om intet då? Det blir lite "Jag var ute innan det var inne att vara ute-jakt" över det. Tröttsamt, tycker jag.

Och så måste jag få opponera mig mot en företeelse som jag uppmärksammat vad gäller användandet av ordet "personlig" inom inredningen. Jag uppfattar det som om ordet i många sammanhang blir synonymt med "myckenhet" och "rörigt". Som om alla hem med en massa prylar är personliga, medan de avskalade, mer minimalistiska inte skulle vara det.

Dessutom används, enligt mig, ett annat ord konstigt i mer minimalistiska sammanhang, dvs ordet "stilrent". Som om stilrent vore synonymt med avskalat. Det är nästan så att begreppen "personlig inredning" och "stilren inredning" blir varandras motsatser. Men en inredning med genomgående snirkliga barockmöbler kan i högsta grad kan vara stilren om den håller sig inom ramarna för just den stilen.

En avskalad, minimalistisk inredning kan vara mycket personlig. Och en snirklig inredning, full med mönster och ornament kan vara stilren.

Tycker jag. Vad tycker ni?

För övrigt anser jag att leksaksbilar med fördel kan hängas upp på väggen.

PS Ikväll kl. 20.00 är det start för "Välkommen hem" på TV3 med genomsympatiske och kreative Jon Eliasson.

Kommentarer
Postat av: Proforma - Irene

Tycker du slog huvudet på spiken!

Stilrent är väl ändå att man följer en viss stil rakt igenom, alltså inte antingen eller vad det gäller mängden prylar och naturligtvis kan stilrent vara personligt, absolut!Avskalat och minimalistiskt är ju många gånger tyvärr synonymt med kallt, stelt... och opersonligt. Tycker inte jag! Jag äskar lugnet i att inte ha saker överallt, att ha "ordning och reda, rent och snyggt"... missförstå mig inte... och älskar luftigheten som blir när det inte är övermöblerat osv...! Och man ska väl ändå inreda

så som man själv tycker om och då blir det ju personligt... alltså utifrån mig.Jon gillar jag! Alltid så glad och inreder snyggt och spännande, Välkommen hem blir det ikväll!

Och bilen på väggen... absolut snyggt!

2010-08-26 @ 14:24:11
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Designing good life - Sarah

Tror att det kan bli många tårar till det programmet... Leksaksbil på väggen? Absolut!

2010-08-26 @ 14:45:41
URL: http://www.designinggoodlife.se/
Postat av: Mrs. b

Håller med. Jag tycker trenden med "personlig" inredning har mer liknat vid "flest udda prylar vinner". Men där är det liksom den trenden jag är emot, inte personlig inredning.

2010-08-26 @ 16:32:43
URL: http://mrsbandco.blogg.se/
Postat av: Bodil

Vad jag tycker? Jag tycker att du är en mycket klok kvinna! Håller med.

2010-08-26 @ 22:02:52
URL: http://gladjeamnen.blogg.se/
Postat av: Hemmarikets Charlotte

Håller (som nästan alltid) med! Självklart är det så!

2010-08-27 @ 11:11:49
URL: http://hemmariket.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Oki ha en bra dag!

2010-08-27 @ 15:35:18
URL: http://lillbeckan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Håller helt klart med dig. Du är en klok och inspirerande kvinna. Fortsätt så

2010-08-28 @ 14:31:19
URL: http://inredningbymy.blogg.se/
Postat av: Anonym

Stil-rent, rent ifrån stil ha!ha!

2010-08-29 @ 10:37:26
Postat av: Ingen vanlig dag - Kristina

Helt rätt. Det har verkligen blivit alldeles för "inne" att inreda personligt så jag tror inte att det alltid blir just personligt just därför. Lätt att få prestationsångest. Som med allt annat. Bröllop ska vara personliga. Klädstil ska vara personlig plus mycket annat. Mer rätt ord borde väl vara unik för det verkar ju som att man inte kan likna någon annan om man ska vara personlig.Jag är ofta inne här och "hälsar på" men nu var det länge sen jag kommenterade. Jag har startat en ny blogg som inte alls är som den gamla (Kix Koll). Har ingen direkt inriktning på den nya utan har tänkt att skriva om allt möjligt när andan faller på. Det blir nog rätt mycket bilder också. vi får helt enkelt se vad som händer. Du får gärna hälsa på! :)Hoppas allt är bra med dig!Kramar/Kristina

2010-08-30 @ 15:19:56
URL: http://ingenvanligdag.blogg.se/
Postat av: Ben

Coolt med bil på väggen

Postat av: Barbabok

Håller helt med om begreppet "stilren". Bra att du tar upp det!

2010-08-30 @ 22:04:35
URL: http://www.bokbarba.blogspot.com
Postat av: Therese

så sant som det är sagt.....Ingen press i inredning så blir den även bättre tycker jag.... När jag fotar brukar jag göra det med känslorna som utgångspunkt och fotar för att berätta något för betraktaren lika mycket som jag inte fokuserar på en specifik stil eller gener... Jag arbetar utifrån dagens form och mina tankar idag.... =) Därefter tror jag man utvecklas...=) Gå gärna in och kika på mina bilder...och läs bloggenMVH Therese Å Bergqvist

2010-08-31 @ 13:07:54
URL: http://www.tankvardafoton.se
Postat av: Maria

Vilken bra idé med bilen på väggen!

2010-08-31 @ 15:25:17
URL: http://riazzoli.blogspot.com
Postat av: frida

Udda men tufft!

2010-09-16 @ 21:48:04
URL: http://nattstad.se/fridalj

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0