Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Virkning och meditation


Än är den inte klar, pläden jag håller på och virkar, men jag har i alla fall kommit en bit på väg. Jag lägger in en bild på den, för jag känner att jag måste tala om hur roligt det är att virka! När jag växte upp tyckte jag i princip att allt handarbete var töntigt, något jag inte ville befatta mig, helt utanför min "image". Haha, nu för tiden bryr jag mig inte om min "image" så mycket, det är för väl att tiden gör sitt när det gäller sådant. Och handarbete tycker jag numera är en fantastisk sysselsättning, tänk att det skulle ta så många år innan jag upptäckte det.

När jag köpte garnet berättade kvinnan i butiken att man gjort mätningar för att se vad som händer i kroppen när man virkar och att det var samma som vid meditation. Jag har försökt hitta länkar till det på nätet, för att se vad det kan ha varit för undersökning, men har inte hittat just den. Däremot såg jag att "virkning" och "meditation" återfanns på samma ställe lite varstans. Så, om Du tillhör typen som har svårt att varva ner på semestern; köp en hängmatta, lite garner och börja virka. Tid och rum försvinner och tankarna får flow. Underbart!

Kommentarer
Postat av: wooltiti

jag har virkat sen jag var 10 (är 27 nu) alltid tyckt att det har varit roligt :)

2010-05-23 @ 19:16:06
URL: http://wooltiti.blogg.se/
Postat av: Proforma - Irene

Läckra färger tillsammans... som man inte alls kunde tänka sig förr, nu däremot är det riktigt snyggt! Intressant tanke om virkning och meditation, stämmer säkert bra för man stänger liksom av allt annat och är bara "med sig själv"!Oj, vad jag virkade mycket förr! Jag har en stor låda full med dukar på vinden, det var det man virkade på den tiden! Och det var inte alls töntigt då men jag är nog några år äldre än dig också. Det går ju fram och tillbaka med vad som är inne och det är kul att virkning fått ett uppsving igen men jag låter nog virknålen ligga, jag sneglar mer åt symaskinen i så fall!

2010-05-23 @ 19:17:58
URL: http://proforma.blogg.se/
Postat av: Marie

Vilken fin liten filt! Visst är det rogivande att virka. Jag fick själv ett återfall i går kväll och nu har jag gått runt hela dagen och funderat över vad jag ska ge mig i kast med för virkningsprojekt nästa gång! :)

2010-05-23 @ 19:26:29
URL: http://ganskalagom.blogspot.com
Postat av: Henricks tankegångar - Inredning Design & Trädgård

OJ! va långt du har kommit på pläden. Jag är riktigt imponerad av ditt virkande. Ha en underbar vecka! / Henrick

2010-05-23 @ 20:39:51
URL: http://henricks-tankar.blogspot.com
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Vilken söt pläd! Och det låter helt logiskt med virkning som meditation - det är antagligen detsamma med olika sorters handarbete.

2010-05-23 @ 21:59:14
URL: http://houseofjammi.blogg.se/index.html
Postat av: Ann

Vilken fin pläd - härliga färger! Jag har också börjat virka som meditation, det fungerar utmärkt. Håller på med en vågig pläd och så fort jag kommer hem från jobbet och känner mig lite stressad så greppar jag virkningen. Pläden på gång här

http://husflit.wordpress.com/2010/05/23/vagat/

MVH/Ann

2010-05-24 @ 07:46:40
URL: http://husflit.wordpress.com
Postat av: Malle o Zassa o Rakel

Jättefin! Jag kanske skulle ta upp det där med handarbetè? Nu är ju kvällarna så långa sedan min man gick bort och Rakel somnar ju tidigt.....på sikt behöver jag ju något att göra mer än att sitta och stirra bittert framför mig...jag har ju en gammal stickning i hyllan....randig halsduk, nja..kanske skulle börjapå ngt nytt. Virka rutor till ett överkast kanske?

2010-05-24 @ 18:32:33
URL: http://metallmalin.blogg.se/
Postat av: cattie

Vilka harliga farger! Jag tycker mer och mer om orange - det ar en san retro och modern farg pa samma gang. Jag har aldrig haft talamod att sticka, men min farmor larde mig att virka for manga ar sen (typ 35) och det var jatteroligt minns jag. Nu ar det nog minst 25 sen jag provade sist, men nu blev man sugen pa att plocka upp en virknal igen!Har ar nagot jag hittade om hur nyttigt det ar att "crafta"According to Robert Reiner, Ph.D., a New York University psychologist and the study’s author, the findings prove what crafters already know: Crafts de-stress. "The act of performing a craft is incompatible with worry, anger, obsession and anxiety," he says. "Crafts make you concentrate and focus on the here and now and distract you from everyday pressures and problems. They’re stress-busters in the same way that meditation, deep breathing, visual imagery and watching fish are."Harvard University’s world-renowned mind/body expert, Herbert Benson, M.D., says that repetitive and rhythmic crafts such as knitting may even evoke what he calls the relaxation response—a feeling of bodily and mental calm that’s been scientifically proven to enhance health and reduce the risk of heart disease, anxiety and depression. "You can induce the relaxation response through any type of repetition, whether it’s repeating a word, prayer or action, such as knitting or sewing," he notes. "The act of doing a task over and over again breaks the train of everyday thought, and that’s what releases stress."

2010-05-25 @ 01:47:55
URL: http://andmykitchensink.com/
Postat av: Minh Du - MINH Inredningsblogg

Jag blir så glad för de vackra färgkombinationerna du producerar under din virkningsmeditation och jag blir så glad för hur du funnit ett sätt att meditera och finna lugn i dig själv samtidigt som du ger något till oss andra.

2010-05-25 @ 20:30:36
URL: http://minh.se/blogg/
Postat av: Mitt lilla hem

Vilka härliga färger!

Linda

2010-05-26 @ 23:37:48
URL: http://www.mittlhem.blogspot.com
Postat av: Minh Du - MINH Inredningsblogg

Hej Pethra! Eftersom du håller på och virkar så vill jag tipsa om min mans kusins frus blogg som är full med virknings- och grantips: http://finallyteatime.blogspot.com/

2010-05-30 @ 17:42:11
URL: http://minh.se/blogg/
Postat av: Matilda K

Hej Petra!

Vilken underbar filt, blev helt kär i den. Älskar kombon orange/rosa.

Visst kan du låna bilderna från mitt kök, tar du dem från Hemmakanalen? Säg till om du vill att jag mailar dem.

Med önskan om fortsatt fin helg,

Matilda

2010-06-04 @ 22:34:58
URL: http://www.hemma-net.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0