Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Återanvända möbler


Jag har skrivit om Precious tidigare, men gör det gärna igen. Jag får ett nyhetsbrev när det kommer in nya produkter i webshoppen och det är alltid lika glädjande att gå in och se hur gamla möbler gjorts om till något nytt. Själv är jag omåttligt förtjust i gamla möbler som målats i högblanka, klara färger. Inte så att jag inte vill ha gamla möbler med patina, det uppskattar jag självklart, men om möblerna inte är fräscha, eller är dömda till att stå på en vind tills de ruttnat sönder, då tycker jag en färgburk är kanon!

Förra året fyndade jag en lampa i röd metall på en loppis. Den skulle behöva fräschas upp, men den ligger ff i "saker som ska göras-högen". Eller ska man kanske kalla den för "möjligheternas hög" istället, för att ta bort stämpeln av ofullbordat projekt?

På norska Precious används dessutom delar från olika möbler och sätts ihop i ett nytt sammahang, vilket är kul.

På Facebook kan man gå med i en grupp som heter "Hållbar Inredning" vilket jag rekommenderar. Har man inte Facebook kan man gå in direkt på deras hemsida genom att klicka HÄR. Den 15-16 Juli kommer de finnas med på Stockholm Green Festival. Det är en välkommen festival, tycker jag. Jag vill skapa ett vackert hem jag trivs i och allt som gör det lättare att skapa skönhet med ett gott (bättre) samvete för miljön gör jag tummen upp för.

Kommentarer
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Sånt där gillar jag verkligen - underbara saker.

2010-07-09 @ 22:42:08
URL: http://houseofjammi.blogg.se/index.html
Postat av: Anne, anness design

Gillar verkligen idén.

2010-07-09 @ 22:50:51
URL: http://www.anness.se/blog
Postat av: Proforma - Irene

Riktigt fina möbler, hittade flera som jag kan tänka mig. Jag drar mig inte för att måla om gamla möbler... ja, det vill säga om det inte är värdefulla, antika möbler förstås! Då hade jag nog tänkt till! Men det viktigaste är att man ska trivas med dom!

2010-07-10 @ 00:07:53
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Karin på Ellas Inspiration

Otroligt kul idé!Ha det så gott!Karin

2010-07-10 @ 08:17:24
URL: http://ellasinspiration.blogg.se/
Postat av: Åse - Interiörguiden

Vilka underbara möbler!

2010-07-10 @ 08:59:40
URL: http://interiorguiden.blogspot.com
Postat av: Anni Påhlman

Hejsan,Härlig blogg du har skapat! Gillar verkligen dina bilder, mycket inspirationsfyllt.Jag har precis startat en e-handel där jag tillsammans med 2 andra säljer inredning och belysning. Du nämde att du gillade högblanka lackerade möbler och vi har mycket sådant från en ny italiensk leverantör vid namn Domitalia.Tror du skulle gilla vårt sortiment! Har även nu i dagarna börjat vårt samarbete med LEKA design som du kanske känner till?

De har iallafall underbara barnmöbler i tidlös design.Gå jättegärna in å kika! Jag kommer definitivt fortsätta att följa din blogg :)Ha de bra! // Anni

2010-07-26 @ 14:25:22
URL: http://www.internetmobler.se
Postat av: Anni

Tummen upp för en fantastiskt bra idé!

2010-07-26 @ 15:33:33
URL: http://www.internetmobler.se/
Postat av: Martina Szepanski

Åhh, vilka härliga möbler, tack för fina tips!2010-08-18 @ 13:10:21
URL: http://www.cattio.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0