Färg och -mönsterfrossa


Vissa sidor stannar jag längre på och njuter av färgprakten. Amy Butlers hemsida med inspirationsbilder för "Lifestyle" är en sådan. Sådana vackra färgkombinationer att inspireras av. Man blir på gott humor av färgfrosseriet. En del av konstnärssjälen vill byta ut hemmets vita väggar mot färg och mönster. Men, så sansar man sig och nöjer sig med att rama in några tygstycken i stället. Den här gången...


Kombinationen med blommorna i den rosaröda färgen som går mot hallon och den ljusa men ändå mättade turkosa dito tycker jag är ovanligt lyckad. Limefrukternas grönhet förstärker det hela och det känns så inbjudande att jag vill hoppa in i bilden och bara vara där en stund, kanske en hel vecka. Och så är det ju så fint med gamla skavda träbord, med naturlig patina. "Lurendrejeri-patina", som kommer färdigtskavt direkt från produktion är inte min grej, men äkta patina, det är fina grejer det! På såväl människor som möbler.Hehe! "För mycket av det goda skämmer allt" heter det och för egen del stämmer det avseende ovanstående bild, om det skulle varit i mitt hem. Som inspirationsbild är det dock alldeles perfekt och återigen ser jag hur flera tyg med fördel skulle sys ihop till en eller flera tavlor för att skapa en vacker tavelvägg på vit grund. Vitaminkick för själen, det är vad den här bilden är för mig!


Dahlior har inte varit en favoritblomma för mig, jag har ansett den vara lite tantig. Kanske är det för att jag vidgat mitt estetiska sinnelags bredd, eller så har jag blivit tant själv, men numera tycker jag dessa blommor är helt ljuvliga.


"Snövit möter Amy Butler och tar en Törnrosa-tupplur".

Den som vågar vinner


Jag gillar att blanda orange med rosa, samt orange med lila. Och blandar man sedan de kombinationerna en gång till kan det bli en extra krydda i inredningen. Här ser ni några exempel på detta från några av de vänner jag fått genom bloggen; I bakgrunden ett grafiskt tryck från Petrified in Pink, längst upp till höger en matta från RICE som finns på Sally Bazar samt lampa, överkast och yukata från MINH. Allt sammanbundet i den livsbejakande uppmaningen "Live, laugh. love". ♥

Peace man, peace!


"En fridfull jul" och "Peace on earth" är högaktuella önskningar i juletider. Är det fler än jag som märkt att fredssymboler dyker upp allt oftare inom design? Här kommer några exempel från RICE, Amy Butler och Line by Maria. "Peace man, peace!"


första advent

image3798

Jag har dekorerat inför första advent. I år blev det en gren i taket, vilken jag blev väldigt nöjd med. Det skuggar så fint mot väggen i skenet av ljusen. 

Mer inspiration inför dopparedagen


Här kommer ytterligare lite julklappsinslagningsinspiration. (ingen som kan anklaga mig för särskrivning med det ordet inte!) Japansk tejp från Etsy och fler utstansade snöflingor. Den där stansen (puncher) är ett höjdarinslag i pysselskåpet, ett väldigt enkelt medel för att få till det lite extra, i de färger man själv väljer. Någon frågade mig vart jag köpt stansen och det gjorde jag i en bokhandel, tror det var Bokia. Men liknande finns i alla scrapbooking och -pysselbutiker.

Visst ger paketen julkänsla, trots att de inte är i traditionella julfärger?

Slå in julklappar


En av de roligaste sakerna så här års är att slå in julklappar. På det här paketet har jag använt japansk tejp tillsammans med snöflingor som jag tryckt ut från scrapbookingpapper med en puncher, samt lite vanliga presentsnören. Det är kul att göra på sitt eget sätt, med färger man tycker om. Om man slår in paketen vackert i god tid före jul kan de ligga framme som julpynt och när paketen är öppnade har man redan städat bort julpyntet. Smart va? ;)


Ett par andra varianter.

Om

RSS 2.0