Matta att bli glad av


Foto: Piodao Group

Jag har lite svårt för förgglada mattor, får jag erkänna. Det är lätt att de blir hysteriska eller "too much". MEN när jag surfade in på Hello Tigers Blogg idag fick jag syn på en matta som jag genast tog till mitt hjärta. Underbar färgglädje, samtidigt som en slags mildhet finns med. Liksom Tiger utttrycker det kommer det nog bli ett förhållande på distans, då den inte ser direkt billig ut. Men fin, det är den verkligen och den kommer från Piodao Group.

Jag ser framför mig hur den ligger på ett vitmålat trägolv, vita väggar med färgglad konst och så alla tre storlekarna av Eero Aarnios Dubble Bubble på golvet bredvid. Sedan ska man ligga på mattan, lyssna på god musik, betrakta konsten på väggarna och ta sig en tupplur. Mums!

David Sandum


Den svenske konstnären David Sandum bor sedan många år tillbaka i Norge, där han undervisar, samt skapar konst med starka känslor vilka ärligt gestaltar livets olika sidor. Det senaste året har hans penseldrag blivit allt djärvare och färgkonstellationerna alltmer expressionistiska, vilket jag personligen uppskattar. Tavlan ovan tillhör mina favoriter, liksom stads -och naturbilderna med gul himmel. Underbar färg och form.

I en tidigare period målade han vackra kustmotiv med skagenljus-känsla, där ett harmoniskt lugn tillåts dominera, samtidigt som det finns dynamik och rörelse. Läs mer om honom på hans hemsida, där även de tavlor som nu är tillgängliga för försäljning finns på bild.Tovade påskägg


Ett lätt påskpyssel är att tova sina egna påskägg. Det kräver ingen stor arbetsinsats, men resultatet blir ganska trevligt. Beskrivningen hittade jag hos Pickles via Mönsterarkivet. Jag skriver kortfattat här hur jag gjorde, men det är bra att kika in till Pickles och läsa hennes instruktion också.


Först tar man kardad ull (finns hos Panduro) och rullar till tennisstora bollar. Rulla hårt innerst och sedan tunnare lager allt eftersom...


Dessa bollar lägger man i en avklippt strumpbyxa och knyter en knut mellan varje boll. Sedan tvättar man dem i tvättmaskinen i 60 grader, gärna med lite grönsåpa. Ta ut dem, forma dem till ägg och...


...voìla, Dina egenhändigt tovade påskägg!


Randigt på väggen


En randig tapet som onekligen piggar upp i lagom dos finns nu att införskaffa hos Wohnzimmer. Jag läser om alla möjliga inredare som suckar och säger att fondväggar är ute, ute, ute, men jag tycker fortfarande om dem! En sådan här tapet i ett helt rum kan lätt bli snurrigt, men på en vägg tillsammans med mycket vitt blir det kanon. Övriga ingredienser i möblemanget på bilden känns också helt rätt, inte minst Verner Pantons S-chair. Helst skulle jag vilja ha den i högblank glasfiber.

Idag har jag ägnat en stund åt att göra en mapp med möbler och designprylar jag önskar mig, en sådan där, "om inte prislappen bestämde-lista". Det lustiga är att alla möbler som hamnade där var vita! Färggrannheten dyker upp i accessoar-önskelistan istället. Fast det är klart, en knallröd s-chair skulle inte heller sitta fel.

Påskpyssel

image197

Jag kör en repris på ett påskpyssel jag gjorde för ett par år sedan. Idén hämtade jag från Drömhem och Trädgård. Så här gör man;

1) Picka hål i några ägg och blås ut innehållet.
2) Klipp ut papper som täcker ägget i båda riktningar. I tidningen tog de fina bilder från gamla tidningar, jag tog presentpapper.
3) Klipp centimeterlånga remsor på vardera sidan om papperet, men lämna cirka 2 cm i mitten.
4) Klipp varannan remsa som en spets.
5) Limma fast papperet runt "midjan".
6) Därefter limmar Du fast de tjocka remsorna först, varefter Du
7) limmar fast de spetsiga remsorna så att de täcker ägget!

image200

Voilá! Klart! Sist ska man visst måla hela ägget med lim. Jag antar att man kan lacka dem också, om man vill. Visst ser det lite knöggligt och hemmagjort ut, men det är det som är charmen! ;-) Jag placerade mina tillsammans med en liten murgröna i mormors gamla sockerskål. Kanonfint, billigt och enkelt!

Så här blev det;

image202

image204

Gult som accentfärg


Foto: Trine Thorsen

Det som är bra med en vit grund är att precis varenda färg passar om man vill ta in lite glada kulörer. Den solgula varianten som är på bilden ovan ger en känsla av energi, samtidigt känns det lugnt och harmoniskt, avskalat och enkelt. När sommaren kommer tror jag att jag ska plocka in maskrosor och lägga själva blommorna i ett vattenbad i en vit skål. Det borde bli fint.


Pip Studio


Kuddarna och bäddtextilierna från Pip Studio faller jag genast för! Härliga, färgglada och uppiggande saker som gör sig alldeles utmärkt fint tillsammans med vita väggar och vita golv.

En tavelvägg av textilier


Ett fräscht sätt att dekorera en vägg är att som Sania Hedengren och Susanna Zacke gjort, klä taveldukar med tyg. Upp med några glada tyger så kan man ta ut våren lite i förskott!

Rättvisa...

Ni som är intresserade av mänskliga rättigheter och detta satt i relation till hur vi konsumerar måste läsa det här inlägget på Minhs blogg!

♥ Till Dig, Minh, som gjort en rivstart med intressanta inlägg på bloggen.

Paisleymönster i rosa och rött


Tapetkollektionen Liquid Fantasy från Midbec är tänkt för barnen, så om det är meningen att den ska tilltala barns känsla för estetik får jag erkänna att jag är väldigt barnslig. Ovanstående tapet, med Paisley-mönster tycker jag nämligen mycket om. Att klippa ut silhuetter och sätta upp på väggen med det här mönstret känns riktigt fint, eller kanske kan man rama in i stället? Det kan också vara fint att klä lådor och pärmar med tapeten, för att muntra upp, i husets kreativa hörna. Eller i pysselummet, om man har sådan tur att man har ett sådant. Hur som helst, på gott humör blir i alla fall jag av det här mönstret!


Gudrun Sjödéns hemmakollektion


Jaha, nu blir man helt plötsligt sugen på att flytta in i en husvagn av det charmiga slaget och lägga ut mattor och kuddar på gräsmattan som jag vet finns där under snötäcket. Det är Gudrun Sjödéns hemmakollektion för våren 2010. Rött och turkos, alla tiders fint, precis som Kristina på Kix Koll säger.


Pyssel med tyg


Foto: Therese Hagstedt

För några veckor sedan skickade jag efter ett par mönster från Heather Bailey, bland annat den lilla elefanten, som jag tänkte ha som nåldyna. Någon elefant har inte blivit sydd än så länge, men när jag kikade in på den alldeles förträffliga och glädjespridande bloggen Tipsy Tessie fick jag se att Therese minsann sytt flera stycken! Inte bara elefanter, utan små sköldpaddor också.

Om jag nu får sytt en elefant så vete katten om jag kan använda den som nåldyna, det skulle nästan kännas som om man utövade voodoo på den söta stackaren.

Visst blir man glad av färgerna? Så sött att man nästan får fnatt. Tack för inspirationen, Therese!

Svanenmärkta möbler hos Blå Station


Nu har Blå Stations fåtölj Oppo blivit Svanenmärkt. Det är den femte möbeln i deras sortiment som blivit Svanenmärkt och vi välkomnar detta.

En möbel från Blå Station ska förtjäna en plats på marknaden, detta innebär bland annat att design och material kvaliteten ska vara så hög att möbeln är attraktiv på marknaden en lång tid framöver och att den håller för generationers användning. En sådan möbel behöver inte bytas ut, vilket i sig är positivt ur miljösynpunkt, säger Johan Lindau, vd på Blå Station.

Minh börjar blogga och ny webshop


Minh mejlade och berättade att hennes webshop fått ny adress och nytt utseende, samt att hon kommer börja blogga. Spännande, det ser jag fram emot att följa. När jag kikade in på den nya webshoppen fick jag syn på några nyheter, bland annat det quiltade överkastet i silkessammet och mullbärssiden. Vilka vackra färger. De senaste åren har jag börjat uppskatta textilier alltmer, inte minst riktigt mjuka sådana.

Det är många som brukar gifta sig i maj. Ett lyxigt överkast som det ovan vore en utmärkt present för några vänner att köpa tillsammans till brudparet, istället för fem brödrostar, som det kan bli i filmerna.

Jag hoppas att webshoppen får in mindre plädar i samma kvalitet också, de är vackra att drapera över en soffa och väldigt sköna att ha över sig vid en tupplur.

Hur som helst, välkommen till bloggvärlden, Minh!

Om

RSS 2.0