Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skönhet i livet


En gång hörde jag en kille som högt och tydligt deklarerade att de enda vackra kvinnor som finns är äkta blondiner, vars ögonbryn också är blonda. Ett ovanligt enfaldigt uttalande, som man som brunett kan känna sig förolämpad av, om man vill lägga energi på det. Mest tyckte jag synd om honom, eftersom han med sin begränsade skönhetsuppfattning skulle gå miste om så mycket skönhet i sitt liv!

Samma sak känner jag vad gäller inredning, konst, musik, hundraser, vad det än må vara. Mångfald är underbart! Trots att jag nog blir allra lyckligast av färger inom inredningen blir jag också lycklig av lugna vita miljöer, minimalism, supermodernt, lantligt, orientaliskt kryddigt, bohemiskt osv. Jag vill inte förminska livet genom att välja bort mångfald bara för att en viss skönhet får mitt hjärta att klappa extra hårt.

En gång gick jag ut på en balkong i Malaysia, såg ut över havet, solen sken, det hade nyss regnat, en sen eftermiddag. Varmt ljus. Och en regnbåge som nästan fick mig att tappa andan, så vackert var det. Just när jag suckade av välbehag flög en örn in i bilden, seglade från vänster till höger i mitt synfält och jag njöt av stunden och insåg att det här ögonblicket, det kan jag aldrig dela med någon annan. Och jag var mig själv nog i upplevelsen.

Att uppleva skönhet kan vara en ganska ensam företeelse, men konst bygger broar mellan oss människor. Jag upphör aldrig att förvånas över människans förmåga att skapa, inom vitt skilda områden. Idag njuter jag av konst på Etsy, efter att ha sökt på "turqouise"; Resting under the Cherry Blossoms av "In love and war", Pelican Dream av Bobbi Lewin, Teal Truck av "Bucks Country Frames" och Life is Sweet av "Life in Sugarhollow".

Var ser Du skönhet idag?

Kommentarer
Postat av: Hanneles paradis på Hisingen

ja, mångfald är bäst, i allt :)

2010-05-27 @ 21:46:24
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Zun

Vilket härligt inlägg!Själv övar jag för närvarande på att SE och UPPLEVA naturen och sakerna omkring mig. Sluta rusa fram genom livet och försöka uppleva en stund av mindfulness. Det är rackarns svårt, men oj vilka upplevelser man får vara med om i de allra minsta(?) ögonblicken.Ha det gott!

/Zun

2010-05-27 @ 22:26:14
URL: http://zunderbar.blogspot.com
Postat av: Lina

Kloka ord! Jag håller med, mångfald är bra och det är mycket man kan tycka är fint utan att för den skull "köpa" det.

Idag ser jag skönhet i lillan. Att jag får tillbringa en ledig dag med henne, ha med henne när jag gör mina ärenden och helt enkelt bara dela dagen.Ha det gott!

Lina

2010-05-28 @ 08:58:26
URL: http://kitchenbloom.blogg.se/
Postat av: Proforma - Irene

Jag skulle vilja säga att det är tur att det finns mångfald! Vad fattigt det skulle kännas annars! Och man måste ju inte tycka om allt... eller så kan det vara så att man kan tycka om mycket utan att för den skull vilja ha det själv!

Vilken fantastisk upplevelse du hade balkongen!

Trevlig helg, Pethra!

2010-05-28 @ 23:50:04
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Anonym

TACK! för bilder och text,det behövde jag just i dag och nu. kram Josephine

2012-02-13 @ 07:06:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0