Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kenzo


Mig veterligen finns det ingen svensk nätbutik som säljer bäddtextilier från Kenzos hemsortiment. Det är synd, för de är så vackra, tycker jag. Det är underbart med fingertoppskänslan hämtad från den japanska estetiken, hur de blandar färger och mönster samtidigt som helheten behåller ett lugn. Helt enkelt en utsökt balans. (och kostar skjortan, så det är bara att välja...)

Linda skriver idag att turkos är årets färg 2010. Jag gillar turkos, men brukar ha svårt att hitta rätt nyans att matcha något jag redan har, såvida jag inte har saken ifråga med mig till affären. Ofta minns jag fel, den turkosa nyans jag kom ihåg var antingen varmare eller kallare, mer grönturkos eller blåturkos än jag trodde.

Om turkosa nyanser kan vara svåra att matcha med varandra är det desto lättare att blanda dem med helt andra kulörer. Rött, gränsande mot vinrött, tillsammans med turkos kan skapa en sober grund för höstinredning, medan ljust rosa eller lindblomsgrönt gör sig bra tillsammans med blåturkost för att bejaka en somrig känsla.

Kolla gärna in Henricks turkosinlägg också. Han tipsar om fina turkosa accessoarer för hemmet.


Visst vore det härligt att få krypa ner i en så här vackert bäddad säng?


Jag är inte en blommönster-älskande person, rent generellt. Utom när det gäller japanska mönster, då faller jag som en fura. Ett tips för att få lite japansk skönhet i hemmet kan vara att rama in vackra origamipapper som finns i en del pappershandlar. En stram, gärna mörk, trären ram, generöst tilltagen passepartout och ett vackert papper i mitten. Flera tavlor i en grupp mot en vit vägg. Kan ni se det framför er? Det kan jag.

Kommentarer
Postat av: Elie's Papel

I am always looking for those glasses at flea and vintage markets, they are perfect as votive candles or orange juice glasses

2010-01-05 @ 23:02:08
URL: http://eliespapel.blogspot.com
Postat av: andante.nu@hotmail.com

WOW!! Går helt igång på bilden med glasen!! Så himla fint! Turkost gillar jag redan innan men lila är en ny färg för mig och nu inser jag ju hur bra de passar ihop! Tjohoooo!

Kram

2010-01-05 @ 23:02:12
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: Stämningsfullt

Jättefina glas där!

2010-01-05 @ 23:41:39
URL: http://www.stamningsfullt.blogspot.com
Postat av: Linn

Glasen var superfina :) Jag velar med mina tapeter och väljer just nu mellan en turkos eller rosarandig. Det är som du säger inte alltid lätt att matcha så man får rätt turkosfärg, men jag får nog fundera lite till hehe.

2010-01-06 @ 11:10:30
URL: http://qaskiz.blogg.se/
Postat av: Petronella

Vad roligt att du fortsätter! Jag gillar verkligen den här bloggen.. Inte bara vitt, vitt, vitt utan massor av färg och inspiration. Härligt:)

2010-01-06 @ 11:20:35
URL: http://petronellaspalats.blogspot.com
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Underbara bilder du bjuder på.

2010-01-06 @ 15:24:04
URL: http://houseofjammi.blogg.se/index.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0