A Creative Mint


Foto: Leslie, A creative Mint

Jag blir alltid varm om hjärtat när jag besöker bloggen "A creative mint". Så mycket kärlek till färger och till livet som återfinns där. Det är nästan så att lite kärlek fladdrar från datorskärmen i form av en fjäril och landar i ens eget hjärta, där den fladdrar livligt en stund.

Pioner njuter även jag av så här års, dock inte i den korallnyans som på bilden ovan, utan rosa, samt vita bondpioner. En liten samling papper likt den på bilden nedan har även jag. Några av papperen kommer från danska Bungalow, vilka man kan köpa hos Broarne. Man behöver inte ens använda dem till något, de är vackra bara genom att stå där, i en hink av något slag.

För att se fler bilder i samma serie som dessa två, klicka HÄR.


Foto: Leslie, A Creative Mint

Och så ett av mina favoritcitat, av Albert Einstein; "Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one".
Underbart eller hur? ;) Njut av mjukglassen och glöm inte att lukta på blommorna!

Färgstänk i det medvetet slitna


Det är något visst med det slitna när det fått någon slags konstnärlig tillåtelse att vara slitet, eller hur? Kanske inte lika kul med hundens klösmärken på vitmålade dörrar och dörrfoder (sann historia från verkligheten... Ingen hund nämnd, ingen hund glömd) Här ovan lyfts den medvetet slitna looken upp av färgglada inslag. De trärena stolarna gör sig fint tillsammans med det grå. Bilderna kommer från House Doctors kommande höstkatalog. Se och njut!

 


Önskebåtar och andra glada saker


Saker som är producerade med omtanke om människa och miljö får givetvis ett extra plus i kanten. De här prylarna från Wilma & Friends tillhör den kategorin, liksom övrigt i Wilmas sortiment. "A better option bag" känns som en bra kasse att bära omkring sina saker i. De fina papperslyktorna kan lysa upp fint på balkong och altan i sommar och de söta "önskebåtarna" kan man lägga små lappar i, fullklottrade med saker man önskar sig i livet.  Och pappersblommorna kan man använda till lite av varje för att dekorera med. Antingen på paket eller i egna installationer i hemmet. Mysigt, mysigt!

Linjärt och cykliskt

I ett tidigt avsnitt av Star Trek hamnade två ur besättningen på en udda planet. Snart stod det klart för betraktaren att de två besättningsmännen upplevde verkligheten på helt olika sätt. Den ena upplevde en vindstilla öken, medan den andra kämpade i storm. Deras kommunikation utifrån deras olika sätt att uppfatta varandet blev förvirrande för dem. Då insåg de att de hamnat utanför de tidsramar vi är vana vid att referera till.

Efter ett tag fick de kontakt med en entitet på planeten, via telepati, om jag inte minns fel. (kanske var det Spock som var med i det här avsnittet, Vulkanerna brukar ju vara fenor på telepati) De försökte förstå varandras verkligheter och erfarenheter och Spock (?) förklarade den rumsliga och tidsmässiga aspekten i våra liv. Den främmande entiteten kunde inte förstå tid, i hans verklighet skedde allt på en gång. Spock förklarade då tid med att skeendena inträffar linjärt i förhållande till varandra.

Entiteten utforskade besättningsmännens hjärnor, där han fann minnen, erfarenheter, referenser, allt man varit med om som spår av skeenden i livet, minnen som var hoplänkade till varandra i ett oändligt antal variationer och tolkningsmöjligheter och svarade;

"Det framstår inte som särskilt linjärt för mig".

Haha, jag tycker det var en så rolig kommentar! Vi tror att vi är så linjära, logiska och följer utstakade regler i vårt rumsliga och tidsmässiga universum, men i själva verket är nog livet betydligt mer cykliskt och huller-om-buller-aktigt och olika skeenden sammanlänkade på sätt vi många gånger inte har en aning om.

Trots detta måste vi till viss del utgå från det linjära tänkandet, annars skulle det bli smått kaotiskt.

Detta har jag funderat kring idag och jag har också ställt mig frågan hur jag ska kunna få det här inlägget att passa på en inredningsblogg...

Jag ger helt sonika katten i att försöka och kompletterar istället inlägget med några vackra miljöbilder ur norska Trine Thorsens portfolio, "Konstnärens hus".

Vackert, eller hur?

Foto: Trine Thorsen

Sommarbloggarna på tv4.se


Under sommaren blir det lite sporadiskt med inlägg på bloggen. Vill Du veta när det kommer nya inlägg kan Du klicka på bilden ovan, där det står "prenumerera", så kommer Du till bloglovin, där Du kan lägga till den här bloggen.

Ett inlägg kommer jag dock att ha på tv4.se, som infört en ny grej, nämligen "Sommarbloggarna". Ett antal bloggare inom vitt skilda kategorier kommer skriva varsitt inlägg under sommaren. Sommarbloggen har premiär 28 juni och det är dags för mitt bidrag redan 29 juni. Kul! Jag lägger in en länk när det är dags.

Har man ett sommarprojekt på gång och vill ta chansen att tävla så har hemmakanalen.se en rolig tävling i sommar, med chans att vinna presentkort på Bauhaus. Det verkar riktigt kul, så kika gärna in och se om det kan vara något för Dig. 

Tills vi ses igen önskar jag Dig en skön sommar! Ät många jordgubbar, njut av blomsterprakten och glöm inte att ta tupplurer i hängmattan. Och så hoppas jag på peace, love & understanding, till oss alla.

Soliga hälsningar,

Pethra

Hmm...

En väska med mönster och tyg från Heather Bailey.

***

Jag var på ett möte en gång, på Buddhistiska Föreningen i Göteborg, eller vad det nu hette. Det var en munk från Tibet som var på besök och gästtalade. Jag kommer inte ihåg så mycket av vad som sades, men jag glömmer aldrig hur munken skrattade åt alla frågor han fick. Det ställdes allt "djupare", "intellektuellare" och "smartare" frågor, vilka munken på intet sätt hade svårt att förstå och besvara, men ofta blev hans svar ett underbart skratt, han tyckte frågorna var roliga. Kanske var det vi som var roliga, eller möjligtvis hela alltets existens, med allt vad det innebär, vad vet jag?

Det var befriande med hans icke-dömande attityd, bekymmerslöshet och humor. Samtidigt som det fanns stort allvar, om än inte på det tyngande sätt man ofta använder ordet "allvar" i vår kultur.

Livet kan verkligen vara absurt och för att erkänna det, samt hylla det istället för att rädas, tycker jag om smått absurda inslag i såväl konsten som inredningen. För visst är det härligt att allt inte alltid är förutsägbart, (eller är det det?) under strikt stilkontroll eller tillrättalagt? Det är en av anledningarna till att jag tycker om den eklektiska våg som råder just nu. Stilblandningar så det ryker om det, härligt! Som vanligt tycker jag om mångfald och även minimalistiska miljöer är vackra. Men en kitschig, rosa hjort i plast kan man väl kosta på sig även där? Gömd i en låda, så ingen ser den.


Kommande nyheter från MINH


MINH förhandsvisar lite av det som komma skall till hennes nätbutik. Underbara kuddar i jacquardvävd siden på ena sidan och sammetssiden på den andra, i härliga pasteller. Underbara!

Liksom Helena på Room & Serve tycker jag om MINHs känsla för rättvisa. Läs gärna mer om MINHs sätt att arbeta HÄR.

Vintage Fairy Tales


Jag fick ett bra mejl-tips idag. Har man vägarna förbi Österlen i sommar (vilket jag gärna haft, var där som hastigast i vintras, men är övertygad om att jag skulle älska det även på sommaren) kan man passa på att besöka Rebecka Ryberg Skötts utställning "Vintage Fairy Tales" med underrubriken "True and Untrue Stories.

Jag gillar den underliggande känslan av mystik i hennes bilder och arrangemang. Den vackra ytan, med skön färg-estetik, i kombination med Alice i Underlandet-vibbar, mörka moln och en komplex verklighet. Vackert som väcker tankar. Mums!


Tyg på väggen


Vill ni dekorera väggarna med inramade tygstycken kan jag rekommendera ett besök på Etsy. Själv har jag köpt tygerna på bilden ovan, vilka är fina med vit passepartout och ram, samt en bild i förgrunden. Bara att gå in på "supplies", sedan "fabrics" och skriva in sökord vad gäller färgval, eller kanske mönsterval.

Orangegul Buddha


Livet blir så kul när man målar saker i en ny färg.

En rosa kvist

 

Igår gick Mikael ut och plockade några kvistar från något slags prydnads-körsbärsträd i trädgården. Sedan lade jag dem i lite vatten på ett kakfat som vi fick av svärföräldrarna när de var här senast. Det blev fint, tycker jag. Det är härligt när man kan fixa till det lite extra med så enkla medel.


Blommor och hängmattor


Så här års är det extra angenämt att ha trädgård. Utemöblerna har tagits fram, nya hängmattor har inhandlats och hänger bredvid varandra, tre stycken. Krukor på altanen med köpeblommor i härliga färger. Samt blomsterprakten i själva trädgården; vallmo, olika nyanser av syrén, liljekonvalj, akleja, styvmorsviol, revsuga, prydnadskörsbär mm. Det som fångade min uppmärksamhet extra mycket idag var dock en klint. Alldeles ensam stod den, bland ett litet hav av vallmo.

Och så min favoritblomma, den vanliga blålila dikeslupinen, som får hjärtat att bulta fortare av glädje, som vi sådde för två pår sedan. (ogräs enligt en del, världens vackraste blomma enligt mig)  Så vackert, så vackert. Färger är manna för själen. Hängmattor också.

Underbart kök som ger sommarkänslor


Nu är "Sveriges finaste rum" i Hemmakanalens tävling utsett. Valet föll på Matildas underbara kök i glada, glada färger, ljust, somrigt och alldeles underbart. Den turkosa väggpanelen är målad i den där härliga turkosa kulören som jag själv skulle vilja ha i ett sommarrum. Nej förresten, i ett året-runt-rum, för det här rummet ger energi och tanken på jordgubbar skulle kunna leva kvar även när vinterstormarna yr ute.


Matilda skriver bloggen Hemmanet och driver nätbutiken Russinnet.se, ni vet, butiken som plockar russinen ur kakan. Drömmen om ett hus vid havet, eller en sjö, växer sig starkare när man ser de här bilderna. I det här köket skulle jag stormtrivas.

En annan av mina favoriter var ytterligare ett kök, nämligen DET HÄR, från bloggen Julias Vita drömmar. Underbart!


Foton: Matilda, publicerade med hennes tillåtelse


RICE erbjuder färgglatt året runt


Mamma mia! Jag bläddrade i höstkatalogen från RICE och fick mig en rejäl vitaminkick i form av färger. De här väskorna och korgarna står det mitt namn på, allihop! Vill Du också ha en portion färginspiration kan Du klicka HÄR för att komma till RICE-katalogen.

Väskan som det står PEACE på får mig att tänka på något som några barn skrivit med krita på en gata för ett par veckor sedan. De hade ritat ett stort PEACE-märke, och sedan förtydligat sitt budskap genom att skriva PIECE. ;)

På Sally Bazars Facebook-sida meddelades det att de inom kort kommer sälja RICE på Sally Bazar. Hurra!


Om

RSS 2.0