Pimpa Din lampskärm


Om Du känner för en snabb förändring för att få in några färgklickar i hemmet kan jag tipsa om Better Homes and Gardens bildserie med pimpade lampskärmar. Själv gillar jag kombinationen rosa och gult, så bilden uppe till höger fick jag en alldeles speciell glädjekick av.


.


.

BrödrostCharlotte
skrev om hennes behov av ny brödrost och jag kan bara hålla med. I flera år har vi haft en brödrost som inte poppar upp när bröden är klara, så man får sitta och vakta så att brödskivorna inte blir brända. Ha, ha, det är nog läge att sluta envisas och investera i en ny brödrost.

Liksom Charlotte är jag oerhört trött på köphetsen. Att ändra sitt hem efter kortvariga trender känns helt ointressant. Dessutom tänker jag på hur många gånger jag lurat mig själv med att handla billiga varor med undermålig kvalitet, vilket i längden blir oekonomiskt för såväl plånbok som miljö. Ibland har man dock haft turen med riktigt prisvärda saker som hållt länge, länge.

Brödrosten som står på önskelistan är den på bilden ovan, en knallröd från Dualit. Det känns som om det skulle vara en brödrost för resten av livet, både kvalitetsmässigt och för ögat. Funderingarna har gått på att satsa på en som rostar fler brödbitar än två åt gången, men samtidigt tänker jag; "varför måste man ha så bråttom?". Kan det inte vara lite trevligt att sitta en längre stund vid frukostbordet och prata medan man väntar på att de nästa två skivorna är färdigrostade? Ni vet, långsamhetens lov.

Duka med färg


Riktigt glad blir man av Himlas pressbild för en del av deras sommarsortiment. Alla som vill campa där räcker upp en hand!


Härlig palett, eller hur?

Zara Home


Henrick skrev om Zara Homes sortiment med etnochic inriktning förra veckan. Helt i min smak. Jag kom att tänka på det härom dagen, att det är väldigt käckt att som jag tycka om färger år efter år, inte bara när det är en trend. På så vis är det lätt att mixa och matcha över tid. När man då och då gör nya inköp går de lätt att kombinera med det man redan har. Utmärkt!

På loppis kryllar det av avlagda saker som lätt kan bli en färgstark accessoar i hemmet med lite färg. Se på ramarna och askarna på bilden ovan, något liknande fixar man billigt och lätt om man köper ramar och askar på second hand.Helblankt rött


Den här möbeln, formgiven av Levanzo Design, fick gärna sättas i produktion vad mig anbelangar. Lekfulla former och man blir lite förvillad av den, ungefär som Eschers möbiusband.

Jimmy Schönning för Åhléns

Foto: skärmdump från Åhléns.se


Ingen som är intresserad av inredning på internet har väl kunnat undgå Jimmys Schönnings samarbete med Åhléns. De senaste interiörerna träffar mig rätt i hjärtat, så snyggt! Jag gillar kontrasterna mellan den slitna looken på väggarna och textilierna som ger en känsla av lyx. Tummen upp!

Klicka här för fler tips från Jimmy, vad gäller att blanda gammalt och nytt för att få en genuint personlig känsla.


Den gröna pallen, visst är den underbar! Och de rosa blommorna i de turkosa flaskorna. En bild man vill beskåda länge, länge.

"Mondrian möter bondrokoko"


Ibland kan det bli oerhört uppfriskande med få starka inslag av primärfärgerna i inredningen. Inte för mycket, men ändå så att det blir ett genomgående och återkommande tema. Som på bilden ovan, från The Guardians interiöravdelning. Det blå bordet åkte direkt in i en favoritmapp i mitt hjärta. Underbart klar och mättad blå kulör, med viss värme. Det är så fint med högblanka färger mot mattare ytor av trä!


Designers Guilds vårkollektion


Nu visar Designers Guild sin vårkollektion för 2010 på webben. Härliga färger som vanligt. Det ljusblå/turkosa mot det starkt rosa är en underbar färgkombination. Liksom limegrönt tillsammans med en mörkt turkos kulös, samt de rosa accenter som blommorna utgör.


Göra egna inspirationskollage, snabbt och lätt


Kristina på Kix Koll tipsade om sajten Polyvor, där man lätt gör sina egna inspirationskollage. Och det var verkligen lätt. "Tjoff, tjoff" så var det klart. Bilderna är redan utklippta, så man slipper sitta och fila med det på Photoshop. Ovanstående prylar hittade jag när jag sökte på "Interior". Kul att skorna kom med i den sökningen!

OBS! Min goda vän Charlotte har av misstag köpt tre biljetter till melodifestivalens genrep i Göteborg nu på fredag. Utmärkta platser. Hon köpte fel, hon ville ha biljetter till Stockholm. Vill ni köpa biljetterna så klicka på länken HÄR så kommer ni till Charlottes blogg med mer info!

Ottomar och Ice Creams For Free
Ottomar
är en utmärkt blogg, kan jag säga, för er som inte upptäckt den än. Förra veckan tipsade han om Berlinbyrån Ice Creams For Frees portfolio, där man bland annat hittar ovanstående kreationer. Gillas!

PS Apråpå förra inlägget, om kurbits, så kan man vinna muggar från Rörstrand i finfina serien kurbits hos Henrick. En nyhet som kommer i butik vecka 11.

Och så firar bloggen Dahlarna två år och firar stort med en tävling där en snygg soffa är vinsten! Grattis på 2-årsdagen, Victoria!


Fler kurbitsmålade elgitarrer till folket!


Det bästa på melodifestivalen igår tycker jag var Kalle Moreus kurbitsmålade elgitarr, målad av Gunilla Linberg. Jag kan inte spela gitarr, men den skulle gärna få hänga på en vägg här hemma. Det är så här jag vill se kurbits!

För något år sedan blev jag lika förtjust i den kurbitsmålade skateboarden, designad av Mattias Norström. Det känns helt rätt att sätta in sådana här kulturskatter i nutida sammanhang. Vill man ha kurbits i modernt stuk på väggen kan man köpa Crocodile Kurbits Kiss av Hanna Werning.


House Doctor och färgglad inspirationDet finns mycket fint i House Doctors nya katalog. Vill man inte ha högblanka koffertar som de på bilden kanske man kan leta på vinden eller loppis, för att hitta varianter att använda i inredningen. Funkar bra som avställning, förvaring och om man ska ta en helgtur kan man till och med använda den som koffert!

Lyktorna på rad funkar fint såväl inomhus som till sommarens utekvällar. Återigen en flirt med japansk form. En trevlig helg önskar jag er alla!


Hjärtkonst


Karin på Ellas Inspiration tipsar om Alla Hjärtansdag-presenter. Jag föll för ovanstående tavla från engelska favoritbutiken Rockett St George. Det borde inte vara alltför svårt att inspireras av den och utifrån det göra sin egen variant, eller hur? Om man har ett skåp fullt med scrappingprylar skulle man kunna använda saker därifrån. Eller riva ut små bitar i olika färger från tidningar och placera på ett konstnärligt sätt så det blir ett hjärta. Kanske klistra upp urklämda färgtuber, eller de små provkartorna man får av olika färger i färgbutiken? Variationerna är oändliga, det är bara att sätta igång!

Sött till kaffet


Har ni sett senaste ICA-reklamen? Där ICA-Stig säger att Alla Hjärtans Dag och alla andra högtider bara är något handlarna hittat på för att få sälja mer? Haha, vad rolig ICA-reklamen är! De borde göra en långfilm. Nåväl, Alla Hjärtans Dag har sin charm och små kärleksbevis är aldrig fel att ge eller få.

Cox & Cox hittade jag de här fina sockerbitarna med hjärtan på. Aningen dyrt för några sockerbitar, men visst är det sött?

Ungefär en gång om året får jag för mig att jag ska lära mig sy. Nu för tiden är det nog två gånger om året, när jag tänker efter, eftersom katalogerna från Stoff & Stil kommer så ofta. Kanske man skulle sy sig ett kuddhjärta i glada tyger?Japan i mitt ♥


Jag har ju skrivit en hel del om japansk estetik, inte minst japanska tyger med blommor och färger som ger vårkänslor. Jag har de senaste veckorna surfat runt för att hitta japanska tyger i det här stuket, men det är inte lätt, i alla fall inte i Sverige. Jag har hittat en del på e-bay och i Danmark, men inte i vårt kära hemland. Då är det inte förvånande att jag blev själaglad när jag upptäckte den nya webshoppen Pillove, som har kuddar med japanska tyger. Det finns ytterligare etnisk mångfald i sortimentet, Indonesisien, Thailand, Uzbekistan mm. Härligt! Jag älskar färg, form och mönster från jordens olika hörn, det känns så ursprungligt och äkta. Som om dekorationen tar ett kliv mot konsten och har ett djupare syfte än att enbart pynta.

Heureka! Och så vill jag gratulera Emma som vann Stora Bloggpriset, härligt!


Klassiker i nya färger


När jag fick se det här hushållsassistenterna i sköna pasteller var det som att trycka på en knapp så flyttades jag tillbaka i tiden, till min barndom. Jag kan inte påminna mig om att vi hade någon sådan här assistent, men det känns väldigt bekant i alla fall. Det är Bagaren och Kocken som i samarbete med Ankarsrum (fd Electrolux) assistent tagit fram den klassiska köksassistenten i härliga femtiotalsinspirerade färger; rosa, blå och grön. En klassiker som säljs exklusivt hos Bagaren och Kocken fr o m vecka 7. Söt, eller hur?

Designboost

topbild.png

Jag fick mejl från Designboost och tycker det är så talande och bra att jag lägger in det i sin helhet här på bloggen;

Design handlar om hur vi kan skapa ett bättre liv för de många människorna. Att fokusera på att producera bättre istället för mer. Vi måste alla omvärdera begreppet design och använda den kunskap som finns. Design handlar inte om att bygga på sopberget, utan om hur vi minskar det och skapar en mer hållbar framtid.

DesignBoost och Arkitekturmuseet bjuder in till föreläsningar, seminarium och paneldebatt på temat ”Design for Life”.

På scen: Karim Rashid, Ross Lovegrove, Stephen Burks, Ineke Hans, James Irvine, Katrin Olina, Richard Hutten, Henrik Otto, Bjarke Ingels, Ilse Crawford, Gert Wingårdh, Thomas Sandell, Satyendra Pakhale, Ilkka Suppanen, Monica Förster och Jens Fager.
Plats: Arkitekturmuseet, Skeppsholmen i Stockholm
Tid: Fredagen den 12 februari kl 10 – 17
Gratis inträde:Obligatoriskt föranmälan till
mija@designboost.se. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Mer info på www.designboost.se.
Dessutom vill jag hälsa till alla som går på Stora Bloggprisets gala ikväll. Hoppas ni får kul och tack för att jag fick vara en av de nominerade. Det tyckte jag var kul, även om jag inte har möjlighet att närvara ikväll. Slå klackarna i taket!

 


Om

RSS 2.0