Bästa tiden


Nu är bästa tiden, när allt det vackra ligger precis runt hörnet, när blomsterprakten snart tar ett jublande skutt i rabatterna. Nu och en tid framöver är det som vackrast.


Vill man se blomsterskönhet kan jag tipsa om förra veckans avsnitt av Äntligen Hemma. Bosse Rappne var i Holland och det var oerhört vackert filmat, alla blomsterhav och parker. Dit vill jag åka och bara insupa skönheten.

Turkosa väggar och "Live long and prosper".


Foto: Oi Soi Oi

Jag är verkligen dålig på att kommentera andras bloggar, samt att svara på kommentarer på den här bloggen. Men jag läser alla kommentarer och blir glad för dem! TACK! Och jag läser fler bloggar än de jag kommenterar...

För att kompensera detta missförhållande lägger jag in extra vackra bilder från danska Oi Soi Oi, efter att ha inspirerats av Annika på Flex Inredning. Ljuvliga bilder och underbart sortiment. En del av mig skulle vilja ha ett vitt rum med en indisk skärmvägg i en ljust turkos kulör, samt avskavda ljust turkosa trämöbler. Vilsamt och vackert. En annan del av mig fascineras vid tanken på ett rum i Science Fiction-stuk. Kanske lite "Star Trek möter Karim Rashid". Då vi inte har något rum till övers får jag nöja mig med dagens inhandlade Science Fiction-pocket på engelska. Mums, det var flera år sedan jag läste Science Fiction, men jag kände att nu, nu är det på tiden!Ha en fortsatt trevlig helg och ta gärna med er ett förstoringsglas ut i naturen. Det är fascinerande att se hur vackra enkla detaljer är i ett förstoringsglas.


Stitch


Helt i linje med handarbetstrenden lanserar Lamp Gustaf lampan "Stitch", där man kan skapa sitt eget broderi. Den kommer finnas i tre storlekar. Pga vulkanen har de blivit en aning försenade, men de är snart ute i handeln. Snart kommer Lamp Gustaf lansera en Stitchsajt där man kan brodera en digital lampa och testa olika mönster. Det låter skoj! Själv har jag inte broderat sedan syslöjden i skolan, då man var tvungen att göra de obligatoriska raderna med olika stygn. Men vem vet, nu när jag börjat virka kanske jag börjar brodera också... Ni vet; "När *** blir gammal blir han präst." Trevlig helg!

Skönhet i livet


En gång hörde jag en kille som högt och tydligt deklarerade att de enda vackra kvinnor som finns är äkta blondiner, vars ögonbryn också är blonda. Ett ovanligt enfaldigt uttalande, som man som brunett kan känna sig förolämpad av, om man vill lägga energi på det. Mest tyckte jag synd om honom, eftersom han med sin begränsade skönhetsuppfattning skulle gå miste om så mycket skönhet i sitt liv!

Samma sak känner jag vad gäller inredning, konst, musik, hundraser, vad det än må vara. Mångfald är underbart! Trots att jag nog blir allra lyckligast av färger inom inredningen blir jag också lycklig av lugna vita miljöer, minimalism, supermodernt, lantligt, orientaliskt kryddigt, bohemiskt osv. Jag vill inte förminska livet genom att välja bort mångfald bara för att en viss skönhet får mitt hjärta att klappa extra hårt.

En gång gick jag ut på en balkong i Malaysia, såg ut över havet, solen sken, det hade nyss regnat, en sen eftermiddag. Varmt ljus. Och en regnbåge som nästan fick mig att tappa andan, så vackert var det. Just när jag suckade av välbehag flög en örn in i bilden, seglade från vänster till höger i mitt synfält och jag njöt av stunden och insåg att det här ögonblicket, det kan jag aldrig dela med någon annan. Och jag var mig själv nog i upplevelsen.

Att uppleva skönhet kan vara en ganska ensam företeelse, men konst bygger broar mellan oss människor. Jag upphör aldrig att förvånas över människans förmåga att skapa, inom vitt skilda områden. Idag njuter jag av konst på Etsy, efter att ha sökt på "turqouise"; Resting under the Cherry Blossoms av "In love and war", Pelican Dream av Bobbi Lewin, Teal Truck av "Bucks Country Frames" och Life is Sweet av "Life in Sugarhollow".

Var ser Du skönhet idag?

Färgknarkarträff


En av de stora vinsterna med att blogga om design och inredning är alla kontakter man får med kreativa, härliga människor. Igår fick jag besök av tre av dem; Petrified in Pink-Petra, Sally Bazar-Linda och Tipsy Tessie-Therese. Tror ni man blir lycklig när man träffar andra människor vars hjärta klappar för färg och som, utan förvånade ögonbrynshöjningar, med en gång förstår vad man menar när man säger att man blir LYCKLIG av en färgkombination? Det är en portion glädje i livet att träffa själsfränder i regnbågens hemvist.

Glad blev jag också över att Åse på Interiörguiden gav mig en bloggutmärkelse, tusen tack!

Virkning och meditation


Än är den inte klar, pläden jag håller på och virkar, men jag har i alla fall kommit en bit på väg. Jag lägger in en bild på den, för jag känner att jag måste tala om hur roligt det är att virka! När jag växte upp tyckte jag i princip att allt handarbete var töntigt, något jag inte ville befatta mig, helt utanför min "image". Haha, nu för tiden bryr jag mig inte om min "image" så mycket, det är för väl att tiden gör sitt när det gäller sådant. Och handarbete tycker jag numera är en fantastisk sysselsättning, tänk att det skulle ta så många år innan jag upptäckte det.

När jag köpte garnet berättade kvinnan i butiken att man gjort mätningar för att se vad som händer i kroppen när man virkar och att det var samma som vid meditation. Jag har försökt hitta länkar till det på nätet, för att se vad det kan ha varit för undersökning, men har inte hittat just den. Däremot såg jag att "virkning" och "meditation" återfanns på samma ställe lite varstans. Så, om Du tillhör typen som har svårt att varva ner på semestern; köp en hängmatta, lite garner och börja virka. Tid och rum försvinner och tankarna får flow. Underbart!

Sol, sol, sol


För att fira solens återkomst till Sverige sökte jag på gult på Bagaren & Kockens webshop. Visst är den läcker, den solgula kitchen aiden? Små gula inslag i inredningen tycker jag tillför energi.

Pink, orange, yellow


Idag sökte jag på "Pink, orange, yellow" i konstkategorin på Etsy och hittade då Stephanie Corfees bilder. Underbara färger, glada och livsbejakande. Ibland hör jag folk som säger att de har svårt att hitta fina tavlor att sätta upp. För mig är det precis tvärtom, jag tycker det finns för få väggar!

Färggrant i soffhörnet


Foto: BEMZ

För ett tag sedan återgick vi till ordningen och skaffade vita överdrag till vår IKEA-soffa Göteborg. Tillsammans med färggranna kuddar i manchester från Åhléns blev vi (=jag) nöjda. Jag var ute efter exakt en sådan bubbelgumsrosa färg på kuddar och blev naturligtvis jättenöjd när jag hamnade på Åhléns, fick syn på rätt färg och de dessutom hade REA på dem, så att jag fick 2 st för 99:- Tummen upp hela dagen!

Trots att vi valde vita överdrag måste jag säga att de färggranna överdragen som finns hos BEMZ ser kalasfina ut. Visst blir man på gott humör av färgklickar i livet? Vi har flera pinnstolar, samt tillhörande soffa, i källaren, i en tråkig gråvit färg. Dem skulle jag vilja lägga under penseln och måla i glada färger!


Foto: BEMZ

Orike Muth, over and over again


Jag tror bestämt det är dags för min årliga hyllning till tyska textildesignern Orike Muth. Den här gången med ett kollage med några av hennes lampor. Ohoj, ohoj, jag vill ha hit dem till Sverige!

Mateus


Foto: Skärmdump från Mateus.se

Mateus tillhör sedan flera år tillbaka favoriterna inom keramik för min del. Problemet är bara att jag inte vet vilken färg jag ska satsa på, allt är ju så fint! Det blev några vita spetstalrikar på den utmärkta rean på Grönbergs, men hur ska man tänka när man väljer den färgade keramiken? Åren går och jag har fortfarande inte börjat samla, just pga att jag inte kan bestämma mig för vilka färger jag ska satsa på! Sicken velepotta jag är. Rött och rosa är en favorit som skulle funka bra. Dessutom kan man med fördel blanda in keramik från RICE italienska keramikserie, de går bra ihop vad gäller såväl färg som form.

En sak är i alla fall säker, när man ser de här produktbilderna sprätter det till av glädje när man föreställer sig att man sätter sig till bords med en liknande dukning.

Jag har tyvärr inte möjlighet att gå på pressvisningen för Mateus i veckan, men Charlotte ska gå, så jag hoppas på en rapport från henne!


Pantone och Pompom


Via Henricks tankegångar hittade jag de fina Pantone-lådorna som finns på ILVA. Tummen upp för dem! Drömmen vore en bokhylla full med sådana lådor i olika nyanser, så att det blir som en färgkarta där en färg sakta går över till en annan. Kan ni se det framför er?

Jag tycker det vore en utmärkt affärsidé att ha en butik med enkla basvaror i alla möjliga färger, i stil med Pantone-lådorna. Visst vore det en glädje att få botanisera i en sådan butik? Någon som känner sig hågad att göra verklighet av idén?

Jag sökte på "grönt" på ILVA och fann en del saker jag gillade, t ex skålen med bladmönster i relief. Samt pompom-kudden, kan en kudde bli gladare än så? Grönt är verkligen skönt!

Vad gäller grönt blev jag väldigt inspirerad när jag läste nr. 6/2010 av Sköna Hem. På sid 134-136 i artikeln "Förnya med färg" har de grönt som tema och jag föll speciellt för de målade loppisfynden i olika gröna nyanser. Helt suveränt! Kolla in bilden HÄR!

Mr. Perswall vs. Photowall

Ovanstående tapet är från Mr. Perswall. . Tuff, men lite glad på samma gång. Tyvärr var färgerna inte lika klara i verkligheten.

Drömmer om jordgubbstider som stundar...


Vaxduk från Greengate finns i samma mönster som necessären på bilden. Den röda tillbringaren kommer från Mateus. Jag ser framför mig hur man serverar jordgubbar i skålarna från RICE och har grädden i tillbringaren. Och kanske glass i ugnsformen. Mysigt, mysigt!
Lite av varje


Petra med nätbutiken Petrified in Pink har färgglada nyheter att presentera, inte minst en bröllopsserie med vinetiketter, program, inbjudningar mm. Själv älskar jag det grafiska trycket där det står "Bara döda fiskar följer strömmen". Petra har virkat en kudde som jag tycker är så fin och jag skulle vilja virka en liknande.

Virkexperten Therese på Tipsie Tessie tipsade om vilket garn hon gärna använder när hon virkar; Mandarin Petit, som hon har dubbelt.


Foto: Petra Setterberg


Här är Petras finfina kudde. Så glada färger att det känns som sommar året runt!

Y-stolens nya kläderFoto: pressbild från Carl Hansen & Co.

Hans Wegners klassiska Y-stol
, som numera syns i så gott som varenda inredningstidning, finns nu i härliga citrusfärger. Underbart! Jag är själv svag för just denna stol, men känner inte att någon av de trärena varianterna är något för mig. Det är däremot de här färgerna. Det vackra, skulpturala formspråket kommer till sin rätt med det här ytskiktet, inte minst mot en vit vägg. Tummen upp!Snabb pyssel


Jag fick syn på en bild på Kix blogg och inspirerades att göra ett eget pennställ. Snabbt och lätt, väldigt billigt och personligt. "Snabb-pyssel" kallar jag det. Mikael kallar det "dagis-pyssel". Hur som helst är det en liten kul grej att göra med enkla medel. En gammal konservburk, papper till scrapbooking, några rub-ons och andra dekorationer till scrapbooking och saken är biff! Kul sätt att piffa upp arbetshörnan, eller pysselhörnan med lite färg.


Trevlig helg!

 

Trevlig helg önskar Venus och gänget!


Färgglad bokstavsyra


Tygklädda bokstäver i glada färger och mönster kan vara en rolig inredningsdetalj. Vill man bespara sig mödan att göra dem själv finns de att införskaffa hos Broarne. Man vill genast bokstavera G-L-A-D när man ser dem, eller  hur?

Hemmakanalen
har en ny avdelning på sin hemsida, där man kan ladda upp bilder från sitt hem, ungefär som Styleroom. Just nu kan man dessutom delta i en tävling där förstapriset är ett presentkort på 30 000:- hos DesignOnline. Ytterligare fyra presentkort om 5000:- delas ut som 2-5:e pris.

Ett annat tips, för er som ska renovera badrummet, är att Hemvaruhuset har upp till 50% på Westerbergs sortiment just nu. Hemvaruhuset har utöver detta en mängd bra kampanjer, plus att det alltid är fraktfritt, vilket är finemang.

Grattis Sweet Paul!

Foto; skärmdump från Sweet Paul magazine


Idag är det premiär för efterlängtade Sweet Paul magazine! Norske matstylisten Paul med bloggen Sweet Paul har uppfyllt en av sina drömmar i livet; ett eget magazine. Jag har sett fram emot det första numret och jag blir på intet sätt besviken. Han överträffar sig själv med vackra arrangemang, goda recept och hemtrevlighet med stor estetisk vidd. Grattis till första numret av Din tidning Paul!

Tidningen är tillgänglig för alla online, det är bara att klicka HÄR och njuta av det vackra, alldeles gratis!


Nyhet från Rosendahl


"Utmanande enkel, provocerande vacker".  Designern Anja Kjaer introducerar en färgglad serie med vaser för Rosendahl, i enkel och avskalad skönhet och färger som tilltalar färgknarkare som undertecknad. Den blå och den turkosa föll jag extra mycket för. Det är som ett stycke Grekland i färgerna, man känner varma vindar och solen mot kinden, samt svalkande bad i havet. Vackert.


Det kom ett paket...


Idag knackade det på dörren och när jag öppnade var det leverans från UPS. Jag väntade inte något paket, så jag blev naturligtvis nyfiken. Det var inslaget med tejp där det stod "Ryska posten with love" och jag undrade vad i hela friden det var jag beställt, som jag glömt bort! När jag fått bort papperet såg jag en grön låda, som nästan inte vägde något alls. Vad kunde detta vara?


Inuti den gröna lådan låg ett handgjort kort man kunde vika upp så det bildade ett rum. Och där fanns en version av ett av mina favoritomslag, med en drömbyrå, som prydde Sköna Hem förra året, vilket jag nämnde HÄR. Med en dalmatiner under. "Ha, undrar om det är en slump att det ligger en dalmatiner där", tänkte jag, "undrar om de vet att jag har en dalmatiner." Sedan såg jag att dalmatinern är VÄLDIGT lik vår hund och när jag tittade på hur prickarna sitter insåg jag att det inte bara är en dalmatiner, det är vår egen lilla hund som blivit avbildad på ett handgjort kort. Så oerhört personligt och fint, självklart blev man charmad!

Till det hela medföljde ett personligt brev med inbjudan om att vara med i en tävling som finns på hemmakanalen.se Tävlingen är öppen för alla, så gå in på hemmakanalen.se och var med och tävla. Jag hade inte tänkt vara med i fler tävlingar, men får man en så här personlig inbjudan kan man inte tacka nej!

Skavd färgrannhet med sagokänsla


Tänk att avflagnade målade väggar kan vara så vackra när de sätts i rätt sammanhang, med ett fåtal vackra accessoarer. Det blir som ett konstverk. Det är stylisten Irina Graewes som skapat de här miljöerna. Man vill sätta sig på en stol i andra änden av rummet och insupa det vackra. Eller kanske träda in i bilden och vara en del av konstverket. Det vilar en slags överjordisk känsla i bilderna, sagoliksaktig, kanske lite "Alice i Underlandet".

Underbara kontraster och mycket effektfullt med blankmålade ytor tillsammans med de avskavda. Vem hade kunnat ana att det kunde vara så vackert med post-it-lappar liggandes på golvet?

Om

RSS 2.0