En egen måne


                                                       Foto: Living Etc.

"Jag vill ha en egen måne", sjöng Ted Gärdestad och det är den sången som kommer till mig när jag ser den här bilden. Jag har alltid drömt om att ha en sittplats i ett fönster, med fin utsikt. Den här rundade varianten föll mig genast i smaken. En underbar miljöbild med en vilsam färggladhet, tycker jag. Ett fåtal fina saker skapar balans och inte minst te-kannan blir jag extra förtjust i.


Vackert när man fryser lite


Den här läckra pläden hittade jag i den engelska webshoppen Cox & Cox. Den bjuder på en härlig blandning med det blommiga tyget som ger folkdräktsvibbar, tillsammans med den enkelt enfärgade kanten i sammet. Man vill vira den omkring sig, nästan som ett smycke, eller hur?

MIKMAK


Kuddar i finaste dupionsiden och en mängd olika färger att välja mellan från MIKMAK. Förutom att de har snygga kuddar gillar jag att de vinnlägger sig om att ha produktion som är reko.

Bungalow


Danska Bungalow är en sådan där grej jag måste skriva om minst en gång om året, eftersom de har så vackra saker. Se på bilden ovan, de rosamönstrade askarna mot den turkosa lampfoten, nog blir man glad? Indien möter Danmark. Härligt, härligt!

Kanske lönar det sig att "tjata" om bra grejer här på bloggen, för jag såg till min glädje att Broarne tagit in en del av Bungalows sortiment. Härligt, hoppas urvalet utökas allt eftersom. :)


Amy Butler

          
Här kommer några bilder från Amy Butler, som i alla fall jag blir på väldigt gott humör av. Glada mönstermix och färgkombinationer.

Bokstäver inom inredningen har vi sett mängder av de senaste åren, mestadels svarta, vita eller metall. Här hamnar de i ett nytt sammanhang när de är klippta av ett tyg och uppsatta som en tavla. Dekorativt och personligt!


            
          
           


Bord, duka Dig!


Jag är inte mycket för dukar, det ska jag villigt erkänna. Det blir bara duk på bordet ett par gånger om året här hemma, en vit linneduk på jul och nyår. Ändå tycker jag ovanstående duk av Susanne Schjerning är fin. En glad färgklick som är lätt att torka av. Inte helt fel när man har kladdiga småmänniskor till bords.

It´s a bird, it´s an airplane...
...nej, det är ett fodral till laptopen. Ha, det här var det fräckaste datorfodral jag sett hittills, trots att jag vanligen uppskattar ultramodent stuk bättre på sådana här prylar. Det passar till Mac Book och Mac Book Pro, men jag antar att även andra datorer skulle kunna få plats. Datorn blir mindre stöldbegärlig, då man inte vid första åsynen tänker att fodralet innehåller en dator! Läs mer på Twelwe South.

via Made by Girl
Måste bara...

...snabbt tipsa om nr 1/2010 av Residence, som legat på soffbordet ett par veckor, men som jag läste först idag. Vilket drömnummer för mig! Karim Rashids hem (med schackspelet som jag införskaffade för något år sedan) Hundertwasser (en av mina favoritkonstnärer, kan sitta och bläddra i en bok om hans konst i timmar) Jelly Bean, Lappat & Klart-inspiration med bland annat Sushi av Edward van Vliet, färgstarka reportage, Porslinets Poesi, Vita Speglingar, japanska inslag osv osv. Det här numret kommer aldrig förpassas till återvinningen, det hamnar bland de få ex av inredningstidningar jag sparar år efter år. Mums!


Moroso


Det var ett tag sedan jag var inne på Morosos hemsida, så jag stack in en sväng idag. Som vanligt var det en glädje för såväl ögat som själen att surfa omkring där. Fullspäckat med såväl vacker som läcker design, samt en del nyheter.
 

                


Designboost

När jag först fick veta att DesignBoost skulle gå av stapeln på Arkitekturmuseet blev jag väldigt, väldigt sugen att åka dit och lyssna på de öppna föreläsningarna den 12/2.

När jag idag fick veta att en av talarna är Karim Rashid blev jag inte mindre sugen att åka dit. (en underdrift får jag tillägga, om inte det framgår) Han skapar inte bara färgstark design, han är också en färgstark person.
I höstas genomfördes DesignBoost i Malmö, på temat Design for Life. Även denna gång sätts EKOREKO i centrum och det kommer diskuteras hur design kan göras ekonomiskt, ekologiskt och rättvist.

"Design for Life handlar om hur vi ska utforma vårt sätt att leva. Hur vi planerar, tillverkar, levererar och konsumerar allt från städer, transport och infrastruktur till mat, underhållning, produkter och varumärken. Design har tyvärr med åren delvis förvandlats till en bidragande källa till föroreningar och överkonsumtion. Därför träffas nu åter igen några av designvärldens största namn för att visa hur design och arkitektur kan skapa bättre förutsättningar för människor och miljö."

Fler världsnamn som kommer delta är bland andra; Stephen Burks, Ineke Hans, Ilkka Suppanen, James Irvine, Richard Hutten, Bjarke Ingels, Gert Wingårdh, Monica Förster och Thomas Sandell.

Det är stora krafter som sätts i rullning när så här driftiga och kreativa människor kommer tillsammans för att diskutera miljöaspekter inom designvärlden. Ödmjukhet och öppenhet för förändring är ledord i sådana här sammanhang. Om det är något evenemang jag vill gå på i år så är det detta!

Läs mer på Designboosts hemsida och på David Report.

PS David hälsar i en kommentar till inlägget att föreläsningarna är gratis!

Jellybean


                                             Foto: Pressbilder från Jellybean

Jag var inne på Jellybean och kikade lite. De har några nyheter i vår som ni kan kolla in HÄR. Själv föll jag för de här bilderna, med rosa kakfat och fina bakverk. Jag är inte så förtjust i bakelser  egentligen, men de kan i alla fall vara väldigt vackra.

Den undre bilden andas sol och sommar. Men man kan köpa några fina snittblommor och fixa blomsterprakt med sommarkänsla redan nu. Julen vill man (jag) inte ta ut i förskott, men våren och sommaren är härlig att drömma om året runt, tycker jag.


Bleu Nature


Inspirerande blandning av material och känsla av frisk luft från Bleu Nature.


via Dahlarna

Bloomingville


                                             Foto: Bloomingville Pressbilder

För ett par veckor sedan fick jag Bloomingvilles vår och -sommarkatalog i posten. När jag bläddrade i den fick jag vårkänslor av bilderna. Härliga, opretentiösa miljöer med glada färgklickar mot vitmålade trägolv. Det blir som en slags vitamininjektion för själen att titta på sådana foton. Nu tycker jag i och för sig om den mörka årstiden också, speciellt när det är riktig vinter som i år, med knarrande snö. Samtidigt är det härligt att tänka på den blomsterprakt som väntar runt hörnet, eller hur?

Vill ni bläddra i online-katalogen kan ni göra det HÄR.


Prydnadskuddar och syjuntans förfärade utrop

  
När jag var liten var jag en dag hemma hos en äldre släkting. Efter en stunds lyssnande på de "gamla tanterna" som hade symöte blev jag trött, och lade mig i soffan för att vila. Jag tog en av kuddarna som låg i soffan och lutade mitt huvud mot den. Det skulle jag inte gjort. Förfärade utrop kom från syjuntan, som förklarade att så får man inte göra, för det var ju en PRYDNADSKUDDE! Oj, oj, oj!

Sedan jag själv blev vuxen och fått barn har jag bestämt mig för att de kuddar som finns i soffan ska man få använda, de ska inte bara vara dekoration. Detta tar vår hund fasta på och knör ner sig i kuddarna så gott hon förmår, med en belåten suck. Kanske inte precis det jag hade tänkt mig...

Tycker man kuddar är vackra och vill ha dem som enbart prydnad kan man lägga dem på en hylla, som de gör i inredningsbutiker, eller hur? Ett fint blickfång, om man nu vill ha det. Långt borta från Venus (hunden) vassa klor.


Too much inspiration

                 
Hm, det känns lite dumt att inte blogga när man blivit nominerad till ett bloggpris, men så kan det vara i livet. Jag skickar er helt enkelt vidare till en av mina favoritbloggar, Too much inspiration, av härligaste Stina. Hon tipsar bland annat om ovanstående konst av Yellena på Etsy. Som från en annan värld, eller hur?

Njut av Stinas blogg, där finns massvis av kul och intressanta inlägg och hon gillar också färg. På återseende!


EKO REKO

Två personer som jag är imponerad av vad gäller etiskt tänkande i sin affärsverksamhet är Minh Du Alneng med butiken MINH och Wilma Östlund med Wilma & Friends.

Minh engagerar sig i rättvisa och prutar aldrig när hon ska handla från de som producerar i Vietnam, gärna tvärtom. Genom att slippa mellanhänder kan hon ändå erbjuda bra priser till de som köper i Sverige. Det är en fördel att som Minh vara född i Vietnam och veta hur saker och ting fungerar när man ska se till att hantverkarna får en skäligare lön.

                            

Wilma är en föregångare vad gäller miljöinriktad handel inom inredning. Det märks att hon har en genuin passion för det hon gör och i butikens produktkategorier kan man söka enligt olika miljökriterier, exempelvis miljövänliga material och närproducerat.


Stora Bloggpriset

En stunds skrivande om det man intresserar sig för varje dag i ett par år och vad blir resultatet? Jo, en nominering till Stora Bloggpriset 2009. Man känner sig så klart mycket hedrad, stort tack till alla som nominerat bloggen.

Extra kul är att de andra fyra nominerade i kategorin Design & Inredning är bloggkompisar och Facebook-vänner; Emma, Maria, Frida och Sandra med de härliga bloggarna Emmas Designblogg, Husligheter, Trendenser och Inspirera Mera. Grattis till oss! ♥

De som känner sig roade att rösta kan göra det HÄR.
 Några extra bloggtips kommer här; Hemmariket av stylisten Charlotte Bladh. Har ni tips på ett hem att göra reportage om är hon den rätta personen att kontakta! Annika på Flex Inredning är inredare, liksom Susann på Purple Area och Jannice på Add Simplicity. Henricks tankegångar är en bra blogg av en av de få manliga inredningsbloggarna. Och många fler.

 


Måla radiatorn turkos i helgen?


                           Foto: Adrian Briscoe, Tim Evan-Cook och Chris Everard

Tänk om man hade sådana här radiatorer hemma, med vackra mönster på. Ett ställe jag flyttade till en gång hade silversprayade och rosa element, inte så lyckat... Om man skulle få för sig att måla om ett element är det viktigt att använda rätt slags färg, fråga i färgaffären.

Jag tyckte jag kände igen postern med den kinesiska kvinnan på den gula väggen och visst var det så, den finns hos Baazar i olika storlekar. Det blir effektfullt med det svartvita tillsammans med starka färger.

Snyggt blir det också med färggranna tavlor på vit vägg, så som Frida visar idag. Det är min personliga favorit; vita väggar med färgklickar på, gärna i olika ramar och konstnärligt placerade. Mums!

Nyheter från Precious


Varje gång jag går in på Norska Precious sida och ser de möbler de fixat sedan senast jag var inne blir jag på gott humör. Jag tycker verkligen om de gamla möblerna som är målade i högblanka glada färger och som ofta fått nya tyger som passar som hand i handske med stilen. Det är så kul att snirkliga möbler, som jag inte är så förtjust i egentligen, får ett nytt formspråk i och med den nya kulören. Åh, vad det är fint att blanda glada färger med vitt!

Kenzo


Mig veterligen finns det ingen svensk nätbutik som säljer bäddtextilier från Kenzos hemsortiment. Det är synd, för de är så vackra, tycker jag. Det är underbart med fingertoppskänslan hämtad från den japanska estetiken, hur de blandar färger och mönster samtidigt som helheten behåller ett lugn. Helt enkelt en utsökt balans. (och kostar skjortan, så det är bara att välja...)

Linda skriver idag att turkos är årets färg 2010. Jag gillar turkos, men brukar ha svårt att hitta rätt nyans att matcha något jag redan har, såvida jag inte har saken ifråga med mig till affären. Ofta minns jag fel, den turkosa nyans jag kom ihåg var antingen varmare eller kallare, mer grönturkos eller blåturkos än jag trodde.

Om turkosa nyanser kan vara svåra att matcha med varandra är det desto lättare att blanda dem med helt andra kulörer. Rött, gränsande mot vinrött, tillsammans med turkos kan skapa en sober grund för höstinredning, medan ljust rosa eller lindblomsgrönt gör sig bra tillsammans med blåturkost för att bejaka en somrig känsla.

Kolla gärna in Henricks turkosinlägg också. Han tipsar om fina turkosa accessoarer för hemmet.


Visst vore det härligt att få krypa ner i en så här vackert bäddad säng?


Jag är inte en blommönster-älskande person, rent generellt. Utom när det gäller japanska mönster, då faller jag som en fura. Ett tips för att få lite japansk skönhet i hemmet kan vara att rama in vackra origamipapper som finns i en del pappershandlar. En stram, gärna mörk, trären ram, generöst tilltagen passepartout och ett vackert papper i mitten. Flera tavlor i en grupp mot en vit vägg. Kan ni se det framför er? Det kan jag.

+ + =


Jag hävdade härom dagen att Sigourney Weaver + Johnny Depp = Bella i New Moon, men jag blev utbuad av familjen och ingen höll med mig, trots att jag gjorde ett kollage för att visa likheterna. Jag får helt enkelt hålla mig till design och inredning. Så det blev ovanstående lilla kollage. Form us with loves  Cord Lamp + IKEA PS Svarva + lite röd färg = Daniel Rawlings Spindle Lamp.

Eller hur?

Om

RSS 2.0