Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BrödrostCharlotte
skrev om hennes behov av ny brödrost och jag kan bara hålla med. I flera år har vi haft en brödrost som inte poppar upp när bröden är klara, så man får sitta och vakta så att brödskivorna inte blir brända. Ha, ha, det är nog läge att sluta envisas och investera i en ny brödrost.

Liksom Charlotte är jag oerhört trött på köphetsen. Att ändra sitt hem efter kortvariga trender känns helt ointressant. Dessutom tänker jag på hur många gånger jag lurat mig själv med att handla billiga varor med undermålig kvalitet, vilket i längden blir oekonomiskt för såväl plånbok som miljö. Ibland har man dock haft turen med riktigt prisvärda saker som hållt länge, länge.

Brödrosten som står på önskelistan är den på bilden ovan, en knallröd från Dualit. Det känns som om det skulle vara en brödrost för resten av livet, både kvalitetsmässigt och för ögat. Funderingarna har gått på att satsa på en som rostar fler brödbitar än två åt gången, men samtidigt tänker jag; "varför måste man ha så bråttom?". Kan det inte vara lite trevligt att sitta en längre stund vid frukostbordet och prata medan man väntar på att de nästa två skivorna är färdigrostade? Ni vet, långsamhetens lov.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Det räcker absolut med en brödrost för två skivor tycker jag! Helgfrukostarna med rostat bröd är nästintill heliga för mig och min pojkvän, vi sitter minst en timme, mittemot varann vid köksbordet, pratar, bläddrar i någon (inrednings)tidning, pratar, diskuterar, läser lite till, och äter långsamt och länge.. :)

Men har man en 3-4 ungar att utfodra också så kan jag nog se fördelen med en brödrost som rostar fler skivor på samma gång. Allt är relativt.

2010-02-26 @ 12:01:55
Postat av: Therése | Stylish-B.se

Jag måste köpa en ny. Tycker det räcker med 2 skivor i.

2010-02-26 @ 16:36:17
URL: http://stylish-b.se
Postat av: Emma

En sån brödrost har jag och min sambo :) Den fungerar jättebra! Fast skivorna ploppar inte upp av sig självt med den :-P

2010-02-26 @ 17:58:39
URL: http://emmasgarderober.blogg.se/
Postat av: pethra

Emma; Nu när Du säger det inser jag att det måste vara så. Men det finns i alla fall en timer som stänger av efter ett tag... :)

2010-02-26 @ 18:43:57
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se/
Postat av: Wilma

Jag måste bara hålla med dig i allt du skriver, från långsamhetens lov till att handla långsiktigt. Jag "investerade" för några månader sedan i en Kitchen Aid, och så nöjd med ett enskilt köp har jag nog aldrig varit. Förutom att den är ett så vackert smycke till köket gör det att jag bakar mycket mer eget bröd än tidigare. Och det är både njutningsfullt och ekonomiskt :) Och att den är vacker att stå framme gör att man tar sig för att använda den när den inte behöver släpas fram ur ett skål. Långsiktigt och hållbart var ordet! Trevlig helg :)

2010-02-26 @ 19:43:39
URL: http://wilmaandfriends.blogspot.com
Postat av: Celine

Sv; Jag har en ny bloggadress nu! http://cezzans.blogg.se

2010-02-26 @ 21:11:24
URL: http://cezzans.blogg.se/
Postat av: Katja

jävligt snyggg iaf :)

2010-02-26 @ 22:24:54
URL: http://katjaandersson.blogg.se/
Postat av: Proforma - Irene

Instämmer till fullo! Jag satsar hellre på långsiktig hållbarhet, i synnerhet när det gäller större saker till hemmet! Inget köp och släng!

2010-02-27 @ 01:04:18
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Magnolia

Det verkar som att vi är många som umgås med samma tankar kring den här köphetsen. Jag arbetar hårt på att hoppa av den och istället försöka tänka smart både ekonomiskt, ur miljösynpunkt och för att själv hitta en bra balans i livet utan att känna att jag är beroende av att mitt hem eller jag själv ständigt ska förändras med varje ny trend som kommer...

2010-02-27 @ 09:42:42
URL: http://spara-slosa.blogspot.com
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Håller med i allt - lite mindre bråttom låter nyttigt, och lite mindre slit-och-släng också. Vi funderar också på nya barstolar, och visst är den från Varier snygg. Men inte så billig... dax att spara.

2010-02-27 @ 13:46:28
URL: http://houseofjammi.blogg.se/index.html
Postat av: Malin

Vilken härlig och färgglad blogg du har. Jag blir så glad!

2010-02-27 @ 18:06:28
URL: http://designofluna.blogspot.com
Postat av: Kristina - Kix Koll

Vi köpte en likadan som på bilden (fast svart) för julklappspengar och är så nöjda med den. Efter att ha varit utan brödrost i flera år sitter vi nu länge och äterrostade mackor och dricker te på kvällarna. SNygg är den dessutom! :)

2010-02-28 @ 10:17:23
URL: http://kixkoll.blogg.se/
Postat av: Anna Sand / Sand´s Drömmar

Vi är jättenöjda med vår Philips med extra finesser och snygg design, som vi köpte nyligen. Finns ett inlägg om den på min blogg! Utan brödrost ka jag inte leva.

2010-02-28 @ 15:24:48
URL: http://www.sandsdrommar.com
Postat av: g

Lova långsamheten!

2010-03-09 @ 13:49:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0